}

12 Μαΐου, 2016

Η Αγκυρα "κατέλαβε" την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Ρόδου με... κοινοποίηση στον ΟΗΕ! (upd) - ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! - ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mια νέα πρωτοφανής πρόκληση πραγματοποιήθηκε από την Άγκυρα καθώς ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο κατονομάζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

John Perkins: Υπήρξα οικονομικός εκτελεστής... Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Ας βγάλουμε λεφτά»...

Είμαι ο Τζον Πέρκινς (John Perkins), Αμερικανός πολίτης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξα οικονομικός εκτελεστής.
Εργαζόμαστε πολλές φορές σαν εκτελεστές της μαφίας, επειδή μετά επιθυμούμε να μας επιστραφεί η χάρη. Οι μαφιόζοι και οι γκάνγκστερ το κάνουν χρόνια αυτό. Το κάνουμε σε μεγάλη κλίμακα, με κυβερνήσεις, με χώρες, σε τεράστια κλίμακα.

«Tυφλοί» στο ποτάμι και... «μπάτε σκύλοι κι αλέστε»!

Προβληματικό κοινοτικό πρόγραμμα αναλαμβάνει να «φυλάξει» τα σύνορα στον Έβρο 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Τα τεράστια κενά της συμφωνίας κορυφής της 18ης Μαρτίου μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του οξύτατου μεταναστευτικού προβλήματος σπεύδει να καλύψει η κυβέρνηση με κοινοτικό πρόγραμμα επιτήρησης των παραποτάμιων συνόρων του Έβρου, ύψους 15 εκατ. Ευρώ.

Η εικόνα της πολιτικής εν Ελλάδι...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Λέγαμε στο χθεσινό μας σχόλιο για κείνο το κουράδι (πρόβατο στα κρητικά) το Μισελοζανάτση, και εκθειάζαμε την ''αντρίκια'' συμπεριφορά του προς τους ψηφοφόρους του.
Το blog δεν ξέρει αν τον έχουμε δεί όλοι καλά. Για ξανακοιτάχτε τον. Πρόκειται για κλασσική φάτσα ηλιθίου.

Αυτά είναι τα εγκλήματα του Ερντογάν με αριθμούς – Σκοτώνει, φυλακίζει, διώκει!


Αυτά είναι τα εγκλήματα του Ερντογάν με αριθμούς – Σκοτώνει, φυλακίζει, διώκει!


Υπό την εξωφρενική δικαιολογία ότι δήθεν πολεμά «ενάντια στην τρομοκρατία», η τουρκική κυβέρνηση έχει διαπράξει μια σειρά από αδιανόητα εγκλήματα για τα δυτικά μέτρα.
Από τον Ιούλιο του 2015 ο τουρκικός στρατός επιτίθεται στις κυρίως κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας που ανακήρυξαν την αυτοδιοίκησή τους εντός της τουρκικής επικράτειας.

Τουρκικό «φιρμάνι» στον ΟΗΕ για Κύπρο, Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

«Φιρμάνι» για την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατέθεσε στον ΟΗΕ η Τουρκία δηλώνοντας ότι, ως η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή, έχει απαράγραπτα δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32°16'18"E, δηλαδή δυτικά των χωρικών υδάτων της Κύπρου.

Η διαφορετική διάσταση της απειλής στο Αιγαίο

Η ανησυχία για την πρόκληση θερμού επεισοδίου ή αεροναυτικού ατυχήματος στο Αιγαίο, ως συνέπεια της κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας, είναι βάσιμη και αποτελεί τμήμα μόνον της πολιτικής αστάθειας που εφαρμόζει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ο πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Eκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές! (upd) - ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

της Μαρίνας Νικολάκη

Σε τροχιά συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού βρίσκονται αυτή την ώρα οι ελληνικές αρχές και οι τρεις θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.
Η εν λόγω συμφωνία εγκρίνεται αυτή την ώρα στο Euroworking group ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί αύριο στις Βρυξέλλες στις 13.30 τοπική ώρα από ανώτερo κοινοτικό αξιωματούχο.

«Ενήμερος επί της Καταστάσεως» ή πνιγμένος στην πληροφορία;

του Καρλ Φορσλίγκ, Τχου (USMC)

Πνιγμένος
(μετάφραση και σχολιασμός Τ.Τ.)To παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στον ιστότοπο  Modern War Institute στις 7 Μαΐου 2014 και γράφτηκε από τον Ταγματάρχη των Πεζοναυτών Καρλ Φόρσλιγκ (Carl “Skin” Forsling). Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο εδώ.  Ο Ταγματάρχης Φορσλίγκ είναι χειριστής MV-22B Osprey και υποδιοικητής της Μοίρας 204 (VMMT-204) των Πεζοναυτών. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στη Συνοριακή Αστυνομία του Αφγανιστάν στην Επαρχία Χέλμαντ. Έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτής στους παρακάτω τύπους: MV-22BCH-46E και ΤΗ-57. Είναι πτυχιούχος των πανεπιστημίων της Πενσυλβανίας και της Βοστώνης.

Καταργούνται οι εθνικοί στρατοί με άκρως απόρρητο σχέδιο του Βερολίνου που επιθυμεί να «ελέγξει» στρατιωτικά την Ευρώπη

Καταργούνται οι εθνικοί στρατοί με άκρως απόρρητο σχέδιο του Βερολίνου που επιθυμεί να «ελέγξει» στρατιωτικά την Ευρώπη

Ότι δεν κατάφεραν με τις ‘‘σιδερόφρακτες‘’ στρατιές‘ της Βέρμαχτ πριν 75 χρόνια, θέλουν να επιτύχουν με την οικονομική κρίση οι Γερμανοί στους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω του ευρωπαϊκού στρατού.

Ντέξτερ Φίλκινς: «Η τουρκική δημοκρατία πνέει τα λοίσθια»

Στις αρχές του 2012, πήγα να συναντήσω τον Αχμέτ Νταβούτογλου, τότε υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, στο ξενοδοχείο Willard της Ουάσινγκτον. Συναντηθήκαμε στον δεύτερο όροφο, σε ένα δωμάτιο που προορίζεται συνήθως για διπλωμάτες που ταξιδεύουν, γνωστό ως «η φωλιά». Ο Νταβούτογλου με υποδέχθηκε θερμά, μου προσέφερε τσάι και με οδήγησε σε έναν καναπέ. Αλλά η συνέντευξη εξελίχθηκε σε καταστροφή.

Όλα συνηγορούν πως οδεύουμε στη διεθνοποίηση του Αιγαίου!

Η επίδειξη της σημαίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και πώς οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της Τουρκίας για επίθεση μπορεί να οδηγήσουν στη διεθνοποίησή του 
Είναι γνωστή η λαϊκή ρήση «όταν μαλώνουν δύο, κερδίζει ο τρίτος». Υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια, που πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους αρμοδίους, έστω ως υπόθεση εργασίας.

Επανάσταση στην πολεμική τεχνολογία: Η Ρωσία ανέπτυξε νέο υπερηχητικό βλήμα που κινείται 10 φορές ταχύτερα από τον ήχο! (βίντεο) - ΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Της Μαρίνας Νικολάκη
Η Ρωσία αναπτύσσει νέους  διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), οι οποίοι  έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διεισδύουν στα αμερικανικά  αντιπυραυλικά συστήματα , τόνισε ο Ρώσος  διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών  Δυνάμεων Αντιστράτηγος Sergei  Karakayev στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar –TASS, και αναφέρουν  δυτικά δημοσιεύματα  .

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» - ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ Εισβολή στη Συρία σε βάθος 50 χλμ με αεροπορική κάλυψη ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ - Μεταφέρθηκαν UAV Bayraktar στα σύνορα (vid, φωτό)


O τουρκικός Στρατός ετοιμάζεται για εισβολή σε βάθος 40-50 χλμ στην Β.Συρία στην πόλη Τζαραμπλούς  μετά την πρώτη αναγνωριστική επιδρομή μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ τονίζουν πως γίνονται εντατικές προετοιμασίες των ειδικών δυνάμεων προσθέτοντας πως τους καταδρομείς θα καλύπτουν από αέρα τα τουρκικά μαχητικά! Για το λόγο αυτό η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής και μεταφέρει UAV Bayraktar στα σύνορα με Συρία.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ