}

17 Σεπτεμβρίου, 2015

Προς μια Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας!! Γιατί είναι ευκαιρία να καθοριστεί τώρα!



Περίληψη: 
 Σήμερα προέχει η Ελλάδα να απαλλαγεί απ τα οικονομικά και κοινωνικά δεινά της, συγχρόνως όμως πρέπει να κτίζει με σοφία το μέλλον της, ώστε θωρακισμένη απέναντι σε εθνικές απειλές να μπορέσει σύντομα να απολαύσει τους ποιοτικούς καρπούς που αξίζουν στις ικανότητες του λαού της.


Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ είναι Δρ Πυρηνικής Φυσικής Παν. Βιέννης, πρώην ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)

 Η Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας που καλύπτει την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια (εξωτερική και εσωτερική), αλλά και την οικονομία, έχει θεμελιακή και υπαρξιακή σημασία να στηρίζεται στην γνώση και στην συνέχεια της. 
Η εξέχουσα ανάγκη σύστασης ενός μόνιμου Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας έχει επισημανθεί δημόσια και επανειλημμένα από τον εγνωσμένης ικανότητας και εμπειρίας πρέσβη ε.τ. κ. Αλέξανδρο Μαλλιά. Ενδεικτικά αναφέρω πρόσφατο άρθρο του (1) επί του θέματος. 

Ρώσοι πεζοναύτες "θερίζουν" ισλαμιστές στη Χομς - Ρωσικό αποβατικό κατάφορτο με ΤΟΜΑ πλέει προς Ταρτούς (φωτό, vid)

MIL MI 28, T-90, BTR-82 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΝΕΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Του Βασίλη Καπούλα
Τεράστιο όγκο πυρός έχει μεταφέρει η Ρωσία στη Συρία με T-90, Mi 24, Mil Mi 28, BTR-82 να επιχειρούν κατά θέσεων των ισλαμιστών ενώ Ρώσοι Πεζοναύτες αναπτύχθηκαν σε Λαττάκεια, Χομς και Ταρτούς. Ταυτόχρονα ένα ακόμη ρωσικό αποβατικό πλοίο το "Αλέξανδρος Οστρόφσκυ" κατάφορτο με 450 τόνους φορτίου και 25 ΤΟΜΑ πλέει με προορισμό την Ταρτούς τη στιγμή που οι ισλαμιστές "θερίζονται" στη Zabadani.

Νίκη της Ελλάδας επί της Λετονίας με 97-90 - Εξασφάλισε το προολυμπιακό του Ρίο


Μετά την ήττα από την Ισπανία η Ελλάδα είχε ένα στόχο.
Να πάρει την συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο του χρόνου μέσω τουυ Eurobasket 2015.
Οι Ελληνες κατάφεραν με πολλά λάθη και νευρικότητα να κερδίσουν 97-90 τους Λετονούς και να κερδίσουν το δεύτερο στόχο, μετά τον αποκλεισμό τους από τα μετάλλια.
Η ελληνική ομάδα επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα, έχοντας τελειώσει απόψε την συμμετοχή της στο Eurobasket 2015.

Πόσο θα αντέξει η νέα κυβέρνηση;

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Το μεγάλο άγχος για την επόμενη των εκλογών δεν είναι αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένο. Το μείζον ζήτημα είναι πόσο θα καταφέρει να κρατηθεί η νέα συμμαχική κυβέρνηση, όποια και αν είναι η σύνθεσή και ο κορμός της. 
Και τούτο καθώς αυτά που έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί ο νέος πρωθυπουργός δεν είναι απλά σκληρά και σύνθετα, είναι σχεδόν αδύνατα.

Θύελλα στην Ξάνθη για τον Ζεϊμπέκ, που είναι επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ



Θύελλα αντιδράσεων στους πατριώτες Ελληνες έχει ξεσηκώσει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει και πάλι στην πρώτη θέση της λίστας των επερχόμενων εκλογών στην Ξάνθη τον γνωστό για τα φιλοτουρκικά αισθήματά του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο φαρμακοποιός, που αναμένεται να βρεθεί και πάλι στα βουλευτικά έδρανα, θεωρείται κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία, καθώς πολλάκις έχει εκφράσει ανοιχτά τις ανθελληνικές απόψεις του.

Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου και Ρωσίας κατά της Τουρκίας

 Ο Μ.ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

                                    
Ένας άτυπος άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Ρωσίας-Αιγύπτου δημιουργείται απέναντι στην Τουρκία με όποιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις υπάρχουν ειδικά της Ελλάδας και του Ισραήλ απέναντι στις ΗΠΑ οι οποίες εξακολουθούν να έχουν διαταραγμένες σχέσεις με την Άγκυρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ


-Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 15-11-2015.
-Σε περίπτωση που το ΝΣΚ καθυστερήσει να απαντήσει, η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων θα γίνει κανονικά ένα μήνα πρίν τις εκλογές ,ήτοι, στις 15-10-2015, όπως ο νόμος προβλέπει, και θα ενημερωθούν το ΓΕΑ και ο ΥΕΘΑ.

Περίεργοι τουρκικοί πανηγυρισμοί για "ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο"


Τι υπέγραψε η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου
και δεν το έχει γνωστοποιήσει στον λαό; 


Του Λ. Λιγουριώτη 

To «Σύμφωνο Συνεννόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας» που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Eλλάδας και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο έγινε χθες αποδεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Ο στρατός "σφράγισε" τον Έβρο! Ποια ήταν η αποστολή του για τον φράχτη

ImageΈτοιμος στην θέση του και με διορθωμένα τα σημεία στα οποία είχε ζημιές από τις πλημμύρες ειναι ο φράκτης μήκους 12,5 χιλμ. που είχε κατασκευαστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο προ ετών για την παρεμπόδιση της εισόδου παρανομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας.Η επιδιόρθωση έγινε από το Μηχανικό του Δ' Σώματος Στρατού της Θράκης εδώ και περίπου 10 ημέρες και όπως μας είπε αρμόδια πηγή του ΓΕΣ δεν ευσταθούν δημοσιεύματα ότι δήθεν ο φράκτης έχει καταρρεύσει και ότι είναι σήμερα όπως ήταν όταν κατασκευάστηκε!

Όλο και …συρρικνώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις!! ΣεΈνοπλες δυνάμεις

Μόλις 46 ορκίστηκαν πέρυσι στην 50η Σειρά της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε και άλλο φτάνοντας τους 28, κάτι παραπάνω από τους μισούς δηλαδή σε σχέση με πέρυσι.

Το ΟΧΙ του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη στον ΥΕΘΑ Πτέραρχο Γιάγκο ΣεΈνοπλες δυνάμεις



Το ΟΧΙ του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη στον ΥΕΘΑ Πτέραρχο ΓιάγκοΝα προετοιμάσει υποδομές για την υποδοχή μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου ζήτησε ο ΥΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος από τον Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: Με τι χρήματα θα αναλάβει ο στρατός και αυτή την αποστολή; 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ