}

19 Ιουνίου, 2015

Έκκληση του αναπληρωτή γ.γ. του ΝΑΤΟ προς τους δανειστές: «Αν δεν τα βρείτε με την Ελλάδα θα τους χάσουμε και από συμμάχους»

ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 Σοβαρές είναι οι γεωπολιτικές αλλά και γεωστρατηγικές αναταράξεις για την ΕΕ αλλά και για το ΝΑΤΟ στην περίπτωση που οι πιστωτές δεν θελήσουν να έρθουν σε μια συμφωνία με την Ελλάδα.
Ο κίνδυνος αυτός περιγράφεται τόσο σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου όσο και σε δηλώσεις ανώτατων ΝΑΤΟϊκών παραγόντων.

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρωσία: "Θα δώσουμε στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται"

"ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

 "Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα" δήλωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Arkady Dvorkovich, αμέσως μετά την ιστορική υπογραφή μεταξύ των δύο χωρών για τη δημιουργία του Greek Stream.

Νέος ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου στην Γερμανία! Μόνο στην Ελλάδα απαγορεύεται να έχει σχέση με την Ρωσία!


Νέο σούπερ deal για τη Ρωσία, την ίδια ώρα που Δυτικοί και ΗΠΑ σκέφτονται μόνο πως θα προπαγανδίσουν εναντίον της…

Ο αγωγός θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους της Gazprom: E.ON, η Shell και η OMV.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Η λίστα των «εκπαιδευμένων» του ΔΝΤ είναι μεγάλη. Αριθμεί περί τα 500 άτομα

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 
Πάλι θα χάσουν τον ύπνο τους οι… υπεράνω πάσης υποψίας -τρόπος του λέγειν, δηλαδή- ευυπόληπτοι  
δημοσιογράφοι και άλλοι  δημοσιολογούντες, που τα χρόνια της βαρβαρότητας έκαναν καριέρα  και λεφτά  προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα του μνημονίου, διαβάλλοντας τα θύματά του, δηλαδή την κοινωνία, και προβοκάροντας κάθε αντιμνημονιακή στάση και άποψη…

Σώστε το λαό από τους δαίμονες

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Στις 15 Ιουνίου 2015 συνεδρίασε στη Βουλή η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, στην οποία προεδρεύει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αποσβολωμένος παρακολούθησα την πολύωρη αγόρευση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου. 

Ο Γιάνης ήδη υπέγραψε τρίτο μνημόνιο με αγγλικό δίκαιο...

Διαχείριση του επικοινωνιακού τρόπου εισαγωγής και αποδοχής του τρίτου μνημονίου κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα 
Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και υπογράφουν νέα δεσμά, επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν την ανικανότητά τους κι επειδή δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες της εξουσίας 

ΕΡΜΗΣ 2: Ενοχή Σμπώκου και Κάντα προτείνει ο εισαγγελέας


Να κριθούν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Κρίσιμες στιγμές για έθνος και πατρίδα!


Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΗ πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη πλέον με ένα τραγικό αδιέξοδο, σε μια περίοδο όπου υπάρχουν σοβαρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα βόρεια, στα νότια και τα ανατολικά μας. Οσον αφορά τον Βορρά, ο αλβανικός παράγοντας ακολουθεί μια πορεία ενοποίησης, που δημιουργεί νέα δεδομένα, αν και όχι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πατρίδα μας. Στη μεγαλύτερη εικόνα η Ρωσία στην ουσία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με στόχο να στηθεί ένας γεωπολιτικός βρόχος που θα την αποκλείσει από τη Βαλτική, την Αδριατική, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ακόμα και από τον Εύξεινο Πόντο.

Η πλανητική συμφωνία

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Παράλληλα με τις ψυχοφθόρες διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για την πολυπόθητη -όπως εξελίσσονται τα πράγματα- συμφωνία, στη γειτονιά μας τρέχουν και         άλλου είδους εξελίξεις. Εξελίξεις φαινομενικά   άσχετες με όσα συμβαίνουν γύρω μας, στην πραγματικότητα συνδεδεμένες. Οι Αμερικανοί οργιάζουν στα Βαλκάνια και ας παριστάνουν τους αδιάφορους. Βασικός στόχος τους είναι να αποτρέψουν τη ρωσική κάθοδο σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας ευαίσθητη ζώνη εδάφους, μα, το κυριότερο, να ακυρώσουν τον αγωγό Τurkish-Greek Stream που έχει σχεδιαστεί να διέλθει από τουρκικοελληνικοσκοπιανό και σερβικό έδαφος.

Και ο Χέλμουτ Σμιτ ΣΥΡΙΖΑ είναι;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Την ώρα που το Βερολίνο οργανώνει συστηματικά τον δια οικονομικής ασφυξίας θάνατο της Ελλάδας ως μέσο πίεσης ώστε η Αθήνα να υποκύψει πλήρως και τελεσίδικα στην πολιτική του, ένα τελείως διαφορετικό πνεύμα εκφράζεται μέσα από τις δηλώσεις του ιστορικού καγκελάριου της χώρας, του Χέλμουτ Σμιτ: το πνεύμα μιας, χαμένης πια οριστικά, μετριοπαθούς και όχι ηγεμονικής, αλαζονικής, σαν τη σημερινή, Γερμανίας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΖΗΤΙΑΝΟΥΛΕΣ!




Γράφει η Σοφία
Αυτοί μας λένε ότι αν δεν γίνουμε «ανταγωνιστικοί», δηλαδή αν δεν δουλεύουμε για 50 ευρώ το μήνα κι αν δεν συνεχίσουμε να ξευτελιζόμαστε, να εξαθλιωνόμαστε και να τους παραχωρούμε δωρεάν την χώρα μας δεν θα μας κρατήσουν στην ΕΕ ως αποθήκη και κυματοθραύστη της ανεπιθύμητης λαθρομετανάστευσης, κι αυτά τα πρόθυμα μπεεεε πήγαν εκεί και διαδηλώνουν αυτό που τους είπαν να θέλουν. Παραμονή στο ευρωμαντρί με κάθε κόστος!

Δεν υπάρχει εθνική αντιπολίτευση

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 


Εθνική αντιπολίτευση, σημαίνει αντιπολίτευση που θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Επίσης, εθνική αντιπολίτευση, είναι η πολιτική παράταξη εκείνη που υπερασπίζεται την πατρίδα, ακόμη και αν αυτό αντίκειται στην ιδεολογία της.

Ο κλοιός σφίγγει, αλλά κανένας "δεν βλέπει" την προφανή λύση

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Σαφέστατο μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα "΄Εστεραϊχ". 

Η Σέλφη και η Χάρυβδη

Ιδού το «ευρωπαϊκό» μέτωπο που σε κοιτά κατάφατσα και αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις τελωνειακή σύνδεση με την Ανταρκτική και να ενταχθείς στην Πολυνησιακή συμμαχία...

Spiegel: Μύθος οι "χρυσοί" Ελληνες συνταξιούχοι

Η εικόνα του “Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας”, η τόσο προσφιλής σε Γερμανούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπογραμμίζει σε αφιέρωμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό, αναδεικνύει παράλληλα τη σημασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μια χώρα όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα “δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ κοινωνικού βοηθήματος¨.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ