}

24 Μαΐου, 2016

Το παιγνίδι των Ρώσων στην Ελλάδα

Οι ευσεβείς - και μονίμως ανεκπλήρωτοι - πόθοι για τον Μόσκοβο 

Στις 15 Ιανουαρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλοςσυναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Ο Πούτιν επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς και ο Παυλόπουλος εξήρε τον ρόλο της Ρωσίας «στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο» και αξιοποίησε την ευκαιρία για να τον προσκαλέσει στη χώρα μας.

Σοκ στην Άγκυρα: Νέοι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας - Προβλέπεται ίδρυση ανεξάρτητου ποντιακού κράτους! (βίντεο, εικόνες) - ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙKΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mετά τον σεισμό που είχε προκληθει στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή νέοι χάρτες έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής και προελεύσεως και δημοσιεύτηκαν από τον τουρκικό Τύπο με τον έναν από αυτούς να απεικονίζει την ίδρυση ανεξάρτητου Πόντου!

Επαναστατική αντικαρκινική τεχνική.



Ερευνητές από τη Σουηδία αναπτύσσουν μια νέα τεχνική ανοσοθεραπείας του καρκίνου. Η μέθοδος βασίζεται στη δημιουργία αντισωμάτων που αναπρογραμματίζουν τα μακροφάγα κύτταρα στους όγκους, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα και να εξοντώσει αποτελεσματικότερα τα καρκινικά κύτταρα.

Ηχηρό μήνυμα της Ουάσιγκτον προς Άγκυρα

Του Κώστα Ράπτη 

"Λέμε πάντα το εξής: το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η τρομοκρατία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποκριτική, διπρόσωπη στάση ορισμένων απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κράτη τα οποία ελέγχουν την παγκόσμια αγορά όπλων εξοπλίζουν τους τρομοκράτες. Τα προκαλώ να το αρνηθούν”.

Η πραγματική περιουσία της Ελλάδας και οι πωλητές της

Είναι καιρός ίσως να βάλουμε ένα τέλος στο μύθο για τη δημόσια περιουσία, την αξία της και τη διαχείρισή της από το ελληνικό δημόσιο. Και να ξεσκεπάσουμε τις υποκριτικές πολιτικές οιμωγές για την παράδοσή της σε ξένα χέρια μέσω του Ταμείου, που ψήφισε προχτές η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ένα μάτσο ψεύτες

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Αφού ψήφισε το σκληρότερο και το πιο διαρκές και ανεξέλεγκτο από όλα τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε για την Κωνσταντινούπολη να φωτογραφηθεί όλο γελάκια με την Αγκελα Μέρκελ, αλλά και όταν κοιτά με δέος τον Ερτογάν, σα να ήταν μαθητούδι του… Κι άφησε πίσω του μία Ελλάδα παραζαλισμένη, υπό διάλυση και σε κατάσταση πλήρους και βαθιάς απελπισίας.

Η Ρωσία «ανοίγεται» στην Ανατολική Μεσόγειο. H Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί;

Η Ρωσία «ανοίγεται» στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί;


Του Μιχάλη Διακαντώνη*

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας, πιο δυναμικής, εξωτερικής πολιτικής στο γεωγραφικό σύμπλοκο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Ποιες είναι οι επιμέρους εξελίξεις που καταδεικνύουν αυτήν την αλλαγή ρωσικής πολιτικής, από ποιους παράγοντες επηρεάζονται και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά απ’ την ελληνική διπλωματία;

ΗΠΑ: Ο Σάντερς αντιμέτωπος με την ηγεσία των Δημοκρατικών – Τραμπ και Κλίντον “δύο κακά”


FILE PHOTO: Democratic presidential candidate Bernie Sanders. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας καταγγέλλοντας τους ηγετικούς κύκλους των Δημοκρατικών ότι προσπαθούν να διορίσουν τη Χίλαρι Κλίντον στο προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Τσίπρας σε Ερντογάν: Δυσαρέσκεια για Αιγαίο, ικανοποίηση για το προσφυγικό - Στην συνάντησή τους και το Κυπριακό Αισιοδοξία Τσίπρα-Μέρκελ για θετική έκβαση σε όλα τα ζητήματα στο Eurogroup

Τσίπρας σε Ερντογάν: Δυσαρέσκεια για Αιγαίο, ικανοποίηση για το προσφυγικό - Στην συνάντησή τους και το Κυπριακό

Λιγότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχαν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ. Στο τραπέζι της συνάντησης τους τέθηκαν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό. 

Λεφτά υπάρχουν για τους ενστόλους, υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (2Δ). ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR
Συνημμένα:
Στο θέμα της των ισοδυνάμων μέτρων για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, δηλαδή στον τρόπο εξεύρεσης των 60 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Πολωνό ομόλογο του.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ