}

21 Ιουλίου, 2015

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ : Αναμνήσεις από το μέλλον..


   Η  ''έξοδος'' είναι ακόμη εδώ! Και θα παραμείνει.

     Όποιοι ισχυρίζονται πως η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε (στα ελληνικά:grexit) αποτελεί παρελθόν,
     ..λένε ψέματα!
     Η έξοδος είναι εδώ, και  είναι το μέλλον μας!

     Εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να γίνει, απλώς έχουμε δώσει μία παράταση.
     Αν τα μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και στους επόμενους ''εφαρμοστικούς'' νόμους εφαρμοστούν,

Οικονομική «εισβολή» στην διαλυμένη Ελλάδα ετοιμάζει η Τουρκία – Δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΟΙΚ

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ «ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΝΗΣΙΑ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Για “οικονομική εισβολή” στην Ελλάδα ετοιμάζεται η Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Οικονομικών.
Η οικονομική υποδούλωση της χώρας στην «Υψηλή  Πύλη» δεν είναι μια ζοφερή προοπτική πλέον, αλλά αντίθετα ένα υπαρκτό και επικίνδυνο ενδεχόμενο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Η Bild υποδεικνύει τι πρέπει να πουλήσει η Ελλάδα

Πάει καλά το σχέδιο των Γερμανών να αγοράσουν κοψοχρονιά την Ελλάδα


bild
Ότι δεν κάηκε, μπορούμε να το παραδώσουμε στους Γερμανούς. Κάπως έτσι το βλέπει η Bild, η οποία δίνει συγκεκριμένα ονόματα από νησιά, στάδια και παραλίες που θα πρέπει να μπουν στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώ


Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. Αυτό αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας για τη διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Η υπόθεση ξαναανοίγει και αναμένεται ή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. 


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις συναλλαγές στις τράπεζες

22 ερωταπαντήσεις για μετρητά, θυρίδες, χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες και δάνεια

Τις συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πολίτες στις ανοιχτές τράπεζες που υπολειτουργούν, λόγω της επιβολής των capital controls, παρουσιάζει οδηγός που εξέδωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών με τη μορφή απαντήσεων στα 22 συνηθέστερα ερωτήματα. Συγκεκριμένα, δίνονται λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για τις αναλήψεις μετρητών, τις επιταγές, τις θυρίδες, τις χρεωστικές και τις πιστωτικές κάρτες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα δάνεια. Ειδικότερα, το κείμενο του οδηγού έχει ως εξής:

«ΚΟΥΡΕΜΑ» καταθέσεων ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Διατάξεις-σοκ στο νέο νομοσχέδιο για τη «διάσωση» των τραπεζών

Διατάξεις-σοκ για τη «διάσωση» των τραπεζών, που φτάνουν ως το «κούρεμα των καταθέσεων» και τους πλειστηριασμούς εξπρές ακινήτων (έναντι απλήρωτων οφειλών στο Δημόσιο και στις τράπεζες), περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο (με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών) που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Μεγάλη ανακάλυψη: Για πρώτη φορά πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα η ύπαρξη της πανοπλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β' ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ


Για πρώτη φορά πιστοποιήθηκε επίσημα ότι βρίσκονται σε ελληνικά χέρια αντικείμενα που ανήκαν στον Ελληνα κατακτητή της Ασίας, τον Βασιλέα των Βασιλέων Μ.Αλέξανδρο και συγκεκριμένα για την ίδια την πανοπλία του!
Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι ο Φίλιππος ο Β' ο πατέρας του μεγάλου στρατηλάτη όντως έχει θαφτεί στην Βεργίνα αλλά αυτό ήταν λίγο πολύ γνωστό.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: ''Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί - Mην ψηφίσετε το Μνημόνιο"

"ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"


Ηχηρή παρέμβαση είχαμε πριν απο λίγο από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως βρίσκεται ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη από τους δανειστές και ότι το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει για να μην ολοκληρωθεί

Επιχείρηση "Νίκη" 1974

Του Μιχάλη Σολανάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετά την επιστροφή απο την Κύπρο,ο κυβερνήτης του "Νίκη 8" Ν.Τζανάκος, δείχνει την διάτρητη απο σφαίρες δεξιά πτέρυγα του Noratlas 52-144.Το καλοκαίρι του 1974 η Κύπρος βρισκόταν στις φλόγες.Τις πρωϊνές ώρες της 20ης Ιουλίου, μιά μεγάλη Τουρκική αποβατική δύναμη εισέβαλε στο βόρειο τμήμα του νησιού, με αφορμή το πραξικόπημα απο μερίδα Ελλήνων αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ κατά του προέδρου της Κύπρου Μακαρίου.Το πραξικόπημα είχε εκδηλωθεί μιά εβδομάδα πριν, και η κύρια δικαιολογία που επικαλέστηκε η Τουρκία για την εισβολή της στην Κύπρο, ήταν ο κίνδυνος που διέτρεχε η Τουρκοκυπριακή μειονότητα του νησιού, από την αλλαγή καθεστώτος, παρ' ότι οι αψιμαχίες του πραξικοπήματος περιορίστηκαν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα χωρίς σε καμιά περίπτωση να απειληθούν οι Τουρκοκύπριοι. Οι πραγματικοί λόγοι της εισβολής βέβαια, ήσαν οι βλέψεις που ανέκαθεν είχε η Τουρκία για την Κύπρο, και η προστασία των Τουρκοκυπρίων ήταν το πρόσχημα που προέβαλλε για να νομιμοποιήσει τις εκάστοτε επεμβάσεις της. Και αρκετές φορές στο παρελθόν είχε απειλήσει με απόβαση στο νησί.

Ενώπιος ενωπίω οι 300 της Βουλής

Αποτέλεσμα εικόνας για οι 300 της ΒουλήςΑύριο οι 300 θα έχουν τη δεύτερη ευκαιρία τους στη Βουλή. Αν δεν θέλουν να μετατρέψουν και αυτήν τη συνεδρίαση σε παρωδία, όπως έκαναν πριν από επτά ημέρες, θα πρέπει να σοβαρευτούν, ώστε να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες με τους δανειστές -τουλάχιστον έως τον Σεπτέβριο- με αξιοπρέπεια.

ΕΚΘΕΣΗ Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ : Βασίλειο της διαφθοράς το Δημόσιο - Υπάλληλοι που πιάστηκαν «στα πράσα»


Βασίλειο της διαφθοράς το Δημόσιο - Υπάλληλοι που πιάστηκαν «στα πράσα»


Καμιά απολύτως αλλαγή δεν υπάρχει στην κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο, με τις εστίες διαφθοράς και το «μαύρο» χρήμα, όπως διαπιστώνει μια ακόμη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή.

Αλέξη, εκείνο το «κανένα σπίτι σε τραπεζίτη» που πήγε; Αύριο το ΝΑΙ-ντροπή στους πλειστηριασμούς.

thess_5
Αύριο συνεχίζεται η συζήτηση για το «κατεπείγον» νομοσχέδιο αχταρμάς και θηλειά στο λαιμό του λαού του ΟΧΙ με 62%, με προεξέχοντα άρθρα αυτά για το πλειστηριασμό των κατοικιών από τους τραπεζίτες.

Guardian: Το τέλος του καπιταλισμού έχει αρχίσει



Χωρίς να το έχουμε καταλάβει, μπαίνουμε στην μετακαπιταλιστική εποχή. Στο επίκεντρο της γενικότερης αλλαγής που έρχεται είναι η τεχνολογία των πληροφοριών, νέοι τρόποι εργασίας και η κοινόχρηστη οικονομία. Οι παλιοί τρόποι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξαφανιστούν, αλλά ήρθε η ώρα να γίνουμε ουτοπικοί.

Εξευτελίζουν τον Α.Τσίπρα και την Ελλάδα οι Γερμανοί: «Είναι επί της ουσίας ο Σόιμπλε Πρωθυπουργός της Ελλάδας»; [βίντεο]

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ Β.ΣΟΪΜΠΛΕ : "Ουαί τοις ηττημένοις"

Με άφθονο γέλιο αυταρέσκειας και ικανοποίησης αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ στην την ερώτηση ενός δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. στο ερώτημα εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «επί της ουσίας Πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ