}

24 Μαΐου, 2015

Μάθημα Ελληνικής Ελευθερίας

Ξέρεις πότε τελείωσε αυτός ο λαός; Την ημέρα που του έδωσαν το χαρτί της ελευθερίας και δεν είδε στο τέλος της σελίδας τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπέγραφε. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία πριν εφτά δεκαετίες να σπάσει όλες τις συμφωνίες με τους μέχρι τότε εξουσιαστές Ευρωπαίους και να φτιάξει κράτος. Δεν άντεχε όμως άλλο πόλεμο, άλλη στέρηση, άλλη μάχη και είπε να ελευθερωθώ τώρα και βλέπουμε για αύριο.
Από πότε το μάθημα της ελευθερίας διακόπτεται για κομματικές διαφημίσεις με σπόνσορες πακέτα Μάρσαλ;

Ελλάδα και Αλβανία: Ο χορός του σατανά

Ο πολύ καλός γεωπολιτικός αναλυτής, Λουκάς Συμπεράς, πριν από 4 (περίπου) χρόνια με ένα αποκαλυπτικό του άρθρο επιχείρησε επιτυχημένα να καταδείξει τον "εν υπνώσει" κίνδυνο της "Μεγάλης Αλβανίας" και τον εν δυνάμει κίνδυνο που διαφάνηκε από τα πρώτα "σκιρτήματα" του αλβανικού εθνικισμού. Στο άρθρο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε μεν τις προθερμαντικές διαδικασίες του αλβανικού εθνικισμού, αλλά μπορούμε, επίσης, να κατανοήσουμε το μέγεθος της εγκληματικής αδράνειας της ελληνικής πλευράς.

Κράτος ατιμωρησίας… Kράτος εφιάλτης;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 

Η οργή μας δεν περιγράφεται με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. Δυστυχία, θλίψη, πόνος, αγωνία από την μια πλευρά αλλά και ωχαδερφισμός από την άλλη. Το κλασσικό του Έλληνα: «δεν βαριέσαι, εμείς να είμαστε καλά»… Αλήθεια τι μπορεί να απαντήσει κάποιος στο μήνυμα του πατέρα του νέου συνανθρώπου μας, μόλις 26 ετών, που αυτοκτόνησε προχθές πέφτοντας στις γραμμές του Μετρό στην Ακρόπολη;

Ελληνικότητα υπό διωγμόν

Ελληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Κι όταν γίνεις, πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις με λόγια και έργα ότι αξίζει να φέρεις τούτο τον αξιοζήλευτο τίτλο τιμής. Δεν μετέχουν του κοινού τρόπου και δεν έχουν καμία σχέση με το έθνος μας όσοι δεν ενδιαφέρονται για το πολιτισμικό στίγμα που άφησαν στον κόσμο οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων, αλλά και γι' αυτό   που θα αφήσουμε εμείς στους επόμενους. Και είναι πολλοί οι ελληνόφωνοι που δεν νοιάζονται γι' αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχάσει ο πολιτισμένος κόσμος την ύπαρξή μας.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ - Ο μισός τουρκικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο για την άσκηση Denizkurdu 2015


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική άσκηση Denizkurdu 2015 όπου το τουρκικό ναυτικό μεταξύ 14-28 Μαΐου θα διαξάγει σειρά σεναρίων σε όλο το Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο σε μια επίδειξη δύναμης και θέλοντας να στείλει μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις.
 
Η άσκηση έχει ως κύριο χώρο πραγματοποίησης το Βόρειο Αιγαίο με σειρά σεναρίων όπως διάσωση εμπορικού πλοίου αλλά το σημαντικότερο είναι η επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση Ερντογάν (μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει βουλευτικές εκλογές σε λίγες μέρες και το κόμμα του Ερντογάν θέλει να δείξει το μαχητικό του πνεύμα).

Ηλιάκης: Τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Σαν σήμερα ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Το F-16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει την Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση, έχουν γραφτεί πολλά και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τετράωρη συνεδρίαση Αρχηγών υπό τον ΥΦΕΘΑ για την αναδιοργάνωση ΕΔ -Το σχέδιο Τόσκα!!


Image


Η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για την αναδιοργάνωση των  ΕΔ έγινε στο ΥΠΕΘΑ. Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής από τις οκτώ το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Σ΄αυτή τη συνεδρίαση του 
ΣΑΓΕ ήταν και ο ΥΦΕΘA    Νίκος Τόσκας στην αρμοδιότητα του οποίου περιλαμβάνεται η αναδιοργάνωση. Ο ΥΦΕΘΑ βέβαια δεν βλέπει την αναδιοργάνωση ως μια απλή αρμοδιότητα. Είναι γνωστό από την εποχή που ήταν εν ενεργεία αξιωματικός των Τεθωρακισμένων ότι το θέμα της αναδιοργάνωσης ήταν “εμμονή” του.

Το ευρώ και το 4ο Ράιχ!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ!!


ΕΙΚΟΝΑ-Ευρώπη,-Γερμανια,-4ο-Ραιχ,
Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου, η οποία θεωρείται κλειστή, τότε θα ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες – ιδίως αυτές που είναι ισχυρές, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά στραγγαλίζονται από τη Γερμανία.
Το ευρώ είναι κατά πολλούς το νόμισμα, μέσω του οποίου «θα αναδυθεί από τη στάχτη» ξαφνικά, χωρίς να το περιμένει κανείς, η τέταρτη γερμανική αυτοκρατορία – το 4ο Ράιχ όπως ήδη ορισμένοι φοβούνται.

Το «παιχνίδι» των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και η ελληνική απουσία -Ανάλυση Stratfor



Τα Βαλκάνια ποτέ δεν έμειναν εκτός των σχεδίων όλων των μεγάλων δυνάμεων. 



Οι απόψεις που συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια ακούγαμε από διάφορες πηγές περί “αμερικανικής αποχώρησης” και άλλων 
σχετικών “αναλύσεων” δεν μπορούσαν να σταθούν σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική. Η κατάρα των Βαλκανίων ήταν και είναι ότι θα βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Δεν «χωράνε» και οι δυο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος. Ωμός εκβιασμός από ΗΠΑ .

Image
ΑΡΘΡΟ του Χρήστου Καπούτση
Μοιάζει με ειδυλλιακή εικόνα, δύο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, ο ένας αμερικανό-ευρωπαϊκών συμφερόντων  και ο άλλος ρωσικός, να περνούν από το έδαφος της Ελλάδας, μεταφέροντας ζωτικής σημασίας ενέργεια στην κεντροδυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, καθιστώντας έτσι  τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο, με προφανή οφέλη στην οικονομία, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας , αλλά και με αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.  

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ