}

30 Ιανουαρίου, 2015

«Λοιπόν έχουμε πόλεμο»;



Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός  

Η ιστορική αυτή φράση του Μεταξά προς τον Ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι το 1940 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Όχι, γιατί είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με κάποια ξένη χώρα, δόξα τω Θεώ, αλλά γιατί το εγχώριο κατεστημένο, οι ολιγάρχες δηλαδή, αντιδρά σφοδρά και από την πρώτη στιγμή σε αυτά που διαισθάνεται ότι θα ακολουθήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΟΥΛΤΣ – Θα πάμε την Μέρκελ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο Τσίπρας ήταν αξιοπρεπής και μάλλον ο Σουλτς ήταν ο ψαρωμένος…

Οπως απεκάλυψε το »Κουρδιστό Πορτοκάλι« ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Μάρτιν Σουλτς έστειλε στην ουσία μηνύματα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Kι όχι μόνο έστειλε μηνύματα αλλά παρέδωσε και ένα usb stick με τους Ελληνες ολιγάρχες και το κόστος από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης από σήμερα για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Οδηγίες Εγγραφής


Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας αποκτούν από σήμερα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού και τους συμβεβλημένους παρόχους.

Εφορία 2015: Επτά αλλαγές που θα μας επιβαρύνουν και πέντε που θα μας ελαφρύνουν. Υπολογίστε εδώ το φόρο για μισθωτούς και συνταξιούχους

Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.

ΕΕ: Συμβιβασμός για τη Ρωσία με την Αθήνα να μιλάει για θετική συμβολή στην απόφαση

ΕΕ: Συμβιβασμός για τη Ρωσία με την Αθήνα να μιλάει για θετική συμβολή στην απόφαση
Ικανοποίηση στην Αθήνα προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρώτη εμφάνιση του νέου ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, αποφάσισαν μόνο την παράταση των κυρώσεων και όχι την επιβολή νέων.
Η Αθήνα κάνει λόγο για ουσιαστική συμβολή στην απόφαση, με τον κ.Κοτζιά να δηλώνει, ότι μετά από διαπραγματεύσεις, «επελέγη ο διάλογος έναντι των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Αστραπιαία ενέργεια του ΥΕΘΑ Καμμένου και «Χορήγηση Παραμεθορίου» με το …Καλημέρα!

Αστραπιαία ενέργεια του ΥΕΘΑ Καμμένου και «Χορήγηση Παραμεθορίου» με το …Καλημέρα!
Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την ενημέρωση -εισήγηση που είχε απο τους Αρχηγούς κατά την χθεσινή ενημέρωση στο Πεντάγωνο !

Washington Post: «Η Γερμανία βλέποντας την Ελλάδα να διδαχθεί από το παρελθόν της»

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

Guardian κατά Μέρκελ

Η τερατώδης ηγέτης και αρχιέρεια της λιτότητας, πρέπει να νικηθεί από τις δυνάμεις της ελπίδας 
Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ, εξαπολύει ο Βρετανός αρθρογράφος Owen Jones μέσω της στήλης του στον Guardian.

Κερδίζει έδαφος η επιλογή του συμβιβασμού

Αλλά το παιχνίδι μόλις τώρα αρχίζει... 

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Διαθέτοντας μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, η νέα κυβέρνηση καλείται από τα πρώτα βήματά της να διαχειριστεί τη δύσκολη σχέση με τα αφεντικά της Ευρωζώνης. Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν η χειρότερη εξέλιξη για το Βερολίνο και τα υπόλοιπα μέλη της.

Συγκλονιστικό το εξώφυλλο του “Economist” για την Ελλάδα


Με ένα ομολογουμένως συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου ο “Economist”, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τι σημαίνει για την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται η Αφροδίτη της Μήλου να κρατάει ένα… περίστροφο, και ο τίτλος είναι εύγλωττος: “Εμπρός Άνγκελα. Φτιάξε μου την ημέρα. – Η πρόκληση της Ελλάδας προς τη Γερμανία και το ευρώ”.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η θυελλώδης επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ήταν απολύτως αναμενόμενη, και διαμορφώνει

Τι είναι το βιώσιμο χρέος

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες έννοιες, είναι αυτό του βιώσιμου χρέους.
Το νεοφιλελεύθερο αφήγημα υποστηρίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο μόνο όταν έχεις πρωτογενές και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Μία άλλη άποψη προσθέτει, ότι βιώσιμο χρέος είναι μόνο όταν μπορείς να πληρώνεις τους τόκους του παλαιότερου χρέους. Επίσης υποστηρίζει, ότι η αποπληρωμή χρεολυσίων δεν επηρεάζει τον προϋπολογισμό του κράτος.

Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική, υποστηρίζει Ιταλός καθηγητής πανεπιστημίου

PTOLEMY MAP

Το 1492 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία. Ο κόσμος ξαφνικά “μεγάλωσε” μετά την ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου και η Ευρώπη έπαψε να είναι το κέντρο της γης. Ωστόσο, ένας Ιταλός φυσικός, φιλόλογος και ιστορικός των επιστημών ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο Lucio Russo, επιμένει πως αυτός ο “Νέος Κόσμος” ήταν ήδη γνωστός στους αρχαίους Έλληνες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ