}

11 Μαΐου, 2015

Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90

Προσκύνημα στα λείψανα των NH90 από «συντρόφους». Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε σύντροφε, κύριε Φίλη.

Τις λυσσαλέες επιθέσεις στο ΥΠΕΘΑ όταν γίνονται από τους εκδότες – οικόσιτα των γερμανικών εταιρειών, να τις κατανοήσουμε. Ξέρεις τι είναι να στέλνουν στον Καμμένο οι «γερμανικοί κολοσσοί» τον απόστρατο συνταγματάρχη ως εκπρόσωπο και σε μία εβδομάδα να καταλήγει στην φυλακή; Λογικό να λυσσάνε και να εκβιάζουν. Και θα δουν και άλλα, τώρα που το μέγα σκάνδαλο των NH90 πήγε πακέτο στον εισαγγελέα.

Προφυλακιστέος πρώην αξιωματικός για την προμήθεια των Leopard

Προφυλακιστέος πρώην αξιωματικός για την προμήθεια των Leopard

Τα επίμαχα άρματα μάχης LeopardΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην ανώτερος αξιωματικός Παναγιώτης Κατσής, που απολογήθηκε για δωροδοκία που φέρεται να έχει λάβει, στο πλαίσιο της υπόθεσης της προμήθειας των Leopard. 


Σύμφωνα με πληροφορίες
στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του είναι προϊόν δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Κοτζιάς: Μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με την Άγκυρα

Στην εκτίμηση ό,τι Αθήνα και Άγκυρα μπορούν να κλείσουν τα «ανοιχτά» ζητήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah.

Ο κ. Κοτζιάς, ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία, δήλωσε ευτυχής που θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ΠΙΟ μεγάλη ημέρα ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Eurogroup-φωτιά σήμερα το απόγευμα, με τους δανειστές να απαιτούν επιπλέον μέτρα 1 δισ. € ώστε για πλεόνασμα 2% (και όχι 1,2%)
Ο Γερούν λέει ότι η Ευρώπη έχει έτοιμο σχέδιο Β αν συμβεί Grexit
Ενα θετικό σήμα αναμένει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, που θα δώσει το «πράσινο» φως στην ΕΚΤ και στον Μάριο Ντράγκι ώστε να ανοίξουν, έστω λίγο, την «κάνουλα» της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

CNBC: "Αν συμβεί ένα Grexit ο ρωσικός Στόλος θα κατέβει στη Μεσόγειο - Ας το έχουν υπόψη τους οι Ευρωπαίοι" (vid)

Η BILD ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΟ 30 ΔΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup, στο οποίο παίζονται τα πάντα, ο γνωστός επενδυτής Marc Faber δηλώνει πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, κι αυτό γιατί καραδοκεί η απειλή της ενδυνάμωσης της ρωσικής επιρροής στη Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές από Γερμανία και Βρυξέλλες, επισημαίνει πως ένα πακέτο 30 δισ. ευρώ είναι στη διάθεση της Ελλάδας αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις.

H Handelsblatt γκρεμίζει τον Σόιμπλε: Ούτε μια δεκάρα δεν πλήρωσαν οι γερμανοί για την «διάσωση» της Ελλάδας!


wpid-20150510082636.jpg
Δείτε τώρα τι αποκαλύπτει η Ηandelsblatt, που μόνο «φιλελληνική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τι αποκαλύπτει; Τον αστικό, λαϊκίστικο μύθο που θέλει τον σκληρά εργαζόμενο και τίμιο γερμανό φορολογούμενο, να δουλεύει σαν το σκυλί για να πληρώνει τα χρέη του μπαταξή, τεμπέλη Έλληνα. Δείτε τώρα με στοιχεία, πως η γερμανική εφημερίδα αποδομεί αυτόν τον μύθο που συνόδεψε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις για να εκβιάσει την υποταγή των Ελλήνων πολιτών.

Rescue has cost taxpayers a penny

3. The taxpayer cost saving billions The Greek bailout has cost the German taxpayer a penny. It is true that the federal government guarantees for loans from KfW has given (the first bilateral aid loans) and for loans from the rescue fund EFSF. Numbers must the federal government and thus the taxpayer only when it comes to the failure of these loans – such as a haircut. When private creditor debt cut for Greece in March 2012 KfW had to get over on their balance sheets the loss of eight billion euros. And the German bankruptcy HRE Bank, which is under the bank rescue fund SoFFin, also had won ten billion euros as a loss. Numbers did not have the federal government for it. Money from the federal budget flowed so far as inserts in the bailout fund ESM, but so far Greece has received nothing from, but flowed guaranteed loans to Spain. If Greece would fully adjust its debt service at all times, Germany would have more than 50 years to pay 56.5 billion euros or 679 euros per capita. The Grexit scenario is therefore not in the interest of the German finance minister.


Εσύ, ντουντούκα των φανατικών;

Η περιφορά Επιταφίου, σε μειονοτικό χωριό, οι μουσουλμάνοι της Κομοτηνής και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσουλμανοι θρακης
Η οδός Ιώνων της Κομοτηνής, επί της οποίας βρίσκεται και λειτουργεί το τουρκικό προξενείο, τέμνεται από τη λιθόστρωτη οδό Εγνατίας. Πρόκειται για μία από τις λίγες μεικτές συνοικίες της πόλης, καθώς νοτίως ζει αμιγώς χριστιανικός πληθυσμός, βορείως μουσουλμανικός. Σε αυτήν την οδό η οποία βρίσκεται κοντά στον Μητροπολιτικό Ναό της Πόλης αλλά και στο εμβληματικό Γενή Τζαμή, έζησα δύο από τα πιο συναρπαστικά χρόνια της ζωής μου. Ετυχε να μετακομίσω εκεί μετά τα δραματικά γεγονότα του 1990, τότε που ένας μουσουλμάνος δολοφόνησε έναν χριστιανό με επακόλουθο την εξέγερση ακραίων εξτρεμιστών και την καταστροφή δεκάδων μειονοτικών καταστημάτων.

Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Tην προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) για το Ακαδημαϊκό Ετος 2015 - 2016 εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.


Πόσο θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και ποιοι φόροι πέφτουν


Δεν είναι μονάχα ο ΕΝΦΙΑ, είναι μια σειρά από φόρους που εξαρτώνται από τις αντικειμενικές αξίες που μαζί με τον ΦΠΑ, όπου υπάρχει, βάζουν φωτιά στις τιμές. Σε περίπτωση λοιπόν μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα μειωθούν και οι φόροι που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες τους.

Τα γεγονότα στο Κουμάνοβο και πως η Ελλάδα "έχασε" το γεωπολιτικό προβάδισμα στα Βαλκάνια...


  •  ΗΠΑ και Αγγλία πίσω από τις συγκρούσεις του UCK στο Κουμάνοβο των Σκοπίων;
  • Ένα θερμό επεισόδιο που εξυπηρετεί όλους τους «παίκτες» και αποτελεί έμμεση απειλή για την Ελλάδα αλλά και για έναν ευρύτερο πόλεμο που θα εμπλέξει ακόμη και τη Ρωσία;
  • Ποιοι και γιατί κατέστρεψαν την Ελληνική παρουσία και επιρροή στα Βαλκάνια;

ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ


Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup (16:00) κρίνονται όλα. Αν δεν υπάρξει μία σαφής δήλωση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει «πρόοδο» και ως εκ τούτου πρέπει να στηριχθεί, κάτι που θα ανοίξει και τη γραμμή χρηματοδότησης της ΕΚΤ την Τετάρτη, τότε όλα τελειώνουν. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην πληρώσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ αύριο και όλα στη συνέχεια είναι ανοιχτά…

Γερμανοί συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις



Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω της οργάνωσης «change.org», έχει αναλάβει η Κοινωνία για το Πολιτικό Τόλμημα «Peira» του Βερολίνου και ο Πρόεδρός της, οικονομολόγος και ειδικός του μάρκετινγκ Ράινερ Τιμ, ο οποίος, με ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τονίζει ότι το θέμα των επανορθώσεων δεν έχει κλείσει.

ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ - Σάββας Καλεντερίδης

Η συγγνώμη των Γερμανών για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και η στάση της Τουρκίας



Οι εκδηλώσεις που έγιναν παγκοσμίως από τις ανά τον κόσμο αρμενικές κοινότητες και οργανώσεις αλλά και από το αρμενικό κράτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη των σφαγών που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Αρμενίων, την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και αξίζουν της προσοχής και της ανάλυσής μας.

Το μέλλον των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και η επίσκεψη Κοτζιά στην Τουρκία

Του Γιώργου Δημητρακόπουλου  

Η επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία και οι συνομιλίες που θα έχει εκεί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων και αναλύσεων, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και διεθνείς θεσμούς των οποίων οι δύο χώρες είναι μέλη. Το ενδιαφέρον αυτό  εστιάζεται όχι μόνο στην  αποτίμηση της ως σήμερα πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων  αλλά  και  με βάση την αποτίμηση αυτή,  στο ενδεχόμενο  επαναπροσδιορισμού  του πλαισίου και των επιμέρους πτυχών  που τις προσδιορίζουν, εννοείται όπου κριθεί απαραίτητο,   προκειμένου η εξέλιξη και η διαχείριση τους στο μέλλον  να έχει πιο «ορατά» αποτελέσματα.

Η Θράκη βάλλεται από την Τουρκία και την ελληνική ηλιθιότητα


  • Γ. Καραμπελιάς: Η στρατηγική της Τουρκίας στην Θράκη, θυμίζει Κύπρο 
  • Στηρίζεται στη σταδιακή απομάκρυνση της μειονότητας από την ελληνική συνείδηση
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο, και σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά αντιμετωπίζεται με κάθετο «κόψιμο» οποιασδήποτε συζήτησης, όσο η Τουρκία έχει επεκτατικά χαρακτηριστικά. Εξάλλου όπως είπε «η Τουρκία παραμένει μια χώρα που κατέχει την Κύπρο και καθημερινά μας απειλεί στο Αιγαίο. Δεν είναι ένας απλός γείτονας».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ