}

06 Οκτωβρίου, 2015

Τρεις συλλήψεις για τα «κορνέτ»

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Νέες συλλήψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησαν εντάλματα που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς, Νικόλαος Τσιρώνης, που ερευνά σειρά εξοπλιστικών, μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία «κορνέτ».
Ηδη συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιός του και ο άλλος στενός του συνεργάτης.

Θα κλείσει ο «ανοιχτός λογαριασμός» της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών

καμμενοςΘα κλείσει ο ανοιχτός λογαριασμός της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, για την απόδοση δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι αποδοχές των στρατιωτικών ανέλαβε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθούν στους εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παγκοσμιοποιείται η σύγκρουση - Β.Κορέα προς Τουρκία: "Θα σας εξαφανίσουμε από το χάρτη αν εισβάλετε στη Συρία"! (vid)

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Μέση Ανατολή αφού σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Βόρεια Κορέα απείλησε την Τουρκία με πυρηνικό ολοκαύτωμα αν επέμβει ξανά στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας! Το μήνυμα που παραδόθηκε σε Τούρκους αξιωματούχους ανέφερε ότι "απομακρυνθείτε από την Συρία διαφορετικά θα εξαφανίσουμε την Άγκυρα από τον χάρτη"!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που μεταδίδονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» της Συρίας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, με άκρως αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

«Ψαλίδι» 1,268 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ το 2016

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ «ΚΑΛΥΨΟΥΝ» ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

«Ψαλίδι» 1,268 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ το 2016
Του Γιώργου Γάτου

Περικοπές συντάξεων και εφάπαξ, συνολικού ύψους 1,268 δισ. ευρώ, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 μαζί με τις παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και σε συνέχεια του «μπλόκου» στη 
συνταξιοδότηση πριν από τα 67 και τα 62 (με υποχρεωτικά 40 χρόνια ασφάλισης για πλήρη και λιγότερα για μειωμένη). Σύμφωνα με το προσχέδιο:
1. Οι ασφαλισμένοι θα χάσουν από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συνολικά 828,5 εκατ. ευρώ. καθώς προβλέπεται τα Ταμεία να εξοικονομήσουν 483,5 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο 258,1 εκατ. ευρώ και τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ 86,9 εκατ. ευρώ (προαναγγέλλονται μειώσεις μέσω της εφαρμογής «συντελεστή προσαρμογής» για τους δεκάδες χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους που δεν έχουν λάβει εφάπαξ καθώς και για τους μελλοντικούς ).

Φαιδρότητες Ερντογάν προς Ρώσους: Θα διακόψουμε τη φιλία! 6.10.15 GBAL

H Ρωσία μπορεί να χάσει τη φιλία της Τουρκίας αν συνεχίζει τις απαράδεκτες, κατά την Άγκυρα, επιδρομές στην Συρία, προειδοποίησε το Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ανακαλύπτει εκ νέου, στα δύσκολα, το πλεονέκτημα του να αποτελεί μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας…

«Το ΝΑΤΟ έθεσε αυστηρό τελεσίγραφο. Επιβάλει κάποια βήματα που δεν επιθυμούμε να κάνουμε. Δεν είναι κατάλληλα για την Τουρκία να τα αποδεχτεί. Είναι πέρα των αρχών του ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥΤΙΝ, «ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»

fft86_mf6008017Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρωσική επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να… τους περιποιηθεί αναλόγως.

Το σκυλί με το στανιό, λαγό δε βγάζει

Γράφει ο Χρύσανθος Στεφανόπουλος 

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η ετήσια κατάταξη του World Economic Forum για την ανταγωνιστικότητα των χωρών και το φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 81η θέση μεταξύ 140 χωρών. Μία θέση πάνω από την Αρμενία, δύο θέσεις πάνω από το Λάος, τρεις θέσεις πάνω από τη Μολδαβία και τέσσερις θέσεις πάνω από την Ναμίμπια. Αλλά με διαφορά η τελευταία χώρα της Ε.Ε. και κάτω από χώρες όπως ΤατζικιστάνΟυκρανίαΓουατεμάλαΕκουαδόρΙράνΜποτσουάναΣρι ΛάνκαΡουάνταΙορδανία, κ.α.

Το μέτρο σύγκρισης καταδεικνύει …έλλειμμα ηγεσίας.

Του Θύμιου Λυμπερόπουλου
Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Καραμανλής

Βλέποντας κανείς τις υποψηφιότητες για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί παρά να μελαγχολήσει. Η ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς έχει χάσει όχι μόνο την ιδεολογική της ταυτότητα , αλλά και την επαφή της με την ελληνική κοινωνία. Συσσωρευμένα λάθη, και σε πρόσωπα και σε πολιτικές, μίκρυναν το κόμμα και το οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε νέα… συρρίκνωση.

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΕ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ NO-FLY-ZONE ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ



Ο σουλτάνος Ρ.Τ. Ερντογάν τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Και καλά να τα τρώει από τη Μόσχα που έστειλε μαχητικά της στον εναέριο χώρο της Τουρκίας «κλειδώνοντας» στα ραντάρ τους τα F-16 της Άγκυρας στέλνοντας σαφές μήνυμα στο «Λευκό Παλάτι», τα τρώει όμως και από την Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ διαμηνύουν επί της ουσίας στον Τούρκο Πρόεδρο πώς εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπλεχτούμε στην υπόθεση της Συρίας και εσάς δεν σας παίρνει…

Οι Τούρκοι τα... είδαν όλα απέναντι στους Ρώσους: Αναγνώρισαν Su-30 για... MIG-29 και αφού συνήλθαν από το "ξύλο" θυμήθηκαν δεύτερη παραβίαση

8 ΧΛΜ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΧΟΝΤΑΣ "ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ" ΤΑ F-16 ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ


Οι Τούρκοι έχασαν τον… λογαριασμό και τον μπούσουλα με τα ρωσικά μαχητικά να πετούν στα σύνορα τους. Τώρα ανακάλυψαν πώς οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους δεν ήταν μία, αλλά δύο και πώς το αεροσκάφους που αναγνώρισαν τα τουρκικά F-16 δεν ήταν ένα MIG-29, αλλά Su-30. Το θέμα πάντως είναι πως αντί τα αεροσκάφη της Άγκυρας να εγκλωβίσουν τα ρωσικά μαχητικά έγινε το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα για χρονικό διάστημα που έφτασε τα 5 λεπτά και τα 40 δευτερόλεπτα.

Ο κ. Κοτζιάς είναι σίγουρο ότι εξυπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα;

Πέραν των κατωτέρω πληροφοριών του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Βενιζέλου (συν-συγγραφέας μαζί με τους Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκο Μελέτη του εξαιρετικού βιβλίου, «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ, ΟΙ 129 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ», που δεν έπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην το έχει μελετήσει) για προσπάθεια της τουρκίας προσάρτησης των κατεχομένων υπάρχουν και άλλες κινήσεις της κατοχικής «Ελληνικής» διπλωματίας που δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για την Ελληνική Κύπρο. 

Με αφορμή το βιβλίο της Γ’ Λυκείου και τα Σκόπια

Του Μιχάλη Ιγνατίου 

Μόνο ως φυσιολογικό επακόλουθο θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το βιβλίο Ιστορίας γενικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου, το οποίο έχει δοθεί στα Ελληνόπουλα από πέρσι, όπου τα Σκόπια καταγράφονται σε «επεξηγηματικό» χάρτη ως «Μακεδονία».
Είναι προφανώς παρακινδυνευμένο να εμπλακεί κανείς σε συνωμοσιολογία παίρνοντας πάνω του την ευθύνη να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε για «ανθελληνικά κίνητρα» και θα πρέπει στην Ελλάδα όλοι να μάθουμε την αρετή της αυτοσυγκράτησης και της αντίστασης στις «σειρήνες» του φθηνού εντυπωσιασμού, παρότι αυτό συνεπάγεται κόστος σε όρους αναγνωσιμότητας και επισκεψιμότητας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Θρησκευτικά: Δείτε τι κάνουν οι εταίροι κυρία Σία Αναγνωστοπούλου

Αρχίζουμε με το ερώτημα: Υπάρχει κάποια Οδηγία (ντιρεκτίβα) της Ευρ. Ενώσεως για το μάθημα των Θρησκευτικών; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Η Ευρ. Ένωση έχει καταστήσει σαφές από την Συνθήκη του Άμστερνταμ του 1997 και μέχρι σήμερα με όλα τα επίσημα κείμενά της (βλέπε την ισχύουσα Συνθήκη της Λισσαβόνας) ότι τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας καθώς και στην διδακτέα ύλη της παιδείας δεν είναι ζητήματα δικής της αρμοδιότητος, αλλά του κάθε κράτους –μέλους ξεχωριστά. Επί πλέον η Ευρ. Ένωση δηλώνει ότι σέβεται την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα των λαών, οι οποίοι την αποτελούν.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ : Αριστερές γάτες και κεντροδεξιοί ποντικοί

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 
Δάσκαλος, Κιλκίς 
«Οι γράφοντες διά τους Γραικούς αναγκάζονται πολλάκις να διαφωτίζωσι πράγματα φαεινά και αυτόφωτα ως τα οπίσθια τω πυγολαμπίδων»





Διηγείται ο Δημοσθένης, στον «κατά Τιμοκράτους» λόγο του (παρ. 139-142), ότι οι Λοκροί για να κρατήσουν ασάλευτο το εθιμονομικό τους καθεστώς, περνούσαν θηλιά γύρω από τον λαιμό εκείνου που πρότεινε κάποιον καινούργιο νόμο. Αν ο νόμος γινόταν αποδεκτός από την εκκλησία του δήμου, τον άφηναν να ζήσει. Αν όχι και ο δήμος τον απέρριπτε, έσφιγγαν το σχοινί και ο επίδοξος καινοτόμος και αναμορφωτής αναχωρούσε από τα εγκόσμια.

Η Τουρκία παίζει με τα νεύρα της Ρωσίας! Καταγγέλει νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της

ImageΗ Τουρκία παίζει με τα νεύρα της Ρωσίας. Κατήγγειλαν και δεύτερη παραβίαση του εθνικου της εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος!Σύμφωνα με όσα λέει η Άγκυρα η δεύτερη παραβιάση έγινε την Κυριακή ,μία ημέρα μετά από την πρώτη η οποία προκάλεσε…σύνοδο του NATO!
Η Τουρκία έχει απειλήσει με …αντίποινα τη Ρωσία!

ΝΑΤΟ: "Η Ρωσία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές - Τα μαχητικά της μπορεί να καταρριφθούν" (vid, φωτο)

3.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ 180 ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ - ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΧΟΜΣ

του Βασίλη Καπούλα
To ΝΑΤΟ καλεί την Ρωσία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές και να μην παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, απείλησε ότι τα ρωσικά μαχητικά θα καταρριφθούν τη στιγμή που ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους ισλαμιστές σε Χομς και Ιντλίμπ με κονβόι δυνάμεων να κατευθύνονται προς ενίσχυση τους προκειμένου να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ