}

28 Δεκεμβρίου, 2015

Βίντεο: Οδομαχίες στιλ "Χαλέπι" στο τουρκικό Ντιγιάρμπακιρ - ΕΕ, ΗΠΑ, και ΜΜΕ (μαζί και τα ελληνικά) άφωνοι μπροστά στα εγκλήματα κατά αμάχων του τουρκικού Στρατού

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟYΡΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το τουρκικό Ντιγιάρμπακιρ στην νοτιοανατολική Τουρκία το οποίο έχει κουρδόφωνο πληθυσμό έχει δει το φως της δημοσιότητας στο οποίο εάν δεν ήταν γνωστή η τοποθεσία πολύ εύκολα θα γινόταν πιστευτό ότι αναφέρεται σε συγκρούσεις στο συριακό Χαλέπι, ή στην Ντεράα, ή στην Ντεϊρ Εζόρ, η σε κάποια άλλη συριακή τοποθεσία σύγκρουσης.

Δύο νέοι παράγοντες στο κουρδικό ζήτημα!!!

turkey-dyiarbakir-2-864x400_c

Του Κώστα Ράπτη από το capital.gr 

Η Τουρκική ηγεσία νομίζει ότι έχει ακόμη καιρό: τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, οπότε σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει την “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” που διεξάγει στις νοτιοανατολικές επαρχίες. Αυτός, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, είναι ο προγραμματισμός που εκπονήθηκε στις συνεδριάσεις του ανώτατου ηγετικού οργάνου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις 20 Δεκεμβρίου και του υπουργικού συμβουλίου την επομένη.

Davutoglu: «Γευστική σούπα αποτελούν τα Βαλκάνια για την Τουρκία»



Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία. Κατά τις συνομιλίες του Ahmet Davutoglu με τον ομόλογό του της Σερβίας εξετάστηκαν διμερή θέματα αλλά και θέματα που αφορούν τη συνεργασία στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της τριμερούς διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης - Σερβίας, για την οποία η 'Αγκυρα επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον. Αύριο μάλιστα θα έρθει στο Βελιγράδι και ο πρωθυπουργός της Βοσνίας Ντένις Ζβίζντιτς και θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών πρωθυπουργών.

Stratfor: Μειωμένος ο κίνδυνος Grexit το 2016, πιθανότητα κοινωνικών ταραχών

Η Ελλάδα θα διατηρηθεί σε κατάσταση αστάθειας το 2016 αλλά διατρέχει σημαντικά μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας ή και εξόδου από την ευρωζώνη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, εκτιμά στην ετήσια πρόβλεψή του για την Ευρώπη το αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικών ερευνών Stratfor.

Τα "κόκκινα δάνεια" και η υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας

Της Ελένης Πορταλιού 

Στόχοι και επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής 

Ο τροποποιημένος νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα – γνωστός ως νόμος Κατσέλη (τελευταία τροποποίηση 19/11/2015) και ο νόμος 4354/16-12-2015 για τις εταιρείες διαχείρισης και μεταβίβασης μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφορούν σε ρυθμίσεις σχετικές με τα «κόκκινα δάνεια» και την ιδιωτική περιουσία των πολιτών.

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία! -

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία! Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειοτουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση» εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.

Έξι πράγματα που δεν ξέρατε για τον Ιησού και το Ισλάμ

Ο Ιησούς αναγνωρίζεται από το Ισλάμ και έχει ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι όπως και η μητέρα του η Παναγία

Η γέννηση του Θεανθρώπου ως γνωστόν είναι μια από μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης.

Όμως αυτό που πολλοί άνθρωποι δε ξέρουν είναι ότι ο Ιησούς αναγνωρίζεται από το Ισλάμ και έχει ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι όπως και η μητέρα του η Παναγία.

Εκτροχιάζεται η συμφωνία με το Ισραήλ; Η Τουρκία ζητά τα πάντα δίνοντας ελάχιστα



A handout picture provided by Turkish President Press office shows Hamas political chief, Khalid Mash'al, (L) shake hands with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R), during their meeting in Ankara, Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
A handout picture provided by Turkish President Press office
 shows Hamas political chief, Khalid Mash'al, (L) shake hands with
Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R)

Εδώ και μερικές ημέρες γίνεται λόγος για τις μυστικές συνομιλίες Ισραηλινών και Τούρκων με σκοπό την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων. Μυστικές μεν αλλά δημοσιοποιημένες με κάθε επισημότητα από αρμόδιους Ισραηλινούς και Τούρκους αξιωματούχους.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ



ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

Το διεθνές και περιφερειακό της χώρας μας περιβάλλον για τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι θα παραμείνει ρευστό με την συνέχιση της ύπαρξης και παρουσίας συμβατικών και ασύμμετρων κινδύνων και απειλών. 

Στοχοποιημένη η Τουρκία από βλήματα Iskander-Μ : Mετακινήσεις εκτοξευτών στην Νότια Οσσετία 110 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ…»του Πάνου Σπαγόπουλου
Στην «σκιά» των βαλλιστικών πυραύλων Iskander βρίσκεται πλέον όλη η ανατολική και κεντρική Τουρκία καθώς οι ρωσικοί τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στοχεύουν όλες τις κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροπορικές βάσεις της χώρας, μετά την ανάπτυξη Iskander-Μ στην Δημοκρατία της Νότιας Οσσετίας η οποία απέχει λιγότερο από 110 χλμ. από τα σύνορα Τουρκίας - Γεωργίας.

Στο πιλοτήριο ενός ελληνικού F-16 και πως "καλωσορίζουμε" τους Τούρκους εισβολείς του Αιγαίου [βίντεο]

Δείτε όσα βλέπουν οι Έλληνες πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών μέσα από το πιλοτήριο 
Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Τα ελληνικά φτερά σκεπάζουν ολόκληρη τη χώρα και προσφέρουν ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ