}

14 Απριλίου, 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Συναγερμός σε Χίο και Οινούσσες: Αναπτύχθηκαν OSA/AK και ASRAD Hellas - Εντολή εγκλωβισμού τουρκικών μαχητικών (βίντεο)



Σε συναγερμό τέθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού στη Χίο και στις Οινούσσες. Από το πρωί, που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της αντιαεροπορικής άμυνας στα νησιά, όπως και της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα, OSA/AK, ASRAD Hellas και Zu-23 βγήκαν από τις μονάδες και το προσωπικό έλαβε θέσεις μάχης.

Που το πάει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα μεγάλο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στον εναέριο χώρο και όχι μόνο του Αιγαίου από τουρκικής πλευράς και όπως φαίνεται οι διαθέσεις των γειτόνων δεν δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση θα σταματήσει κατά κάποιο τρόπο.

Το Βατερλό στο Αιγαίο και η μουγκαμάρα των υπαιτίων

Σε πραγματικό Βατερλό για την ελληνική εξωτερική πολιτική εξελίσσονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία αφού πέτυχε να εμπεδώσει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο υπό την κάλυψη μάλιστα του ΝΑΤΟ, αφού αμφισβήτησε εμπράκτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αξιοποιώντας προφανώς την αμήχανη σιωπή της Αθήνας δοκιμάζει τώρα τις αντοχές της χώρας μας με τις καθημερινές πλέον υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, της Λέσβου, και των Οινουσσών.

Είδε όνειρο: "Πάμε πόλεμο;"

Καμμένα παιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο!!! 

Επιτέλους, κάποιος να τον συμμαζέψει… 

Συνεχείς παραβιάσεις και κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας

Οι Ουρανοί (μας) είναι δικοί τους! Βγάλτε τον Ακη από την φυλακή να κάνουμε νέες αγορές εξοπλιστικών

OΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ "ΓΛΕΝΤΑΝΕ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 
Οι Τούρκοι “γλεντάνε” στο Αιγαίο και οι Σκοπιανοί στην Ειδομένη. Τουλάχιστο βγάλτε τον Ακη Τσοχατζόπουλο από την φυλακή να κάνουμε νέες αγορές εξοπλιστικών ώστε να λαδώσουν το εντερό τους και οι Συριζαίοι πριν χάσουν την εξουσία πριν κάνουν την απαιτούμενη μπάζα. 

Το Κράτος ζητάει πίσω 9.000 ευρώ από τους Αξιωματικούς!

Θα τους κρατάνε 100 ευρώ τον μήνα από τις συντάξεις.

Γράφει ο Δημήτρης Ι. Μανακανάτας

To ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ με αναδρομική ισχύ για όσους αξιωματικούς είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είχαν λάβει το εφάπαξ πριν την ισχύ του νόμου του 2013, ζητά η κυβέρνηση.

Ο Φιλοτουρκισμός μιας ορισμένης Αριστεράς (απάντηση στο "Αντιτουρκισμός και Αριστερά" του σ. Αντώνη Νταβανέλου)


Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες "συναδελφώνονται" στον Έβρο, το 1953, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Από το βιβλίο του Clogg R. "Συνοπτική ιστορία της Ελλάδας, 1770-2000", εκδ. Κάτοπτρο, σελ. 178.

του Γιάννη Χατζηαντωνίου

Τι συμβαίνει λοιπόν στο Αιγαίο ; Υπάρχει κάποιος «ανταγωνισμός για κυριαρχία» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάποιο (άνευ λόγου και αιτίας) «συγκρουσιακό κλίμα» που μάλιστα δημιουργεί προϋποθέσεις «διαιρετικής παρέμβασης του ιμπεριαλισμού»;
Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα: Η βασική συνθήκη για το καθεστώς του Αιγαίου είναι όντως η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ : Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία! ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ!!


Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!

Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης τη συλλογή υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Σενάριο ολέθρου για την Ελλάδα με 300.000 πρόσφυγες και Δραχμή ώστε να κερδίσει το ΝΑΙ στην Αγγλία!Τρομαξε ο Τσιπρας και πηρε το αεροπλανο

Ο Τζορτζ Σόρος ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή


Ενα εφιαλτικό σενάριο για την χώρα μας με 300.000 πρόσφυγες αρχές Ιουνίου και τα διεθνή ΜΜΕ να προεξοφλούν την έξοδό μας από το ευρώ…

Πτήση F-15E Strike Eagle πάνω από την Αθήνα: "Ψήνουν" την προμήθεια του "Αετού" (upd βίντεο)

30-40 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ F-4E AUP
του Γιάννη Πετρίδη

Η σημερινή πτήση των δύο αμερικανικών μαχητικών F-15E Strike Eagle (μαζί με τα τρία ελληνικά μαχητικά F-16) πάνω από την Αθήνα κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η εικόνα με τα F-15 και τα F-16, πιθανότατα ήταν σημειολογική: Το F-15 εξετάζεται ως λύση από την Πoλεμική Αεροπορία και πιθανότατα θα είναι η μοναδική λύση για την αντικατάσταση των γερασμένων F-4E Phantom που εκσυγχρονίστηκαν πριν 15 χρόνια στο επίπεδο "AUP".

“Κάτω τα χέρια από το στράτευμα”! Ο Αρχηγός Ζιαζιάς γράφει για τις “νέες περικοπές”

ziazias
Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ Στρατηγός ε.α

Πρώην Α/ΓΕΣ

Η πατρίδα μας , όπως ολοι γνωρίζουμε,τα τελευταία χρόνια, διέρχεται μια πολύμορφη κρίση πρωτοφανούς έντασης και βάθους η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι πρωταρχικά κρίση ηθική, κρίση αξιών, θεσμών και αντιπροσωπεύσεως.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ