}

29 Οκτωβρίου, 2014

Αρχηγός ΓΕΑ: Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα σπάσει τα μούτρα του!!

«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, θα σπάσει τα μούτρα του», είπε ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον εορτασμό των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας,Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, ο κ. Τουρνάς δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά στρατηγικά πλεονεκτήματα (ικανότατους πιλότους, 6 μοίρες Patriot, πυραύλους S 300 και τα βλήματα Scalp με ακτίνα 250 χλμ., που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στρατηγικών στόχων). «Οι Έλληνες πιλότοι έχουν αποδείξει σε διεθνείς ασκήσεις ότι έχουν υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας στη μάχη και είναι ικανότατοι μαχητές με διεθνή αναγνώριση», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο αρχηγός ΓΕΑ υπογράμμισε πως «η άσκηση Πυρπολητής, που γίνεται αύριο,
αποτελεί μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα της Κύπρου. Το θέατρο πολέμου αύριο θα είναι δύσκολο και θα υπάρξει μεγάλη εμπλοκή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων». 

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον Ηνίοχο και τον Καμπέρο, αλλά και με τον Παρμενίωνα απέδειξε πόσο ισχυρή είναι. Ιδιαίτερα στον Ηνίοχο, εννέα ημέρες και εννέα νύχτες, διαφορετικές ομάδες σχεδίαζαν, υποστήριζαν και εκτελούσαν σύνθετες αποστολές», ανέφερε.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών όλο το τριήμερο πάνω από τα ελληνικά, ακριτικά νησιά.


Γ. Κοκ.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ