}

30 Ιουνίου, 2015

Tagesspiegel: “Κυρία Καγκελάριε, μειώστε το χρέος”

«Έχει έρθει η ώρα η Μέρκελ να προχωρήσει σε μια απομείωση του χρέους», εκτιμά σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα.

Κατά τη διάσωση του ευρώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολούθησαν κυρίως τη λογική των αγορών, εκτιμά η εφημερίδα. Όμως τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει να αποτρέψει μια ολοκληρωτική καταστροφή στην Ελλάδα, με κάθε τίμημα.

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Eurogroup - Ιδού η πρόταση της κυβέρνησης: 29 δισ. ευρώ και αναδιάρθρωση χρέους (upd2)

ΔΙΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ TON ESM - ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Έκτακτο Eurogroup συγκαλείται απόψε στις 20:00 όπως επιβεβαιώνει ο Γ.Ντάισεμπλουμ από τις Βρυξέλλες για την εξέταση του ελληνικού αιτήματος για προσφυγή στον μηχανισμό του ESM για δύο έτη προς κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας.

Με παρέμβαση τους 29 Έλληνες οικονομολόγοι λένε "Ναι στο ευρώ!"

Με παρέμβαση τους 29 Έλληνες οικονομολόγοι λένε "Ναι στο ευρώ!"
Με άρθρο τους στην εφημερίδα «Καθημερινή», 29 Έλληνες διακεκριμένοι οικονομολόγοι και καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, λένε "Ναι στο ευρώ!".
Στο εν λόγω άρθρο, ξεκαθαρίζουν ότι το κατ' ουσίαν ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας» και πως οι πολίτες που θα ψηφίσουν «ναι», θα έχουν κάνει τη «σωστή επιλογή».

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!


 Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ


Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται, εσπευσμένα, με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ», να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδος και των νεοτέρων γενεών Ελλήνων.  Την στιγμή αυτή δεν είναι σκόπιμη η επίρριψη ευθυνών για την   σημερινή τραγική κατάσταση με αποκορύφωμα το υπαρξιακού χαρακτήρος δίλημμα που τίθεται στους Έλληνες, αφού η ιστορία θα κρίνει νηφάλια τους υπευθύνους. Τώρα προέχει η ειλικρινής διάθεση συνδρομής στην διαμόρφωση υπεύθυνης στάσεως των συμπολιτών μας. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρό λόγο προς τους πολίτες δίχως περιστροφές και  στρογγυλεύματα. 

Πανικός στο Μαξίμου από τις εξελίξεις…

Γράφει ο Μάρκος Παναγιωτίδης 

Βαδίζοντας στην εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, οι εντυπώσεις που σχηματίζονται για το εάν τελικά ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα τείνουν προς το αρνητικό πρόσημο, ενώ περισσότερες είναι εκείνοι που αρχίζουν να πιστεύουν σε μία αλλαγή της κυβερνητικής στάσης (σχετικά με την προτροπή της προς τους πολίτες), αφού πληροφορίες αναφέρουν «πανικό» στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν την επίσημη εκπνοή του παραταθέντος ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Kάλεσαν τον Α.Τσίπρα σε έκτακτη σύσκεψη για να συμφωνήσουν εντός της ημέρας (upd)

 Εκτάκτως θα ταξιδέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε Βερολίνο ή Βρυξέλλες (ή και στις δύο πόλεις) για να συναντηθεί με την Α.Μέρκελ και τον Ζ.Κ.Γιουνκέρ με αντικείμενο συζητήσεων την πρότασή του. 
Το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας. Οι εξελίξεις που έθεσε σε κίνηση το δημοψήφισμα είναι κυριολεκτικά ραγδαίες.

Δεν κόβουν νερό, τηλέφωνο σε όσους δεν έχουν πληρώσει! Δωρεάν διόδια - Δείτε όλα τα μέτρα


Σειρά δράσεων αλληλεγγύης για τη διευκόλυνση των πολιτών για την εβδομάδα που οι τράπεζες θα είναι κλειστές «με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των δανειστών», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Telegraph: «Προσφυγή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποφευχθεί το Grexit»

«Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων», φαίνεται πως δήλωσε στην Telegraph ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Όπως γράφει το δημοσίευμα στον τίτλο του η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εμποδίσει το Grexit και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος, αναφέρει η Telegraph.

Στα 120 ευρώ τίθεται το ημερήσιο όριο ανάληψης από τα γκισέ των τραπεζών για συνταξιούχους



Την Τετάρτη τελικά θα ανοίξουν τα 850 περίπου υποκαταστήματα των τραπεζών ανά την Ελλάδα με στόχο την καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αγώνα δρόμου της κυβέρνησης ώστε να ανοίξουν Τετάρτη ή Πέμπτη τα υποκαταστήματα.
Όπως αποδείχθηκε είναι εφικτό να ανοίξουν την Τετάρτη.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ Α.Τσίπρας: "Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού" - Παραιτείται αν επικρατήσει το "ΝΑΙ" (VIDEO)


Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι θα παραιτηθεί η κυβέρνηση αν επικρατήσει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής όπως τόνισε εμμέσως πλην σαφώς, πριν λίγο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ