}

01 Ιουνίου, 2015

Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο με σκληρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σε ημέρα ... ΜΟΕ!

ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σε τέσσερις αερομαχίες κατέληξαν και οι τέσσερις παραβιάσεις  των τουρκικών μαχητικών του Εθνικού Εναέριου Χώρου σήμερα και αυτό είναι ένα ποσοστό (100% των παραβιάσεων να καταλήγει σε εμπλοκές) που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Οπως επίσης για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είχαμε τέσσερις εμπλοκές σε μία ημέρα!

Βελγικά ΜΜΕ: "Διαγράψτε το ελληνικό χρέος - Η λιτότητα που εφαρμόσαμε στην Ελλάδα απέτυχε απολύτως"

ΠΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ακόμα και η δημόσια βελγική ραδιοτηλεόραση ζήτησε από την ευρωζώνη να αποδεχθεί τη διαγραφή του ελληνικού χρέους ή την επανεξέταση των όρων αποπληρωμής του, και καθώς θεωρείται η "φωνή" της βελγικής κυβέρνησης, δείχνει τον άνεμο της αλλαγής που "πνέει" σε όλη την Ευρώπη ως προς το ελληνικό ζήτημα.

Με τη ψυχή στο στόμα…

Ας μη ζούσαν σε δικό τους κόσμο... 

Η ανησυχία των στελεχών της κυβέρνησης δεν κρύβεται, παρά τις δηλώσεις που… αποπνέουν αισιοδοξία, ότι όλα βαίνουν προς λύση και όλοι θα είμαστε πλέον χαρούμενοι, διότι θα αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Βροχή τα «όχι» από το ΥΠΕΘΑ


Απορρίπτονται τα αιτήματα λόγω... ταμειακού κωλύματος

Μία μία «σβήνουν» οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες, καθώς το τελευταίο διάστημα τα «όχι» από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ στα αιτήματα των στρατιωτικών πέφτουν «βροχή». Οι πάντα... δραστήριοι Ηπειρώτες της ΕΣΠΕΗΠ είχαν καταρτίσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία έφτασε, καθώς θεωρήθηκε σημαντική, έως τη Βουλή από τον κυβερνητικό Νίκο Νικολόπουλο.

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ LE MONDE: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!

«Παράλογες απαιτήσεις μπλοκάρουν τη συμφωνία»


 
Τσίπρας: «Παράλογες απαιτήσεις μπλοκάρουν τη συμφωνία»Αρθρο-παρέμβαση του Τσίπρα στη Le Monde. 
Αποκαλύπτει τις υποχωρήσεις που αποδέχτηκε η Ελλάδα σε φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό. Ποια θέση παίρνει για το εργασιακό. Καταγγέλλει τη στρατηγική που επιδιώκει τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της ΕΕ. 
Μέσω άρθρου στη Le Monde ο πρωθυπουργός παίρνει θέση σε μια κρίσιμη στιγμή. Υποστηρίζει το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά τη χώρα. Όπως αναφέρει στην ουσία αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του αναλύει ένα προς ένα τα σημεία της διαφωνίας και αντικρούει το επιχείρημα ότι η χώρα δεν έχει υποβάλει προτάσεις.

Ευρώπη δύο ταχυτήτων: H Γαλλία βλέπει το δέλεαρ αλλά όχι την παγίδα

Της Μαρίας Δεναξά 
Eίναι κοινή διαπίστωση ότι οι ισορροπίες μέσα στην Ευρώπη σήμερα έχουν χαθεί.

Χάθηκαν απο την στιγμή που στη Γαλλία ο τελευταίος πραγματικός ηγέτης που αναδείχθηκε ήταν ο Ζάκ Σιράκ. Οι διάδοχοι του, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ, απεδειξαν ώς σημερα ότι ανήκουν στην κατηγορία των πολιτικάντηδων . Μη καταφέρνοντας να ισχυροποιήσουν τη θέση της χώρα τους εντός Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, κυρίως απο την έλλειψη οράματος και σχεδίου, της έδωσαν μια και πήγε παρακάτω. 

La Tribune: "Ο A.Τσίπρας παρέδωσε μαθήματα στρατηγικής στους Ευρωπαίους - O χρόνος των δανειστών τελειώνει"

"ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΝΑ GREXIT"

"Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι: είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ. Για ορισμένους, όπως για τον Φρανσουά Ολάντ, το μάθημα είναι σίγουρα σκληρό..." αναφέρει σήμερα η La Tribune δικαιώνοντας τον σκληρό αγώνα του πρωθυπουργού έναντι των δανειστών.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ