}

16 Μαρτίου, 2016

Χωρίς αποδείξεις οι φετινές φορολογικές δηλώσεις


Χωρίς αποδείξεις οι φετινές φορολογικές δηλώσεις

Καμία υποχρέωση δεν έχουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να φυλάξουν τις αποδείξεις    λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που μάζεψαν το 2015, καθώς στις φετινές φορολογικές δηλώσεις δεν απαιτείται να δηλώσουν την αξία των αποδείξεων αυτών για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ που προβλέπει γι” αυτούς η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία (ο ισχύων Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ή ν. 4172/2013) .

“Ζούμε την κατάρρευση του ελληνικού αμυντικού δόγματος και ανέμελα παρατηρούμε”!

Του Δημήτρη Μηλάκα 

Μεταξύ των ελληνικών κομμάτων εξουσίας κυρίαρχη είναι ακόμη η άποψη ότι η ασφάλεια της χώρας είναι δεδομένη από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η άποψη αυτή θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι διαρθρώνεται στην πράξη ως το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Μουστάκια με ζαρτιέρες!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

''Μας επέστρεψαν οι σκοπιανοί τους πρόσφυγες που πέρασαν χθες τα σύνορα;'', ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.
''Δεν έχει τεθεί ακόμη επίσημα αίτημα επανεισδοχής. Αν τεθεί θα το αξιολογήσουμε'', απάντησε εκείνος.
''Μπορεί να το αρνηθούμε;'', επέμειναν οι  δημοσιογράφοι. 
''Αν τεθεί θα το αξιολογήσουμε'', μυρήκασε ο υποκαραγκιοζάκος, μη σεβόμενος ούτε το μουστάκι του.

Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν στις ΗΠΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Σαν βόμβα έπεσε η είδηση-χαστούκι στην Άγκυρα ότι στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ για να πάρει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια κρίθηκε ανεπιθύμητος και αποκλείστηκε κάθε επαφή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

TO "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ" ΠΑΙΡΝΕΙ "ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ" Την ίδρυση κουρδικού ομόσπονδου κράτους στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν οι Κούρδοι! - Σοκ στην Άγκυρα



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην ίδρυση κουρδικού κράτους στην Β. Συρία θα ανακοινώσουν σήμερα οι Κούρδοι του YPG προκαλώντας σοκ στην Άγκυρα καθώς δίπλα στα σύνορά θα αποκτήσει το δεύτερο κρατικό κουρδικό μόρφωμα μετά εκείνο του Κιρκούκ ή αλλιώς του ιρακινού Κουρδιστάν.

"ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΝΕ" Ζούμε μοναδικές καταστάσεις: Στέλεχος του Μαξίμου αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία" και εγκαλεί τους Έλληνες για... εθνικισμό!



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μετά τον γυναικολόγο υπουργό Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα εμφανίζεται και στέλεχος του Μαξίμου το οποίο υιοθετεί την άποψή του ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκαλούνται "Μακεδονία" αφού "έτσι όλοι τα λένε", πλην των "εθνικιστών" δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ : Πάνο, εάν διώξω τον Μουζάλα θα είμαστε μια κυβέρνηση από τα LIDL !!!

Eδωσε ρέστα ο πρωθυπουργός στην συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος πιέζει για παραίτηση Μουζάλα.
-Πάνο, πρέπει να το χωνέψεις, εάν διώξω τον Μουζάλα θα είμαστε μια κυβέρνηση από τα Lidl. Δέστους όλους, έναν κι έναν…Ο Γιάννης είναι ο μόνος σοβαρός που έχουμε στην κυβέρνηση…Θέλω να γνωρίζεις επίσης πως εάν σταματήσεις να με στηρίζεις θα πάω σε εκλογές μέσα στον Απρίλιο και πολύ δύσκολα θα μπεις στη Βουλή…

Η κυβέρνηση ανασταίνει το «Μακεδονικό»!

Του Παναγιώτη Μητρονίκα  

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) ήταν μέχρι πρότινος μια χώρα χαμηλής γεωπολιτικής και οικονομικής αξίας στην καρδιά των Βαλκανίων. Μια μικρή χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς αξιόλογους πόρους, με ανύπαρκτη εσωτερική αγορά, μικρή οικονομία και εκτός κάποιας στρατιωτικής ή οικονομικής συμμαχίας/κοινότητας.

Τα μνημόνια είναι πταίσμα μπροστά στο έγκλημα που συντελείται τώρα

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης 

REUTERS: “Η Κομισιόν θέλει να απελευθερωθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες εντός ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να επιτραπεί στα 80 εκατ. Τούρκων να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Ωστόσο, εμπόδιο είναι οι σφοδρές αντιδράσεις της Γαλλικής πλευράς, η οποία ζητά προηγουμένως να εκπληρωθούν 72 προϋποθέσεις από την Άγκυρα”.

Σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας εις βάρος Ελλάδας-Κύπρου αποκαλύπτει το Reuters

European Council President Donald Tusk (C-R) greets Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu (C-L) as they and EU leaders gather for a group photo during an extraordinary summit of European Union leaders with Turkey in Brussels, Belgium, 07 March 2016. EU leaders are set to make another attempt to stem a migration surge that is testing their unity and principles, with hopes high that neighbouring Turkey will shoulder more of the burden. EPA/OLIVIER HOSLET
Υποχωρήσεις προς την Τουρκία για να μπορέσει να διαχειριστεί το Προσφυγικό, ζητούν οι Βρυξέλλες από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, αυτό φαίνεται να προκύπτει από τη νέα πρόταση της Κομισιόν η οποία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

TO KΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ


«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη».

Η αυτογνωσία αποτελεί για πολλούς ένα άβατο για την ανθρώπινη ψυχή. Για κάποιους άλλους τον ορισμό της πολιτικής. Τι από τα δύο συμβαίνει με τον  Υπουργό Πολιτισμού μας κ.Μπαλτά μόνο ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει.

Ο Ερντογάν έκοψε την Τουρκία σε δύο κομμάτια

Της Elif Shafak 
Financial Times


Αυτοί είναι οδυνηροί καιροί για τον τουρκικό λαό. Για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες, μια θανάσιμη τρομοκρατική επίθεση έπληξε την Άγκυρα, αυτή τη φορά με 37 θύματα, όλοι πολίτες.

Καθηγητής Μάζης: Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από Σκόπια και Αλβανία


Καθηγητής Μάζης: Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από Σκόπια και Αλβανία

Στο βρώμικο παιχνίδι που κάνει η Τουρκία στο   προσφυγικό   αναφέρθηκε ο Γιάννης Μάζης.
Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τα Σκόπια τόνισε μιλώντας στο Newpost, ο Καθηγητής της Οικονομικής Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προειδοποιεί ότι τόσο οι Σκοπιανοί όσο και οι Τούρκοι θα θέσουν τις διεκδικήσεις τους στο τραπέζι του ευρωπαϊκού και διεθνούς διαλόγου, εγείροντας ζητήματα που αφορούν στην ονομασία των Σκοπίων, καθώς και της υφαλοκρηπίδας.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ -- Εκτός από γυναικολόγος και αναθεωρητής-πλαστογράφος της ιστορίας και των συνόρων της Ελλάδας ο Γ.Μουζάλας



Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν μεγάλες ευθύνες για την επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που το μόνο που κατάφερε είναι να έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες εντός της Ελλάδας.

ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!

Το σχέδιο του Φίλη για κατάργηση της σαρίας στη Θράκη 
Γνωρίζω άριστα ότι το ζήτημα της διδασκαλίας των    Θρησκευτικών  στα σχολεία αντιμετωπίζεται ως θέμα ιδεολογικής  ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως θέμα εθνικής    ασφάλειας. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παίζει με τα νεύρα της Εκκλησίας, γιατί επιδιώκει κατά βάθος τη σύγκρουση μαζί της.

Το κράτος των ΜΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το κράτος των ΜΚΟ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ άμα το πέρας της συναντήσεώς του με τον πρόεδρο της Αρμενίας, σχολίασε όσα έλαβαν χώρα στα σύνορα με τα Σκόπια με πρόσφυγες και μετανάστες. Οι τελευταίοι διάβασαν φυλλάδιο που διανεμήθηκε από ΜΚΟ, το οποίο τους καλούσε είτε να παραμείνουν στην Ειδομένη είτε να αποπειραθούν να διαβούν τα σύνορα με τα Σκόπια. Τα αποτελέσματα αυτής της δόλιας ενέργειας είναι γνωστά και θλιβερά.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ