}

17 Ιουνίου, 2015

His Master's Voice...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ποιός δεν θυμάται το περίφημο λογότυπο της μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με το σκυλάκι,που μπροστά στο χωνί του παλιού φωνογράφου άκουγε την ''φωνή του κυρίου του'' και κούναγε την ουρά του, και γαύγιζε; 

Ναι στον πόλεμο όχι στην ταπείνωση

Δεν προσκυνήσαμε τον Αδόλφο Χίτλερ θα προσκυνήσουμε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε;
Ναι στον πόλεμο όχι στην ταπείνωση
Πoλεμο στους ξένους τοκογλύφους κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας σκληρή προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς, υπογράφοντας μια συμφωνία που θα προκαλούσε καταστροφικές συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αποφασισμένος ακόμα και για ρήξη με τους δανειστές στην περίπτωση κατά την οποίαν αρνηθούν να υπογράψουν μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και του έθνους.

«Κάτω τα χέρια από τον Ρωμιό γείτονά μου» – Πρωτοβουλία Τούρκων στη Χαλκηδόνα της Πόλης

Η Επιτροπή Εναντίον των Διακρίσεων και του Ρατσισμού του Συλλόγου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ειδικότερα το Γραφείο Κωνσταντινούπολης, διοργάνωσε στην οδό Μπαχριγιέ εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ναού της Αγίας Τριάδας στη Χαλκηδόνα, στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Στη διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν τον τίτλο «Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Ρωμιών γειτόνων μας», μοίρασαν σχετικά φυλλάδια στους διερχομένους και απηύθυναν έκκληση προς τους κατοίκους της Χαλκηδόνας καλώντας τους να προστατέψουν τους Ρωμιούς γείτονές τους από κάθε είδους επιθέσεις.

Telegraph: "Kάντε διαγραφή ελληνικού χρέους και δώστε παροχή δωρεάν βοήθειας στην Ελλάδα για να μην στραφεί προς την Μόσχα"

"H ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ"

Διαγραφή χρέους και ένα νέο σχέδιο "Μάρσαλ"-παροχή δηλαδή δωρεάν βοηθειας- ζητάει σήμερα με άρθρο της η Βρετανική Telegraph αλλιώς η Ελλάδα θα χαθεί για την Δύση και θα στραφεί οριστικά στην Ρωσία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα "Η απάντηση βρίσκεται στη δεκαετία του '40 και στο σχέδιο Μάρσαλ που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί σε όλη τη δυτική Ευρώπη για να περιορίσουν τη σοβιετική επιρροή. Από αυτή τη συμφωνία ωφελήθηκε ιδιαίτερα η Δυτική Γερμανία καθώς διαγράφηκε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους της."

Paul Craig Roberts: "Η ΕΚΤ κόβει 60 δισ. το μήνα για να σώζει τράπεζες αλλά δεν δίνει ευρώ στην Ελλάδα γιατί θέλουν τη λεηλασία της"

ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

«Βόμβες» για την ελληνική κρίση και τη στάση των δανειστών έριξε ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul Craig Roberts. Υποστήριξε πως η ΕΚΤ «κόβει» 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα για να υποστηρίξει και να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά την ίδια στιγμή δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα γιατί απλά «η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα».

Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ! ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

imageΤα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια με στόχο την προβολή των θέσεων του Ταμείου πρόκειται να ζητήσει επισήμως η επιτροπή αλήθειας της Βουλής.

Αυτό προέκυψε μετά την αποκάλυψη που έκανε στην επιτροπή ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος ανέφερε ότι σεμινάρια σε δημοσιογράφους για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του διενεργεί το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τρόμος για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη από το κτήνος της διαφθοράς.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! 
wpid-20150616095238.jpgΗ ιέρεια της διαφθοράς, Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε τα δόντια της αλλά και τον πανικό της. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, μετά την χθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην επιτροπή της βουλής για το χρέος, η Λαγκάρντ έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό πογκρόμ κατά των Ελλήνων, επιχειρώντας να διεμβολίσει την ΕΚΤ. Σε απόλυτο συντονισμό (προφανώς) με τον Σόιμπλε, τον έτερο φύλαρχο του βαθέως κράτους της τραπεζικής διαφθοράς, απαιτεί (κυριολεκτικά) την σκληρή τιμωρία της Ελλάδας από την ΕΚΤ με κλείσιμο του ELA και κρέμασμα των Ελληνικών τραπεζών.

Τρόικα εναντίον εθνικής άμυνας!

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικής άμυνα
Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί πολλές φορές με την απόπειρα υπονόμευσης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων από την τρόικα και τις παγίδες που θέτουν στον δρόμο της Ελλάδας οι πιστωτές. Κάθε φορά προβάλλεται ως πρόσχημα η εξοικονόμηση πόρων, αλλά ο ουσιαστικός λόγος είναι η εξουδετέρωση της πατρίδας μας ως υπολογίσιμου παράγοντα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Θράκη: Σε κατάσταση "νάρκης" και σχεδιαζόμενων αλλαγών προσωπικοτήτων. Τι συμβαίνει σήμερα στη Θράκη;

Πως εξελίσσεται το «αφήγημα» της Τουρκίας σχετικά με τους «τούρκους» της Θράκης; 

Ποια μπορεί να είναι η δυναμική του τουρκικού παράγοντα στην περιοχή με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Τουρκίας; 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η «μεγάλη κρυφή πληγή» της Ελλάδας, η Θράκη, όπως αυτή τοποθετείται στο σήμερα, είναι ένα πεδίο άγνωστων (και σε κάποιες περιπτώσεις σκληρών) κινήσεων τακτικής από τον τουρκικό παράγοντα. Όμως, παρά τους όποιους μηχανισμούς έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στην περιοχή, σήμερα αισθάνεται περισσότερη ευάλωτη από ποτέ να βρεθεί στο «σημείο μηδέν»,

Συμφωνία ή ρήξη; - Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο κάθε σενάριο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Μία ημέρα πριν το Eurogroup στο Λουξεμβούργο και όλα δείχνουν πώς, όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική άμεσης συμφωνίας, αλλά το κλίμα ρήξης εντείνεται. Είναι σχεδόν βέβαιο πώς στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση και όλα δείχνουν πώς το θέμα της Ελλάδας θα παραπεμφθεί σε μία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. η οποία πιθανόν να γίνει το Σαββατοκύριακο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ