}

18 Μαρτίου, 2016

Έκλεισε η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό Σύνοδος Κορυφής


Λευκός καπνός από την ευρωτουρκική Σύνοδο στις Βρυξέλλες καθώς οι 28 ευρωπαίοι ηγέτες, συμφώνησαν με την Τουρκία σε κοινό σχέδιο για το προσφυγικό. Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωση τη συμφωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Το στοίχημα του Πούτιν με την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*

Η απόφαση για την απόσυρση του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος στη Συρία άρχισε να εφαρμόζεται την ίδια μέρα που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την ανακοίνωνε σε διάγγελμα του, σαν η απόφαση αυτή να μη μπορούσε να περιμένει 12 ή 24 ώρες.
Πρώτον, χρειάστηκε μια εβδομάδα για να παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Τι ζητάει η Τουρκία για να κλείσει την "κάνουλα" των "προσφύγων"

Η Τουρκία θέλει τρία πράγματα ως αντάλλαγμα για να σταματήσει τις ροές των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή προς της Ευρώπη: χρήματα, επιτάχυνση της ένταξής της στην ΕΕ και ελεύθερη μετακίνηση για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη, αναφέρει το Bloomberg.

Κύριε Καμμένε, ΥΕΘΑ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ!..

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 


Παρακολουθώ, όπως νομίζω πολλοί Έλληνες εντός και εκτός συνόρων, όσα γράφονται σε εφημερίδες και στα social media για την ΟΡΓΗ του ΥΕΘΑ κυρίου Πάνου Καμμένου με το λεκτικό «ολίσθημα-γκάφα» όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους του Υπουργού κυρίου Μουζάλα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Σφοδρή επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Μία σπίθα χρειάζεται μόνο για να...

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα και την Αρμενία για τις δηλώσεις που έγιναν χθες στην Αθήνα σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το skai.gr.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό της προσφυγικής κρίσης

Γιατί να πρέπει να διαλύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό της προσφυγικής κρίσης; Και τι θα κάνουμε μετά; 
Αντιστράτηγος ε.α. Σεραφείμ Παπαποστόλου 
Πρώην Διευθυντής Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων (2001-2003) του ΓΕΕΘΑ 

Γιατί θα πρέπει να διαλύσουμε, έστω και το λίγο από αυτό που απέμεινε από την αξιοπιστία των

Σε τρεις μέρες ολοκληρώνεται η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.

Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την αποχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών δυνάμεών της από τη Συρία μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες, σύμφωνα τον αρχηγό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Βίκτορ Μποντάρεφ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Komsomolskaya Pravda".

“Προσφυγικo μνημoνιο”!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!

"Προσφυγικό μνημόνιο"
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ., στην προσπάθειά της να επιβραδύνει την εφαρμογή του Τρίτου Μνημονίου και να επιβιώσει πολιτικά για ένα διάστημα, ετοιμάζεται να υπογράψει, στη σύνοδο κορυφής, το νέο, “προσφυγικό   Μνημόνιο” αυτοκαταστροφής, αυτοχειριασμού του ελληνικού λαού και του κράτους του. Αν δηλαδή άλλες αντιθέσεις επιτρέψουν κάποια κατάληξη σε αυτή τη σύνοδο.

Bernie Sanders, the “Greek”. - Μπερνι Σαντερς, ο “’Ελληνας”.

Bernie Sanders, the "Greek"

By Dimitris Konstantakopoulos
Journalist and writer

An English-language Greek-American newspaper named him “Bernie the Greek”. They were referring to the “Bernie Sanders phenomenon”, from the name of the American politician who was able, against all odds, to claim his nomination as presidential candidate for the US Democratic Party.

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν την εγκαθίδρυση ομόσπονδης περιφέρειας στον συριακό βορρά.

Ο εφιάλτης των Τούρκων στην Μέση Ανατολή, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.  Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν χθες την εγκαθίδρυση μιας ομόσπονδης περιφέρειας στις ζώνες που ελέγχουν στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρέπει να παραιτηθεί ο Μουζάλας και ιδού το γιατί ...

Συμφωνώ με όλους αυτούς που ζητούν την παραίτηση του κ. Μουζάλα επειδή αναφέρθηκε στα Σκόπια ως Μακεδονία (είναι προφανές ότι είμαι ένας αξιοθρήνητος και κατάπτυστος Εθνικιστής). Η λογική εξήγηση γιατί εγώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων (με την εξαίρεση των Αριστερών) διαφωνούμε ως προς το δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όχι γιατί ζουν σε ένα τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά επειδή ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, στηρίζεται στην λογική άρνηση της αποδοχής ότι ο κλέφτης και ο κλεπταποδόχος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των κλοπιμαίων. Τόσο απλά.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ