}

13 Ιουλίου, 2015

Του κακού και του καλού το δίκαιο και το άδικο και τα κύρια αίτια των πολιτικών ασθενειών

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων γύρω από την Ελληνική κρίση αποτελούν ήδη ωκεανό πολύτιμων μαρτυριών για όσους θεωρήσουν να καταλάβουν των διαχρονικά αναλλοίωτο χαρακτήρα της πολιτικής στα αλληλένδετα πεδία του ανθρώπου, του κράτους και του διεθνούς συστήματος.
DSC00084





ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ 
Για ακόμη μια φορά επαληθεύεται το αξίωμα του Μακιαβέλλι (αλλά και του προέδρου ντε Γκολ) ότιη ηθική «παράγεται» όπου υπάρχει κοινωνία και η ηθική στο διακρατικό σύστημα είναι μηδενική γιατί μόνο στο επίπεδο του κράτους διαθέτει κοινωνικοπολιτική διαφορά. Συναφώς, επίσης, άσκηση λαϊκής κυριαρχίας και ύπαρξη δημοκρατίας 
μπορούμε να έχουμε μόνο εκεί όπου υπάρχει κοινωνία, κοινωνικοπολιτικό σύστημα και δημοκρατική φορά κίνησης των πολιτικών πραγμάτων.

ΣΑΛΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ......ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ....

 Με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου να εκκρεμούν προς ψήφιση έως την Τετάρτη και δεδομένης της κοινοβουλευτικής στήριξης που θα έχουν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνεδριάζει το πρωί (08:00) 
της Τρίτης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η στάση τουλάχιστον 30 βουλευτών καθώς και σενάρια περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απόλυτος εξευτελισμός: Κατόπιν απαίτησης του Β.Σόιμπλε διέλυσαν την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Ακόμα ένα χτύπημα για την εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία ήρθε σήμερα μετά από την υπογραφή για το νέο μνημόνιο:Κατόπιν γερμανικής προφανώς απαίτησης και έμπνευσης η συνεδρίαση στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις αναβάλλεται και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή παραπέμπεται   στις καλένδες στο πλαίσιο της καθ΄υπόδειξη των δανειστών νέας "ελληνογερμανικής φιλίας".

Αυτό είναι το μεταφρασμένο κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Ελλάδα κι Ευρώπη

Η συμφωνία


Αναλυτικότερα προβλέπει:
-Δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη «συνεχιζόμενη και πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ» το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του.

Eurozone leaders reach Greece deal


IN PROGRESS
Live – Eurozone leaders reach Greece deal

Eurozone leaders have reached an €82bn-€86bn deal on a Greek bailout after all-night talks in Brussels. The timetable is for the Greek parliament to pass a slew of legislation by Wednesday, the deal will then be put to some eurozone parliaments - notably Germany's Bundestag - and then negotiations will begin with creditor institutions over the exact size of the bailout .
 
Do you think Athens has capitulated by accepting a third rescue package with stringent conditions? Think again, says Gideon Rachman, the FT's Chief International Affairs Commentator. In this column, he argues it was Berlin who backed down as it put yet more taxpayers' money at risk, in return for dubious promises of economic reform. Gideon concludes that relations between Germany and the rest of the eurozone are getting progressively worse.

Ποιές οι επιπτώσεις στο εισόδημα των ένστολων με μια πρώτη ανάγνωση του 3ου εμπρηστικού μνημονίου;

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ
Η δυστυχία του λαού μας δυστυχώς δεν έχει τέλος. Στο τέλος της πρόσκαιρης φωτεινής ανάπαυλας της διαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση που υπήρχε η ελπίδα ότι θα ακυρώνονταν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι και θα εφαρμοζόταν ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επούλωνε τα πλήγματα που είχαν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστούσε σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις" τελικά υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών και της τ.ΤΡΟΙΚΑΣ και νυν ΘΕΣΜΩΝ ήρθε το πρώτο σχέδιο του ΝΕΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, επαχθή, αντιλαϊκό και εξίσου σκληρό με τα προηγούμενα μνημόνια.

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Κύπρου, εδώ είναι Ελλάδα !

Μιά άκρως αναίτια, άκαιρη απολύτως, απρόκλητη έως επιπόλαια, ως πολιτικού και όχι ως πνευματικού ταγού, η παρέμβαση μπορεί να χαρακτηρισθεί κι οτιδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει η ανεξήγητη παρέμβαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.
Στήν Κύπρο Μακαριώτατε μπορεί να λειτουργείτε και να είναι αποδεκτό ως μάνατζερ ή οικονομικός σύμβουλος και παράγων.
Στην Ελλάδα αυτό δέν ισχύει.

Συμφωνία με όρους "αποικιακούς": Βάρβαρα μέτρα για τους Έλληνες και μεταφορά δημόσιας περιουσίας σε άγνωστο fund

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με ένα βαρύ μνημόνιο, το οποίο θα πληρώσουν οι Έλληνες με σκληρά και επώδυνα μέτρα, αλλά και το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων σε ένα fund με πρόσχημα την απομείωση του ελληνικού χρέους έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στη Σύνοδο Κορυφής που άρχισε στις 4 χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πρίν τις 10 σήμερα το πρωί.

Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα : ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα
Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με ένα Tweet που σήμανε το -αίσιο- τέλος της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης που έκρινε την μοίρα της Ελλάδας στη ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

ΤΩΡΑ :Συμφωνία ανήγγειλε ο Ντόναλντ Τουσκ

Συμφωνία ανήγγειλε ο Ντόναλντ Τουσκ

Μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία, όπως τουλάχιστον γράφουν στο Twitter τουλάχιστον δύο πρωθυπουργοί -του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup

Ως «κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη:

Αν η πατρίδα μας πέσει, τότε...

Αποτέλεσμα εικόνας για Πατρίδα πέφτειΓια όλα όσα άπτονται του επιστητού υπάρχει ορισμός. Η ουσία έκαστης ιδέας και αντικειμένου εμπεριέχεται σε μια σειρά λέξεων, οι οποίες απαρτίζουν τον ορισμό των αφηρημένων εννοιών ή των υλικών.
Σχεδόν για όλα υπάρχουν ορισμοί, εκτός από κάτι που αφορά περίπου μισό δισεκατομμύριο ψυχές: η ιδέα της Ευρώπης για τους πολιτικούς που αποφασίζουν για τις ζωές των λαών αποτελεί άγνωστο τόπο, ανεξερεύνητη ήπειρο! Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει οριστεί από τους ίδιους τους επικεφαλής της ούτε στα βασικά σημεία της.

"Γη και Ύδωρ" θέλουν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - Αξίζει;

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

 "Γη και ύδωρ" είναι διαθέσιμη να δώσει η κυβέρνηση στους δανειστές προκειμένου να μείνει η  χώρα στο ευρώ, παραδίδοντας τους όλον τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οτιδήποτε άλλο αξίζει.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ