}

28 Φεβρουαρίου, 2016

Μαύρο τέλος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Ημέρες μαύρου τέλους διανύει η Ελλάδα.

Επειτα από μία πτώχευση και τρία επάλληλα προγράμματα σκληρότατης λιτότητας, που αντί να την βοηθήσουν την τσάκισαν τόσο δημοσιονομικά όσο και αναπτυξιακά και κοινωνικά, η χώρα λυγίζει πλέον κάτω από το βάρος του προσφυγικού ζητήματος, αδύναμη να προφυλάξει τον εαυτό της τόσο από τα κύματα προσφύγων που την κατακλύζουν, όσο – ίσως και περισσότερο – από την υποκρισία των «εταίρων» και την «αλληλεγγύη» που για άλλη μία φορά αυτοί επέδειξαν.

Εγγυώμεθα ότι «την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσομεν»;

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Η κρίση, η οικονομική αρχικά, αλλά κατ’ εξοχήν η προσφυγική έδειξαν την απόλυτη ψυχική γύμνια των ευρωπαϊκών κρατών. Με την οικονομική οι κυβερνήσεις τους μετακύλησαν το όποιο κόστος στις δανειζόμενες χώρες και στα τιμαλφή τους (ακίνητα, αεροδρόμια κλπ). Στο προσφυγικό όμως καλούνται οι λαοί τους να πληρώσουν «βραχεία χειρί» και οι αντιδράσεις τους εκδηλώνονται έντονες, και προκλητικές. Εξάλλου η Μέρκελ αντιμετωπίζει σοβαρό κύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της ηγεμονίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν σε κουρδικές περιοχές στην Συρία - Α.Νταβούτογλου: "Δεν υπάρχει εκεχειρία για εμάς" (φωτό, vid)

του Βασίλη Καπούλα
Να διαλύσει με κάθε τρόπο την έστω οριακή εκεχειρία προσπαθεί η Άγκυρα καθώς τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν υπό την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε κουρδικές περιοχές στην Συρία με τους Κούρδους να δίνουν σφοδρές μάχες ενώ προς βοήθεια έσπευσε η Ρωσική Αεροπορία. Η επίθεση κατέληξε σε σφαγή των ισλαμιστών και των Τούρκων.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ