}

14 Ιανουαρίου, 2016

Με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα για πρώτη φορά λέει ότι "το μισό Αιγαίο" είναι δικό της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ Ν.Μ.
του Θεόφραστου 
Ανδρεόπουλου
Για πρώτη φορά με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δηλώνει ότι το μισό Αιγαίο είναι δικό της, αφού δεν αναγνωρίζει ούτε τα 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νησιών και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικων χωρικών υδάτων.
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ από τις ακτές της Σάμου, καθώς η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ επιχείρησε να οργανώσει επιχείρηση διάσωσης όταν ανατράπηκε βάρκα λαθρομεταναστών-προσφύγων.

Εχει πλάκα ο Νταβούτογλου: Το ΙΚ είναι πιόνι και αναζητούμε τους κύκλους που βρίσκονται πίσω!! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;


Φωτογραφία Αρχείου: Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu (C) greets supporters of Justice and Development Party (AKP), during his speech after hearing the results of general elections at the party's headquarters in Ankara, Turkey. FILE PHOTO EPA, STRΦωτογραφία Αρχείου: Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu (C) greets supporters of Justice and Development Party (AKP), during his speech after hearing the results of general elections at the party's headquarters in Ankara, Turkey. FILE PHOTO EPA, STR


Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιόνι και πίσω από αυτό κρύβονται και άλλοι κύκλοι τους οποίους προσπαθούν να αποκαλύψουν, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Ανέφερε ακόμη ότι άλλα τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί σχετικά με την επίθεση στο Σουλτάν Αχμέτ προσθέτοντας ότι τώρα ο αριθμός των συλληφθέντων έφτασε στους πέντε.

Ποια η διαφορά Κύπρου και Ουκρανίας; ρωτήσαμε το Λευκό Οίκο (βίντεο)

Ο Μπεν Ρόουντς, στενός συνεργάτης του Προέδρου Ομπάμα. Φωτογραφία ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ο Μπεν Ρόουντς, στενός συνεργάτης του Προέδρου Ομπάμα

Το Κυπριακό είναι ένα θέμα στο οποίο εστιάζεται ιδιαίτερα ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, είπε ο βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μπεν Ρόουντς σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ξένων Ανταποκριτών της Ουάσιγκτον. Ο κ. Ρόουντς απαντούσε σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA γιατί οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Κύπρου, και γιατί δεν ζητούν από την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή, όπως ζητούν να πράξει η Ρωσία στην Κριμαία.

Άχθος αρούρης...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν κρεμάλα.
Υπάρχουν και άλλοι των οποίων η εγκληματική τους δράση εναντίον της κοινωνίας και των άλλων ανθρώπων δεν πρέπει να τους επιτρέπει να ελπίζουν σε τέτοιες εύκολες λύσεις τιμωρίας για την κακουργηματική παρουσία τους στον κόσμο.

Μετά την Τουρκία, η Ελλάδα θα είναι ο επόμενος στόχος του DAESH;

Το ερώτημα είναι ένα εδώ και αρκετό καιρό για την χώρα μας. Η Ελλάδα είναι πιθανό να βιώσει σύντομα εικόνες όπως αυτές της Τουρκίας ή της Γαλλίας στο έδαφος της;
Η απάντηση, προς απογοήτευση πολλών που οραματίζονται μια διαφυγή της χώρας μας, είναι δυστυχώς καταφατική. Οι λόγοι που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο παρατίθενται σε αριθμητική σειρά για ευκολία ανάγνωσης:

Τα όνειρα της Τουρκίας εξελίσσονται σε εφιάλτες…

Τις τελευταίες ημέρες, στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας παρατηρούνται ραγδαίες μεταβολές. Γίνεται φανερό και στους πλέον δύσπιστους ότι τόσο ο στρατός του Άσαντ όσο και οι δυνάμεις των Κούρδων, με την καθοριστική αρωγή των ρωσικών βομβαρδισμών, προωθούνται αποφασιστικά εις βάρος των διαφόρων αντικαθεστωτικών ομάδων και του «Ισλαμικού Κράτους».

Αμερικανός γερουσιαστής: "ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία εξοπλίζουν και διακινούν τους τζιχαντιστές για επιθέσεις στο εξωτερικό" (vid)

Ο RICHARD BLACK ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Τη στιγμή που ο κόσμος συγκλονίζεται και πάλι από ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS, στη Τζακάρντα της Ινδονησίας αυτή τη φορά, έρχεται από τις ΗΠΑ για ακόμη μία φορά η επιβεβαίωση, και συγκεκριμένα τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Richard Black, πώς πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται τρεις χώρες: Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία που τους χρηματοδοτούν, τους εξοπλίζουν και τους εκπαιδεύουν στο να αφαιρούν ζωές.

Βρετανός μουσουλμάνος έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο και διακηρύσσει πώς είναι το πρώτο 300 χρόνια μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία



Βρετανός από το Χάντερσφιλν, που δηλώνει μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και μέλος ΜΚΟ φέρεται να έστησε τζαμί σε μία σκηνή με την επιγραφή «Μosque» (τζαμί), τοποθετώντας χαλιά και τραπεζάκια με βιβλία στο εσωτερικό του. Κι όλα αυτά σε οικόπεδο δίπλα απότο  Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Η πράξι αυτή του Άντονι Κάν απασχολεί την Εισαγγελία και τον Δήμο Λέσβου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευλογεί τη μάχη των Ρώσων κατά των τζιχαντιστών


Ο Πατριάρχης Μόσχας ευλογεί τη μάχη των Ρώσων κατά των τζιχαντιστών

Πλήρη στήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία παρέχει ο Πατριάρχης Μόσχας  και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκαλεί τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία «αμυντική απαντητική δράση».
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη φαινομενικά απομακρυσμένη Συρία, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι απομακρυσμένη, είναι κυριολεκτικά ο γείτονάς μας, είναι η άμυνα της Πατρίδας», ανέφερε ο Πατριάρχης σε μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Χάρβαρντ: Ο Τσίπρας είχε την χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015


Χάρβαρντ: Ο Τσίπρας είχε την χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015


Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού      Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές το καλοκαίρι που μας πέρασε  χαρακτηρίστηκαν από το Χάρβαρντ ως «η χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015».
Αυτό ανέφερε η συντάκτρια περί διαπραγμάτευσης του Χάρβαρντ, Κάθριν Σονκ, σε έκθεση με συμβουλές για επαγγελματίες, του Προγράμματος Διαπραγμάτευσης του νομικού τμήματος της σχολής.

Ένας Λεβέντ(ης) Τουρκοκύπριος τα χώνει στον Σουλτάνο…Μυρίζεις αίμα και θάνατο!

12321482_539107696254218_7370121968662121967_n

Με τον Σενέρ Λεβέντ*

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια. Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»! Και ο δημοσιογράφος που έχει συνηθίσει να σε κολακεύει πάρα πολύ να δημοσιεύει με τεράστια γράμματα πρωτοσέλιδα ότι: «Η Τουρκία υποστηρίζει λύση στην Κύπρο».

Τι έκανες για τη λύση μέσα σε 41 χρόνια και τώρα ξεχείλισε η αγάπη σου για λύση; Μας φυλάκισες στο μαντρί για 29 χρόνια. Έκλεισες εμάς στη μια πλευρά και τους Ελληνοκύπριους στην άλλην. Απαγόρευσες και στους δύο να περνούμε από το ένα μισό της πατρίδας μας στο άλλο.

Ισπανός... υπάλληλος ΜΚΟ είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο κατασκοπείας στη Μυτιλήνη - Ερευνάται η σχέση του με τη ΜΙΤ

ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Λ.Σ. ΚΑΙ Ε.Δ.
Ισπανός... εργαζόμενος σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε ζητήματα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων και λαθρομεταναστών στη Λέσβο είχε στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών πάνω στο νησί και παρακολουθούσε της κινήσεις του Λιμενικού Σώματος και το συντονισμό αυτού με τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται τόσο πάνω στο νησί όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις του ΡΚΚ στην Τουρκία - Δεκάδες οι νεκροί Τούρκοι Αστυνομικοί

"ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ" ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter των Κούρδων  επιθέσεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Bismil, Cizre, Mardin, Silopi, Sirnak και Van.Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 6 στόχους τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης  από τους Κούρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία. Όπως αναφέρεται ολόκληρη πρόσοψη του κτιρίου του αρχηγείου της τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ κατεδαφίστηκε από την σφοδρή βομβιστική επίθεση.

Turkey Is Being Torn Apart By ISIS Bombings And Kurdish Clashes

Political instability and ISIS attacks are causing turmoil in the nation.
 01/13/2016 06:33 pm ET
OZAN KOSE/GETTY IMAGES
Turkish police cordon off an area in Istanbul. A deadly bombing claimed by the self-described Islamic State killed at least 10 people in the city on Tuesday.
The suicide bombing that killed 10 German tourists in the heart of Istanbul on Tuesday is the latest outburst in a nearly yearlong spate of violence in Turkey.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ