}

15 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 
 
Δεν υπήρξε στην ιστορία της ανθρωπότητας Στρατός που να μην παρασίτησαν πάνω του κάθε λογής έμποροι αγαθών, σάρκας και χρήματος. Νομότυπα και βρώμικα, ξεπλένοντας τα άπλυτά τους, αδιάφορο. Η διαπλοκή και διαφθορά στην κοινωνία μας δεν θα μπορούσε να αφήσει φυσικά απέξω και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι ο μόνος έγκλειστος στον Κορυδαλλό Υπουργός προέρχεται από το σκληρό πυρήνα της Ελλάδας ούτε ότι δεν έχει πέσει τουφεκιά επί δεκαετίες να μην χαλάσει ο ρυθμός της διαπλοκής. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει το Αιγαίο και ο ελληνικός στόλος έμεινε δεμένος.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρές αερομαχίες με μαχητικά της ΠΑ και δεκάδες παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία


 

του Πάνου Σπαγόπουλου
Αερομαχίες, δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και μέγιστη ετοιμότητα του ελληνικού συστήματος αεράμυνας, είναι η ιδιαίτερα "εύφλεκτη" σημερινή εικόνα στο Αιγαίο που δημιούργησε η Αγκυρα , η οποία δείχνει συμπεριφορά μανιακού, τόσο στην Συρία, όσο και στο Αρχιπέλαγος.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Α.Νταβούτογλου προαναγγέλει εισβολή στη Συρία αν οι Κούρδοι πάρουν την Αζάζ - Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις

ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
Εισβολή στην Συρία προανήγγειλε ο Α.Νταβούτογλου προκειμένου να μην πέσει η πόλη Αζάζ στα χέρια των δυνάμεων του YPG και διακοπεί οριστικά οποιαδήποτε ροή εφοδιασμού στους ισλαμιστές στη Συρία.
Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Νότιας Διοίκησης οι οποίες θα μεταφερθούν άμεσα στην Β.Συρία σε περιπτωση τουρκικής επέμβασης  στο συριακό έδαφος.

Και όμως, παρέδωσαν γη και ύδωρ…

Η πρόσφατη έκκληση (γερμανοτουρκική) και τελική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στην έλευση του ΝΑΤΟ για την φύλαξη της συνοριογραμμής του Αιγαίου, αποτελεί ένα ακόμη τραγικό, πλην όμως όχι τελευταίο, ολίσθημα της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, η οποία «άνοιξε τον φάκελο» των εθνικών θεμάτων με τον πλέον απαράδεκτο και επιζήμιο τρόπο.

Το "τεντώνουν" επίτηδες οι Τούρκοι στην Ρόδο με Α.Τσίπρα - Να ζητηθούν εκλογές σε Ίμβρο-Τένεδο

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ H ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΤΟΥ 1923
 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Να ζητήσει άμεσα τοπικές εκλογές σε Ίμβρο και Τένεδο η ελληνική κυβέρνηση όπως προβλέπεται από την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 για να απαντηθεί η νέα θρασύτατη πρόκληση από την Άγκυρα η οποία δεν επέτρεψε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Α.Τσίπρα στο Ιράν να περάσει από τον τουρκικό

Κούρδοι και Συριακός Στρατός τσακίζουν τους τζιχαντιστές στην Αζάζ με ρωσικά πάνοπλα μαχητικά να πετούν στα σύνορα της Τουρκίας (φωτό, vid)

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ρωσικά βομβαρδιστικά με την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών πετούν συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία χτυπώντας στόχους τζιχαντιστών και ταυτόχρονα από το έδαφος οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό τους Κούρδους τσακίζουν τον ISIS και τους Τουρκομάνους στις πόλεις Αζάζ και Τελ Ριφάτ. Πρόκειται για δύο πόλεις στρατηγικής σημασίας.

Ταξίαρχε Πανανά, ὑποκλίνομαι - "Ὁ γιός μου ἔπεσε ὑπέρ πατρίδος" - Ανάξιοι εθνομηδενιστές καταληψίες, ακούστε τον...


Δέν ὑπάρχει μεγαλύτερη ἀπόδειξη γιά τή δύναμη τοῦ ἔθνους μας καί γιά τίς συλλογικές μας ἐλπίδες ἀπό τή λακωνική δήλωση τοῦ ταξίαρχου Παναγιώτη Πανανᾶ στό βοθροΜέγκα σχετικά μέ τόν θάνατο τοῦ 34χρονου γιοῦ του Κωνσταντίνου μέ τό μοιραῖο Agusta Bell στήν Κίναρο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Μετά την άνοδο του Κεμάλ και τη καθαίρεση του Σουλτάνου, η Τουρκία άρχισε σταθερά και μεθοδικά να επανακατακτά τα γύρω εδάφη της παλιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι δε λαοί που κατοικούσαν και κατοικούν σε αυτά τα εδάφη εκδιώκονται ή εξοντώνονται πλήρως. Αυτή είναι η μόνιμη υπομονετική και σταθερή επιδίωξη της Τουρκίας.

Τουρκία: Παγκόσμιος ταραξίας

Έκκληση Γαλλίας για κατάπαυση πυρός στη Συρία
Δεν κάνει πίσω η Άγκυρα

Η Τουρκία αναδεικνύεται σε παγκόσμιο ταραξία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή. Από χθες συνεχίζει το σφυροκόπημα των Κούρδων της Συρίας, παρά τις παρεμβάσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπευση του πυρός.

Η ανάμιξη του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό και οι ορέξεις της Τουρκίας

Ο κ. Καμμένος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την αποδοχή εκ μέρους του ΝΑΤΟ του κοινού ελληνοτουρκικού αιτήματος (επισήμως, επειδή στην ουσία πρόκειται για γερμανοτουρκικό αίτημα), και την αισιοδοξία του για την ευτυχή κατάληξη την συμμερίστηκαν πολλοί, με πρώτους τους… Τούρκους. Και εδώ γεννάται το ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση να υποβάλουν οι Τούρκοι πρόταση ικανοποιητική για την Ελλάδα!

Το δίπολο του Ασφαλιστικού - Στο στόχαστρο οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ

Το δίπολο του Ασφαλιστικού - Στο στόχαστρο οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ
Του Βασίλη Αγγελόπουλου 

Μετά την παρέμβαση Τόμσεν, πληθαίνουν οι διαρροές ότι το υπουργείο Εργασίας, καλείται να οριοθετήσεις τις «υψηλές» συντάξεις, για να ξεκινήσει η συζήτηση περί περικοπών. Ήδη υπήρξαν και οι πρώτες εκτιμήσεις για περικοπές στα επίπεδα των 1.200 ευρώ και άνω. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, καλείται να αντιμετωπίσει και το μεγάλο «ανοιχτό εγχώριο μέτωπο» που είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους κλάδους των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και των αγροτών για το τελικό ύψος των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου 2016

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου 2016
Στις 25 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη θα πληρωθούν οι συντάξεις μηνος Μαρτίου από το ΙΚΑ και το Δημόσιο στους δικαιούχους συνταξιούχους ενώ ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις του ίδου μηνός την 1η Μαρτίου ημέρα Τρίτη. 

Αιγαίο - Συρία: Οι τουρκικές “εισβολές” και η ελληνική αδράνεια

Η Τουρκία βομβάρδισε το Σαββατοκύριακο, με το πυροβολικό της, θέσεις του Συριακού στρατού στην επαρχία της Λαττάκειας. Παράλληλα βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων της Συρίας του PYD/YPG, απειλώντας παράλληλα με λήψη των «αναγκαίων» στρατιωτικών μέτρων αν χρειαστεί.
Την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία, η οποία, λίγες εβδομάδες πριν, συγκρότησε έναν σουνιτικό συνασπισμό «για να πολεμήσει την τρομοκρατία», έστειλε πολεμικά της αεροσκάφη στην Τουρκία.

Pacta sunt servanda!

Αποτέλεσμα εικόνας για «συμφωνίες» εννοούν τα Μνημόνια.Οποτεδήποτε γίνεται λόγος για την ανάγκη χαλάρωση της θηλιάς που έχουν περάσει οι Γερμανοί στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας, το Βερολίνο εκτοξεύει ως απάντηση μια αυστηρή φράση: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Με τη λέξη «συμφωνίες» εννοούν τα Μνημόνια.

Οι Τούρκοι προκαλούν τους Ρώσους και την...τύχη τους - Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους Κούρδους στη Συρία (vid)

ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι Τούρκοι το πάνε για πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία. Παρά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, αλλά και των ΗΠΑ και Γερμανίας να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τους Κούρδους στη βόρεια Συρία συνεχίζουν να πλήττουν στόχους, αλλά και να συγκεντρώνουν δυνάμεις στα σύνορα ετοιμάζοντας χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι «σκουπιδιάρηδες» της εθνικής μας αξιοπρέπειας…



Οι «σκουπιδιάρηδες» της εθνικής μας αξιοπρέπειας…

Στυλιανός Συρμόγλου

Στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και των κυβερνήσεων της υποτέλειας, δεν παρατηρείται απλώς μια διαστροφή της δημοκρατίας, που οδήγησε στην παρακμή των θεσμών.
Δεν υπάρχει μόνο εννοιολογική σύγχυση κάποιων λέξεων και ιδεών. Η δημοκρατία λειτουργεί με πληρεξούσιους του κοινωνικού συνόλου.

Οι Κούρδοι ελέγχουν το 50% της Τελ Ριφάτ – Οι μισθοφόροι της Τουρκίας χάνουν


Οι Κούρδοι ελέγχουν το 50% της Τελ Ριφάτ – Οι μισθοφόροι της Τουρκίας χάνουν
Σύμφωνα με πολεμικές ανταποκρίσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες συμμετέχουν και οι Κούρδοι τουYPG, νικάνε τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Τελ Ριφάτ και έχουν καταλάβει το 50% της πόλης.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν κορμό τους Κούρδους της Συρίας, διεξάγουν τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πολεμική επιχείριση για να καταλάβουν τις πόλειςΑζάζ και Τελ Ριφάτ στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και από τις συμμαχικές σε αυτή τζιχαντιστικές συμμορίες.

Αρχίζει το δράμα: Εντολές κατάρριψης τουρκικών και σαουδαραβικών μαχητικών έλαβε η ρωσική Αεροπορία από την Μόσχα...

ΔΑΜΑΣΚΟΣ: "ENA TOYΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΔΗ" 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.

Η εντολή δόθηκε ύστερα από τη σημερινή πτήση σχηματισμού 10 τουρκικών  F-16 στα σύνορα με τη Συρία τα οποία επιτηρούσαν την περιοχή των τουρκικών βομβαρδισμών βόρεια του Αζάζ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ