}

11 Σεπτεμβρίου, 2015

Έκπτωση 30% στα εισιτήρια του τρένου για τις βουλευτικές εκλογές



Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων, σε όσους ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η έκπτωση είναι στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ´ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

ATHENS FLYING WEEK: Αρχίζει το εναέριο σόου στον Αττικό ουρανό!


Άφθονο θέαμα αναμένεται να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι της αεροπορικής ιδέας που θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο Τατοΐου στο πλαίσιο της ATHENS FLYING WEEK – INTERNATIONAL AIRSHOW 2015.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι τιμές περιμένουμε φέτος

Σε τιμές προ Μνημονίου αναμένεται να διατεθεί εφέτος το πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας της πτώσης της διεθνής τιμής του πετρελαίου.
Αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές στις διεθνείς τιμές και στην ισοτιμία δολαρίου – ευρώ, τότε σε έναν μήνα από σήμερα, οπότε και ξεκινά η νέα σεζόν θέρμανσης, το πετρέλαιο θα κάνει πρεμιέρα 0,80-0,85 ευρώ το λίτρο.

12 πράγματα που κάνουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Pursuit-Happiness-232
Κάθε άνθρωπος μέσα στην μέρα του, την εβδομάδα του, καθ όλη την διάρκεια της ζωής του καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο στάσεις: την αισιόδοξη και την απαισιόδοξη. Το μισογεμάτο ή το μισοάδειο. Λίγο πολύ -ας το παραδεχτούμε- όσο και αν μπαινοβγαίνεις ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο επιλογές κάτι από τα δύο υπερισχύει.
Και έτσι καταλήγουμε να έχουμε δύο τύπους ανθρώπων. Αυτούς που επιλέγουν να είναι χαρούμενοι με ή χωρίς λόγο και αυτούς που επιλέγουν να μην είναι, με ή χωρίς λόγο.

Κούρδοι: "Κηρύττουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στο τουρκικό κράτος"

LE MONDE: "Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK – Kurdistan Communities Union),καλεί σε ολοκληρωτική αντίσταση του κουρδικού λαού εναντίον του τουρκικού κράτους και των δυνάμεωνασφαλείας, κηρύττοντας έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέχρι τελικής   πτώσης.

«ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ» ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;

skaramagoseptebrhs

Ανδρεας Μουντζουρουλιας

Οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα συνέβαλαν σημαντικά στον οικονομικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Οι αγορές οπλικών συστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύονταν πάντα από την άσκοπη σπατάλη χρήματος, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε τεράστια “αμυντικά κενά”. Πληρώσαμε δις ευρώ και εξοπλισμένοι σωστά δεν είμαστε. 

Μεσάζοντες υπουργοί, στρατιωτικοί και γενικά η εγχώρια ολιγαρχία έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει κέρδος εις βάρος της πατρίδας μας, αγοράζοντας πολλές φορές ελλατωματικά οπλικά συστήματα, αφήνοντας ταυτόχρονα »γυμνή» από οποιαδήποτε ομπρέλα προστασίας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας. 

Και δεύτερος υπουργός στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα


Και δεύτερος υπουργός στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα


Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και θα προκαλέσουν... τρικυμία.

Σάλος θα προκληθεί στο Πανελλήνιο τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένεται να διαρρεύσουν τα ονόματα όχι ενός, αλλά δύο υπουργών που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές από τους «κοριούς» της ΕΥΠ, φέρονται να συμμετέχουν στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα και το εμπόριο κοκαΐνης.

Ή αυτοί ή εμείς, δεν σημαίνει αποχή...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους αντιμνημονιακούς πολίτες περί αποχής από τις εκλογές.
Τεράστιο λάθος! 

Αποχή σημαίνει μη συμμετοχή. Σημαίνει ότι αφήνει κανείς τους άλλους να αποφασίζουνγι αυτόν.
Και στην τωρινή περίπτωση που ο ''άλλος'' είναι οι μνημονιακοί ψηφοφόροιτο λάθος είναι ολέθριο. 

Τιμημένα γερατειά σε άτιμες συνθήκες


photo: World Bank Photo Collection@flickrΗ διεθνής οργάνωση HelpΑge International δημοσιοποίησε έκθεση για τις χώρες όπου οι ηλικιωμένοι ζουν καλύτερα. Σε σύνολο 96 κρατών, τα οποία αξιολογήθηκαν για την ποιότητα ζωής που προσφέρουν στην τρίτη ηλικία, πρώτα έρχονται η Ελβετία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γερμανία και ο Καναδάς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 79η θέση! 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ