}

28 Απριλίου, 2016

Σχόλιο, ως συνέχεια στο άρθρο "Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση"

Του Σάββα Καλεντερίδη
Πρός όλους τους σχολιαστές
Με αφορμή τα σχόλια που δίαβασα στο ιστολόγιο και τα κοινωνικά δίκτυα, πάνω στο χθεσινό άρθρο "Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση", θα ήθελα να θυμίσω προς όλους ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας και όχι η ατομική μας σωτηρία και η σωτηρία των κομμάτων.

Δωροδοκία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Μόσχα. 
Πάνος Ιγνατίου. 

«Ο Τ. Ερντογάν φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να παίζει ένα πικρό πολιτικό παιχνίδι εκβιασμού της ΕΕ επειδή οι Βρυξέλλες χρειάζονται την Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση». Αυτό ανέφερε το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ενώ βρίσκονταν οι διαπραγματεύσεις με τον Α Νταβούτογλου στην κορύφωση τους.

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ "ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ" ΚΑΙ ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ - To Αιγαίο φλέγεται: Ρεκόρ αερομαχιών τα τελευταία 19 χρόνια - Σε λίγες ώρες είχαμε 7 εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών!


του Πάνου Σπαγόπουλου

Πεδίο μάχης του Οκτωβρίου του 1997 θύμιζε σήμερα το Αιγαίο όταν δεκάδες τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου επίδξηξη δύναμης στο κεντρικό Αιγαίο στο πλαίσο της άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν σήμερα και η οποία συνεχίζεται και αύριο.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ - Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κωνσταντινούπολη


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Eκτάκτως συγκαλείται αυτή την στιγμή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με την συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη εν μέσω κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και προβοκατόρικων ενεργειών εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κύκλων στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος της ελληνική μειονότητας.

Εισβολές ισλαμιστών σε ορθόδοξους ναούς στην Κωνσταντινούπολη - Φόβοι για πογκρόμ

 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Αθήνα τα συνεχόμενα περιστατικά εισβολής ισλαμιστών στους ελληνορθόδοξος ναούς της Κωνσταντινούπολης όπου εξτρεμιστικά στοιχεία μπαίνουν μέσα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ».

Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιον ορος
Tηλεοπτικό αφιέρωμα που έκανε ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από τον τηλεοπτιικό σταθμό ΜEGA και μιλούν ηγούμενοι και ασκητές από Μονές και ασκηταριά.
Κατάνυξη, δέος, συγκίνηση.
Ολονύχτιες ακολουθἰες, εξαίσιοι βυζαντινοἰ ὐμνοι, πρόσωπα σκυθρωπά που... μιλούν με τη σιωπή τους.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος βιώνεις τα ''πάθη του Κυρίου'', ζεις πραγματικά το πένθος των ημερών, μου είπε ένας ασκητής που εγκαταβοιεί σε απόκρημνο καλύβι.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙΜια ομάδα αυτοπροσδιοριζόμενη ως «άθεη» ετοιμάζει κρεοφαγικές φιέστες σε διάφορα σημεία της επικράτειας τη Μεγάλη Παρασκευή. Στην περίπτωσή τους ισχύει το προφανές, όχι αυτό που οι ίδιοι ισχυρίζονται: Είναι φανατικοί αντιχριστιανοί, που θέλουν να προκαλέσουν και να σκανδαλίσουν τους πιστούς και να τραβήξουν ανέξοδα τα φώτα της δημοσιότητας.

Η «εξωτερική πολιτική» των υποψηφίων Προέδρων στις ΗΠΑ!!

Η «εξωτερική πολιτική» των υποψηφίων Προέδρων στις ΗΠΑ


Του Βασίλη Κοψαχείλη*

Το τοπίο σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους αρχίζει να ξεκαθαρίζει!
Στους Δημοκρατικούς, φαβορί για το χρίσμα φαίνεται πως είναι η Hillary Rodham Clinton. Αν και σκληρός αντίπαλος ο Bernie Sanders, δεν συγκεντρώνει τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων για να κερδίσει, καθώς επίσης είναι αμφίβολο αν οι ψηφοφόροι του θα στηρίξουν την Clinton για Πρόεδρο των ΗΠΑ. Στην κ. Clinton μένει να συγκεντρώσει μόνο μερικούς ακόμη εκλέκτορες για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός για την εκλογή της ως υποψήφιας για Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Στον καθρέφτη....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Και να που έφτασε η στιγμή να σταθεί και η δημοσιογραφία μπροστά στον καθρέφτη
 της…
Η απεργία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι η μοναδική κινητοποίηση που όχι μόνον δεν πλήττει ούτε ένα κομμάτι της κοινωνίας, αλλά αντιθέτως προκαλεί και αισθήματα ανακούφισης στην κοινή γνώμη…

Κυπριακό: η Αθήνα σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου;

Cyprus

Μόνιμη επωδός και διαχρονική θέση της ελλαδικής πολιτείας από το 1974 και ύστερα αποτελεί η άποψη πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει την πρωτοβουλία επίλυσης τουΚυπριακού και η Αθήνα συνδράμει από την θέση του συμμάχου. Ο ρόλος αυτός του διακρατικού συμμάχου έχει διπλή νομιμοποιητική βάση: Αφ’ενός της ανάδειξης και προάσπισης της κρατικής υπόστασης και της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφ’ετέρου να ξορκίσει το ιστορικό προηγούμενο της πραξικοπηματικής επιβολής των Αθηνών στη Λευκωσία.

“Τρικυμία” στο Αιγαίο με την Τουρκία να θεωρεί ήδη “δικό” της το μισό! Χάρτης πρόκληση

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουμε τη θύελλα στα ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατόν για να προκαλέσει “φουρτούνα” στο Αιγαίο. Η αποφυγή της “σύγκρουσης” δεν μπορεί εξασφαλιστεί . Δεν είναι οι παραβιάσεις ,οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων μόνο. Η Άγκυρα προχωρά μεθοδικά σε πολύ πιο ουσιαστικές προκλήσεις.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ