}

23 Ιανουαρίου, 2015

Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις θα μειωθούν… στα σίγουρα

Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις θα μειωθούν… στα σίγουραΗ μη επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό διατηρεί στο προσκήνιο μέτρα όπως η μείωση των κύριων συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Οι τέσσερις ασφαλιστικές "βόμβες".

Απανωτές ήταν οι... ασφαλιστικές βόμβες που έριχναν τα μέλη της τρόικας κατά τις διήμερες, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στο Παρίσι.

Το πιο πιθανό μέχρι στιγμής σενάριο για τον τάφο της Αμφίπολης!! Από ανεπίσημες πηγές του ΥΠΠΟ...



Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, το Υπουργείου Πολιτισμού επεξεργάζεται το εξής σενάριο για τον τάφο της Αμφίπολης.
Ο τάφος την Αμφίπολης πιθανόν κατασκευάσθηκε από την Ολυμπιάδα για τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Ολυμπιάδα δολοφονήθηκε στην Πίδνα το 316 πχ δια λιθοβολισμού από τον Βασιλιά Κάσσανδρο.

Ποιος είναι ο «Φασίστας» !!

Όλο και πιο συχνά, ακούω χαρακτηρισμούς για «Φασίστες» και «Φασισμό», για πράγματα που μπορεί και να μην έχουν σχέση με την ιδεολογία, αλλά απλά με θέματα αγωγής, μόρφωσης και συμπεριφοράς !! Σήμερα, όποιος διαφωνεί με κάποιον –σε οτιδήποτε- του πετάει ένα αφορισμό «είσαι φασίστας» … και δικαιώνεται !!

Το έθνος σε εγρήγορση !!!


Του Σάββα Καλεντερίδη

Μπορεί σε ορισμένους η λέξη έθνος να προκαλεί αλλεργία, όμως η περίοδος στην οποία εισερχόμεθα, αν δεν αφυπνιστεί το ελληνικό έθνος και δεν θέσει σε εγρήγορση όλες τις δυνάμεις του, θα είναι περίοδος εθνικών απωλειών.

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ «ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το προαιώνιο σύμβολο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός, (που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση Ρωμιοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.

Ο Δικέφαλος Αετός εμφανίζεται σήμερα στην Τουρκία σαν το κυρίαρχο σύμβολο σε πάρα πολλά ιδρύματα, ιστορικούς δήμους, αεροδρόμια, ιστορικά μνημεία με ισλαμική απόχρωση, ακόμα και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

"Επιδημία" αναλήψεων - Προσοχή στις ληστείες

"Επιδημία" αναλήψεων - Προσοχή στις ληστείες

Έντονες ήταν οι πιέσεις σήμερα στα τραπεζικά γκισέ, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας -κυρίως- καταθέτες προχώρησαν σε αναλήψεις μετρητών, το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 1,2 με 1,3δισ ευρώ.

Bloomberg: H εκδίκηση των δυσαρεστημένων της Ευρώπης.

Αν και μιλούν διαφορετικές γλώσσες και προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, έχουν καταφέρει να δώσουν το ίδιο μήνυμα αγανάκτησης προς τους ψηφοφόρους, τονίζει σήμερα το δίκτυο Bloomberg, με αφορμή τις εκλογές στην Ελλάδα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ