}

30 Ιανουαρίου, 2016

Υπό εξέταση τα μισθολόγια Εν. Δυνάμεων

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανοίγει θέμα επανεξέτασης των ειδικών μισθολογίων. Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά υπέστησαν σημαντικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά ουδέποτε αποκαταστάθηκαν.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ

Αμέσως μετά την απελευθέρωση και ιδιαίτερα μετά την εποχή του Καποδίστρια, οι παλιοί κοτζαμπάσηδες, που έχασαν τη δύναμή τους στην επαρχία, μαζεύτηκαν στα αστικά κέντρα και επέπεσαν ομαδικά σε ότι αφορά την οικονομία στη μεταπράτηση, σε ότι δε αφορά την πολιτική, στα βουλευτικά αξιώματα και τον κρατικοδίαιτο κομματικο-παρασιτισμό, καταλαμβάνοντας τη θέση της αστικής τάξης για την οποία ήταν φτιαγμένο το αστικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, που μόλις είχαμε εισαγάγει στη γεωργική χώρα μας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ

Όσοι μεταξύ μας αλληλοκατηγορούμαστε ως εθνικιστές και ρατσιστές και ανεχόμαστε από πάνω και τους «πολιτισμένους» ευρωπαίους να μας κατηγορούν, ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαστε καθόλου έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά τι σημαίνει σκληρός ρατσισμός και εθνικισμός μεταξύ των «φίλων» μας στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση «θαλασσοπνίγεται»... αλλά δεν αλλάζει ρότα

Του Γιάννη Σιδέρη  

Υπάρχει μια βασική αρχή στο χρηματιστήριο: Αν δεν ξέρει τι να κάνεις, μην κάνεις τίποτα. Στον τζόγο της πολιτικής την αρχή αυτή δείχνει να ακολουθεί ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση, με βάρκα την ελπίδα, θαλασσοπνίγεται ανάμεσα στις συμπληγάδες της αξιολόγησης, του αγροτικού και του μεταναστευτικού, αλλά δεν προτίθεται να αλλάξει ρότα. 

Πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας με "μενού" την Τουρκία - Ξεκίνησε η επέλαση των Κούρδων (φωτό, vid)

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ

του Βασίλη Καπούλα

Πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας έλαβε χώρα στη Μόσχα όπου έχει μεταβεί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας με ρωσικά και συριακά ΜΜΕ να μεταδίδουν ως πολύ πιθανή μια τουρκική κίνηση ενόψει της γενικής αντεπίθεσης στον άξονα Χαλέπι-Τζαραμπλούς τη στιγμή που οι Κούρδοι ξεκίνησαν και επίσημα την επέλαση τους.

Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες: Εσύ υπέγραψες;


Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες: Εσύ υπέγραψες;

To http://ap-ax-aerop.blogspot.gr/ μαζί με άλλους ενημερωτικούς κόμβους στηρίζει την πρωτοβουλία του Mega - Η προθεσμία λήγει το βράδυ τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Διώξεις για τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο!!

Διώξεις για τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο!!

Διώξεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σε βάρος των διοικήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αδίκημα που… φέρεται ότι τελείτο σε βάθος τουλάχιστον έντεκα χρόνων και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο 2000-2011.

Δείτε τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Δείτε τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις  μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, καθώς και στην Ολομέλεια, από την Ολομέλεια της Βουλής, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», το οποίο εισηγήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο του νομοθετικού έργο που προωθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Να μαλώνουμε ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην Πατρίδα

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Η απίστευτη αποστροφή του Σόιμπλε προς τον πρωθυπουργό προκαλεί αηδία και οργή. Αρχέτυπο του επηρμένου γερμανού ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, ο οποίος ενσαρκώνει τον τύπο που μισεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, μολονότι διακηρύσσει την υποτιθέμενη πίστη του στην πλήρη τιμιότητα και την γυμνή αλήθεια. Στην πράξη όμως εφαρμόζει την "εύκαμπτη αρετή".

Ο σιδηρούς πληρεξούσιος του ευρωγερμανικού νεοφιλελευθερισμού πάσχει από χρόνιο αστιγματισμό. Δεν βλέπει πίσω από τους αριθμούς τον άνθρωπο.

Συγκλονιστική μαρτυρία: "Ετσι θα βυθίζαμε τον τουρκικό Στόλο στα Ιμια" - Για πρώτη φορά μιλά ο αρχηγός του Σμήνους προσβολής των A-7Η Corsair!

"ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ"!
Με μία μαρτυρία, κανονικό ιστορικό ντοκουμέντο ο τότε Σμηναγός (Ι) και μετέπειτα Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 345 Μοίρας Νικόλαος Τσακίρης, των Α-7Η Corsair, σε μια συνέντευξη που πραγματικά κόβει την ανάσα με το ανεπιτήδευτο ύφος της και κυρίως το συγκλονιστικό περιεχόμενό της, περιγράφει πώς τη νύχτα των Ιμίων της 31ης Ιανουαρίου 1996, ακριβώς 20 χρόνια πριν τα πληρώματα της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού είχαν μπει στα κόκπιτ των μαχητικών κρούσης Α-7Η Corsair με ετοιμότητα απογείωσης 2 λεπτών και αποστολή την βύθιση του τουρκικού Στόλου.

Την αλήθεια για τα Ίμια

Αποτέλεσμα εικόνας για Την αλήθεια για τα Ιμια
«Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φορούσε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος;» Τάδε έφη Ιωάννης Καραθανάσης, ο 21χρονος γιος του ήρωα αξιωματικού Χριστόδουλου Καραθανάση, που έπεσε υπέρ βωμών και εστιών τη μαύρη νύχτα των Ιμίων.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ