}

24 Ιανουαρίου, 2016

Η Αριστερά «αδυνατεί» να διαβάσει τον κόσμο!

Οι γίγαντες της θεωρητικής σκέψης «βούλιαξαν» σε έναν χρόνο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αριστερά,
Αν κατέρρευσε κάτι σε αυτόν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά, αυτό δεν είναι η τυχόν ικανότητά της να κυβερνήσει καλύτερα από τη Δεξιά. Η ίδια η ζωή έδωσε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, πλεονάζει κάθε δική μου αναφορά, οι άνθρωποι απεδείχθησαν ερασιτέχνες και απροετοίμαστοι. Ο μεγαλύτερος μύθος που διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη προτού συμπληρωθούν 365 μέρες στην εξουσία είναι η τάχα μου δεξιότητα της πεφωτισμένης Αριστεράς να αναλύει καλύτερα τον κόσμο, να διαβάζει εξυπνότερα τις εξελίξεις, να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις αντιφάσεις του καπιταλισμού, να κερδίζει λύσεις που η Δεξιά δεν έβλεπε.

Να υπερασπισθούμε σύνορα και ταυτότητα

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία/ δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία» (Καβάφης). Στην δική μας αποικία χρέους, το νιώθουμε αυτό στο μεδούλι μας.

Το διευθυντήριο Βερολίνου –Βρυξελλών, τυφλωμένο από το πάθος της λιτότητας, ή δεν συνειδητοποιεί πού οδηγούν τα «προγράμματα σωτηρίας» που επιβάλλει, ή συνειδητά μας λογαριάζει χώρα τού άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού» και μας εξομοιώνει μ’ αυτές. Στην Ελλάδα σήμερα οι τελείως άνεργοι υπερβαίνουν το 1.500.000, ενώ από τους εργαζομένους το 1.004.488 δουλεύουν με μερική, ή εκ περιτροπής εργασία και μόνον 805.064 είναι πλήρους απασχολήσεως (αλλ’ όχι πλήρους αμοιβής). Εξάλλου το 2015 μετανάστευσαν στη Βουλγαρία 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Προβληματίζεται κανείς;

Περί ανοησίας και συμφωνίας


Αποτέλεσμα εικόνας για κατοχικό δάνειο, ΣόιμπλεΟ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κάνει πολιτική, αλλά ψυχοθεραπεία μέσω της ελληνικής υπόθεσης. Για κάποιον λόγο, που εκείνος, ο στενότατος κύκλος του και κάποιοι άλλοι... ειδικοί γνωρίζουν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εκτονώνει ένα τμήμα του ψυχολογικού φόρτου που φέρει η συνείδησή του μόνο όταν κάνει κακό στους Ελληνες και όποτε εκδηλώνει προκλητικά την περιφρόνησή του προς τον λαό και τις εκάστοτε ηγεσίες του.

Ρώσοι πεζοναύτες με Τ-90 αναπτύχθηκαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας - Σε θέσεις μάχης ο ρωσικός Στόλος μετά τις τουρκικές απειλές (φωτό, vid)

MI-35M KAI KA-52 AΦΙΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ S-300, - ΔΥΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΟΥΣ 



του Βασίλη Καπούλα

Ρώσοι πεζοναύτες μαζί με άρματα μάχης Τ-90 αναπτύχθηκαν σε Σάλμα, Χαλέπι και σε περιοχές κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ταυτόχρονα η Μόσχα εγκατέστησε α/α συστήματα S-300, BUK-M2E και Pantsir S-1 στη βάση Κuweiress στο Χαλέπι ενώ επισκεύασε 7 MiG-29 της Συριακής Αεροπορίας και τα εξόπλισε με πύραυλο Vympel NPO R-77. Θέσεις μάχης έχει λάβει το αντιτορπιλικό κλάσης Udalon "Αντιναύαρχος Kulakov" και το καταδρομικό Varyag μετά τις τουρκικές απειλές.

Το "ευχαριστώ" του Βερολίνου στην Άγκυρα που συνεχίζει να στέλνει λαθρομετανάστες στην ΕΕ- Αυξάνει την χρηματοδότηση κατά 40%!

ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ
Για ακόμα μια φορά η Γερμανία δείχνει την "αγάπης" της στην Τουρκία καθώς αν και η Άγκυρα φαίνεται καθαρά ότι δεν κάνει τίποτα από τα όσα έχει υποσχεθεί στο μεταναστευτικό κάτι που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν καταλάβει με πρώτη την Ιταλία εντούτοις δεν σταματά η Μέρκελ να προσπαθεί να ενισχύσει οικονομικά τον Σουλτάνο Ερντογάν, που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο μέρος για την κρίση στην Συρία, με κάθε τρόπο.

Κατηγορηματικό «όχι» Ν.Κοτζιά στους Γερμανούς για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο: "Απορρίπτουμε τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας"

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απέκλεισε κατηγορηματικά με ηχηρό "ΟΧΙ" το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι "απορρίπτουμε τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας". Αναμένεται πλέον η Άγκυρα να κλιμακώσει τις πιέσεις σε αγαστή συνεργασία με την Γερμανία..

"Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!"

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Ξέσκισε σαν κότα στο Νταβός τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Είναι η εφαρμογή (του Μνημονίου), ηλίθιε!», είπε κατάμουτρα στον Τσίπρα ο Γερμαναράς! Το φρικτό στην υπόθεση είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έφαγε τη ροχάλα από τον Σόιμπλε και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε! Πανηγύριζε η Μπιλντ: «Ο Τσίπρας πρέπει να καταπιαστεί τελικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις συντάξεις – και όχι να παίζει πόκερ πάλι με νέα δισεκατομμύρια», γράφει εξηγώντας τη στάση του Σόιμπλε.

Κατοχυρώνονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα των ενστόλων λέει τώρα το Υπουργείο Εργασίας

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, αναφέρεται σε “συνήθεις κύκλους παραπληροφόρησης”, οι οποίοι διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο της συνάντησης του υπουργού, κ. Κατρούγκαλου, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ένστολων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ