}

29 Οκτωβρίου, 2014

Αρχηγός ΓΕΑ: Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα σπάσει τα μούτρα του!!

«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, θα σπάσει τα μούτρα του», είπε ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον εορτασμό των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας,Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, ο κ. Τουρνάς δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά στρατηγικά πλεονεκτήματα (ικανότατους πιλότους, 6 μοίρες Patriot, πυραύλους S 300 και τα βλήματα Scalp με ακτίνα 250 χλμ., που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στρατηγικών στόχων). «Οι Έλληνες πιλότοι έχουν αποδείξει σε διεθνείς ασκήσεις ότι έχουν υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας στη μάχη και είναι ικανότατοι μαχητές με διεθνή αναγνώριση», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο αρχηγός ΓΕΑ υπογράμμισε πως «η άσκηση Πυρπολητής, που γίνεται αύριο,
αποτελεί μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα της Κύπρου. Το θέατρο πολέμου αύριο θα είναι δύσκολο και θα υπάρξει μεγάλη εμπλοκή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων». 

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον Ηνίοχο και τον Καμπέρο, αλλά και με τον Παρμενίωνα απέδειξε πόσο ισχυρή είναι. Ιδιαίτερα στον Ηνίοχο, εννέα ημέρες και εννέα νύχτες, διαφορετικές ομάδες σχεδίαζαν, υποστήριζαν και εκτελούσαν σύνθετες αποστολές», ανέφερε.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών όλο το τριήμερο πάνω από τα ελληνικά, ακριτικά νησιά.


Γ. Κοκ.
http://newpost.gr

Το Σάββατο έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών– Δείτε τι θα πληρώσετε



Από το ερχόμενο Σάββατο αρχίζει ο χρόνος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα ισχύοντα και χωρίς να εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στο TAXIS το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα πληρώσουν ως το τέλος του Δεκεμβρίου 2014.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών θα μπορούν να μπαίνουν στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει από τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
 
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι:
Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010
· Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
· Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
· Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
· Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
· Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
· Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
· Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
· Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
· Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
· Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
· Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
· Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
· Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
· Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
· Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
· Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
· Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
· Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
· Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.

newsit.gr

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ…



ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ…
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014… ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ’40… ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΛΙΓΟΙ» ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ…. Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΓΙ” ΑΥΤΟΥΣ…
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ… ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΏΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ.
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ… Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ… ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΦΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»… ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014… ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΕΛΕΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΤΑΙ) ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΘΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ (ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ)… ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ… ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ… ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ…
ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ…ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ, ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΕ… ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ… Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΈΟΝ ΟΡΙΟ…
ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΗ… ΚΙ ΟΜΩΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΛΚΗΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ…
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ… ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ… ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ… ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ… ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΧΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ…
Η ΜΟΝΗ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑ…. ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ «ΥΠΕΡ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»… ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΧΩΡΑ… Η ΘΕΙΑ ΣΚΕΠΗ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…

Με υπογραφή Πούτιν κηρύχθηκε το 2016 «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία

ROSOSLLHN


Την ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων σφραγίζει και επίσημα η υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη ανακήρυξη του 2016 ως «Ετος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Ετος Ρωσίας» στην Ελλάδα….
Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύθηκε στην επίσημη νομική πύλη του Κρεμλίνου και εγκρίνει τη σύσταση ειδικής οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα συντονίσει τις κοινές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η πρώτη συμφωνία για Κοινό Ετος είχε πραγματοποιηθεί το 2013, όταν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας, Σεργκέι Λαβρόφ και Βαγγέλης Βενιζέλος ανακήρυξαν το 2016 ως έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και έτος Ελλάδας στη Ρωσία. Μόσχα και Αθήνα ανακοίνωσαν πως «για να αναπτυχθούν ισχυρές, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, οι δυο χώρες συμφώνησαν να εφαρμόζουν κοινά σχέδια στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, της βιομηχανίας, της ενέργειας, της χρηματοδότησης, της γεωργίας, τις διμερείς εμπορικές ανταλλαγές, του τουρισμού, και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής και ανάπτυξης των επαφών μεταξύ των λαών», όπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο.
Στο πρόγραμμα του Κοινού Ετους συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις στους τομείς εκπαίδευσης, εκμάθησης της γλώσσας, επιστήμης, πολιτιστικής κληρονομιάς, τέχνης, αθλητισμού, καθώς και ανταλλαγής νέων.
Στη συνέχεια, τον περασμένο Απρίλιο, με δήλωσή της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία της Ρωσίας για τον Τουρισμό, Rostourism, ανακοίνωσε και Ετος Τουρισμού το 2016, στα πλαίσια του Κοινού Ετους με την Ελλάδα. Τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του «Έτους Ελλάδας» στη Ρωσία και του «Έτους Ρωσίας» στην Ελλάδα, συζήτησαν ενδελεχώς οι υπεύθυνοι της Rostourism με την ελληνική αντιπροσωπεία που μετέβη στα τέλη Απριλίου στη Μόσχα υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ, Παναγιώτη Μίχαλου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά. πηγη

Share this:

Αρνούμενοι τις κατοχικές αποζημιώσεις, αρνείστε και το κατοχικό ολοκαύτωμα.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 29, 2014

wpid-20141028092532.jpgΟι αποζημιώσεις για το θηριώδες ναζιστικό-κατοχικό ολοκαύτωμα δεν είναι μονάχα ένα μέγιστης εθνικής σημασίας υπερκομματικό ζητούμενο στην χώρα μας, αλλά αποτελούν πάγιο υπερεθνικό-παγκόσμιο θέμα δικαίου και ηθικής τάξης.

Οι εκτελεσμένοι και τα καμένα χωριά δεν απαιτούν μερίδιο από μίζες, αλλά δικαίωση. Η διεκδίκηση αποζημιώσεων δεν είναι λοιπόν καθόλου ‘ντροπή, διακονιά, ζητιανιά, λαϊκισμός ή άσκοπη δημαγωγία, όπως τις παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά διεθνώς νομιμότατες, μη αμφισβητούμενες, απόλυτα δίκαιες απαιτήσεις εκπλήρωσης στοιχειωδών υποχρεώσεων και έμπρακτης μεταμέλειας της Γερμανίας, χώρας που ξαναστάθηκε στα πόδια της χάρη στην γενναιόδωρη, συστηματική, πολύχρονη βοήθεια από αυτούς που η ίδια αιματοκύλησε.

Ωστόσο, κάθε μετάθεση στο μέλλον, καθυστέρηση, πρόσκομμα, άρνηση, αμέλεια, ή κατάφωρη απεμπόληση ευκαιριών δικαίωσης μας, ισοδυναμούν ευθέως και μονοσήμαντα με εν δυνάμει άρνηση της ναζιστικής γενοκτονίας-ολοκαυτώματος. Γιατί; Μα γιατί όχι μόνο τορπιλίζουν, υποβιβάζουν, εμποδίζουν και αναβάλουν την ανακούφιση θυμάτων-χώρας, αλλά περιορίζουν, μειώνουν, ευτελίζουν, εξασθενίζουν, απαξιώνουν το μέγεθος, σπουδαιότητα και ιστορική διάσταση του εγκλήματος.
7 Οκτωβρίου 2014 λοιπόν, τέθηκε προς ψήφισμα στην επιτροπή Αναφορών στο Ευρωκοινοβούλιο, από τους κκ. Νότη Μαριά των ΑΝΕΛ και Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση για έναρξη δημόσιας διευρωπαϊκής ακρόασης-συζήτησης για την πληρωμή των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Δυστυχώς, άπαντες οι ευρωβουλευτές των μνημονιακών κομμάτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το δεκανίκι τους ΠΟΤΑΜΙ, που ποτέ τους δεν έκαναν το παραμικρό για τις κατοχικές αποζημιώσεις, ‘απέφυγαν’ να ψηφίσουν, ουσιαστικά καταψήφισαν, την έξοχη για εμάς πρόταση, ενάντια στο κοινό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων (δες http://www.avatonpress.gr/2014/10/blog-post_805.html , http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/6577408/).
Δεν φτάνει λοιπόν που οι επιλογές των κομμάτων τους μας έφεραν τον σημερινό όλεθρο, οι μνημονιακοί κκ. Κεφαλογιάννης, Ανδρουλάκης και Γραμματικάκης στάθηκαν απέναντι στα κατοχικά θύματα της μαρτυρικής Κρήτης. Ευτυχώς, την τιμή της πατρίδας στήριξαν καθολικά οι ευρωβουλευτές των λοιπών ελληνικών κομμάτων, υπερψηφίζοντας την πρόταση μαζί με πολλούς θετικά προσκείμενους ευρωπαίους…όμως, χάρη στο παραπάνω ‘σαμποτάζ’, η μοναδικά αξιόλογη αυτή πρόταση δεν πέρασε…
«Ωραία αρχή» κάνατε λοιπόν στην νέα σας θητεία προς το έθνος κκ. μνημονιακοί ευρωβουλευτές…να σας χαιρόμαστε λοιπόν σκεπτόμενοι «και μη χειρότερα»…
Στις ατυχείς σχετικές ανακοινώσεις της ΝΔ που ακολούθησαν, αυτό-δικαιολογείστε με γελοία επιχειρήματα, ως δήθεν ‘απληροφόρητοι, αμελείς, απόντες ή κουτοί’. Ας μοιραζόσαστε λοιπόν και εσείς κκ. μνημονιακοί ευρωβουλευτές, το ‘ένα λεπτό δημοσιότητας’ που περιφρονητικά επικαλείστε για τους πατριώτες που υπερψήφισαν! Τι; 70 χρόνια τώρα περιμένετε το ΟΚ των Γερμανών; Άλλα τόσα και βάλε θα περιμένετε…
Βλέποντας όμως πόσο απροκάλυπτα-εμετικά πολιτικά αρεστοί έχετε καταντήσει στους συνεργάτες σας Γερμανούς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εύλογα αναρωτιούνται ποιους πραγματικά σκοπούς εξυπηρετούν τα καταιγιστικά μέτρα ταχείας αφαίμαξης της περιουσίας δημοσίου και πολιτών και τα λοιπά αντιφατικά ‘οράματα’ και ‘ηθικοπλαστικά μαθήματα’ της συγκυβέρνησης.
Υπάκουοι στις διαταγές τους, προάγετε εδώ ένα διεστραμμένο συνονθύλευμα από πολιτικές κολοτούμπες, εξοντωτικούς-αντισυνταγματικούς νόμους, οριζόντιες παραγραφές πολιτικών δωσίλογων, τραπεζιτών, λαμόγιων, με αμέτρητες προκλητικές εξαιρέσεις-δώρα προς κλεπτο-μιζο-ελίτ, παραγραφές τεραστίων χρεών Γερμανικών επιχειρήσεων, δήθεν βιώσιμα χρέη-τράπεζες μέσω πλιάτσικου-φόρων, αθρόων δημεύσεων, κατασχέσεων, φυλακίσεων, ξεπουλήματος χωρίς αντίκρισμα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, διάλυση παιδείας, υγείας, κλοπή συντάξεων, πρόνοιας, πρωτόγνωρης ανεργίας, πείνας, που συνοδεύονται με πομπώδη κενά λόγια περί δήθεν ‘υψηλής εθνικής ευθύνης’, ήθους, συνέπειας, θυσίας, συναίνεσης. Μας μπαφιάσατε με το ‘πλεόνασμα’ συστηματικής πολιτικής αλητείας, ιδιοτέλειας και ανηθικότητας.
Τα θύματα της νέας κατοχής που είναι πολύ χειρότερη εδώ παρά σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, φαίνονται καθαρά με την φτώχεια, πείνα, οξεία υπογεννητικότητα και θεαματική αύξηση θνησιμότητας. Τα ‘σωτήρια’ μέτρα σας δημιούργησαν περί τους 25.000 επιπλέον θανάτους ετησίως που ήδη αντιστοιχούν σε κάπου 125.000 χιλιάδες νέο-κατοχικούς νεκρούς σε 5 χρόνια, ενώ από το 2013 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έγινε καθαρά αρνητικός, σβήνουμε πια σαν κράτος. Καταντήσατε την χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και απαιτούνται πια και νέες αποζημιώσεις…
Να χαίρεστε τις πράξεις σας λοιπόν, είστε τόσο εθνικά προσηλωμένοι-ειλικρινείς, όσο και οι κατοχικές κυβερνήσεις των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη που «συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής» (δες υπόσταση αδικήματος,http://thehistoryofgreece.blogspot.gr/2013/10/1941-1944.html ).
Και ενώ τα πλέον ακραία και παράλογα συμβαίνουν στην χώρα μας, η Ιταλία με πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού της Δικαστηρίου στις 22/10/2014, δίνει νέα έμφαση στα δικαιώματα πολιτών να ζητήσουν κατοχικές αποζημιώσεις στα τοπικά Ιταλικά δικαστήρια, καταρρίπτοντας την υπέρ της Γερμανίας ετεροδικία, πίσω από την οποία ‘κρύβονταν’ η αρνησιδικία δικαίωσης-αποζημίωσης ναζιστικών εγκλημάτων (δες http://www.topontiki.gr/article/86198/Apofasi-Italikou-dikastiriou-anoigei-dromo-gia-tis-germanikes-apozimioseis ).
Ας θυμίσουμε λοιπόν στην συγκυβέρνηση και στο Ποτάμι, πόσα θύματα της φασιστικής θηριωδίας, πόσους αδικοχαμένους νεκρούς προγόνους μας τα κόκαλα των οποίων ακόμα ‘τρίζουν’ χωρίς δικαίωση, αλλά και πόσες θυσίες και υλικές απώλειες απαρνήθηκαν, γυρίζοντας θρασύτατα την πλάτη με την πρόσφατη ‘απουσία’ τους ( http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=858 ):
Ανθρώπινες απώλειες-θυσίες
-15.000 Έλληνες νεκροί και αγνοούμενοι στις ένοπλες δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις 1940-1941
-χιλιάδες απώλειες αντιστασιακών, άμαχου πληθυσμού, τραυματίες ή ανάπηρους σε στεριά και θάλασσα από βομβαρδισμούς και κατοχικές εχθροπραξίες,
-57.000 ψυχρά εκτελεσθέντες, βασανισθέντες και δολοφονηθέντες από γκεσταμπίτες, τα λυσσασμένα SS και τους τότε συμμάχους τους βούλγαρους κομιτατζήδες, ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, σουμπερίτες και λοιπούς συνεργαζόμενους δοσίλογους και γενίτσαρους,
-105.000 νεκροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,
-600.000 τουλάχιστον οι νεκροί από πείνα και ασθένειες λόγω έλλειψης ιατρικής φροντίδας και άλλες κακουχίες,
-αναρίθμητοι βασανισμοί, φυλακίσεις αγωνιστών και πολιτών,
-εκατοντάδες χιλιάδες χείρες και ορφανά που μεγάλωσαν μέσα στην απόλυτη ανέχεια,
-εκατοντάδες χιλιάδες σε καταναγκαστική εργασία,
-δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις αιματοβαμμένες καμένες περιοχές και χωριά αλλά και τις πολλές κηρυγμένες νεκρές ζώνες,
-εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες πληθυσμού λόγω υπογεννητικότητας,

Υλικές απώλειες
-εξαΰλωση χρημάτων-καταθέσεων και πλήρη οικονομική καταστροφή των πολιτών,
-οικονομική υπερχρέωση-κλοπή του κράτους με το κατοχικό δάνειο,
-κλοπή μεγάλου μέρους αρχαιολογικών θησαυρών και έργων τέχνης,
-καταστροφή ή απαξίωση τεραστίου ποσοστού βασικών δημόσιων υποδομών-περιουσίας (λιμάνια, γέφυρες, σιδηρόδρομοι, εργοστάσια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, κτίρια, σχολεία, κλπ.),
-συστηματική κατάσχεση, καταστροφή ή εμπρησμός αναρίθμητων ιδιωτικών περιουσιών (αγαθών, τροφίμων, σοδειών, οικόσιτων ζώων, ανατινάξεις-κάψιμο κατοικιών, κτιρίων, πλοίων, πλοιαρίων, επιτάξεις οχημάτων, μηχανών, ζώων, κλπ.),
-πολυετές και τεράστιο διαφυγόν ΑΕΠ λόγω επιστράτευσης, πολεμικής προετοιμασίας, πολεμικού αγώνα και μετέπειτα κατοχής,
Με σημερινές αξίες, χωρίς τους τόκους, οι υλικές μόνο κατοχικές αποζημιώσεις εκτιμώνται άνω των 108 δις ευρώ, ενώ το κατοχικό δάνειο άνω των 54 δις ευρώ. Εάν προστεθούν όμως τόκοι και οι ανθρώπινες απώλειες, το σύνολο εκτιμάται πολύ άνω των 400 δις ευρώ.
Παρά την κατοχική γενοκτονία που εξόντωσε τουλάχιστον 1 στους 7 Έλληνες σε σύνολο 7,3 εκατομ. της απογραφής του 1940, ο Καραμανλής ανέστειλε πολύ νωρίς τις διώξεις των εγκληματιών πολέμου (νόμος 4061 του 1959), ενώ στο εξωτερικό συνεχίζονται μέχρι σήμερα (δες http://topontiki.gr/article/35126/ ).
Στα παραπάνω δεν συνυπολογίζονται οι άνω των 150.000 νεκρών, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, ή οι 700 χιλιάδες εκτοπισμένοι πρόσφυγες και μεγάλες υλικές ζημιές που προέκυψαν από τον εμφύλιο που ακολούθησε, ως αποτέλεσμα συγκυριών και γεωπολιτικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω πολέμου-γερμανικής κατοχής…
Εάν λοιπόν κκ. μνημονιακοί φρέσκοι ευρωβουλευτές σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ θεωρείτε ότι αδικήστε με τα παραπάνω, τότε:
-ανακοινώστε δημοσίως και άμεσα ότι στο εξής με κάθε ευκαιρία, θα στηρίζετε απερίφραστα και ευθαρσώς, χωρίς περιστροφές, αμέλεια, αναβολή, κολοτούμπες, όρους ή άλλα προσκόμματα, κάθε τέτοια αξιόλογη πρωτοβουλία για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και όλοι αυτοί που δεν ανέβαλαν, δεν απέφευγαν, δεν πρόδιδαν, αλλά έδωσαν χωρίς όρους τον εαυτό τους και την ζωή τους ενάντια στον κατακτητή…και επιπλέον,
-υποσχεθείτε ότι, αντί για τρικλοποδιές και ανακοινώσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και απαξιώνουν τόσο την θέση σας όσο και τις δίκαιες πανεθνικές μας απαιτήσεις, στο εξής εσείς δεσμεύεστε να ανακοινώνετε πρόσθετες πρωτότυπες ιδέες και να συγκαλείτε πρόσθετες δημόσιες ακροάσεις, λογοδοτώντας τακτικά για το πως προχωρείτε έμπρακτα τα ζητήματα μας.
-επίσης, ότι θα μας γνωρίσετε άμεσα και το δήθεν απόρρητο ‘σχέδιο αποζημιώσεων’, που τάχα επεξεργάζεστε μισό αιώνα τώρα (και τι θα πει απόρρητο; δεν πρέπει να γνωρίζουν άπαντες όλα όσα πράγματι υποφέραμε από τους ναζί εδώ;),
Εάν δεν μπορείτε, δεν μας αντιπροσωπεύετε και άρα οφείλετε να παραιτηθείτε. Ο πατριωτισμός μετριέται με απτές πράξεις και όχι με φλύαρες ‘ανακοινώσεις’ για ανεγκέφαλους. Απαιτούμε λοιπόν:
α) Εφόσον άρνηση αποζημιώσεων ισούται με άρνηση του ολοκαυτώματος, για να κυλίσει το νερό στο αυλάκι χρειάζεται άμεσα νόμος που θα κρίνει παράνομη οιαδήποτε πράξη άρνησης, αναβολής ή προσκόμματος επί της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων της χώρας, όπως σωστά νομοθετήθηκε αντίστοιχα για την άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων,
β) Να συμψηφιστούν με τα έγκυρα χρέη της χώρας οι οφειλόμενες αποζημιώσεις της Γερμανίας προς εμάς (αντίστοιχα, επαχθή χρέη αποτελούν κραυγαλέες υπερτιμολογήσεις Γερμανικών συμβάσεων, τόκοι αυτών, μίζες κλπ. ‘ακραίες υπερβολές’ που θα φανούν στην αναψηλάφηση του συνολικού χρέους. Τότε θα αναζητηθούν και αποζημιώσεις από όλα τα μέρη που συνέργησαν σε άνομες χρεώσεις, αμέλειες, παραλείψεις ή ‘δώρα’),
γ) Σε επίπεδο δανείων, είναι επτακάθαρο ότι το κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία είναι οπωσδήποτε, τουλάχιστον το ίδιο ΕΓΚΥΡΟ με οιοδήποτε δικό τους δάνειο προς εμάς. Άρα, εδώ είναι απολύτως έτοιμα ‘μετρημένα κουκιά’, τι περιμένετε και τι δεν καταλαβαίνετε;
δ) Αντί για την σημερινή μονότονη δημόσια προπαγάνδα εναντίον μας, οι Γερμανικοί πρέπει να γνωρίσουν αναλυτικά τι μας έκαναν ώστε να αποδεχτούν το συντομότερο ότι οφείλουν να αποπληρώσουν-συμψηφίσουν το μέγιστο μέρος του χρέους μας…
ΖΗΤΩ λοιπόν το ιστορικό πατριωτικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, αλλά,
ΖΗΤΩ και το εξίσου ανεπιφύλακτο και πατριωτικό σημερινό ΝΑΙ στις κατοχικές αποζημιώσεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ και Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Οι τουρκικές προκλήσεις έχουν διαφανείς στόχους





















Γράφει ο Άγγελος Στάγκος 

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και από χθες (προχθές) επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση και στο Αιγαίο. Στην θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατά τα «οικόπεδα» της τελευταίας με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρόσσα», ενισχύοντας μάλιστα τη συνοδεία των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν, ενώ στο Αιγαίο στέλνει μοίρες πολεμικών αεροπλάνων να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από μικρά ελληνικά νησιά, προς το παρόν.

Όλα αυτά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την καλεί να αναγνωρίζει και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραμονές της τριπλής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου στη Λευκωσία.

Για το που ακριβώς αποσκοπεί η Άγκυρα με την προκλητική συμπεριφορά της μόνον εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Επειδή όμως υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος και γενικά οι προθέσεις της είναι αρκετά διαφανείς και η ίδια δεν επιχειρεί να τις κρύψει, είναι φανερό ότι στοχεύει στα εξής και μάλιστα ταυτόχρονα:

- Να σταματήσει τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, στέλλοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η Τουρκία είναι η ισχυρή δύναμη στην περιοχή και τίποτα δεν μπορεί να γίνει δίχως τη δική της σύμφωνη γνώμη.

- Να επισημάνει ότι η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο δεν είναι της δικής της αποδοχής και παράλληλα να αμφισβητήσει την ισχυρή παρουσία του Ισραήλ στην περιοχή.

- Να δείξει ότι συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κρατική οντότητα που εκπροσωπεί όλη την Κύπρο και συνάμα ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών.

- Να κάνει επίδειξη ισχύος προς όλες τις κατευθύνσεις για να πειστούν οι πάντες ότι στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής ο βασικός παίκτης είναι η Τουρκία.

- Να καταγάγει μία εύκολη νίκη απέναντι σε έναν ασθενή αντίπαλο, καθώς η εξωτερική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν εξοργίζει τους πάντες, από τους Σαουδάραβες μέχρι τους Αμερικανούς, από τους Ιρανους ως τους Ισραηλινούς, από τους Αιγύπτιους ως τον Άσαντ της Συρίας και έχει να επιδείξει μόνον αποτυχίες.

- Να θυμίσει στην Ελλάδα ότι δεν ανέχεται αντιδράσεις και τελικά να εξαναγκάσει τον Αναστασιάδη να επιστρέψει στις ενδοκοινοτικές διαπραγματεύσεις ενώ το το «Μπαρμπαρόσσα» και τα πολεμικά θα κόβουν βόλτες μέσα στα οικόπεδα, που θα σημαίνει (αν το δεχτεί και βεβαίως δεν το δέχεται) ότι αποδέχεται το δικαίωμα της Τουρκίας να απαιτεί συμμετοχή στις έρευνες και την εκμετάλλευση.

- Να χρησιμοποιήσει τις προκλήσεις ως μέσα εκβιασμού για να εξασφαλίσει ανταλλάγματα είτε στο Κυπριακό, είτε στην ευρύτερη περιοχή, είτε παντού. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός της αναταραχής και της μόνιμα χλιαρής στάσης που κρατούν μόνιμα απέναντί της τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Βρετανία. Ακόμη και όταν δείχνουν ότι εξοργίζονται από τα συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης, όπως συμβαίνει αυτή την εποχή.

Το ερώτημα είναι βεβαίως πως αντιδρά κανείς σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά. Ασφαλώς, μόνο με διπλωματικά μέσα, αλλά και με αποφασιστικότητα και έγκαιρες ενέργειες. Μπορούν να το κάνουν αυτό η Λευκωσία και η Αθήνα; Η πρώτη έχει δείξει ότι ξέρει το παιχνίδι και γενικά τα καταφέρνει, η δεύτερη ας ελπίσουμε ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση και έχει μάθει πια να αποφεύγει τις προκλήσεις, επιδεικνύοντας την απαραίτητη ευστροφία και ευελιξία. Ας μην περιμένουμε όμως πολλά πράγματα από το Λονδίνο, την Ουάσινγκτον ή τον ΟΗΕ…

Πηγή 
Τὸ Μήνυμα τοῦ Σμηναγοῦ (Ἰ) Στράλη ἀπὸ τὸ «ΖΕΥΣ»:

Ἕλληνες σηκῶστε ψηλά τό κεφάλι !

Τὸ Μήνυμα τοῦ Σμηναγοῦ (Ἰ) Στράλη ἀπὸ τὸ «ΖΕΥΣ»: 
Ἕλληνες σηκῶστε ψηλά τό κεφάλι !

Μάγεψε τὸ F-16  ΖΕΥΣ  μὲ τίς  μανοῦβρες τὶς χαμηλὲς διελεύσεις , τὰ 9 G καὶ κλειστὲς στροφὲς κατὰ μῆκος τοῦ ἄξονα !
Ἀλλὰ τὴν παράσταση ἔκλεψε ὁ Σμηναγός  (I)  Στράλης Χειριστής τοῦ F-16 ποὺ μιλώντας μέσα ἀπὸ τὸ πιλοτήριο τοῦ  ΖΕΥΣ  συγκίνησε μὲ τὸ Μήνυμά  του !
«Χρόνια Πολλὰ Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλὰ Μακεδονία , Χρόνια πολλὰ Ἑλλάδα…Ἕλληνες (οὔρλιαξε τὸ παλικάρι καὶ ἀκούστηκε στὰ Πέρατα τοῦ Κόσμου) ἐμεῖς εἴμαστε ἐδῶ !
Ἕλληνες σηκῶστε Ψηλά το Κεφάλι.» Καὶ ἀμέσως μετὰ ἀκούστηκε ὁ Ἐθνικὸς Ὕμνος.
Ἀμέσως μετὰ ἀκούστηκαν οἱ νότες  τοῦ Σκουλᾶ  Ἥλιος Θεὸς ποὺ φτάνουν στὰ παλληκάρια μας στὸ ποτάμι, στὰ βράχια , στὶς βραχονησίδες καὶ τὰ φυλάκια τοῦ Αἰγαίου !
Ὁ Σγὸς (Ι) Σωτήριος Στράλης (πρώτη του ἐπίδειξη ἦταν στό Μάλεμε) ποὺ ὕστερα ἀπὸ τὸ πέρας τῆς ἐκπαιδεύσεώς του, παραλαμβάνει τὴν σκυτάλη τῆς ὁμάδας τὸ 2015 ὡς ἐπικεφαλῆς ἀπό τόν Σγὸ (Ι) Ἀνδρουλάκη (φῶτο). Γιὰ τὸ ὑπόλοιπο τῆς σαιζὸν 2014 ἡ ὁμάδα θὰ ἔχη δύο DEMO PILOT στὴ διαδικασία παραδόσεως – παραλαβῆς, ποὺ θὰ δώσουν τὸ καλύτερο ἑαυτό τους γιὰ ἄψογες ἐπιδείξεις, προβάλλοντας ἔτσι μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὴν ὁμάδα, τὴν ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ καὶ τὴν ΕΛΛΑΔΑ σὲ διεθνὲς ἐπίπεδο.-





πηγή: veteranos.gr
πηγή: veteranos.gr

ΥΠΕΘΑ: Επιτέλους Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική!


Μετά από χρόνια απουσίας ουσιαστικής θεσμικής παρέμβασης, ολοκληρώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική (ΕΑΒΣ) που θα καλύψει σημαντικό έλλειμμα στον συγκεκριμένο τομέα δημιουργώντας ένα πλαίσιο αρχών που θα καθορίζει τη λειτουργία και το κυριότερο την περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
Μάλιστα δεν θα είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η κατά το παρελθόν έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, αφενός δεν επέτρεψε τηνανάλογη, με το ύψος των αμυντικών επενδύσεων που πραγματοποίησε η χώρα την εποχή των «παχέων αγελάδων», ανάπτυξη της βιομηχανίας και αφετέρου επέτρεψε την εμφάνιση στρεβλώσεων και σαφώς επιδείνωσε τις συνέπειες της οξείας οικονομικής κρίσης στον συγκεκριμένο τομέα.
Ας σημειωθεί ότι η ανάγκη σύνταξη της ΕΑΒΣ εκτός από υφιστάμενη νομοθετική επιταγή (Άρθρο 3 του Νόμου 3978/11), προέκυψε και από την απαίτηση ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού πλαισίου για την βιώσιμη ανάπτυξη ενός ευαίσθητου βιομηχανικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας. Είναι αυτονόητο, ότι η συγκεκριμένη αναγκαιότητα κατέστη περισσότερο επιτακτική λόγου του ιδιαιτέρου δημοσιονομικού περιβάλλοντος της χώρας, αλλά και λόγω των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής και Τεχνολογικής Βιομηχανικής Βάσης (European Defence Technological Industrial Base – EDTIB) όπου η Ελλάδα οφείλει να έχει ενεργό ρόλο.
Σκοπός της ΕΑΒΣ είναι να καθορίσει το πλαίσιο και τα μέτρα (measures), ώστε το ΥΠΕΘΑ μέσω ενός σταθερού περιβάλλοντος ανάπτυξης της Εγχώριας Αμυντικής Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Βάσης (ΕΑΤΒΒ):
>Να διατηρήσει και να αναπτύξει τις κρίσιμες βιομηχανικές δυνατότητες (Specific Industrial Capabilities) και τεχνολογίες αιχμής σε ευαίσθητους τομείς για την ασφάλεια της χώρας προκειμένου να επιτευχθεί σε υψηλό βαθμό η ασφάλεια εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της ισχύουσας εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και μέσω της συμμετοχής της ΕΑΤΒΒ σε εθνικά αλλά και διεθνή προγράμματα συνεργασίας έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής αμυντικού υλικού.
>Να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων της, στους τομείς της ασφάλειας και των υλικών διττής χρήσης.
>Να στηρίξει τις εξαγωγές της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Ας σημειωθεί εδώ ότι σήμερα δεν θα πρέπει να υπάρχει σε κανέναν αμφιβολία ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για τα επόμενα χρόνια δεν επιτρέπει τη μονοσήμαντη εξάρτηση της εγχώριας τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης από τις πιστώσεις που διατίθενται για την εθνική άμυνα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού.
>Να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανικής βάσηςεστιάζοντας σε συγκεκριμένες τεχνολογίες αιχμής με την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
>Να προωθήσει τη δημιουργία κοινοπραξιών – συνεργασιών, ώστε να αυξηθεί η εγχώρια συμμετοχή στην δημιουργία της EDTIB.
>Να συμβάλλει στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του Ελληνικού λαού
Η σύνταξη της ΕΑΒΣ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη, ότι πλέον η εγκαθίδρυση και διατήρηση μίας εγχώριας τεχνολογικής − βιομηχανικής βάσης, με λήψη κατάλληλων μέτρων – δράσεων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που αφορούν σε έρευνα και ανάπτυξη, σε συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα η εγχώρια τεχνολογική − βιομηχανική βάση θεωρείται πλέον ότι συνιστά βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε μια περίοδο που ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας συνεχώς εξελίσσεται και οι γεωπολιτικές ισορροπίες – απειλές αλλάζουν, η χάραξη στρατηγικής για την ΕΑΤΒΒ απετέλεσε επιτακτική ανάγκη για το ΥΠΕΘΑ και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Συγκεκριμένα, η στρατηγική αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα της χώρας μας, να προστατεύσει τα ουσιώδη συμφέροντα ασφαλείας της κάνοντας χρήση του άρθρου 346 της ΣΛΕΕ (Συνθήκη για τη λειτουργίας της ΕΕ) το οποίο προβλέπει ότι: «Κάθε κράτος μέλος δύναται να λαμβάνει τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της ασφαλείας του, που αφορούν την παραγωγή ή εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού».
Επίσης επιδίωξη της στρατηγικής είναι η αρμονική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με τους φορείς της αμυντικής βιομηχανίας και η δέσμευση τους σε κοινό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με στόχο τη βελτίωση των βιομηχανικών δυνατοτήτων, άξονες που αναμένεται να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την ικανοποίηση των μελλοντικών αμυντικών αναγκών της χώρας.
Η τρέχουσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα και είναι πλέον από όλους αντιληπτό και αποδεκτό ότι η ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική επιλογή για να υπερβεί ουσιαστικά την κρίση η χώρα.
Ως εκ τούτου, η αναβάθμιση του τεχνολογικού επίπεδου της χώρας, η μείωση της απώλειας σημαντικών οικονομικών πόρων λόγω κυρίως της ανάθεσης έργου σε βιομηχανίες εκτός της ελληνικής επικράτειας, η εκτιμώμενη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας (από τη διάχυση των ωφελειών και την εκμετάλλευση των συνεργειών) και η αξιοποίηση του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στον ευαίσθητο, για τη χώρα μας, τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, δεν αποτελούν μόνο πρόκληση για την επιτυχία της υλοποίησης των προβλέψεων της παρούσης στρατηγικής, αλλάεπιτακτική ανάγκη για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

Νέα Κρίση:"Ανεπιθύμητα" στην Αίγυπτο τα τουρκικά πολεμικά και εμπορικά πλοία!

Ισχυρό αναμένεται να είναι το πλήγμα για την τουρκική οικονομία και τις τουρκικές εξαγωγές ύστερα από την απόφαση της Αιγύπτου να μην ανανεώσει την μεταξύ των δύο χωρών 
ναυτιλιακή συμφωνία και να κλείσει τα λιμάνια της για τα τουρκικά εμπορικά πλοία, ενώ η απαγόρευση επεκτείνεται και στα τουρκικά πολεμικά σκάφη τα οποία κηρύχθηκαν "ανεπιθύμητα" στην Αίγυπτο

Η απόφαση για την μη ανανέωση στηρίζεται σε κύριους λόγους: Πρώτον στο κακό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και δεύτερον στην απώλεια εσόδων για την αιγυπτιακή οικονομία.

«Το υπουργείο Μεταφορών της Αιγύπτου αποφάσισε την ακύρωση της εμπορικής συμφωνίας (Ro Ro agreement) με την Τουρκία και να μην την ανανεώσει, μετά την ημερομηνία λήξης της τον Μάρτιο του 2015», δήλωσε στο Arabia TV ο Ahmed Amin  σύμβουλος του υπουργείου Μεταφορών της Αιγύπτου σε θέματα ναυτιλίας προσθέτοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2015.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών  Hany Dahy δήλωσε επ΄αυτού ότι η ακύρωση της συμφωνίας μεταφοράς τουρκικών εμπορευμάτων προς τον περσικό Κόλπο μέσω αιγυπτιακών λιμένων έδινε πολύ λίγα ανταλλάγματα στην αιγυπτιακή οικονομία τα οποία δεν ξεπερνούσαν  13 εκατ. $ το χρόνο ποσό όχι ικανοποιητικό.

Ποια ήταν η συμφωνία 

Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2012 είχε διάρκεια 3 ετών και προήλθε ύστερα από το κλείσιμο των συριακών λιμανιών για τα τουρκικά προϊόντα. Η Τουρκία και προκειμένου να εξάγει προϊόντα στις χώρες του Κόλπου αποτάθηκε στην Αίγυπτο προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υποδομές της χώρας για την εξαγωγή τους.

Πιο συγκεκριμένα τα τουρκικά εμπορικά σκάφη απέπλεαν από τουρκικούς λιμένες και εκφόρτωναν τα κοντέινερ στο λιμάνι της Νταμιέτα στις ακτές της Μεσογείου 165 περίπου χιλιόμετρα βορειανατολικά του Καιρού. 

Στη συνέχεια οδικώς τα εμπορεύματα μεταφέρονταν στο λιμάνι της  Al-Adabiya στην ερυθρά θάλασσα όπου φορτώνονταν ξανά σε πλοία για να μεταφερθούν είτε στον Κόλπο (διαπλέοντας όλη την Ερυθρά /Θάλασσα) είτε σε  σαουδαραβικό λιμάνι επί της Ερυθράς Θαλάσσης και από εκεί οδικώς στις αγορές του Κόλπου.

Με τον τρόπο αυτό οι τουρκικές εξαγωγές μείωναν το κόστος μεταφοράς καθώς απέφευγαν τη διώρυγα του  Σουέζ  και φυσικά τα υψηλά κόστη που απαιτούνται για τον διάπλου.
Το κανάλι του Σουέζ είναι ένας από τους κυριότερους τροφοδότες της αιγυπτιακής οικονομίας. Εκτιμάται ότι το 7,5% του παγκόσμιου εμπορίου εξυπηρετείται μέσω του Σουέζ.

Το 2008 πέρασαν τη διώρυγα 21,415 πλοία κάθε τύπου (από γιώτ μέχρι εμπορικά) με τα έσοδα να ανέρχονται στα 5,381 δισ. $ αντιστοιχώντας περίπου σε κάθε πλοίο έξοδα διάπλου 251.000 $.

Ένα μέσο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ τύπου Panamax με 4.300 κοντέινερ (TEU) πληρώνει περίπου 240.000 $ στις Αιγυπτιακές αρχές για ένα διάπλου καθώς το κόστος για κάθε κοντέινερ εκτιμάται στα 56$.

Για ένα μικρότερο πλοίο με 2.200 TEU το κόστος ανέρχεται στα 174.000 $ με κόστος ανά κοντέινερ τα 80$. Ένα νεότερο σκάφος με 8.000 TEU που πραγματοποιεί εμπορικά δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης θα πληρώσει για κάθε διάπλου περί τα 400.000$ ήτοι 50$ το TEU.

Το κόστος αυτό απέφευγαν οι τουρκικοί φορείς εξαγωγών καθώς η οδική μεταφορά-παράκαμψη του Σουέζ τους στοίχιζε πολύ λιγότερο.

Οι επιπτώσεις 

Όπως αναφέρθηκε η απόφαση της Αιγύπτου δεν στηρίζεται μόνο στις κακές σχέσεις με την Τουρκία αλλά και στην προσπάθεια ενίσχυσης εσόδων από το Σουέζ. Τη διετία 2008-2010 η κίνηση στο Σουέζ μειώθηκε κατά 10% (εξαιτίας της πειρατείας ανοικτά της Σομαλίας) ενώ ακόμη ένα 10% προήλθε από τη γενικότερη οικονομική κρίση. 

Βέβαια αυτό τείνει να εξισορροπηθεί σήμερα καθώς η παράκαμψη του Σουέζ (μέσω του περίπλου της Αφρικη΄ς από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας) για ένα πετρελαιοφόρο για παράδειγμα που ξεκινά από τη Σ. Αραβία με κατεύθυνση τις ΗΠΑ προσθέτει 4.200  χλμ. στην απόσταση που πρέπει να διανυθεί.

Ταυτόχρονα η  Αίγυπτος είχε σημαντικό πρόβλημα με το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με την Τουρκία. Το 2013 αυτό κυμαινόταν στα 4,2 δισ.$ με τις τουρκικές εξαγωγές στην Αίγυπτο να φτάνουν τα 3,9 δισ.$ και τις αντίστοιχες αιγυπτιακές στην Τουρκία μόλις τα 300 εκατ. $. Αν και οι τουρκικές εξαγωγές τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2014 μειώθηκαν κατά 40% το πρόβλημα παραμένει.

Ένας από τους λόγους είχε να κάνει και με την υφιστάμενη συμφωνία καθώς οι Τούρκοι εξαγωγείς  στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το λιμάνι της Νταμιέτα και τα χαμηλά ναύλα που απαιτούνταν αντί ενός μεγαλύτερου λιμανιού όπως αυτά της Αλεξάνδρειας ή του Πορτ Σαίντ.

Επιπλέον ένας από τους λόγους για αυτή την ετεροβαρή σε βάρος της Αιγύπτου συμφωνίας έπαιξε και η παραμονή στην εξουσία των αδελφών μουσουλμάνων και του  Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013.

Στη συνέχεια όμως και με την ραγδαία επιδείνωση των τουρκο-αιγυπτιακών σχέσεων η κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτή αναγκάζοντας τώρα την Τουρκία να διαπλέει το Σουέζ  - πληρώνοντας βέβαια και το ανάλογο αντίτιμο- για να προωθήσει τις τουρκικά προϊόντα στις χώρες του Κόλπου βάσει των σχέσεων Τουρκίας και GCC (Gulf Cooperation Council) το ύψος των εμπορικών συναλλαγών είχε φτάσει τα 13 δισ.$ το 2011.

Η Τουρκία σήμερα έχει σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης εμπορικών οδών προς τον Κόλπο. 


Η Συρία και το Ιράκ  ιδιαίτερα με το υφιστάμενο πρόβλημα ασφάλειας έχουν αποδειχθεί καταστροφικά  σε ότι αφορά τη μεταφορά αγαθών ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν και οι σχέσεις με την Αίγυπτο ή καλύτερα πόσο θα επιδεινωθούν ακόμη.

Άλλωστε η νύξη του προέδρου Αλ Σίσι για την ανάμιξη ξένων μυστικών υπηρεσιών στο αιματηρό επεισόδιο στο Σινά την περασμένη Παρασκευή όπου είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 30 Αιγύπτιοι στρατιώτες ήταν αρκετή για να δείξει και προς την πλευρά της Τουρκίας.

Η χθεσινή πάντως απόφαση της Αιγύπτου για την ακύρωση της συμφωνίας είναι ένα ακόμη σημάδι της επιδείνωσης των σχέσεων με την Άγκυρα και φυσικά το ερώτημα είναι κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να επωφεληθεί από το νέο αυτό γεωπολιτικό περιβάλλον.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_422.html#ixzz3HW5OUEpa

ΕΚΤΑΚΤΟ:Φωτιά στην Α.Μεσόγειο - 3 τουρκικά ΑΦΝΣ κυνηγούσαν Ελληνικό υποβρύχιο!



Τρία τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 και ATR-72 εισέβαλαν χθες στην κυπριακή ΑΟΖ σε μια αποστολή μυστήριο
και πέταξαν γύρω από τον τουρκικό στολίσκο που αποτελείται από την φρεγάτα TGC Gelibolu F493, το ερευνητικό σκάφος BARBAROS HAYREDDİN PAŞA μαζί με τα πλοία υποστηρίξεως M/V BRAVO SUPPORTER και M/V DEEP SUPPORTER και το τουρκικό υποβρύχιο που περιπολούσε κάτω από τον στολίσκο.

Σε ότι αφορά το μεν τουρκικό υποβρύχιο,ασφαλείς πηγές ξένης πρεσβείας αποκάλυψαν ότι πρόκειται για το υποβρύχιο TCG Dolunay (S-352) κλάσης 209/1200, ανάλογα με τα ελληνικά της κλάσης του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ (προ του εσκυγχρονισμού του), το οποίο από σήμερα αποσύρθηκε και ελλιμενίζεται σε κατεχόμενο κυπριακό λιμάνι (Αμμόχωστος).

Ομως το ζήτημα είναι ότι η Τουρκία κλιμακώνει αντί να αποκλιμακώνει την παρουσία της και μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του το Barbaros στις 31 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι η περιοχή στα βυθοτεμάχια ("Οικόπεδα") 1, 2 & 3 της κυπριακής ΑΟΖ θα τελούν και αυτά υπό τουρκική κατοχή με την Ελλάδα όπως πάντα απλό θεατή αν και κάποιοι αξιωματικοί στο ΠΝ και στο ΓΕΕΘΑ επιχειρούν έστω κεκαλυμμένα, όπως θα δούμε, να έχουν μια στοιχειώδη ελληνική παρουσία στην περιοχή.

Και πιθανό αυτό να σχετίζεται με την αυξημένη ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα του τουρκικού Ναυτικού.

Χθες λοιπόν, όλο το βράδυ (εμφανίστηκαν στην περιοχή ενδιαφέροντος στις 21.30) τρία τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης ,"σάρωναν" την ευρύτερη περιοχή που εκινείτο το "Barbaros".


Mε μία διαφορά: Ενώ το "Barbaros", όπως δείχνει ο χάρτης με την πορεία του που δημοσιεύει το defencenet.gr, εκινείτο με κατεύθυνση από τον βορρά προς το νότο και το αντίθετο, τα τουρκικά αεροσκάφη εκινούντο με κατεύθυνση από δυτικά προς τα ανατολικά και το αντίθετο, όπως κατ'αποκλειστικότητα παρουσιάζονται οι πορείες τους στην παρακάτω απεικόνιση από το ραντάρ ελέγχου της κίνησής τους (με κόκκινο τα τουρκικά αεροσκάφη, με κίτρινο τα αερσκάφη πολιτικής Αεροπορία που εκινούντο στην περιοχή).

Η δράση τριών τουρκικών AΦΝΣ τόσο βαθιά στην Α.Μεσόγειο και η επίμονη δραστηριότητά τους δείχνουν ότι δύο τινά συνεβαιναν: Είτε ότι είχαν κοινή άσκηση με το υποβρύχιο TCG Dolunay (S-352), είτε ότι έψαχναν κάτι άλλο. 

Τι άλλο; Οπως αναφέρει σχετική πληροφόρηση την ερχόμενη εβδομάδα (σε 4 ημέρες δηλαδή) αναλαμβάνει υπηρεσία στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ Αctive Εndeavor, ένα ελληνικό υποβρύχιο! Πιθανότατα ένα από τα αναβαθμισμένα της κλάσης "Γλαύκος" 209/1100.

Ενα υποβρύχιο το οποίο όμως έχει αποπλεύσει ήδη και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην περιοχή εν αναμονή της ανάληψης υπηρεσίας στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης. Καλύτερη αφορμή για να υπάρχει μια ελληνική παρουσία στην περιοχή στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει.

Δηλαδή είναι πολύ πιθανό τα τουρκικά AΦΝΣ να εντόπισαν (θεωρούμε βέβαιο ότι μέσω ΝΑΤΟ και άλλων πηγών γνωρίζουν ακόμα και την ακριβή ώρα απόπλου των ελληνικών υποβρυχίων) και καταδίωκαν το ελληνικό υποβρύχιο! 



Πάντως στην περιοχή βρίσκεται κι ένα βρετανικό υποβρύχιο, αλλά είναι μάλλον αδύνατον να παρακολουθούσε το "Barbaros" και πολύ περισσότερο να το καταδίωκαν οι Τούρκοι, αν και με την φρόα που έχει πάρει η Αγκυρα, όλα είναι πιθανά. Οπως και δεν αποκλείεται το σενάριο της κοινής άσκησης με το τουρκικό υποβρύχιο.



Σε οποιαδήποτε περίπτωση βλέπουμε μια τρομακτική επίδειξη ισχύος της Αγκυρας. 



Τρία πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο, τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ένα ερευνητικό πλοίο και δύο υποστήριξης. Και όσο είναι ανενόχλητοι, τόσο θα αποθρασύνονται...
πηγη 


Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/3_29.html#ixzz3HW3p1bBb

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ