}

02 Νοεμβρίου, 2014

AMEΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων προκαλεί τρόμο στην Ουάσιγκτον (vid)

putinnuclear

«Η Ατλαντική Συμμαχία δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιό της,δηλαδή  να καταστρέψει την στρατηγική ισορροπία στον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τους ανώτερους Ρώσους αξιωματικούς στο Κρεμλίνο/
Αμέσως μετά, σήμερα το πρωί, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας τελετής προαγωγής για μια ομάδα αξιωματικών με το βαθμό του στρατηγού.
Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στις εχθρικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν από το ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, και σε συνδυασμό και με την χθεσινή εκτόξευση βαλλσιτικού πυραύλου Bulava από  πυρηνικό υποβρύχιο δέιχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αντιμετωπίσει το νεοταξικό (δυστυχώς) ΝΑΤΟ και την εξυπηρέτηση των σκοτεινών για τον πλανήτη σχεδιασμών των νεοταξικών κέντρων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.
Μόλις χθές ανακοινώθηκε ότι και η Ουγγαρία αποστέλει μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού στην Λιθουανία, το οπόιο, θα παραμείνει εκέι μέχρι το τέλος του 2014.Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα απασχολήσει 2500 στρατιώτες το πρώτο μισό του Νοεμβρίου.
Ως απάντηση το ρωσικό γενικό επιτελείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί , «αιφνιδιαστική,δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικου πυραύλου Topol-M απο το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, με τελικό προορισμό στην χερσόνησο Καμτσάτκα στην ρωσική Άπω Ανατολή «, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
«Την πρώτη Νοεμβρίου στις 9.20πμ από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ πραγματοποιήθηκε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό”,καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.
Ο στόχος ήταν η επιβεβαίωση των προδιαγραφών κατά την διάρκεια της πτήσης , του πυραύλου τύπου ICBM. Ο πύραυλος ανήκε στο σύνταγμα πυραύλων της περιφέρειας Tatishchev.
Υπενθυμίζουμε απλά την απόσταση των χιλιάδων χιλιομέτρων, που διήνησε ο πύραυλος και η οποία καλύπτει μια τεράστια απόσταση , όσο και το ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο που εδράζεται σε σιλό. Το μήνυμα είχε αποδέκτη την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ όπου και εδράζουν τα μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα και αποτελούν την «Ατμομηχανή» της αμερικανικής οικονομίας
“Επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των τεχνικών λύσεων που ενσωματώθηκαν στον βελτιωμένο πυραυλικό συγκρότημα » Topol-M «, καθώς και η ετοιμότητά του να εκτελέσει την αποστολή του , με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια στόχευσης και εξουδετέρωσης του στόχου, στην χερσόνησο Καμτσάτκα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Ιγκόρ Yegorov.
Πολύ πιο σημαντική όμως κρίνεται η χθεσινή δοκιμή του ICBM Bulava. Από το πυρηνικό υποβρύχιο(Κ-35) τύπου Borey «Γιούρι Ντολγκορούκι», εκτελέστηκε  με επιτυχία , μετά από σειρά αποτυχημένων εκτοξεύσεων, εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου  «Bulava». Η τροχιά του πυραύλου ξεκίνησε από την Θάλασσα του Μπάρεντς, στο πεδίο  βολής  Kura στην χερσόνησο  Καμτσάτκα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης του βόρειου στόλου και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από θέση βυθού, στη θάλασσα Μπάρεντς, και το υποβρύχιο είχε  «φορτωμένους» συνολικά 16 πυραύλους, κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας όλες οι κεφαλές του Bulava χτύπησαν το στόχο, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή.
Όπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, όλες οι ενέργειες και οι χειρισμοί του προσωπικού ήταν επαγγελματικές και εύστοχες. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου βεληνεκούς δοκιμή, με πλήρες φορτίο πυραύλων.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία. Φυσικά σε περίπτωση ενός Γ” ΠΠ αρκούν μερικοί Βulava για την πλήρη κονιορτοποιηση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, και για αυτό ο συγκεκριμένος πύραυλος φοβίζει σφόδρα την Ουάσιγκτον.
Το πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι είναι τέταρτης γενιάς και κατασκευάστηκε το 1996. Με την ανακατασκευή του από την εταιρεία Borey, έγινε εγκατάσταση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας και βελτιώθηκε σημαντικά η υδροδυναμική του σκάφους.
Έως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey. Ακολουθεί βίντεο με την δοκιμή

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ