}

22 Δεκεμβρίου, 2014

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 πτυχιούχους ανέργους

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 πτυχιούχους ανέργους
Ο ΟΑΕΔ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας, που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Βενιζέλος οδηγεί την κυβέρνηση σε πολιτική αυτοκτονία.

Η θερμή υποδοχή του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και οι διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη περί “ήττας των σκληρών του Μαξίμου”, που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είχαν εγκλωβίσει τον Πρωθυπουργό σε μια ανυποχώρητη στάση στο θέμα του ορισμού ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015, κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούν.

Ακόμη πιο σημαντική ωστόσο είναι η παράμετρος της εμμονής

Καζούρα στην κυβερνηση… Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης!


Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης κατέθεσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων με την παρούσα πρόταση νόμου προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.»

Ποιος Πρόεδρος; Ποιας Δημοκρατίας;

%CE%93%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%2B%CF%84%CE%B7%CF%82%2B%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82.png

Για να ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας πρέπει πρώτα να έχουμε δημοκρατία. Για να έχουμε δημοκρατία πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και να φύγουν οι μνημονιακοί τύραννοι. Για να φύγουν μνημόνια και τύραννοι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Συνεπώς, όποιος ψηφίζει τώρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας ψηφίζει υπέρ της παράτασης της μνημονιακής τυρανίας, ψηφίζει υπέρ της μνημονιακής σταθερότητας.

Σαμαράς: Ελάτε να συγκυβερνήσουμε

Ανοιχτή πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες και να αποτραπεί η περαιτέρω περιδίνιση της χώρας. Ο οδικός χάρτης Σαμαρά περιλαμβάνει τέσσερις άξονες.

Εθνικό έγκλημα - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν να δώσει η Ελλάδα 23 δισ. ευρώ στους δανειστές μέχρι τον Αύγουστο!

anergia

Τρία χρόνια μετά την αποφράδα νύχτα του Φεβρουαρίο του  2012 που η "μαύρη κυβέρνηση" Παπαδήμου με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο που έδεσε για δεκάδες χρόνια την χώρα με δεσμά που μόνο με ... επανάσταση μπορούν να λυθούν, αποκαλύπτεται το εύρος της εθνικής προδοσίας:
Ο νυν πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και το κόμμα του μαζί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ (Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλου) και του ΛΑΟΣ του Γ.Κατατζαφέρη υπέγραψαν μια επιταγή ύψους 23 δισεκατομμύρίων ευρώ η οποία λήγει το οκτάμηνο του 2015!
Και έχουν το απύθμενο θράσος να μιλάνε για "πρωτογενές πλεόνασμα"!
Που ποντάριζαν; Από που θα έβρισκαν τα χρήματα; Κανείς δεν ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόλις ως το τέλος Φεβρουαρίου
Τα 2,1 δισ ευρώ του πρώτου διμήνου που έχουν υπογράψει ότι πρέπει να πληρώσουν καλύπτνται με το ... ζόρι, αφού τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει αλλά στα τέλη Μαρτίου πρέπει να πληρωθύν 4,6 δισ ευρώ, ενώ στο εξάμηνο ο πήχης θα έχει φτάσει στα 8,9 δισ ευρώ.
Οι πιο δύσκολοι μήνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, οπότε οι λήξεις ομολόγων της ΕΚΤ και Κεντρικών Τραπεζών δημιουργούν ένα "βάρος" 8,8 δισ ευρώ στην ελληνική οικονομία βάσει των "επιταγών" που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή η εσωτερική οικονομική κατάσταση γίνεται συνεχώς και χειρότερη: Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι χορηγήσεις νέων δανείων στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3,2% γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν ευρώ στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες για να κινηθεί η οικονομία έχοντας ενθυλακώσει κάπου 50 δισ. ευρώ που δανείστηκε το δημόσιο για να κλείσει τις "μαύρες τρύπες" τους και τα ποσά αυτά τα αποπληρώνει ο ελληνικός λαός!
Μεγάλο μέρος των 23 δισ. ευρώ είναι τα "κεφάλαια στήριξης" που πήραν οι ιδιωτικές τραπεζικές επιχειρήσεις και τα αποπληρώνουν οι Ελληνες πολίτες!
Για την αντιμετώπιση έκτακτων ταμειακών αναγκών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν το «πάγωμα» ελαστικών δαπανών, όπως και το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το «φρένο» στις επιστροφές φόρων και κυρίως οι έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Δηλαδή περαιτέρω "στραγγισμα" της αγοράς.
Και το ερώτημα είναι "Που θα πάει αυτή η κατάσταση και τις σημαίνει πλέον η παραμονή στο ευρώ για μια χώρα που οι εταίροι της την στραγγαλίζουν;"... Ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Γιατί αν είναι να γίνει επανάσταση για να γλιτώσει η χώρα από την μπότα που την πατάει στο λαιμό, είναι σαφώς προτιμότερο να γίνει "νομισματική επανάσταση".

Ανοιχτή Επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ προς συναδέλφους

Ανοιχτή Επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ προς συναδέλφους
Μετά την δημοσιοποίηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους των αποδοχών του Ιανουαρίου 2015 στις οποίες περιλαμβάνονται και τα περίφημα αναδρομικά επικράτησε αμηχανία και προβληματισμός τα οποία όμως, με την καταβολή, μετατράπηκαν σε οργή.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ