}

28 Απριλίου, 2016

ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ - Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κωνσταντινούπολη


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Eκτάκτως συγκαλείται αυτή την στιγμή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με την συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη εν μέσω κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και προβοκατόρικων ενεργειών εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κύκλων στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος της ελληνική μειονότητας.
Ήδη σήμερα καταγράφεται μέχρια αυτή την στιγμή νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο κεντρικό και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Οι μοίρες της ΠΑ έχουν περάσει σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής το ίδιο και οι μονάδες του Στόλου.
Το ΚΥΣΕΑ θα έχει άτυπο χαρακτήρα για να μην προκληθεί η αίσθηση κλιμάκωσης στην άλλη πλευρά.
Η ροή από τα παρατηρητήρια των ΕΔ είναι συνεχής και εξόχως ανησυχητική μετά την χθεσινή κλιμάκωση των τουρκικών στρατιωτικών ενεργειών με αποκορύφωμα φυσικά τις 7 αερομαχίες.
Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ανησυχεί ότι η Άγκυρα  ίσως επιχειρήσει να εκμεταλευθεί μια αναταραχή στο εσωτερικό της Ελλάδας και να προβεί σε μια κίνηση αντιπερισπασμού στο ΝΑ Αιγαίο και δημιουργήσει επεισόδιο εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Περισσότερα σε λίγο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ