}

03 Ιουλίου, 2015

Ιδού γιατί γίνεται το δημοψήφισμα - Μια εύστοχη ανάλυση (video)


Και αν δε κατάλαβες γιατί γίνεται το Δημοψήφισμα, θα σου πει ο Νίκος Χατζηνικολάου…που αν και ανήκει στους λεγόμενους μεγάλους δημοσιογράφους έκανε μια πραγματικά πολύ εύστοχη εξήγηση του τι ζήτησαν οι δανειστές από την χώρα. Δείτε το βίντεο διότι πολλοί έχουν ξεχάσει γιατί ξεκίνησαν ολα αυτά και θεωρούν τα μέτρα των Ευρωπαίων "μεταρρυθμίσεις"

Δημοψήφισμα: Μόνο ο σταυρός είναι έγκυρος – Στις 21.00 την Κυριακή τα αποτελέσματα

Αγώνας δρόμου για τους δικαστικούς αντιπρόσωπους: Απροθυμία δηλώνουν αρκετοί

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοψήφισμα
Έως -το αργότερο- τις 21.00 το βράδυ θα είναι έτοιμα και θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.


Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από   τις 7 το πρωί και μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Μία ψύχραιμη αποτίμηση του "ναι" και του "όχι"


Γράφειο ο Όθωνας Ιακωβίδης 

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν λεχθεί, όλες αυτές τις μέρες, από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, μέσα και έξω από την Ελλάδα, αυτά που πρόκειται να γίνουν, μετά το Δημοψήφισμα, είναι:
  • Με το “ΝΑΙ”, η Ελληνική κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή, μετά το ΝΑΙ) επιστρέφει στο “τραπέζι των διαπραγματεύσεων” ηττημένη και ταπεινωμένη μετά το αποτέλεσμα αυτό, με μία Ελλάδα εντελώς άφραγκη και ανήμπορη, ζητώντας έλεος που αντιμίλησε, και εκλιπαρώντας ελεημοσύνη για να μπορέσει ο Λαός να φυτοζωήσει, σήμερα. Και, Βέβαια, χωρίς καμία άλλη απαίτηση, χωρίς όρους (καθώς ελεημοσύνη μέ όρους, δεν γίνεται) ....

Ελλάδα 2015: Ρωμιών καυγάς, Τούρκων χαλβάς!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 


Σχεδόν πριν από ένα μήνα σχολιάζαμε και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει στο άρθρο μας με τίτλο «Μπλόφα, θέατρο ή πραγματική σύγκρουση;». Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι γίνονται όλα αυτά μαζί!!! Τα όσα ζούμε σήμερα είναι απίστευτα και ίσως προδιαγραμμένα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αρχίσαμε και εμείς τις θεωρίες συνομωσίας θα μας πείτε; Όχι. Όλα είναι θέμα του παραλόγου!

Θράκη: Γραμμή της Άγκυρας το "Όχι"

Οι Έλληνες πατριώτες καλούνται να ψηφίσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Οι σχέσεις μεταξύ τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής με το ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και επίσημα επικυρωμένες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ι.Μ.τΚουτλουμουσίου: "Θέλει προσωπικό μόχθο και άσκηση να μάθεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος"

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"

Παρέμβαση-κεραυνός της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στα δρώμενα των τελευταίων ημερών όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι αδελφοί της μονής με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για πονηρούς καιρούς, Εφιάλτες, δοσίλογους και δύο Ευρώπες, δημιουργώντας επιχειρηματολογημένη δυναμική υπέρ του "ΌΧΙ" στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Days Before Referendum, Greek Voters Perplexed and Undecided

ATHENS, Greece — Jul 2, 2015, 6:00 PM ET

Greece Bailout

"Γιατί προτείνω αποχή στο δημοψήφισμα" - Άρθρο του Κ.Φράγκου

Image
Του Κων. Φράγκου

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν τον ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξαγάγουν πόλεμο. 

Να ξεκολλήσει ο Τσίπρας -αυτός είναι ο Πρωθυπουργός - από τις οπισθέλκουσες και να δεσμευτεί να υλοποιήσει την Στρατηγική της Ελλάδος/.ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



  του Σεραφείμ Παπαποστόλου
Αντιστράτηγος ε.α..Επίτιμος Επιτελάρχης του Γ'ΣΣ/NRDC_GRC.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και εγώ, που νόμιζα ότι η θέση της Ελλάδος στο διεθνές σύστημα θα συνέχιζε να είναι ισχυρή και θα μας «προστάτευε», ένοιωσα πολύ άσχημα, γιατί αναγκάζομαι πλέον να διαχειριστώ τις «εκπλήξεις» και τους «αιφνιδιασμούς» μου.

Τσίπρας: Με το «ναι» θα παραμείνω θεσμικός εγγυητής του Συντάγματος και θα κινήσω τις διαδικασίες

«Αυτό το δημοψήφισμα άργησε πέντε χρόνια - Συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Το δημοψήφισμα άργησε πέντε χρόνια - Η πρότασή μας είναι στο τραπέζι.

Στίγκλιτς: Αν οι Έλληνες πουν «ναι», η Ελλάδα θα παραμείνει στην ύφεση

Την αντίθεσή του στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη στο θέμα της Ελλάδας εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Γιόζεφ Στίγκλιτς, σε άρθρο του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Υπό τον τίτλο «Επίθεση στη δημοκρατία», ο Στίγκλιτς αναφέρεται στα αποτέλεσμα των πρακτικών της τρόικας, δηλαδή της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

ΤΩΡΑ...!!! ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ...!!! «ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ...»


ΤΩΡΑ...!!! ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ...!!! «ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ...»Θέση για το δημοψήφισμα της Κυριακής παίρνουν 65 ανώτεροι και ανώτατοι απόστρατοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους οποίους οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκης, Δ. Σκαρβέλης, Δ. Γράψας, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ Ε. Λαγάρας και Ηρ. Δρίκος και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ Βασίλειος Κλόκοζας, Κωνσταντίνος Χίου, Βασίλειος Κατσιαντώνης, και Ιωάννης Πατσαντάρας.

Έκθεση - καταπέλτης του ΔΝΤ - Τρίτο δάνειο 52 δισ. χρειάζεται έως το 2018 η Ελλάδα και γενναία ελάφρυνση χρέους



Τρίτο δάνειο τουλάχιστον 52 δισ. ευρώ έως το 2018 και γενναία ελάφρυνση του χρέους χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
Στην έκθεσή του ΔΝΤ, υπό τον τίτλο "Greece - Preliminary draft debt sustainability analysis", τονίζεται πως η Ελλάδα έχει τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, οι οποίες μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 ανέρχονται στα 51,9 δισ. ευρώ.

Τι θα έλεγε ο Θουκυδίδης για την κρίση στην Ελλάδα;

ROBERT ZARETSKY/THE NEW YORK TIMES
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μια ξένη αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί μια ισχυρή συμμαχία αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα της Μεσογείου με ένα τελεσίγραφο. Είτε προσχωρείτε στη συμμαχία μας, πληρώνοντας καταστροφικά τέλη και εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία σας, ή θα καταστραφείτε. Απρόθυμη να επιτρέψει στην αντιπροσωπεία να παρουσιάσει την πρότασή της στους συμπολίτες τους, η πολιτική ελίτ της χώρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Αλλά επικλήσεις στην κοινή λογική, το ρεαλισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν πτοούν τους επισκέπτες.

Economist Calls for Regime Change in Greece: “Greeks Need a New Prime Minister”

economist-covers

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ