}

15 Δεκεμβρίου, 2014

Ωμή πρόκληση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μέσα στην Κομοτηνή

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και η κυβέρνηση της χώρας, με τους συγκυβερνώντες Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, επέτρεψαν την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελληνική Θράκη, γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί σε μία "φιέστα τουρκισμού" εντός του Ελληνικού εδάφους. Τα μαζικά μέσα εξαθλίωσης δεν ασχολήθηκαν με την επίσκεψη του τούρκου αξιωματούχου στην Ελληνική Θράκη και αποσιώπησαν (πλήρως) τα όσα διεμήνυσε ο εκλεκτός των Νταβούτογλου και Ερντογάν προς τους "ομογενείς" και τα "αδέρφια" του, τα οποία ήταν ευθείες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Ταξίαρχος «τραβάει το αυτί» του Αυτιά για τα …Αναδρομικά των Αξιωματικών - VIDEO

Σχετικά: Ψίχουλα στους ήρωες, χαβιάρι στους κηφήνες! 

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος δίνουν εκατομμύρια στα κόμματα!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΙΟΣ.


Θυμάστε που ο ΓΑΠ έκανε προεκλογικό αγώνα με το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν»! Κάτι τέτοιο ισχύει και για τα πολιτικά κόμματα που ουσιαστικά ετοιμάζουν τον αγώνα τους αλλά όχι με άδεια ταμεία. Όπως αποκαλύπτει η Olympia πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών φρόντισε να δώσει την Τρίτη τακτική επιχορήγηση στα δικαιούχα κόμματα για το 2014. Τα νούμερα φυσικά προκαλούν ίλιγγο, σε μια εποχή που ο Έλληνας πολίτης πασχίζει να τα βγάλει πέρα. 



«Αγκάθι» τα τέλη κυκλοφορίας - Τα δικαιολογητικά για κατάθεση πινακίδων

«Αγκάθι» τα τέλη κυκλοφορίας - Τα δικαιολογητικά για κατάθεση πινακίδων
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Ακόμη λιγότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αναμένεται φέτος να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας δημιουργώντας ένα επιπλέον «αγκάθι» στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει το enikonomia, το 2013 τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ανήλθαν σε 1,183 δισ. ευρώ ενώ το 2014 υπολογίζονται σε 1,139 δισ. ευρώ δηλαδή 44 εκατ. ευρώ λιγότερα.
Οσον αφορά στα επιβατικά ΙΧ ο συνολικός αριθμός τους την 1η Ιανουαρίου 2013 ανήλθε σε 3.854.927 αυτοκίνητα ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 κυμάνθηκε σε 3.685.015 αυτοκίνητα. Δηλαδή ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατέβαλλαν τέλη κυκλοφορίας πέρσι μειώθηκε κατά 169.912 οχήματα.
Αν υπολογίσει κανείς πως δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε στα τέλη κυκλοφορίας, ούτε στα τεκμήρια, ούτε στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης και επιπλέον έχει τεθεί σε ισχύ και ο νόμος περί ανασφάλιστων οχημάτων τότε ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα τεθούν σε φορολογική ακηνισία θα είναι πολύ υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά...
Τα δικαιολογητικά για κατάθεση πινακίδων
Το Enikonomia δημοσιεύει τη λίστα με τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ώστε να προβούν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες η οποία να υπενθυμίσουμε πως λήγει στις 31 Δεκεμβρίου εκτός και αν δοθεί παράταση για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας για λίγες ημέρες στις αρχές του 2015.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr


"Καταιγίδα" φόρων - Τι θα πληρώσουμε μέχρι τέλος του έτους

Καταιγίδα φόρων - Τι θα πληρώσουμε μέχρι τέλος του έτους

Αγανάκτηση και πικρία στους απόστρατους. Στην καλύτερη περίπτωση 17 ευρώ τον μήνα... «αύξηση», λόγω αναδρομικών


Αγανακτισμένοι είναι οι απόστρατοι, αφού σύμφωνα με τα μηχανογραφικά ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για τις συντάξεις τους, τα «δήθεν» αναδρομικά που... όλοι περίμεναν ότι θα ανέρχονταν σε μηνιαία βάση στο 50% των παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων ποσών, μετά βίας φτάνει στα 3 ή 4%, δηλαδή στα 5 με 10 ευρώ «αύξηση», στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Αξιωματικός ε.α. : «Οψόμεθα ες Φιλίππους, κύριε Σαμαρά»


Έπειτα από προσφυγές μεμονωμένων αποστράτων αξιωματικών, όπως και των Ενώσεων των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ' αριθμ. 2193/2014 απόφασή του απεφάνθη ότι οι μισθοί των εν ενεργεία και οι συντάξεις των αποστράτων στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, που... είχαν μειωθεί αυθαίρετα και άδικα βάσει του Ν4093/12, θα πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση της 31-1-2012 και όχι σε κατώτερο επίπεδο από αυτήν, ακόμη και αν εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο. Νεότερη, δε, απόφαση του ΣτΕ έθεσε στην κυβέρνηση δίμηνη προθεσμία για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης.

Ποια είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας;

Map_of_Argolis


Πέρασε καιρός και η γη άρχισε να κατοικείται από ανθρώπους, αφού οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες θεότητες, οι δυνάμεις και οι μορφές του σύμπαντος, οι αρχέγονες παρουσίες της ζωής ένιωθαν αδιάκοπα το κίνητρο του έρωτα και της αναπαραγωγής.

Στο ΔΝΤ δεν …καταλαβαίνουν! Καμία επαφή με ΣΥΡΙΖΑ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Στο ΔΝΤ δεν …καταλαβαίνουν! Καμία επαφή με ΣΥΡΙΖΑ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να «ζορίζονται», από τη στιγμή που όλες οι χώρες, ακόμα και οι πτωχευμένες, είναι υποχρεωμένες να τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι του ΔΝΤ. Είναι βέβαιοι, λοιπόν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε παρατεταμένη αβεβαιότητα, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Ποιοι στρατιωτικοί πήγαν με τον Μπαλτάκο στις ΡΙΖΕΣ - Όλα τα ονόματα - Γιατί τους στηρίζει η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια που διεκδικεί ρόλο κηδεμόνα των Ενόπλων Δυνάμεων; [Δείτε την έκπληξη στο τελευταίο video]

Πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Απόφοιτοι της ΣΤΥΑ



Το Σάββατο 13/12/2014 και ώρα 11:30 τελέσθηκε στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικούς συναδέλφους μας απόφοιτους Σ.Τ.Υ.Α που έπεσαν κατά την εκτέλεση καθήκοντος.

Ας διορίσουν τοποτηρητές και να καταργήσουν τις εκλογές

Θέλουν να έχουν την Ελλάδα πιόνι τους 
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας μας 
Έρχεται βομβαρδισμός απειλών, όχι μόνο για άδεια ΑΤΜ και φυγή καταθέσεων αλλά και για τα εθνικά μας θέματα

Οι μέρες είναι δύσκολες… Και μόνο το ότι επέβαλαν εκλογές και μάλιστα χριστουγεννιάτικα, αντίθετα με τις διαθέσεις του πρωθυπουργού, λέει πολλά για τις διαθέσεις των έξω. Των Ευρωπαίων φαινομενικά, αλλά επί της ουσίας των αμερικανών.

Ποιος θα τολμήσει την παλιγενεσία

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Πότε μπορούμε να μιλάμε (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά) για κατάρρευση του πολιτικού συστήματος; Προφανώς, όταν το πολιτικό σύστημα παύει να υπηρετεί τις συλλογικές ανάγκες. Από κατάφωρη ανικανότητα ή πασιφανή ιδιοτέλεια - φαυλότητα ή από συγκερασμό των δύο. Ενα πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, όταν τα κόμματα αυτονομούνται από την κοινωνία, υπηρετούν μόνο ή κυρίως την αυτοσυντήρησή τους – οι αντιπρόσωποι του λαού έχουν πάψει να αντιπροσωπεύουν τον λαό, πασχίζουν για πάρτη τους.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ