}

08 Δεκεμβρίου, 2014

Με την Ελλάδα που «υπακούει στον Ηράκλειτο και τον Μακρυγιάννη»                                          

Tου Στέλιου Παπαθεμελή 

Για 6 ολόκληρα χρόνια το ανάλγητο δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε και το όλον ευρωιερατείο, μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο. Πειθήνιοι οι κυβερνώντες υπέκυψαν σε όλους τους εκβιασμούς. Και την ώρα που προσδοκούσαν και διαφήμιζαν μιαν ελάχιστη ανάσα, τους αντιμετωπίζουν με ακόμη πιο αδυσώπητη σκληρότητα. Είναι η μοίρα των «προθύμων», όταν λήξει η αποστολή τους. Τους πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.

Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα. Ήρθε τους απείλησε και τον χειροκρότησαν!

Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος

Η Ελλάδα, η Τουρκία, η «συνδιαχείρηση–συνεκμετάλλευση» ή Μπαρπαρός, η Ευρώπη και η «οικονομική κρίση» σήμερα.
Από το 1821 στο 2014. Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα. Ήρθε τους απείλησε και τον χειροκρότησαν! Κάποιοι ακολουθούν την πολιτική Θηραμένη, σήμερα!
Παρουσιάζουν την υποδούλωση ως ειρήνη και ελευθερία και θέλουν να γκρεμίσουν τα «Μακρά τείχη» υπό την μουσική αυλητρίδων»!!
Η νέα επεκτατική πολιτική, λέγεται «συνδιαχείρηση –συνεκμετάλλευση» ή Μπαρπαρός! Δηλ.,τα δικά του δικά του και τα δικά μας δικά του!
Ο κ.Νταβούτογλου απειλεί - προειδοποιεί μάλιστα, ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς να οριοθετήσει προηγουμένως με την Τουρκία,«δεν θα δεχθούμε τη συμφωνία. Έχουμε τη μακρύτερη ακτή στην ανατολική Μεσόγειο. Κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα περιοριστεί στον κόλπο της

"Είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες"; Ένα κείμενο ιστορικό για το σκοτεινό μας παρόν



Η ιστορία είναι πάντα πολύ χρήσιμος οδηγός για να αναλύσεις το παρόν και ίσως να προβλέψεις και όσα έρχονται στο άμεσο έστω μέλλον. Γι΄ αυτό ίσως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν ότι και δεν πρέπει να την μαθαίνουμε και όσοι την γνωρίζουν θα πρέπει γρήγορα να την αφήσουν πίσω.
Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισε και μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί με την υπογραφή της Αθηνάς Κατσαφάδου .
Έχει ενδιαφέρον κι όχι μόνο ιστορικό. Καταλήγει στο ερώτημα: "Είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες";

Το Αιγαίο δεν είναι για αντιπαροχή! Οι αλήθειες για την 'ελληνοτουρκική συνεργασία'

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Image
Τα τελευταία χρόνια της κρίσης ακούμε διαρκώς για την “ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία”. Για την Τουρκία που μπορεί να επενδύσει σε κάθε νησί του Αιγαίου, να φέρει “καραβάνια τουριστών” κι έτσι να συμβάλλει στην “σωτηρία” μας. Ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να πει όχι σε μια υγιή σχέση γειτονικών χωρών που η μία επενδύει στην άλλη κερδίζοντας τελικά και οι δύο.
Ας μην γελιόμαστε κι ας αφήσουμε τα παραμύθια στην άκρη. “Υγεία” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν υπάρχει και το “μικρόβιο” που τις “σκοτώνει” βρίσκεται στην Άγκυρα.

Ελένη Παπαδάκη: Μια κορυφαία ηθοποιός και το άδικο τέλος της

Γράφει η Χριστιάννα Λούπα

image
Αντί μνημοσύνου...
"Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
κι όλος ο Θεός της Τραγωδίας εφάνη.
Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που άξαφνα κι οι εννιά αδερφές,
εσκύψαν να της βάλουνε των αιώνων το στεφάνι".

Άγγελος Σικελιανός


Εβδομήντα χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 1944, η Αθήνα είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, όπου αδέρφια σκότωναν αδέρφια, γείτονες κατέδιδαν γείτονες, οδομαχίες ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας και λαϊκά δικαστήρια καταδίκαζαν αθώους ανθρώπους σε θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες, καταργώντας κάθε νόμο και δικαίωμα. Άστοχες ενέργειες εκατέρωθεν έγιναν αιτία να χυθεί αίμα αθώων, καθώς η Αθήνα ζούσε έναν απίστευτο εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που κράτησε τριάντα τρεις ολόκληρες μέρες.

Νέμεσις δημοκρατίαν απογεννώσα 

Αρθρο του Χρήστου Γιανναρά

image
Ο τάχα και «συνδικαλισμός» στην Ελλάδα, οι πραιτωριανοί της κομματοκρατίας, αποφάσισαν και διέταξαν «γενική απεργία» στη χώρα, πριν από δέκα μέρες, στις 27 Νοεμβρίου 2014. Ανακοίνωσαν, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τον σκοπό της απεργίας: «Να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας». Αντίθεση σε ποιες πτυχές ή ενεργήματα αυτής της πολιτικής; Στο ότι «θα» επιχειρήσουν να περάσουν νέα αντιδραστικά μέτρα, «θα» συνεχιστεί η συρρίκνωση των εισοδημάτων, «θα» συνεχιστούν οι απολύσεις κ.λπ., κ.λπ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ