}

13 Ιουλίου, 2015

Αν η πατρίδα μας πέσει, τότε...

Αποτέλεσμα εικόνας για Πατρίδα πέφτειΓια όλα όσα άπτονται του επιστητού υπάρχει ορισμός. Η ουσία έκαστης ιδέας και αντικειμένου εμπεριέχεται σε μια σειρά λέξεων, οι οποίες απαρτίζουν τον ορισμό των αφηρημένων εννοιών ή των υλικών.
Σχεδόν για όλα υπάρχουν ορισμοί, εκτός από κάτι που αφορά περίπου μισό δισεκατομμύριο ψυχές: η ιδέα της Ευρώπης για τους πολιτικούς που αποφασίζουν για τις ζωές των λαών αποτελεί άγνωστο τόπο, ανεξερεύνητη ήπειρο! Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει οριστεί από τους ίδιους τους επικεφαλής της ούτε στα βασικά σημεία της.
Ποια είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ε.Ε.; Φτάνουν ως την Κίνα; Ποιο είναι το πολιτισμικό μοντέλο που προτείνει; Πώς αντιλαμβάνεται έννοιες όπως εθνική κυριαρχία και λαϊκή βούληση; Η οικονομία προηγείται όλων των υπόλοιπων λειτουργιών μιας κοινωνίας; Ακόμα κι αν προηγείται όλων η οικονομία, είναι αποταμιευτική ή επενδυτική;
Την υπαρξιακή αγωνία της Ε.Ε., σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των ηγετών κατά την προσέλευσή τους στη χθεσινή σύνοδο κορυφής, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Φρανσουά Ολάντ είπε: «Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην ευρωζώνη ή όχι. Σημασία έχει να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη».
Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν έντονο ενδιαφέρον -έστω όψιμο- για την ιδέα της Ευρώπης, η οποία κρίνεται αυτή την περίοδο και λόγω της ελληνικής υπόθεσης. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πατρίδα μας αποτελεί την πρώτη γραμμή ανάσχεσης της γερμανικής εφόδου.

Αν η Ελλάδα πέσει σ' αυτή την αναμέτρηση, τότε ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα για τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα αλλά και για πρωτεύουσες που δεν έχουν καν υποπτευθεί ότι βρίσκονται στο στόχαστρο μερικών φανατικών που υποδύονται τους πολιτικούς.
Για να οριστεί η ευρωπαϊκή ιδέα χρειάζονται λογική και αρετή, όχι φανατισμός. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται... προαιρετικά στο όλο «πακέτο», επειδή δεν μπορεί να υπάρξει Ε.Ε. δίχως τη συμμετοχή του εθνικού φορέα του μητρικού πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ