}

12 Ιανουαρίου, 2015

Ιστορίες για τα χρέη από την αρχαία Ελλάδα - Σεισάχθεια


1. Σεισάχθεια: Η πρώτη διαγραφή χρέους! Αθήνα,594 π.Χ. Πριν το Σόλωνα στην Αθήνα ίσχυε ο θεσμός της υποδούλωσης για χρέη. Ο πολίτης που δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δανειστή του έχανε την ελευθερία του.

Τουρκικές εφημερίδες στηρίζουν υποψηφίους στις Ελληνικές Εκλογές! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

gundem

Οι τουρκικές εφημερίδες, θέλοντας να επηρεάσουν την λαϊκή ετυμηγορία στις ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας, όπως κάνουν και σε άλλες όμορες χώρες όπως για παράδειγμα την Βουλγαρία, παρεμβαίνουν στην Ελληνική εκλογική αναμέτρηση με κάθε θεμιτή ή αθέμιτη μέθοδο μέσω του Τουρκικού Προξενείου και των Τουρκικών ΜΜΕ.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό!

Γράφει η Μάνια Τσαβλίδου
Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται από πολίτες της χώρας. Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά.

Σαν της ψήφου το γιαγκίνι...

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Ο φόβος γι΄ αυτούς που δεν τσιμπάνε σε ανατροπές, αλλαγές και επανεκκινήσεις είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Όσοι θυμούνται το 44% του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, τόσο το ρίγος ανατριχιαστικά διαπερνά το κορμί τους.

Ο Παπανδρέου που πρόδωσε το αίμα του, δεν θα πρόδιδε εσένα;

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η επιστολή με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε τον πατέρα του να φύγει απο την Ελλάδα!

olympia

Ηταν η εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Ένα σκάνδαλο που είχε την υπογραφή του Γιωργάκη, και έσκασε στα χέρια του πατερα του.

Από προτάσεις κύριοι;

Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης 

Δύο περίπου εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κι ενώ στα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας ο «διάλογος» της εκλογικής αντιπαράθεσης εξαντλείται σχεδόν με τις … μεταγραφές πολιτικών προσώπων από το ένα κόμμα στο άλλο, ίσως θα πρέπει ν’ ασχοληθούμε λίγο και με τα πιο… κοντινά και σίγουρα πιο σοβαρά μας θέματα.

Πόσο ανίκανοι, πόσο αφερέγγυοι

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Αυτή τη φορά η προεκλογική περίοδος είναι βραχύτατη, δεν υπάρχει χρόνος για να μελετηθεί μεθοδικά η χάραξη εκλογικής στρατηγικής των κομμάτων. Βέβαια, και όταν υπάρχει χρόνος, η στρατηγική είναι μάλλον είδος άγνωστο στον ελλαδικό πολιτικό βίο, προεκλογικά την αναπληρώνουν «επί χρήμασι» οι επαγγελματίες του εντυπωσιασμού.

Γιατί διέλυσαν την Συρία και έφεραν τους τζιχαντιστές

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, ανεξάρτητα από την έκβαση του, είναι σίγουρο πως θα φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του κόσμου, αλλαγές οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.

Οι Γάλλοι λένε οτι το κατοχικο δανειο ειναι 575 δις. Καποιοι ελληναραδες, οτι ειναι μόλις 11 δις! ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

Την ωρα που οικονομολόγοι διεθνούς κύρους υπολογίζουν τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα απο το κατοχικο δανειο στα 575 δις Ευρω, μια εξαιρετικά περίεργη κίνηση της κυβερνησης που την προβάλλει με ενθουσιασμό το Βήμα (που συνεργάστηκε με τους γερμανούς), «υπολογίζει» την οφειλή μόλις στα 11 δις!
Πανε να κουκουλώσουν το θεμα του κατοχικού δανείου πριν πέσουν;

Δαρείος και Σκύθες

«Δαρείος και Σκύθες» του Παντελή Καρύκα
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφεα – hellasforce.com
Ο βασιλιάς Δαρείος ο Μέγας, συνεχίζοντας την επεκτατική πολιτική των προκατόχων του και με τη λογική εξασφάλισης σταθερού επί ευρωπαϊκού εδάφους προγεφυρώματος, απεφάσισε να επιτεθεί στους Σκύθες.

Θωρακίζει την ΑΟΖ η Κύπρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη


Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στα θέματα εξοπλισμού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς το 2015 αναμένεται να υλοποιηθούν τρία σημαντικά (για τα μεγέθη της Κύπρου) εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» το υπουργείο Άμυνας προχωράει σε διαδικασία αγοράς ενός σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), τριών πλοίων ανοικτής θαλάσσης και στην απεξάρτηση του συστήματος των στρατιωτικών επικοινωνιών από την κρατική εταιρεία CYTA.

Ιωάννης Βαρβάκης: Ο άνθρωπος που «μάγεψε» τη Ρωσία και άφησε τη σφραγίδα του στην Ελλάδα


Ο Ιωάννης Βαρβάκης ήταν εθνικός ευεργέτης από τα Ψαρά. Ο Βαρβάκης γεννήθηκε στα Ψαρά στις 24 Ιουνίου 1745, ή 1750 και ήταν γιος του Ανδρέα Λεοντή (Λεοντίδη) και της Μαρώς Μόρου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1825.



Οι τζιχαντιστές και η Τουρκία

Γιατί ο πόλεμος που έφτασε πλέον και στην Ευρώπη, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη χώρα μας 

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Πως ξέπλενε τις μίζες ο «Ελβετός»!

Η κατάθεση του Ν. Ζήγρα που έστειλε στην φυλακή τον τραπεζίτη ο οποίος διαχειριζόταν στη Γενεύη τους «μαύρους» λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου

Η Τουρκία συνεχίζει να δολοφονεί έθνη, δημοσιογράφους και να ετοιμάζει εισβολή ανενόχλητη.

Ανησυχία στην Αθήνα προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Τουρκία όχι μόνο στην Κύπρο και στο Καστελόριζο αλλά σε όλο το Αιγαίο με την «επιθετική» ποιοτικά αναβαθμισμένη κίνηση στην οποία προέβη στις 31 Δεκεμβρίου με τη δέσμευση μεγάλων περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για «επικίνδυνες επιχειρήσεις», για διάστημα… ενός έτους, επικαλύπτοντας και σημαντικά τμήματα του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Στα... σύνορα της προδοσίας!


Τα παιχνίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τους μουσουλμάνους υποψηφίους και το (δήθεν ουδέτερο) τουρκόφιλο DEB, που μετά την Ξάνθη επιζητεί την άλωση της Ροδόπης. Ο ρόλος του φιλοσκοπιανού Τρεμόπουλου

Το 1855 ο Τσάρος Νικόλαος Α’ άκουγε τον Βρετανό Πρέσβη: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Ελλάδα να γίνει Μεγάλη Δύναμη»!




881

Το 1855 ο Τσάρος Νικόλαος Α’ άκουγε τον Βρετανό Πρέσβυ να θέτει την απαράβατη ντιρεκτίβα:
«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Ελλάδα να γίνει Μεγάλη Δύναμη»

Φανταστείτε να πάνε τον Μιχαλολιάκο με τις χειροπέδες για πρωθυπουργό!!!

Φανταστείτε να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να μην σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα η ΧΑ να είναι τρίτη πολιτική δύναμη! Τότε θα εμφανιστεί η εξής παγκόσμια πρωτοτυπία (δεν πάσχουμε βέβαια από πρωτοτυπίες): Να μεταφέρουν από τις φυλακές με τις χειροπέδες έναν άνθρωπο, προκειμένου να τον κάνουν πρωθυπουργό!!! Παραλογισμός;

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ