}

16 Μαρτίου, 2015

ΣτΕ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ στο ΥΠΟΙΚ για τα αναδρομικά των ενστόλων

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Tο συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών ως κύρωση σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των ενστόλων, λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και  αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Α.Μέρκελ προς Α.Τσίπρα: "Έλα να τα βρούμε για να μην καταστραφεί η Ευρώπη"

Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη καταστροφή της Ευρωζώνης αφού μέχρι τώρα η Γερμανία υπ'ευθύνη της έχει οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα
Η κ. Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Δωρώ, Δεξώ και Εμβλώ: οι προστάτιδες θεές της διαφθοράς

Γραφει ο Δημητρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
Αποτέλεσμα εικόνας για Διαφθορά; ΠΑΣΟΚ εικόνες
«Ο πολιτικός είναι ένας άνθρωπος τόσο παχυδερμικός, που μπορεί να σταθεί όρθιος και χωρίς σπονδυλική στήλη»
Μ.Χάνσεν, Νορβηγός εκδότης

«Το έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν, καθ’ ην τα ακαθαρτότερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουσιν, εν είδει εξαφρίσματος, (σαν αφρός), επί της επιφανείας. Ο τοιούτος αφρός, κατέχων, κατά τους νόμους της φυσικής, τα ανώτερα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα, μέχρις ου τελειώσει η ζύμωσις και λάβει ανά χείρας ο λαός την μεγάλην εξαφριστικήν κουτάλαν». (Ροΐδης, «Άπαντα», εκδ. «Σύλλογος προς διάδ. ωφ. βιβλ. τ. Β’, σελ. 70).

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ : Καλά κάνει ο Σουλτς και φοβάται τον Πάνο Καμμένο. Έρχεται η εξεταστικη για τα υποβρύχια.

Ο επιχειρηματίας Αβατάγγελος που κατηγορείται για την υποθεση των εξοπλιστικών, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του οτι η συμφωνία για τα υποβρύχια ήταν δώρο του Σημίτη στον Σρέντερ. Χωρις αυτό το δώρο, είπε χαρακτηριστικά, η HDW θα είχε κλείσει επηρεάζοντας άμεσα τα συμφέροντα του Σρέντερ.

Ξεφτίλες, δεν βρέχει…

Του Δημήτρη Μηλάκα

Jeroen Dijsselbloem
Κρέμονται τα ελληνικά media και το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τα χείλη του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ειδικά όταν τα χώνει στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλάει και για τους προηγούμενους. Τα όσα λέει γι αυτούς όμως, εμφανίζονται ως ψιχάλες (παρ ότι είναι χοντρό φτύσιμο)  με τις οποίες δεν ασχολείται κανείς, ούτε καν οι ενδιαφερόμενοι…

ΣΕΒΑΣ στον Στάθη: Μόλις έστειλε τον Θεοδωράκη στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Με ένα εκπληκτικό κείμενο στον Ενικό, ο εξαίρετος Στάθης ρίχνει τα ελληνόφωνα απολιθώματα του ναζιστικού αναθεωρητισμού στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
«Ποτάμια τα αίματα, όχι σαν το δικό σου το Ποτάμι με τα ψέμματα»!

Die Welt: Ελληνικό «μαύρο χρήμα» 800 δισ. στην Ελβετία

Το θέμα αυτό όπως και η φοροδιαφυγή, επανέρχεται από την γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία επικρίνει την Ελλάδα και, ειδικότερα, τον Έλληνα υπουργού Οικονομικών

Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, παρόλο που το ελληνικό «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία ανέρχεται σε περίπου 800 δισ. ευρώ, κανείς στην Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να το φορολογήσει.

325.000 Ισλανδοί «έφτυσαν»... μισό δισ. Ευρωπαίους της ΕΕ!

Δείγμα βαθιάς κρίσης της ΕΕ και της ελκτικής της δύναμης η απόσυρση της αίτησης ένταξης του Ρέικιαβικ, ομολογούν ακόμη και οι Γερμανοί 
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Κεραυνός στα γραφεία της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη. Πολιτική καταιγίδα προελεύσεως Ισλανδίας, με δράστη τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της χαμένης στον Βόρειο Ατλαντικό μικρής αυτής χώρας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλέιγκσον. «Η Ισλανδία δεν είναι πλέον χώρα υποψήφια προς ένταξη και ζητά από την ΕΕ να δρα συμφώνως προς αυτό» ανέφερε ξερά η επιστολή που επιδόθηκε στον Λετονό προεδρεύοντα της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 100% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Από το «περιβάλλον » του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε) για το...στρατιωτικό μισθολόγιο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Φελνίκος

Φελνίκος

Ήταν Παρασκευή απόγευμα, 17 Νοεμβρίου 1995, όταν σχημάτιζα τον αριθμό τηλεφώνου της κατοικίας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήθελα να μιλήσω μαζί του για ένα σοβαρό θέμα: το αναγκαστικό δάνειο που είχε συνάψει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 1942 με το Γ΄ Ράιχ.

Πώς το παρελθόν ορίζει το μέλλον


Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορά εικόνες«Οι πολιτικοί μας είναι εκβιάσιμοι. Οσοι τους έχουν λαδώσει έχουν αποδείξεις περί τούτου και γι' αυτό χειραγωγούν πανεύκολα τις κυβερνήσεις και διαιωνίζεται το καθεστώς της διαφθοράς». Μόλις διαβάσατε μια άποψη που είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ελλάδα.

"ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΛΕΝΕ - Εξόργισε ακόμη και τους Γερμανούς η άθλια επίθεση του Μ.Σουλτς στους ΑΝΕΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σουλτς εικόνεςΗ άθλια και ωμή παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στα εσωτερικά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, εξόργισε ακόμη και τους Γερμανούς οι οποίοι του επεσήμαναν πως ξεπέρασε τα όρια και υπερέβη τα εσκαμμένα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ