}

30 Αυγούστου, 2015

Οι εκλογές και το σάπιο πολιτικό σύστημα

Του Μιχάλη Ιγνατίου 

Η χώρα, λοιπόν, οδεύει σε εκλογές στις οποίες θα κυριαρχήσουν πάλι τα κενά συνθήματα, ότι δηλαδή τα πάντα συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο στο όνομα του …λαού. Κουράστηκα να ακούω αυτήν την χιλιοειπωμένη και ψευτικη φράση και απορώ ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες πέραν των «κομματόσκυλων», που πιστεύουν τα λόγια τα ανήθικα των πολιτικών.

Τα καλά κρυμμένα μεγάλα μυστικά της Θράκης

H πόλη της Ξάνθης γιόρτασε τον πολιούχο της πόλης, άγιο Ιωάννη Πρόδρομο. Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας της γιορτής, ως είθισται, έγινε περιφορά της εικόνας του πολιούχου αγίου μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, συνοδεία ιερέων και μεγάλου πλήθους κόσμου. Εκεί, σε πνεύμα κατάνυξης τελέσθηκε δοξολογία και ομιλία του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Εκλογές και Άμυνα! Ο Κωνσταντίνος Φράγκος σχολιάζει με τρόπο καυστικό της "κρισιμότητά" τους


Image

Του Κων. Φράγκου
Εθνικόν είναι το αληθές.

Προ των «κρίσιμων» εκλογών της 25-01-15 είχα αναφέρει απ’ αυτό εδώ το βήμα (14.01.15) τα τεράστια προβλήματα της Άμυνας που έπρεπε, επειγόντως, να επιλυθούν από την νέα κυβέρνηση. Προβλήματα που προέκυψαν από συσσώρευση αθλίων χειρισμών 10ετίας, αλλά ιδιαίτερα, από την παντελώς ανεπαρκή και αδιάφορη για τα αμυντικά πολιτική των Αντωνομπένηδων .


Σήμερα, που πάλι έχουμε «κρίσιμες» εκλογές, θα μπορούσα να σας πασάρω το ίδιο κείμενο γιατί, κατά το διαρρεύσαν 7μηνο, ουδεμία βελτίωση υπήρξε. Μάλλον είχαμε επιδείνωση. Θα εξαιρέσω δύο τομείς όπου παρουσιάζεται μια έντονη δραστηριότητα, κι αυτοί είναι τα ΕΑΣ και η ΓΔΑΕΕ γιατί για πρώτη φορά βρέθηκαν στις θέσεις αυτές σπουδαίοι, ενσυνείδητοι, πατριώτες, έμπειροι και ακάματοι.

Στρατιωτικοί προς κόμματα και Πολιτεία: "Τι μας οφείλετε και όλο τα ξεχνάτε"!

Image
Ένας ακόμη υπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγε. Ο έβδομος στα χρόνια της κρίσης. Η οποία βαθαίνει και χειροτερεύει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί βλεπουν τους υπουργούς να περνούν αλλά τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται.

Εμπλοκή με το εφάπαξ – αδυναμία καταβολής από τα Ταμεία

Εμπλοκή με το εφάπαξ – αδυναμία καταβολής από τα Ταμεία
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο
«Παγώνει» η καταβολή των εφάπαξ, λόγω αδυναμίας εύρεσης νέου τρόπου υπολογισμού. Υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε αναμονή πάνω από 62.000 εφάπαξ από όλους του Τομείς Πρόνοιας, με το συνολικό κόστος να υπερβαίνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Πέντε συμβουλές για να έχετε πιο γρήγορο ίντερνετ (βίντεο)


Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν οι οικιακοί χρήστες του διαδικτύου είναι η κακή ποιότητα σήματος του ρούτερ τους. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, συνήθως η λύση είναι απλή. Κι αυτό γιατί το σήμα είναι στην ουσία ραδιοκύματα που εξασθενούν από τους τοίχους και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο σπίτι.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Το κλείσιμο της Βουλής σβήνει τις ευθύνες τους για τα Μνημόνια. Τρίβουν τα χέρια τους και οι πρόθυμοι υπουργοί. Τι υποστηρίζουν οι συνταγματολόγοι, ικανοποίηση και στους δανειστές γιατί έτσι τη γλιτώνουν οι άνθρωποί τους.

ΣΜΥΡΝΗ 1922: Η φρικιαστική δολοφονία του Χρυσόστομου,από τον όχλο

Image
Τα όσα διέπραξαν οι Τούρκοι με την είσοδό τους στη Σμύρνη ήταν απάνθρωπα. Δεν σεβάστηκαν τίποτα και κανέναν.Η βαρβαρότητά τους δεν χωράει στον ανθρώπινο νου. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Rene Puaux περιέγραψε με ανταποκρίσεις του τα όσα απίστευτα έγιναν μπροστά στα μάτια του. Όπως η δολοφονία του Χρυσόστομου.

Η διασημότερη Ελληνοτουρκική αερομαχία στη Μικρά Ασία-ο άγραφος κώδικας τιμής των πιλότων

Γράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Image
Ο Λοχαγός του Τουρκικού στρατού, Αχμέτ Μπαχατίν, έπιασε με τα δυο του χέρια το πηδάλιο του αεροσκάφους του. Το τράβηξε προς το μέρος του και το έστρεψε στα αριστερά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το γκάζι στον κινητήρα. Το Γαλλικής κατασκευής διπλάνο τύπου Breguet 14 B2, που οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει σαν βοήθεια από τη «σύμμαχο» της Ελλάδας, με λεφτά των Σοβιετικών, πήρε μια μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Η μύτη του υψώθηκε και ξεκίνησε να διαγράφει ένα αόρατο κύκλο στον γαλάζιο και δίχως σύννεφα ουρανό του Μπαλ Μαχμούτ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ