}

26 Φεβρουαρίου, 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΝΣ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ «ΘΕΡΜΟ « ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Λυσσασμένη τουρκική αντίδραση για τη «σφαλιάρα» με το Explora: Αριθμός ρεκόρ τουρκικών παραβιάσεων εκτός από τις υπερπτήσεις



Πρωτοφανής ήταν η τουρκική αντίδραση μετά τη «σφαλιάρα» από την άκαρπη αποστολή του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS Explora εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η οποία ακυρώθηκε εν τοις πράγμασι από την ελληνική αντίδραση.
Έτσι σήμερα η τουρκική Αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφος ΑΦΝΣ επιχείρησε να διατρήσει πρακτικά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι αυτή που ελέγχει το Αιγαίο, αλλά εις μάτην αφού τα μαχητικά της ΠΑ τα οποία βρίσκονταν σε καθήκοντα readiness αναχαίτισαν όλα τα ίχνη.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ: "ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Η ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ" Τρέμουν οι Τούρκοι την έλευση του ρωσικού Ναυτικού στην Α.Μεσόγειο μετά την συμφωνία Μόσχας-Λευκωσίας

"Σφαλιάρα" ήταν για Τούρκους και Αμερικανούς η χθεσινή υπογραφή των οκτώ συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου και ανησυχούν ιδιαίτερα για τις συνέπειες της υπογραφείσης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.Όπως μεταδίδουν τα τούρκικα πρακτορεία ειδήσεων υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.Στην πραγματικότητα αναγνωρίζουν ότι δεν θα μπορεί πλέον το τουρκικό Ναυτικό να "σουλατσάρει" όποτε θελει στην κυπριακή ΑΟΖ και στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, συνοδεύοντας το Barbaros σε παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα.

Σοκ στην Άγκυρα από την συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Την έντονη ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνέπειες της πρόσφατης υπογραφείσης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας, μεταδίδουν τα τούρκικα πρακτορεία ειδήσεων, με την υπογράμμιση ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει     μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο...

Ευρωβουλευτής UKIP: Ελληνες μην λυγίσετε! Είστε το έθνος της Δημοκρατίας (Video)

"Αντισταθείτε και δώστε ελπίδα σε όλους μας" 

Έκκληση στον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί και να αγωνιστεί για το δικαίωμά του στη δημοκρατία απηύθυνε χθες ο αναπληρωτής ηγέτης του βρετανικού ευρωσκεπτιστικού κόμματος UKIP σε ομιλία του κατά την σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"ΒΑΡΙΑ" ΠΡΟΚΛΗΣΗ MIA MEΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΧPLORA" 6 τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικό έδαφος επί δέκα λεπτά! - Καταρρίφθηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά

Σε συντονισμένη άσκηση προσβολής στόχων εδάφους προχώρησε η τουρκική Αεροπορία στο Κεντρικό Αιγαίο πριν λίγο.
Συγκεκριμένα, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.
Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

Γερουσιαστής Μενέντεζ στον Κέρι για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ: Είναι εξωφρενικό κ. υπουργέ!!

Μενέντεζ στον Κέρι για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ: Είναι εξωφρενικό κ. υπουργέ
Ουάσιγκτον : Του Αποστόλη Ζουπανιώτη, ΚΥΠΕ-CNA

«Ελπίδα μου είναι να επιστρέψουμε σε μία ισορροπία που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Αλλά συζητήσαμε συγκεκριμένα την Οικονομική Ζώνη, την παρουσία των πλοίων, τα δικαιώματα φυσικού αερίου κλπ», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτημα του Γερουσιαστή   Ρόμπερτ Μενέντεζ, στη διάρκεια κατάθεσής του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας».

Παγώνουν τα φορολογικά νομοσχέδια - Πότε θα πάνε στη Βουλή. ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Παγώνουν τα φορολογικά νομοσχέδια -Πότε θα πάνε στη Βουλή
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να παγώσει για κάποιο διάστημα τα φορολογικά νομοσχέδια αφού αυτό που προέχει είναι να επικυρωθεί η συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος.
Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου εξετάστηκε και στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των οικονομικών υπουργών κ.κ. Σταθάκη, Μάρδα και Βαλαβάνη.

CNBC: Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή εγκεφάλων - 200.000 Ελληνες μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


CNBC: Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή εγκεφάλων -200.000 Ελληνες μετανάστες τα τελευταία χρόνια

«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

Kρίσεις ηγεσίας ΕΔ: Δύο μένουν & δύο φεύγουν - Έκπληξη η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ. - Ο Α/ΓΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της ηγεσίας των ΕΔ με δύο αποστρατείες και δύο θέσεις όπου διατηρούνται οι Αρχηγοί σε αυτές δηλαδή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και του Αρχηγού ΓΕΝ με τον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Πιο συγκεκριμένα αποστρατεύεται ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Τελλίδης Βασίλειος.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ