}

25 Μαΐου, 2016

ΑΛΕΞΗ, ΧΑΣΑΜΕ…


THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 

ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Δεν έχει όρια ο διεθνής εξευτελισμός της Ελλάδας, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου. Ο περίγελος της οικουμένης έχει γίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που κουράστηκε και η ίδια να πανηγυρίζει την ήττα της. Ακόμα και ο ζητιάνος έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Γερμανών έχει περισσότερη αξιοπρέπεια από την Ελλάδα χωρίς γραβάτα που βρίζει, παρακαλά, εκβιάζει και λοιδορεί για τη δόση της, χωρίς να συγκινεί κανέναν πια από τους λαούς της γης.

Η “ασύμμετρη οικονομική απειλή” Ερντογάν κατά της Ελλάδας!

Του Πάρι Καρβουνόπουλου 

Οι απειλές Ερντογάν για “πάγωμα” της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό μας αφορούν άμεσα φυσικά.Αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του και ανοίξει ξανά τις “στρόφιγγες” των προσφυγικών ροών τις οποίες ΑΠΟΛΥΤΑ ελέγχει η Άγκυρα, τότε το πλήγμα που θα δεχτεί η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά ισχυρό στην οικονομία της. Γιατί θα πληγεί άμεσα το νούμερο ένα προϊόν της: ο τουρισμός.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα και η σημασία της για την Ορθοδοξία

Γράφει ο Ανδρέας Μπανούτσος 
Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ


Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρου Πούτιν, στις 27-28 Μαΐου, σε Αθήνα και Άγιο Όρος, σηματοδοτεί την στρατηγική επιδίωξη της Μόσχας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Βρέχει λεφτά στην στράτα μου...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τα πήραμε! Τα πήραμε!
Δηλαδή δεν τα πήραμε ακριβώς, αλλά τα πήραμε.
Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.
Γιατί, δύο δόσεις και μάλιστα τόσο άνισα κατανεμημένες, όλο και κάποιες υποψίες γεννάει το πράγμα.

«Κουνιέται» όλη η Ελλάδα: Μετά τον σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ και στην Πελοπόννησο! - Κι αυτός σε επιφανειακό εστιακό βάθος

της Μαρίνας Νικολάκη

Στο χορό των Ρίχτερ μπήκε η Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης (25/05). Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από 11:30 στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ανατολικής Κρήτης και έγινε αισθητή στον Νομό Λασιθίου ενώ το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης εξέδωσε εντός πέντε λεπτών προειδοποίηση για τσουνάμι ως όφειλε με βάση τις διεθνείς

Μέγας Κωνσταντίνος: Το «εν τούτω νίκα» δεν ήταν μήνυμα από τον Χριστό αλλά από τον Απόλλωνα;

Μέγας Κωνσταντίνος: Το «εν τούτω νίκα» δεν ήταν μήνυμα από τον Χριστό αλλά από τον Απόλλωνα

Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ  Κωνσταντίνος (Flavius Valerius Aurelius Constantinus), Άγιος και Ισαπόστολος σύμφωνα με τους χριστιανούς, βασίλεψε ως απόλυτος κυρίαρχος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 324 έως το 337 μ.Χ.

Το «μάδημα» της μαργαρίτας και οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας

αναδημοσίευση από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων
άρθρο του Μάριου Λ. Ευρυβιάδη
Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων
.
Η αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ είναι σαν το μάδημα της μαργαρίτας.
«Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά»- μία στην Άγκυρα και μία στην Ιερουσαλήμ. Τον τελευταίο καιρό, το μάδημα γίνεται δυο και τρεις φορές στην Άγκυρα, μια μόνο στο Ισραήλ, που είναι όμως αρκετό, σαν κίνηση, για να συνεχίσει το μάδημα μιας «μαγικής»-προφανώς- μαργαρίτας, που όμως δεν …μαδάει.

Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έφυγαν από την Ειδομένη – Συνεχίζεται η επιχείρηση.

 Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έφυγαν από την Ειδομένη – Συνεχίζεται η επιχείρηση

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες αναχώρησαν συνολικά 42 λεωφορεία με περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

10 year anniversary of Capt. Kostas Eliakis death: What really happened!! 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ!!

Turkish F-16 almost crashing on Greek F-16 during routine interception over the Aegean.
By Nikolas Katsimpras

May 23rd 2006. Karpathos, Southeastern Aegean. Hellenic Air Force pilot Captain Kostas Eliakis takes off from Suda, Crete, to intercept one of the thousands of Turkish intrusions. Something as absurd as waving off an “ally’s” aggression has become routine for pilots like Eliakis, whose whole career, for the past thirty years, has been based on this insanity.

H ιστορία του Ελληνα πιλότου που οι Τούρκοι ζητούν δις ισόβια

pilotosΕίκοσι χρόνια μετά την πτώση του τούρκικου F-16 οι Τούρκοι απαιτούν να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ελληνα αεροπόρου Θάνου Γρίβα, να καταδικαστεί σε δις ισόβια δεσμά και να τους καταβληθεί αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ. Η ανήκουστη αυτή απαίτηση αφορά στην υποτιθέμενη κατάρριψη του F-16 και τον θάνατο του κυβερνήτη του Ναΐλ Ερντογάν τον Οκτώβριο του 1996. Η όλη υπόθεση, εκτός από τον θόρυβο και τις υποψίες ανθελληνικής προπαγάνδας, επαναφέρει μνήμες από μια πραγματικά κολασμένη περίοδο.

Greece begins clearing thousands of refugees from border tent city in Idomeni

Maria Petrakis
Idomeni refugee camp
Refugees and migrants wait to board buses to evacuate a refugee camp
at the Greece-Macedonian border, near the northern Greek village of
Idomeni, on May 24, 2016. (Yannis Kolesidis / ANA-MPA via Associated Press)
Some men and boys hoisted big plastic bags filled with belongings onto their shoulders and other people picked up whatever they could carry Tuesday on their way out of Greece's largest informal refugee camp in Idomeni.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ