}

23 Φεβρουαρίου, 2015

Γεωπολιτική απειλή και αιτία πολέμου για την Ρωσία το σχεδιαζόμενο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. - ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΠΛΟΙΑ


Νέα διώρυγα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης θα ανοίξει η Τουρκία παρακάμπτοντας τα Στενά, που δεν θα δεσμεύεται από συνθήκες τύπου Μοντρέ και θα δημιουργήσει σοβαρό γεωπολιτικό πρόβλημα στη Ρωσία, καθώς θα είναι πρακτικά μια ελεύθερη είσοδος για απεριόριστο αριθμό νατοϊκών πλοίων.

Μίσος Γερμανών κατά Ελλήνων.



Του Γιώργου Δελαστίκ
Ακρως αποκαλυπτικό για το πώς οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελές κράτος ήταν το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου. Αυτό που κυκλοφόρησε την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτό που απέρριπτε εκ των προτέρων τις άκρως συμβιβαστικές (απαράδεκτα υποχωρητικές για πολλούς αριστερούς) προτάσεις της Αθήνας για το Eurogroup της Παρασκευής. «Επ' αυτής της βάσεως δεν έχει νόημα να αρχίσουμε να κάνουμε προσχέδια ανακοίνωσης 
του Eurogroup» δήλωνε ξερά το γερμανικό έγγραφο.

Εκλογές έγιναν, νέοι πολιτικοί εκλέχτηκαν, όμως τίποτα δεν αλλάζει.



Θέλουμε να καλυτερεύσει η ζωή μας; Προφανώς και το θέλουμε όλοι. Ε, λοιπόν αυτό μόνο με ένα τρόπο επιτυγχάνεται. Με την αναπροσαρμογή των στόχων και της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος το οποίο και λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις. Δηλαδή με την αλλαγή των θεσμών.

Ύμνος εις την Ελευθερίαν και εις την… εθνικήν αξιοπρέπειαν

Με τα ρούχα αιματωμένα / ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύης εις τα ξένα / άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή
δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλή.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ Α/Α FD-2000 ΜΑΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ H Τουρκία εκτός του Συστήματος Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ - Τι σημαίνει αυτό για την ΠΑ



Ως το πρώτο βήμα ουσιαστικής αποστασιοποίησης από τις ΗΠΑ εκλαμβάνεται η απόφαση της Τουρκίας να μην διασυνδέσει το μελλοντικό της αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα στο δίκτυο αεράμυνας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα εγγράφως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας İsmet Yılmaz.πριν δύο ημέρες.

Το πρώτο μεγάλο deal για την αμυντική βιομηχανία: Ο Π.Καμμένος "έκλεισε" τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ - ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Συμφωνία για την επισκευή και συντήρηση από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκλεισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην έκεθεση ΙDEX 2015 στο Αμπου Ντάμπι.

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ . Κυβέρνηση προς δανειστές: "Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις - Ότι έχει εξαγγελθεί προχωράει κανονικά"



Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη για τις μεταρρυθμίσεις και την εξειδίκευση των μέτρων που πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της χώρας. 

The Big - Bang Theory. - 1944 και 2014... Στο ίδιο έργο θεατές.

 Όταν η Ελλάδα μάθει την ιστορία της, θα σώσει την Ευρώπη. Αν παραμείνει αδιάβαστη, θα "πάει" και η ίδια "αδιάβαστη"... ξανά.



Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ