}

09 Ιουλίου, 2015

Βόμβα Λαφαζάνη: Όχι σε 3ο Μνημόνιο

Σαφείς αιχμές του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κατά των τελευταίων κινήσεων του Πρωθυπουργού 

Ιδιαίτερα επιθετικός και διχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη συμφωνία που προετοιμάζει (;) η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως “δε θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε συμφωνία που στην ουσία του θα είναι τρίτο μνημόνιο.”

Hopes for Greek Deal Rise as Creditors Open to Debt Relief

ABC News

ATHENS, Greece — Jul 9, 2015, 11:57 AM ET

Greece Bailout
AUTO START: ON OFF
Hopes that Greece can get a rescue deal that will prevent a catastrophic exit from the euro rose on Thursday, after key creditors said they were open to discussing how to ease the country's debt load, a long-time sticking point in their talks.
Greece's government is racing to finalize and submit a plan of reforms for its third bailout on Thursday to give creditors time to review it ahead of a summit of the European Union's 28 members on Sunday.

Πέρασαν τα μέτρα από τους "σκληρούς" του υπουργικού συμβουλίου - Καθοδόν προς συμφωνία

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ"

Από τη βάσανο του κυβερνητικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.

Οχι! Δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες!



Ο μέγας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πριν ακόμη μπει η Ελλάδα στο ευρώ, είχε εκστομίσει τη σοφή ρήση «δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες». Το είπε για όλους όσοι υποστήριζαν τότε (το 1999) ότι η Ελλάδα έπρεπε να δώσει και την... ψυχή της για το κοινό νόμισμα. Εκείνη η δήλωση είχε προκαλέσει σάλο.

Βιώσιμη πρόταση σε ορίζοντα τριετίας με προϋπόθεση το κούρεμα του χρέους

"ΠΑΙΡΝΕΙ" ΧΑΜΗΛΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ 8 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ

Από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου περνά αυτή την ώρα το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ΕSM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.

Ξαφνικός θάνατος για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις

Τέλος και στις πρόωρες (με αυστηρά πέναλντι), «κούρεμα» στις υπόλοιπες με αναδρομική αύξηση των εισφορών
Περικοπές έως και 80% που ισοδυναμούν με «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, από την άλλη εβδομάδα, αναδρομική αύξηση εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συνταξιούχους από 1/1/2015, δραματικές περικοπές σε συνταξιούχους κάτω των 67 ετών και τριπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων-αγροτών αναμένεται να συμπεριληφθούν στις προτάσεις που πρόκειται να καταθέσει αύριο η ελληνική πλευρά στους δανειστές, στο πλαίσιο των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.

"Όχι" της Γαλλίας σε ένα Grexit - Μανουέλ Βαλς στα ελληνικά: "Η Ελλάδα είναι Ευρώπη"! (vid)

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος μέσω Twitter θέλησε να στείλει μήνυμα υποστήριξης, όπως δεν έστειλε ποτέ κανείς Ευρωπαίος ηγέτης.

Μάλιστα, επέλεξε να γράψει στα ελληνικά για να είναι ακόμα πιο ηχηρή η παρέμβασή του. Στο μήνυμά του, λοιπόν, ανέφερε: «Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV»

Η Ελλάδα Δίδαξε Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο της 8 Ιουλίου 2015 !!!

Ιστορική Συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου
No 23

Γράφει  ο Χρήστος Βαλκάνιος


Σήμερα 8 Ιουλ. 20015 η Ελλάδα έδωσε ένα τεράστιο μάθημα δημοκρατίας.  Η  παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού  στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε να εκτεθεί στην κριτική των Ευρωβουλευτών  δεν έχει κανένα προηγούμενο.

Ελληνικά Μαχητικά οπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές!

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Ρόλο Πυρηνικής Κρούσης!

Εκπαιδευμένοι να πετούν φορτωμένοι με καύσιμα, το πυροβόλο για αυτοπροστασία και μια μόνο βόμβα, την απόλυτη βόμβα!

Κωλόπαιδα

Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Τα νέα μέτρα που έρχονται - Οι μειώσεις σε συντάξεις και η "καταιγίδα" φόρων


Αυτές τις ώρες συντάσσονται οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς που θα κατατεθούν στους δανειστές και σε αυτές κυριαρχούν τα μέτρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες προκειμένου οι χώρα να πάρει νέο δάνειο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες της σε ρευσότητα, αλλά και να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα δύο - τρία χρόνια. 

Αναγκαίο σχέδιο τύπου Μάρσαλ

Αποτέλεσμα εικόνας για σχέδιο ΜάρσαλΜετά το πέρας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι ΗΠΑ, θέλοντας να ανασχέσουν την επέκταση της επιρροής της ΕΣΣΔ στην Ευρώπη, αποφάσισαν να ενισχύσουν την καθημαγμένη ήπειρο με κεφάλαια, που θα χρησιμοποιούνταν για την ανοικοδόμηση των ερειπίων και την ανακούφιση δεκάδων εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολιτών που έψαχναν για φαγητό και στέγη δίχως ελπίδα να βρουν κάτι από τα δύο.


Τα αμερικανικά κονδύλια δεν κατευθύνθηκαν όλα στους νόμιμους παραλήπτες, τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη. Οι επιτήδειοι, ως συνήθως, δεν δίστασαν να καρπωθούν πόρους που ανήκαν στον λαό και έκαναν περιουσίες σε βάρος των αδυνάτων.

Δραματική εξέλιξη: Ο Γ.Ντάισελμπλουμ έδωσε εντολή να εξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – Δέχονται "κούρεμα";

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜEΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Σε επιστολή που απέστειλε νωρίτερα σήμερα ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τα μέλη του της διοίκησης του ESM, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, ζητά για πρώτη φορά την εξέταση του κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ