}

12 Οκτωβρίου, 2014

Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί των ένστολων μετά την αποκατάσταση, Πόσα θα είναι τα αναδρομικά - Πίνακας


Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί των ένστολων μετά την αποκατάσταση, Πόσα θα είναι τα αναδρομικά - Πίνακας
Με κάλυψη του ήμισυ των μισθολογικών απωλειών ξεκινάει η σταδιακή αποκατάσταση των στελεχών αλλά και των συνταξιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης θα τους καταβληθούν αναδρομικά για 23 μήνες, όπως προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. 

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στην απόφαση αυτή κατέληξε το οικονομικό επιτελείο, καθώς κρίθηκε ότι δεν
είναι επαρκή τα δημοσιονομικά περιθώρια για επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Έτσι το κόστος για τον προϋπολογισμό για αυξήσεις σε ετήσια βάση και αναδρομικά περιορίζεται στα 498 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η πλήρης αποκατάσταση θα προσέγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Οι αυξήσεις από 1% έως 13% θα περάσουν στη μισθοδοσία τους από τον επόμενο μήνα και θα καλύψουν το 50% των περικοπών που τέθηκαν σε ισχύ τον Αύγουστο του 2012 με την εφαρμογή του Νόμου 4046/2012.

Με αυτό το... μοντέλο οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες. 

Παράλληλα θα προκύψουν και αυξήσεις σε σειρά επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν (π.χ. επίδομα υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, έξοδα παράστασης κ.ά.) από 4% έως και 18%. 




Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις παραδοχές του προϋπολογισμού αλλά και πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, για τους ενστόλους προβλέπονται τα ακόλουθα:

• Μέχρι το τέλος του έτους, αρχής γενομένης πιθανότατα από τον Νοέμβριο, θα αυξηθούν οι μισθοί τους καλύπτοντας το ήμισυ των απωλειών από τις μειώσεις που υπέστησαν το 2012. Η αύξηση μισθών και συντάξεων θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. 

• Δηλαδή με τη μισθοδοσία Νοεμβρίου θα λάβουν μέρος ή και το σύνολο – ανάλογα με τον βαθμό- των αυξήσεων του τελευταίου πενταμήνου. Το κόστος για τον προϋπολογισμό του 2014 όσον αφορά τους μήνες Ιούλιο-Δεκέμβριο ανέρχεται σε 91,5 εκατ. ευρώ. 

• Από τον Ιανουάριο του 2015 θα αρχίσουν να παίρνουν τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά για το διάστημα 1 Αυγούστου 2012 – 31 Ιουνίου 2014, όπως άλλωστε προβλέπεται και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διάστημα δηλαδή που οι αποδοχές τους ήταν «κουρεμένες». 

Παρότι τα αναδρομικά θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τμηματικά από τη νέα χρονιά, το κονδύλι που θα δαπανηθεί εγγράφεται στον φετινό προϋπολογισμό καθώς τώρα ελήφθη η σχετική κυβερνητική απόφαση. Το κόστος των αναδρομικών των ενστόλων υπολογίζεται στα 315 εκατ. ευρώ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση πλήρους κάλυψης των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι ένστολοι, τότε το κονδύλι για τα αναδρομικά θα έφθανε τα 630 εκατ. ευρώ κι αυτό για την καταβολή των αυξημένων μισθών και συντάξεων τα 183 εκατ. ευρώ σε εξαμηνιαία βάση ή τα 366 σε ετήσια. 

Όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω των δημοσιονομικών αναγκών επελέγη τελικά το Δημόσιο να καλύψει σε πρώτη φάση τον 50% των περικοπών και το ποσοστό αυτό να επηρεάσει όπως ήταν αναμενόμενο και τα αναδρομικά. 

Προσθέτουν ότι το μοντέλο της σταδιακής... αποκατάστασης βρίσκεται εντός του πλαισίου που έχουν βάλει οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες οι περικοπές δεν θα πρέπει να θίγουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Εξάλλου να σημειωθεί πως ως προς το ύψος των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2014, ξεκινούν από τα 92 ευρώ για τον μόνιμο στρατιώτη και φθάνουν τα 5.336 ευρώ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για ταξίαρχο (και αντίστοιχους βαθμούς σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό) τα αναδρομικά φθάνουν τα 2.277 ευρώ, για ταγματάρχη τα 1.150 ευρώ και για υπολοχαγό τα 713 ευρώ.

.bloko.gr

ΙΣΤΟΡΙΑ

12 Οκτωβρίου 1944: Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα και υψώνεται ξανά η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη [εικόνες]





Στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, η Αθήνα γιόρτασε την απελευθέρωσή της μετά από τις 1.264 μέρες γερμανική κατοχής. 
Ηταν στις 12 Οκτωβρίου όταν τα γερμανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από την Αθήνα, ενώ νωρίτερα ο διοικητής τους, ο στρατηγός Φέλμι, είχε φροντίσει να διαδοθεί η πληροφορία ότι οι Γερμανοί θα εγκαταλείψουν την ελληνική πρωτεύουσα, διαβεβαιώνοντας ότι κατά την αποχώρησή τους δεν θα υπάρξουν καταστροφές.
Παρόλα αυτά όμως οι Γερμανοί προτού αποχωρήσουν, δεν παρέλειψαν να αφήσουν ένα μακελειό ως αιματηρό ενθύμιο, καθώς εκτέλεσαν κάποιους Ελληνες πατριώτες στο Δαφνί.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, στην ομώνυμη πόλη της Ιταλίας υπογράφηκε η ιστορική Συμφωνία της Καζέρτας ανάμεσα στις αντιστασιακές οργανώσεις και πολιτικούς για την σύσταση κυβέρνησης και τους Βρετανούς
Η Συμφωνία της Καζέρτας όριζε ότι όλες οι δυνάμεις των ανταρτών που δρούσαν στην Ελλάδα ετίθεντο «υπό τας διαταγάς της κυβερνήσεως εθνικής ενότητος», η οποία με την σειρά της έθετε τις δυνάμεις αυτές υπό την επίβλεψη των Βρετανών και ειδικότερα, υπό τον Βρετανό στρατηγό Ρόναλντ Σκόμπι. Στόχος ήταν η χώρα να οδηγηθεί στην ομαλότητα αμέσως μετά από την απελευθέρωσή της.
Η ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας ήταν «η πιο όμορφη, η πιο ελαφριά μέρα του κόσμου», σύμφωνα με τον Γιώργο Σεφέρη. Σύσσωμος ο πληθυσμός της Αθήνας ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας, ενώ οι Γερμανοί από νωρίς είχαν κατεβάσει την σβάστικα από την Ακρόπολη ενώ κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, την οδό Πανεπιστημίου, στη Σταδίου, στο Ζάππειο και στην Ακαδημίας, ο κόσμος γιόρταζε την απελευθέρωση. Γνωστοί και άγνωστοι αγκαλιάζονταν ο ένας με τον άλλον, ενώ γαλανόλευκες και κόκκινες σημαίες υψώθηκαν στα περισσότερα κτήρια.
Ο νέος πρωθυπουργός της ελεύθερης πια Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου παρουσία της 3ης ορεινής ταξιοαρχίας, ύψωσε στην Ακρόπολη τη γαλανόλευκη, εκεί ακριβώς όπου πριν από μερικές ημέρες κυμάτιζε η σημαία των Γερμανών.
Ωστόσο, πέρα από τους πανηγυρισμούς και τη διάχυτη χαρά, η Ελλάδα μετρούσε τα βαριά της τραύματα από τη γερμανική κατοχή. Η χώρα είχε καταστραφεί οικονομικά, οι υποδομές της ήταν σε τραγική κατάσταση, ενώ οι μαζικές θανατώσεις, οι κακουχίες κ.λπ. είχαν εκτελέσει την Ελλάδα και από δημογραφικής άποψης.
Μετά από την απελευθέρωσή της, η Ελλάδα θρηνούσε 45.000 νεκρούς από την πείνα, 1.800 εκτελεσθέντες και 2.000 νεκρούς από τις εμφύλιες συγκρούσεις.
Η 70η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας, πέρα από τον συμβολισμό της για τα σύγχρονα δεινά που βασανίζουν τον ελληνικό λαό, παραμένει μια ευκαιρία να ανασυρθούν οδυνηρές -πλην πολύτιμες για το μέλλον μνήμες. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 



ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

H Tουρκία πλέον παίζει μεγάλο αυτόνομο και αντίθετο με τα συμφέροντα των ΗΠΑ παιχνίδι στην Μέση Ανατολή που φλέγεται και αυτό μπορεί να εξελιχθεί άκρως αρνητικά για την Ελλάδα, αφού έχει αποδειχθεί ότι η Ουάσιγκτον ακόμα και στις "καλές εποχές"αδυνατούσε να περιορίσει την επιθετικότητα της Αγκυρας,στο Αιγαίο, πόσο, μάλλον σήμερα.
Μείζον αρνητικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι πλέον η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ελέγχεται από πουθενά ούτε μπορούν οι ΗΠΑ να την σταματήσουν αν επιχειρήσει κάτι στο Αιγαίο ή στην Θράκη. Και αυτό είναι μία εξέλιξη άκρως αρνητική.
Οι ΗΠΑ είχα την βολική Ελλάδα (βασική την βολική πολιτική ελίτ της Ελλάδας) να εισπράττει "καρπαζιες" και να υποχωρεί συνέχεια στις τουρκικές απαιτήσεις και μπορούσαν να πιέζυν μέχρις ενός σημείου την Τουρκία.
Το μοναδικό κενό εξουσίας στις ΗΠΑ με την παραίτηση του Νίξον έφερε την εισβολή του 1974 στην Κύπρο.
Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: Η Τουρκία παρά τα προβλήματά της έχει εξελιχθεί σε μία ισχυρή οικονομία (όσοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική οικονομία "καταρρέει" αγνοούν θεμελιώδη μεγέθη της τουρκικής οικονομίας) και πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον "στα χαρτιά".
Η Τουρκία μετά το 2003 που αρνήθηκε την διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός στης στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, έχει καταστήσει σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι πλέον βάζει αυτό που θεωρεί "εθνικό συμφέρον" πάνω απ'όλα.
Αποτέλεσμα είναι οι ΗΠΑ να κάνουν ότι μπορούν για να ανατρέψουν τον Ρ.Τ.Ερντογάναλλά δεν το έχουν καταφέρει και αντιθετα ισχυροποιείται καθημερινά όλο και περισσότερο. Τοποθέτησε τον Α.Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία και ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.
Και ρίχνει συνεχώς "βέλη", όπως η πρόσφατη δημοσίευση του χάρτη του Κουρδιστάν που προκάλεσε οργή στην Αγκυρα.
Ως απάντηση στην κίνηση αυτήμ δεν θα συμμετάσχει ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νεζντέτ Οζέλ στην προγραμματισμένη, συνάντηση της επομένης εβδομάδας των Αρχηγών Επιτελείων από 20 χώρες, που  προετοιμάστηκε από τον Αμερικανό αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ,
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου και σε αυτή θα συμμετάσχουν  με σκοπό να αναζητηθούν οι προσφορότεροι τρόποι αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Αμερικανός τον παρακάλεσε τηλεφωνικά, αλλά ο Οζέλ αρνήθηκε να παραστεί.
Αντί αυτού θα παραβρεθεί ο αντιστράτηγος Ενρτάλ Οζτούρκ, επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων του τουρκικού επιτελείου.
Οι Τούρκοι με την κίνηση αυτή ήθελαν να προσβάλουν τον Αμερικανό στρατηγό, να υποβαθμίσουν την συνάντηση αλλά το κυριότερο να αποφύγουν οποιαδήποτε δέσμευση έναντι των ΗΠΑ, για άμεσες μελλοντικές κινήσεις τους.
Η ανταπάντηση ήρθε με άρθρο του Jonathan Schanzer ειδκού αναλυτής με άμεση πρόσβαση στην αμερικανική κυβέρνηση που δημοσίευσε άρθρο στο περιοδικό Politico με τίτλο "Μήπως είναι ώρα να πετάξουμε την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ;" .
Και καταλήγει ο Jonathan Schanzer  με μια συνοπτική φράση "Η Τουρκία απλά δεν είναι σύμμαχος".
"Η θεώρηση της Τουρκίας ως συμμάχου της Δύσης είναι πλέον μετέωρη, η Άγκυρα πεισματικά αρνείται να ενταχθεί στην κατά των ισλαμιστών συμμαχία, εκτός αν η συμμαχία στραφεί και κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Τα πάνω από 200 τουρκικά F-16 στέκουν ακίνητα, καθώς το ΙΚ κερδίζει επικίνδυνα έδαφος σε Ιράκ και Συρία. Αντίθετα οι άλλες, μουσουλμανικές, συμμαχικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ακόμα και το Κατάρ και η Ιορδανία, συμμετέχουν στην από αέρος εκστρατεία κατά των ισλαμιστών."
Εδώ βέβαια υπάρχει μια εμφανή προσπάθεια παραπλάνησης των αδαών πολιτών να αποκρυβεί ο ρόλος των ΗΠΑ, του Κατάρ, και της Σ.Αραβίας που χρηματοδότησαν και δημιούργησαν το ISIL,όπως αποκρύπτεται και το γεγονος ότι οι βομβαρδισμοί είναι και αναποτελεσματικοί αλλά και αναιμικοί, κάτι που υποδηλώνει το λιγότερο προσπάθεια προστασίας του ΙSIL, και περισσότερο δημιουργία εντυπώσεων στα δελτία ειδήσεων ώστε να πιστέψει ο μέσος πολίτης ότι Δύση και ISIL είναι εχθροί και ότι δεν δούλεψαν στην πραγματικότητα στο ίδιο "μαγαζί".
Συνεχίζει ο αναλυτής "Αν και επιτρέπει (η Τουρκάι) σε μη εξοπλισμένα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιχειρούν από τουρκικό έδαφος, η Άγκυρα αρνείται να επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση από τα αεροδρόμιά της. Αυτό υποχρεώνει τις αμερικανικές και συμμαχικές αραβικές αεροπορικές δυνάμεις να επιχειρούν από βάσεις στο Κατάρ, την Ιορδανία και τα ΗΑΕ. Το Ινσιρλίκ παραμένει κλειστό για τους συμμάχους.
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το ίδιο είχε γίνει το 2003, κατά παραβίαση του Άρθρου 5 του καταστατικού της συμμαχίας, η οποία βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει το επιχείρημα ότι η Τουρκία είχε το δικαίωμα να μη επιθυμεί την εμπλοκή της στον ατυχή αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ.
Η Τουρκία όμως έπραξε τα ίδια και το 2001, όταν αρνήθηκε να ενισχύσει την συμμαχία στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Είχε σημαντικό ρόλο στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μόνο όμως υπό τους όρους όμως που επέβαλε στην συμμαχία ο Ερντογάν. Οι Τούρκοι ενδιαφέρονταν να δουν στην εξουσία στη Λιβύη τους Αδελφούς Μουσουλμάνους."
Και συνεχίζει "Η Τουρκία όμως πια, από πρότυπο της κοσμικής ισλαμικής χώρας, αυτή την στιγμή, επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κράτος με αμφίσημη ιδεολογία, ή ακόμα χειρότερα ένα κράτος με πολύ κοντινή στο ακραίο Ισλάμ ιδεολογία. Το γεγονός ότι το κυβερνών ΑΚΡ είναι κομμάτι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι ενδεικτικό της πολιτικής που ακολουθεί.
Η Τουρκία δεν πολεμά την τρομοκρατία, επιτρέπει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ή τουλάχιστον δεν λαμβάνει μέτρα ελέγχου της. Μέχρι πρότινος δεν είχε καν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση το Μέτωπο αλ Νούσρα, την έκφραση της αλ Κάιντα δηλαδή, σε Συρία και Ιράκ. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Άγκυρα ανακοίνωσε την αγορά κινεζικού πυραυλικού συστήματος."
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eνιαίο μοντέλο στις συντάξεις με 350 ευρώ για όλους! Ακόμη ένα success story με υπογραφή Σαμαρά


sintaksi

Κλείδωσαν οι συντάξεις που θα καταβάλλουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου και για τα επόμενα επτά χρόνια. Η βασική σύνταξη διαμορφώνεται στα 360 ευρώ για τη νέα χρονιά ενώ στο ποσό αυτό θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη που συνδέεται με τα έτη ασφάλισης.
Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη βασική σύνταξη, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:
-Ο τρόπος υπολογισμού θα είναι κοινός στο δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή θα υπάρξει ένα ενιαίο “μοντέλο”
-Τα χρόνια ασφάλισης θα υπολογιστούν με ένα “μικτό” σύστημα.
Για τα χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 ισχύει ο παλαιός τρόπος υπολογισμού, δηλαδή το κάθε ταμείο εφαρμόζει το δικό του σύστημα. Τα χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή από το άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει διαβεβαιώσει πως δεν τίθεται θέμα μειώσεων στις κύριες συντάξεις και αυξήσεων στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Παράλληλα, επισημαίνει πως για το 2015 η βασική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 360 ευρώ και το ποσό αυτό σταδιακά θα αυξάνεται.
Πώς υπολογίζεται η βασική σύνταξη
Το ποσό της βασική σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν θα υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Η πρώτη εφαρμογή ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου 2016, λαμβάνοντας υπόψη τις μακροοικονομικές προβλέψεις των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για παράδειγμα για το 2016, με πρόβλεψη για μεταβολή του ΑΕΠ κατά 2,9% και του δείκτη τιμών κατά 0,3%μ ο συντελεστής είναι: δ=50% (ΑΕΠ+ΔΤΚ)=50% (2,9+0,3)=1,6% μεγαλύτερο του ΔΤΚ=0,3%Επειδή ο Δείκτης Τιμών είναι άνω φράγμα για την αύξηση, η βασική σύνταξη θα είναι ίση με 360Χ(1+0,3%)=361,08 ευρώ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το 2017, η βασική σύνταξη θα είναι 361,16 ευρώ, το 2018 364 ευρώ, το 2019 368,19 ευρώ, το 2020 371,20 ευρώ και το 2021 375 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα αφορά όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015. Κυρίως επηρεάζονται όσοι είναι κάτω των 50 ετών και θα θεμελιώσουν δικαίωμα μετά το 2020.
Όσοι θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια θα έχουν οριακές μεταβολές στα ποσά της σύνταξης.
Δημοσιεύθηκε: 12/10/2014 11:45




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ- 

Χωρίζουν το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ από την ΕΛΛΑΔΑ!!!


!
44111111
Μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αντιληφθεί ότι η πορεία σύγκρουσης με την Αθωνική Πολιτεία που έχει επιλέξει θα είναι ολέθρια για τον ίδιο τον Ελληνισμό, δίνεται από την … απουσία κυβέρνησης!
Σήμερα, στην συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, που συζητείται το θέμα, οι ηγούμενοι 20 μονών αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία και αποφασίστηκε να μην ληφθεί απόφαση τώρα εκ του λόγου ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση για να συζητήσει το θέμα και ανανεώθηκε το ραντεβού της σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση ή της ανάκλησης των φορολογικών διατάξεων για τη νέα κυβέρνηση.
Το διατάξεων που προβλέπουν την φορολόγηση των ακινήτων κια των εισοδημάτων που προέρχονται από τα ακίνητα των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, κάτι που θα οδηγούσε αυτόματα στην οικονομική καταστροφή και στην εξαθλίωση των Μονών του Αγίου Όρους, αλλά το κυριότερο, παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη σύνδεσης της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας. Δηλαδή παραβιάζεται από την Ελληνική Πολιτεία η συμφωνία πρόσδεσης με την Αθωνική Πολιτεία.
Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει πράξη αυτό:
Θα ανακηρυχθεί η αυτονομία και στην πράξη η ανεξαρτησία της Χερσονήσου και θα ζητηθεί η επέμβαση των ομόδοξων κρατών και πιο συγκεκριμένα της Ρωσίας!
Κατ’αυτό τον τρόπο η ακυβερνησία … έσωσε για την Ελλάδα το Άγιο Όρος καθώς οι ηγούμενοι έκριναν ότι«Δεν υπάρχει συνομιλητής για την εξέταση του ζητήματος ούτε Βουλή για να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» .
Για αυτό θα συγκροτηθεί νέα σύναξη, λίγο μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης, ανέφερε αγιορείτικη πηγή. Η εξαίρεση από τη φορολόγηση των εσόδων της ακίνητης περιουσίας των μονών, είναι το κύριο αίτημα των Αγιορειτών μοναχών, όπως άλλωστε γινότανε μέχρι τώρα.
Η εξαίρεση αυτή προβλέπεται και σε σχετική διάταξη του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος καθορίζει τις σχέσεις της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας.
Παραθέτουμε και ορισμένα αποσπάσματα επιστολής του Μοναχού Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτη προς την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες, η οποία είναι όντως πολύ περιεκτική ως προς τις προθέσεις των Αγιορειτών.
«Μη καταφέρεσθε κατα του Αγίου Όρους αλλά να είσθε υπερήφανοι που ευρίσκεται εις την Ελλάδα και αποτελεί φάρον και σχολείον δι όλους.
Κυβερνήται και κυβερνόμενοι, διαφυλάξατε το Άγιον Όρος ως κόρην οφθαλμού καθώς και αυτό διαφύλαξεν και διατήρησεν επί αιώνας την εθνικοθρησκευτικήν μας κληρονομίαν και την παρέδωσαν όπως έπρεπεν μέχρις των ημερών μας.
Μη γένητε συμμέτοχοι εις το έγκλημα της διώξεως και του διεθνισμού. Η ιστορία έχει γράψει πολλούς Εφιάλτας μη συγκαταριθμηθήτε και σεις με αυτούς. Το Άγιον Όρος ανήκει εις την Ελλάδα. Το Αγιον Όρος φυλλάτει την Ελλάδα».
Σε ότι αφορά την προειδοποίηση των Αγιορειτών ότι θα ζητηθεί η βοήθεια των ομόδοξων κρατών, σύμφωνα με μεγάλη διαδικτυακή εφημερίδα, όπως η Ρωσία, πηγές ρωσικής κυβέρνησης στην Μόσχα ανέφεραν ότι «Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το Άγιο Όρος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μοναστική πολιτεία για τον ρωσικό λαό. Θα δούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουμε»…

Ancient Greece 3D - Tomb of Amphipolis, Greece - HD

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕ 3D ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ 3 ΛΕΠΤΩΝ!!!!


 Όλη η Ελλάδα, αλλά και όλος ο πολιτισμένος κόσμος παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και αναμένουν την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού.
Ποιος ή ποιοι ή τι κρύβει το μεγαλοπρεπές και μοναδικό αυτό μνημείο. Έτσι λοιπόν με την αγωνία να μεγαλώνει μέρα με την μέρα, οι αρχαιολογικές έρευνες στην Αμφίπολη προχωρούν με τους επιστήμονες να προσπαθούν να εισέλθουν στον τέταρτο θάλαμο.
Ταυτόχρονα ένα νέο εντυπωσιακό video ήρθε για να δείξει την τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου μέχρι το σημείο που βρίσκονται σήμερα οι επιστήμονες. Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αξίζει να το δείτε και είναι μόνο 3'. 






ΝΤΡΟΠΗ!!!

Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις!




Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές 

αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.

Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. 

Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή. 

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.
Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Σκόπια: Κράτος – βόμβα στα ασταθή Βαλκάνια

Το κράτος των Σκοπίων κατέφυγε στη συμμαχία της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιεί ως βάση του νεοοθωμανισμού της στα Βαλκάνια 

Γράφει ο Νικόλαος Ι. Μέρτζος 

Η κυβέρνηση κατηγορείται τελευταίας πως «πούλησε τη Μακεδονία», επειδή ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα δέχεται ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης «Μακεδονία», η οποία θα ισχύει erga omnes έναντι όλων. Φυσικά, επανέλαβε κατά λέξη την απόφαση που, αρχές του 2007, έλαβαν όλα τα τότε κόμματα της Βουλής πλην του ΛΑΟΣ. Βάσει αυτής, όμως, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του μοιραίου αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους υιού, τον Απρίλιο του 2007 στο Βουκουρέστι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφάσισε ομόφωνα ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν μόνον εφόσον έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα «μία αμοιβαίως αποδεκτή ονομασία», όπως όρισε τον Απρίλιο του 1993 το Συμβούλιο Ασφαλείας με το Ψήφισμα 817, το οποίο έως σήμερα αναγνωρίζει κράτος μόνον με προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν περιέχει το όνομα «Μακεδονία» η προσωρινή ονομασία;

Όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είχαν προτείνει εξαρχής το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, όπως επεσήμανε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, ο οποίος όμως υπογράμμισε ορθά ότι η ουσία των προβλημάτων έγκειται στη θεσμική αλυτρωτική συγκρότηση των Σκοπίων. «Το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού», είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πράγματι, η μονοπώληση του ονόματος θέσπισε το κρατικό ιδεολόγημα του «μακεδονισμού». Ευαγγελίζεται ουρανόθεν δια του Τίτο ότι τάχα η –ουδέποτε- «ενιαία Μακεδονία διαμελίσθηκε το 1913 ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία. Η Βαρντάρσκα Μακεδονία το 1944 κατέλυσε τον σερβικό ζυγό και από το 1991 είναι η πρώτη ανεξάρτητη κοιτίδα του «μακεδονικού έθνους» που έχει το καθήκον να απελευθερώσει τα υπόδουλα τμήματα και να τα ενώσει σε μία ενιαία Μακεδονία». Ήταν το προοίμιο του Συντάγματος τους έως και το 1993. «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για την Εθνική Ένωση της Μακεδονίας» ονομάζεται το BMPO-DPMNE που κυβερνά τα Σκόπια. Το BMPO – DPMNE ίδρυσαν οι Βούλγαροι και διεξήγαγε από πλευράς τους τον μακεδονικό αγώνα.

Ο «Μακεδονισμός» στρέφεται εναντίον όλων των γειτόνων του και όλων των πολιτών του. Μετέτρεψε τα Σκόπια σε κράτος – βόμβα στα ετοιμόρροπα Βαλκάνια. Η κατάρρευσή του θα προκαλέσει ντόμινο και σκηνές της Μέσης Ανατολής. Συμφέρει, συνεπώς την Ελλάδα να απελευθερωθούν τα Σκόπια από το ιδεολόγημά τους, ώστε να κλείσουν όσα άκρως επικίνδυνα μέτωπα άνοιξαν και είναι τα εξής:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ο «Μακεδονισμός» συνοψίζει την βουλγαρική Ιστορία στη Μακεδονία. Όλοι οι ήρωές του ήσαν Βούλγαροι Μακεδόνες και η γλώσσα του βουλγαρική διάλεκτος. Κοινές και οι εθνικές επέτειοι. Η Σόφια από το 2010 απαιτεί να περιληφθούν όλα αυτά σε ένα Σύμφωνο Καλής Γειτονίας. Αλλιώς απειλεί να ασκήσει βέτο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Επιδιώκει να καταστήσει τα Σκόπια αδελφό κράτος με αδελφό λαό, κοινή Ιστορία και κοινές επετείους. Μυριάδες Σλαβομακεδόνες έχουν ήδη αυτοδηλωθεί Βούλγαροι Μακεδόνες και έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια. Ήδη εγγίζουν το 9% - 10% του πληθυσμού, αλλά τριπλασιάζονται με τις οικογένειές τους. Πρώτος δηλώθηκε Βούλγαρος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και ηγέτης του BMPO – DPMNE Λ. Γκεοργκιέφσκι. Στις 3/1/2012 η Σόφια δημοσίευσε πιστοποιητικό ότι ο Πρόεδρος Κ. Γκλιγκόροφ ήταν Βούλγαρος.

ΑΛΒΑΝΟΙ
Οι Αλβανοί πολίτες των Σκοπίων αποτελούν τουλάχιστον το 25,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Κυριαρχούν συμπαγείς στο δυτικό τμήμα του κράτους καις την πρωτεύουσα Σκόπια. Μετά την ένοπλη ανταρσία τους και τη Συμφωνία της Ακρίδας το 2001, αποτελούν τη δεύτερη εθνική συνιστώσα του κράτους και συγκυβερνούν υποχρεωτικά. Λειτουργούν δημόσια αλβανικά σχολεία όλων των βαθμίδων και αλβανικό πανεπιστήμιο. Ελέγχουν 14 Δήμους και κατέλαβαν 27 έδρες από τις 123 της σημερινής Βουλής. Με δείκτη γεννήσεων 3,5 έναντι 0,9 των χριστιανών, γεννούν το 70% όλων των νεογνών. Το 2013 ο Γκρούεφσκι ομολόγησε: «Η δημογραφική ύφεση οδηγεί στην εξαφάνισή μας. Είναι τρομακτικό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια».

Θεωρούν μεταλλαγμένους Βούλγαρους τους Σλαβομακεδόνες και επιδιώκουν συνομοσπονδία αλβανικό κράτος και σλαβικό. Στις 20/9/2014 ο Αλβανός δήμαρχος των Σκοπίων, Νεβζάτ Χαλίλι, ανακήρυξε τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας». Το 2012 ο Αλβανός υπουργός Αμύνης των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, εισήγαγε την αλβανική γλώσσα στον Στρατό, οπότε ο Σλαβομακεδόνας αρχηγός του ΓΕΣ Μίτρε Αρσόφσκι δήλωσε: «Τέτοιου είδους διαχωρισμοί οδηγούν στη διάσπαση του στρατού. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον γιουγκοσλαβικό στρατό, ο οποίος διαλύθηκε και κανείς δεν μπόρεσε να τον σώσει, όταν εισήλθαν από την κερκόπορτα η πολιτική και ο εθνικισμός». Από τον Ιανουάριο του 2011 εξαπολύουν αλλεπάλληλες συγκρούσεις.

Τα Σκόπια ζώνει το φάσμα της «Μεγάλης Αλβανίας», την οποία το 2012 ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα όρισε «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα». Ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας των Σκοπίων Σουλεϊμάν Ριτζέτι κήρυξε: «Η ένωση των αλβανικών εδαφών είναι θέλημα Αλλάχ». Τον Μάρτιο του 2012 ο Γκρούεφσκι σπεύδει στα Τίρανα. Οι Αλβανοί στα Τίρανα και στην Πρίστινα έκαψαν φωτογραφίες του και τη σημαία του με συνθήματα «Κάτω η Μακεδονία», «Θέλουμε εθνική Αλβανία».

Το 2011 ένας διεθνής αυτοκινητόδρομος ένωσε τις πρωτεύουσες Τίρανα και Πρίστινα, την οποία εφέτος ενώνει με την πόλη των Σκοπίων νέος αυτοκινητόδρομος. Κατασκευαστές αυτών είναι οι Τούρκοι. Μουσουλμάνοι επικρατούν στη «Μεγάλη Αλβανία» και προστάτης τους εμφανίζεται ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας. Τον υποδέχθηκαν στις 25/10/2013 στην Πρίστινα οι πρωθυπουργοί του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και της Αλβανίας Έντι Ράμα, ως δίδυμο της «Μεγάλης Αλβανίας». Ο Ερντογάν είπε: «Η Τουρκία είναι Κόσοβο και το Κόσοβο Τουρκία. Εδώ αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας».

ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυτοεγκλωβισμένο, έτσι, το κράτος των Σκοπίων κατέφυγε στη συμμαχία της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιεί ως βάση του νεοοθωμανισμού της στα Βαλκάνια με ισχυρές θέσεις και κοινή σημαία το Ισλάμ. Γράφει σε βιβλίο του ο τότε υπουργός Εξωτερικών και ήδη πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου: «Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Μακεδονία, Σαντζάκ. Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Ρουμανία, αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας. Η ζώνη από Μπέκατς, Βοσνία, Σαντζάκ, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Μακεδονία, Βουλγαρία, Δυτική Θράκη και Ανατολική Θράκη, έχει τον χαρακτήρα ζωτικής αρτηρίας για τη γεωπολιτική της Τουρκίας».

Επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στα Σκόπια. Παρασκευή 30/9/2011, ημέρα προσευχής του Ισλάμ, έκανε ναμάζι στο οθωμανικό ζωγραφιστό τζαμί του Τέτοβο και διαβεβαίωσε τα πλήθη πιστών: «Δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε όσο ανάμεσά σας βρίσκονται εγγόνια της οθωμανικής κληρονομιάς. Αδέλφια μας ζουν στη Βοσνία, στην Πρίστινα, στο Πρίσρεν, στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Τέτοβο».

Η κολοσσιαία τουρκική TAV Airports Holding ανέπτυξε και εκμεταλλεύεται για 20 χρόνια τα δύο μοναδικά αεροδρόμια σε Σκόπια – Αχρίδα και ένα νέο εμπορευματικό αερολιμένα στο Στιπ. Τουρκικοί ουρανοξύστες 40 ορόφων κύκλωσαν τα Σκόπια. Περισσότερα από 300 νέα τζαμιά στη χώρα. Στην πρωτεύουσα λειτουργούν 27 τζαμιά και μόνον 15 εκκλησίες. Το 2007 καθιερώνεται ο ετήσιος εορτασμός «Ημέρα Διδασκαλίας της Τουρκικής». Το 2010 νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και 4ο Διεθνές Συνέδριο Ισλαμικού Πολιτισμού των Βαλκανίων και μετά 7ο Διεθνές Συνέδριο Κεμάλ Ατατούρκ.

Τον χαβά τους, φυσικά, οι λωτοφάγοι της Αθήνας!

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Ώρα να πετάξουμε την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ;


Η κουρδική πόλη Κομπάνι, στη δυτική Συρία, πολιορκείται από τους ισλαμιστές. Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους βομβαρδίζουν τους ισλαμιστές στο Κομπάνι. Οι αεροπορικές επιδρομές, όμως, από μόνες τους, ίσως να μην αρκούν. Τα τουρκικά άρματα μάχης που βρίσκονται, αυτή την στιγμή, στα σύνορα, αποτελούν ίσως, το καλύτερο μέσο για να αποτραπεί μια σφαγή. Όμως οι Τούρκοι αρνούνται να πολεμήσουν, παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο τους ψήφισε σχετικά, στις 2 Οκτωβρίου.

Του Jonathan Schanzer, 9 Οκτωβρίου 2014
ΠΗΓΗ: POLITICO
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας


Μια εβδομάδα μετά την ψηφοφορία η Τουρκία εξακολουθεί να μην ενισχύει τους συμμάχους της στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η θεώρηση της Τουρκίας ως συμμάχου της Δύσης είναι πλέον μετέωρη, η Άγκυρα πεισματικά αρνείται να ενταχθεί στην κατά των ισλαμιστών συμμαχία, εκτός αν η συμμαχία στραφεί και κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Τα πάνω από 200 τουρκικά F-16 στέκουν ακίνητα, καθώς το ΙΚ κερδίζει επικίνδυνα έδαφος σε Ιράκ και Συρία. Αντίθετα οι άλλες, μουσουλμανικές, συμμαχικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ακόμα και το Κατάρ και η Ιορδανία, συμμετέχουν στην από αέρος εκστρατεία κατά των ισλαμιστών.

Η τουρκική απουσία είναι πλέον ύποπτη. Είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Φυσικά το ΝΑΤΟ δεν δημιουργήθηκε για να πολεμήσει το ΙΚ. Ωστόσο η τουρκική στάση υποδηλώνει το πόσα λίγα το καθεστώς Ερντογάν έχει πράξει για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. 

Με πολλούς και διαφόρους τρόπους η Τουρκία δυσκολεύει τον αγώνα κατά του ΙΚ. Αν και επιτρέπει σε μη εξοπλισμένα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροχήματα να επιχειρούν από τουρκικό έδαφος, η Άγκυρα αρνείται να επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση από τα αεροδρόμιά της. Αυτό υποχρεώνει τις αμερικανικές και συμμαχικές αραβικές αεροπορικές δυνάμεις να επιχειρούν από βάσεις στο Κατάρ, την Ιορδανία και τα ΗΑΕ. Το Ινσιρλίκ παραμένει κλειστό για τους συμμάχους.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το ίδιο είχε γίνει το 2003, κατά παραβίαση του Άρθρου 5 του καταστατικού της συμμαχίας, η οποία βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει το επιχείρημα ότι η Τουρκία είχε το δικαίωμα να μη επιθυμεί την εμπλοκή της στον ατυχή αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ.

Η Τουρκία όμως έπραξε τα ίδια και το 2001, όταν αρνήθηκε να ενισχύσει την συμμαχία στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Είχε σημαντικό ρόλο στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μόνο όμως υπό τους όρους όμως που επέβαλε στην συμμαχία ο Ερντογάν. Οι Τούρκοι ενδιαφέρονταν να δουν στην εξουσία στη Λιβύη τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Όλα τα παραπάνω [παρά την κάποια συμμετοχή σε κάποιες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ] αποδεικνύουν ένα και μόνο γεγονός: Η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος της Δύσης. Φυσικά η συμπεριφορά της Τουρκίας ως συμμάχου δεν μπορεί να κριθεί μόνο σε στρατιωτικό-επιχειρησιακό επίπεδο.

Το καταστατικό της συμμαχίας αναφέρει, ότι οι χώρες μέλη οφείλουν νααλληλοϋποστηρίζονται σε περίπτωση επίθεσης ιδεολογικού αντιπάλου. Η τουρκική δημοκρατία, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, μέχρι το 1952 που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ ήταν ένα κοσμικό κράτος.

Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε το 1949 για να αντιταχθεί στην ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της. Με την πάροδο των ετών όμως το εύρος των απειλών αυξήθηκε, με σημερινό βασικό αντίπαλο το ακραίο Ισλάμ και την ιδεολογία του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ).

Η Τουρκία όμως πια, από πρότυπο της κοσμικής ισλαμικής χώρας, αυτή την στιγμή,επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κράτος με αμφίσημη ιδεολογία, ή ακόμα χειρότερα ένα κράτος με πολύ κοντινή στο ακραίο Ισλάμ ιδεολογία. Το γεγονός ότι το κυβερνών ΑΚΡ είναι κομμάτι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι ενδεικτικό της πολιτικής που ακολουθεί.

Η Τουρκία δεν πολεμά την τρομοκρατία, επιτρέπει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ή τουλάχιστον δεν λαμβάνει μέτρα ελέγχου του. Μέχρι πρότινος δεν είχε καν αναγνωρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση το Μέτωπο αλ Νούσρα, την έκφραση της αλ Κάιντα δηλαδή, σε Συρία και Ιράκ. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Άγκυρα ανακοίνωσε την αγορά κινεζικού πυραυλικού συστήματος.

Η κρίση στο Κομπάνι, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει, ότι παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον η Τουρκία του Ερντογάν είναι χαμένη υπόθεση για τη Δύση. Απλώς δεν είναι σύμμαχος. 

Πηγή Defence-Point 

Το αραβικό παζάρι του Ερντογάν


Γράφει ο Πάνος Χαρίτος 

Όταν οι Κούρδοι έστρωναν κόκκινο χαλί για τις τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας, το τελευταίο πράγμα που φαντάζονταν ήταν πως η στρατιωτική μηχανή της Άγκυρας θα παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις απέλπιδες προσπάθειες των μαχητών του Κομπάνι να υπερασπιστούν την πόλη τους.

Οι πρώτες σκιές αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας για εμπλοκή και υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας αποτυπώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Απαντώντας στο ερώτημα για την εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας, τόνισε πως «το Ισλαμικό Χαλιφάτο αποτελεί απειλή, ωστόσο ο ISIS και το ΡΚΚ είναι το ίδιο και το αυτό».

Όταν η τουρκική Βουλή ενέκρινε την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ, όλοι εκτιμούσαν πως αυτό δεν θα συμβεί ανέξοδα. Προέβλεπαν ανταλλάγματα και πως η διαδικασία των κουρδικών εδαφών στη Συρία θα εξαρτιόταν από την κινητοποίηση των τουρκικών αιτημάτων.

Αν και υποψιασμένοι για τις πραγματικές προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ξένοι διπλωμάτες και αναλυτές αδυνατούσαν να προβλέψουν πως οι τούρκοι στρατιώτες που θα οδηγούσαν τα άρματα μάχης στα σύνορα με το Κομπάνι θα έστεκαν στην οροφή τους χαζεύοντας με τα κιάλια τις εξελίξεις στο μέτωπο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα στηρίζει τους ισλαμιστές που μάχονται τους Κούρδους. Το 2012, όταν η κουρδική επαρχία Ροτζάβα στη Συρία ανακήρυξε μονομερώς την αυτονομία των εδαφών της, η Τουρκία απάντησε πως δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. Την επόμενη κιόλας ημέρα προχώρησε στον εξοπλισμό της Jabhat Al Nusra (η οργάνωση που δρα για λογαριασμό της Αλ Κάιντα στη Συρία), η οποία επιτέθηκε στους Κούρδους. Την περίοδο εκείνη υπήρξε και η πρώτη προσέγγιση από πλευράς Άσαντ για τη στήριξη των Κούρδων της Συρίας, αφού ο εχθρός ήταν πλέον κοινός.

Για την Άγκυρα η μάχη στο Κομπάνι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει τον πόλεμο με τους Κούρδους. Με άλλα λόγια, εφόσον ο άξονας των κουρδικών χωριών της Βόρειας Συρίας περιέλθει στα χέρια του Ισλαμικού Χαλιφάτου, τότε αποδυναμώνεται και η σημασία της αυτονομίας των κουρδικών επαφών σε Συρία – Ιράκ, κι εφόσον ποτέ προκύψει και στην Τουρκία.

Βεβαίως για το παραπάνω θεώρημα υπάρχει μία προϋπόθεση. Οι τζιχαντιστές θα πρέπει να κρατήσουν τα εδάφη αυτά και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε βάθος χρόνου.

Ακόμα και αν η Άγκυρα διατηρήσει ρόλο θεατή στη Συρία, κάποια στιγμή οι ξένες δυνάμεις θα εξαναγκαστούν να πάρουν θέση με χερσαίες δυνάμεις που τουλάχιστον θα δημιουργήσουν μία ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ώστε να περιορίσουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου και να κλείσουν τις κάνουλες χρηματοδότησης του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η συμμετοχή με πρώην ή ενεργά στελέχη μυστικών υπηρεσιών και ειδικών δυνάμεων που παρέχουν πληροφορίες για τις κινήσεις των τζιχαντιστών στους Κούρδους είναι υπαρκτή και αναμένεται να ενταθεί στο μέτωπο της Συρίας. Αυτό, όμως, σε συνδυασμό με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, δεν αρκεί για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Μέχρι τη διαμόρφωση μιας εσωτερικής συμμαχίας που θα μπορεί να συσπειρώσει και να επηρεάσει τις εξελίξεις στο πολεμικό και πολιτικό μέτωπο της Συρίας, η Τουρκία θα έχει την άνεση του χρόνου και χώρου για να παζαρεύει ανταλλάγματα.

Αν και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Κομπάνι, η Άγκυρα εκλαμβάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως ευκαιρία για γενικότερη επαναδιαπραγμάτευση. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να έλθουν και από αλλού… Κύπρος, ΑΟΖ, Αιγαίο και ό,ποια άλλα ζητήματα η Τουρκία θεωρεί ανοιχτά στην άλλη μεριά των συνόρων, μακριά από το Κομπάνι, έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους για να βρεθούν και πάλι στους τίτλους της επικαιρότητας…

Πηγή εφημ. «Αυγή της Κυριακής»

Επιστολή πρόκληση “μουσουλμάνων” της Θράκης στον Αμερικανό πρέσβη - Ανοίγουν θέμα καταπίεσης "Τούρκων"!!


ImageΑυτοί που χρόνια τώρα προσπαθούν ν΄ “ανάψουν φωτιά” στην Θράκη τραβάνε το σχοινί με την απόλυτη ανοχή και αδιαφορία των Αθηνών. Οι εκπρόσωποι “τουρκικών συλλόγων” (όπως αυτοαποκαλούνται)  της Θράκης έστειλαν επιστολή στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα στην οποία …διαμαρτύρονται επειδή η έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ αποκαλεί ορθώς την μειονότητα “μουσουλμανική” κι όχι “τουρκική” όπως οι ίδιοι απαιτούν! Και κάνουν λόγο για "καταπιεσμένους Τούρκους" σε Ρόδο και Κω!

Καλούν μάλστα τον αμερικανό πρέσβη στην Θράκη για να διαπιστώσει όπως λένε -ψευδέστατα- “τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζουν” . Κι αν αυτό δεν είναι δυνατόν ζητούν να κατέβουν εκείνοι στην Αθήνα και να τον επισκεφθούν στην πρεσβεία!

Δεν πρόκειται για γραφικούς. Το τουρκικό σχέδιο για “άλωση” της Θράκης βρίσκεται σ΄εξέλιξη πολλά χρόνια τώρα. Η Τουρκία δουλεύει μεθοδικά για τις επιδιώξεις της στην Θράκη σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη ,ακόμη και στις ΗΠΑ. Σύλλογοι Τούρκων που έχουν ιδρυθεί σε χώρες όπου ζουν πολλοί Τούρκοι -όπως στην Γερμανία- κάνουν αισχρή προπαγάνδα, υπέρ της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης”.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την προσωπική σελίδα του προέδρου ενός τέτοιου συλλόγου στο Λίπσταντ-Γερμανίας! Την εντόπισαν τα tourkikanea.gr. 
Όπως έχουμε ξαναγράψει η Αθήνα …κοιμάται. Ή ακόμη χειρότερα είναι συνένοχη σ΄ όσα προετοιμάζονται.

Η επιστολή πρόκληση των “τούρκων”:

Εξοχότατε, 

Ως εκπρόσωποι των σημαντικότερων ενώσεων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έχουμε διαβάσει την έκθεση “Ελλάδα 2013 Διεθνής Έκθεση Θρησκευτικής Ελευθερίας" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα. 
Πριν μοιραστούμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας για την εν λόγω έκθεση, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να επαναλάβουμε στην Εξοχότητά σας την ευγνωμοσύνη μας για την αύξηση του ενδιαφέροντος των αρχών των ΗΠΑ στις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας στη χώρα μας, την Ελλάδα. 

Εξοχότατε, 
Είχαμε ήδη μοιραστεί τις σκέψεις και τις απόψεις μας σχετικά με την προηγούμενη έκθεση "Ελλάδα Διεθνής Έκθεση Θρησκευτικής Ελευθερίας 2012», μέσω της επιστολής μας με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2013 όπως είχαμε εκθέσει τις απόψεις μας για την έκθεση «Ελλάδα 2013 Διεθνής Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω e-mail μας της 24ης Απριλίου 2014 .

Εκτός από τα έγγραφα αυτά, κάποιοι από εμάς είχαν επίσης αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο δίμηνο για να συναντηθούν με το προσωπικό σας, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε εδώ στην Δυτική Θράκη. Προσβλέπουμε στη συνέχιση και την εμβάθυνση του διαλόγου μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες και να αναζητήσουμε τρόπους για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα. 
Από την άλλη πλευρά, η αίσθηση μας για την έκθεση έχει μια απογοήτευση. Αυτό δεν προκύπτει από το γεγονός ότι η έκθεση, είναι απλώς μια επανάληψη των προηγούμενων. Η απογοήτευσή μας προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι η έκθεση, μετά από τόσες πολλές επιστολές και επαφές, για άλλη μια φορά δεν αντικατοπτρίζει καμία από τις πραγματικότητες επί του εδάφους της Δυτικής Θράκης στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών. Με άλλα λόγια, τα παράπονά μας αντιμετωπίζονται ως ανύπαρκτα. 

Εξοχότατε, 
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επιστολή μας με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου του 2013 αντανακλά τις λεπτομερείς απόψεις μας και παρουσιάζει πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα προβλήματά μας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας. 

Επιπλέον, σε μια συνάντηση μεταξύ του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και τουςεκπροσώπου του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουνίου 2014, μετά από τη σαφή εκλογική νίκη του Κόμματος σε Ροδόπη και την Ξάνθη στο εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι σας ενημερώθηκαν πλήρως για άλλη μια φορά για τα προβλήματα της τουρκικής Μειονότητας . 

Εξοχότατε, 
Όσον αφορά τη διατύπωση περί «Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης» που χρησιμοποιείται για να μας περιγράψει στην έκθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία μας, όχι η εθνική μας ταυτότητα. Εθνική ταυτότητά μας είναι η τουρκική. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι το δικαίωμα να ζητήσουμε να περιγράφονται και οι δυο ταυτότητές μας. 

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε και δεν σεβόμαστε τους διορισμένους Μουφτήδες και ιμάμηδες που επιβάλλονται στην μειονότητα από τις αρχές άλλης θρησκείας. Η διαφορά μεταξύ του εκλεγμένου Μουφτή και των διορισμένων κυβερνητικών πρακτόρων όσον αφορά την λαϊκή υποστήριξη είναι σαν τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Η διατύπωση της έκθεσης που επισησημαίνει ότι οι εκλεγμένοι Μουφτήδες και οι διορισμένοι έχουν κατά κάποιο τρόπο παρόμοια δημόσια στήριξη είναι εντελώς λανθασμένη και παραπλανητική. 

Τα δικαιώματά μας να εκλέξουμε οι Μουφτήδες απορρέουν από τις διμερείς και διεθνείς συνθήκες. Το άρθρο 11 της Συνθήκης των Αθηνών (1913) έχει ως εξής: ". Κάθε Μουφτής θα εκλέγεται από τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους στις αντίστοιχες περιοχές τους» Η διάταξη αυτή επαναλαμβάνεται και στο τρίτο πρωτόκολλο που προσαρτάται στη Συνθήκη. Επιπλέον, η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, μιλά για τα δικαιώματα τόσο της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και της Ελληνικής Ορθόδοξης της Κωνσταντινούπολης και επαναλαμβάνει επίσης τις θρησκευτικές αυτονομίες των μειονοτήτων αυτών. 

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούμε και ζηλεύουμε την εφαρμογή τους από την Τουρκία, όπου η κυβέρνηση σέβεται πλήρως τα άρθρα και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, δεδομένου ότι οι μη μουσουλμανικές μειονότητες στην Τουρκία ελεύθερα εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες και κληρικούς, σύμφωνα με τις δικές τους καθιερωμένες παραδόσεις χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους…
Η έκθεση αγνοεί εντελώς τα άλυτα προβλήματα των θρησκευτικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων / βακουφίων μας όπου και πάλι λειτουργούν με τον διορισμό διαχειριστών και λεηλατούνται οι πόροι τους. 

Μια άλλη πηγή της απογοήτευσης από την πλευρά μας είναι ότι τα τεράστια προβλήματα μας στον τομέα της εκπαίδευσης δεν εξετάζονται ούτε σε αυτή την έκθεση, ούτε στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τα προβλήματα των μουσουλμάνων Τούρκων από τα νησιά της Δωδεκανήσου Ρόδος και η Κως έχουν επίσης μείνει έξω από το πεδίο εφαρμογής της έκθεσης, ενώ οι παραβιάσεις και η καταπίεση έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια. 
Εξοχότατε, 

Η ισχυρότερη απόδειξη της υποστήριξης για τις απόψεις μας είναι η απόλυτη περιφερειακή εκλογική νίκη του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (η πρώτη εκλογή στην οποία το κόμμα αυτό έλαβε μέρος)… 


πηγή onalert
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/10/blog-post_489.html#more

Ιράν προς Τουρκία: «Εάν εισβάλλετε στην Συρία θα επέμβουμε στρατιωτικά»


iranguards1Το Ιράν θα επέμβει στρατιωτικά σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία για να χτυπήσει δήθεν την ISIL αλλά επί της ουσίας θα το κάνει για να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ και αυτόματα θα οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη την περιοχή. 

Η ηγεσία του Ιράν προειδοποίησε την Τουρκία ότι, ο ιρανικός στρατός είναι πανέτοιμος για άμεση στρατιωτική επέμβαση, εάν «πατήσει το πόδι του Τούρκος στρατιώτης σε συριακό έδαφος». 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir Abdul Abdulahyan, δήλωσε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να «πέσει» το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ στην Συρία. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη στήριξη του Μ.Άσαντ από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές «εναντίον» της ISIL (ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό τι ακριβώς στοχεύουν αυτοί οι βομβαρδισμοί καθώς δεν πετυχαίνουν να ανακόψουν τους ισλαμιστές), και καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης να εμποδίσει τις ΗΠΑ, Τουρκία να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο που είναι και ο πραγματικός στόχος. 

Ο Abdulahyan μιλώντας σε συνεδρίαση του ιρανικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, με θέμα τον πόλεμο εναντίον του ISIS, δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από την επίθεση του ISIS, ενημέρωσαν το Ιράν, ότι δεν έχουν εχθρικές προθέσεις εναντίον του, και δεν πρόκειται να δράσουν ούτε εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ. Το «μήνυμα»
μεταφέρθηκε και στην κυβέρνηση του Bashar al-Assad, αλλά στο ζήτημα αυτό δεν τους εμπιστευόμαστε. Ως εκ τούτου, είμαστε παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης». 

Ο ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι « εάν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από οποιαδήποτε «άλλη χώρα», όπως η σχετική δήλωση περί ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ή την ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών μονάδων στο έδαφος της Συρίας, αυτό θα συνεπάγεται αυτόματα σοβαρές συνέπειες από εμάς». 

«Το Ιράν βοηθά τους Κούρδους στο Cobani, στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη συριακή κυβέρνηση», κατέληξε ο ιρανός αξιωματούχος, αλλά αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες. 

Ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ινδίας ο G.Bradrakumar, γνώστης της κατάστασης διευκρινίζει για το τι ακριβώς «παίζεται», στα παρασκήνια αυτής της υπόθεσης. «Οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο Kobani δεν αποδίδουν απολύτως τίποτα . Η Τουρκία βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση, για την εξαπόλυση χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS. Οι Τούρκοι όμως θεωρούν ως ύψιστη προτεραιότητά τους την ανατροπή του Άσαντ. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα το Ιράν να απαντήσει και «χρησιμοποιώντας ανεπίσημα κανάλια» να διαμηνύσει στον Ερντογάν ότι ο ιρανικός στρατός είναι έτοιμος να
επέμβει στρατιωτικά για να σώσει την Kobani και τον Μ.Άσαντ από τα «τουρκικά χέρια». 

Ας το «μεταφράσουμε» λίγο καλύτερα. Οι Αμερικανοί θέλουν να εισβάλλει η Τουρκία στην Συρία γιατί έτσι δεν θα φαίνονται οι ίδιοι. Έχουν συμφωνήσει με την Ρωσία ότι δεν θα πειράξουν τον Μ.Άσαντ, αλλά φυσικά δεν έχουν καμμια υποχρέωση ως προς τους Τούρκους. Επίσης θέλουν να αποφύγουν μια άμεση αντιπαράθεση με το Ιράν. Δεδομένου ότι αντιπαθούν και τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και την Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα τους στενοχωρούσε μια σύγκρουση μεταξύ των δύο. 

Άλλωστε ο αντικειμενικός σκοπός δημιουργίας του ISIL ήταν από την αρχή η πτώση του Μ.Άσαντ.Είτε άμεσα μέσω επιτυχημένης στρατιωτικής επιβολής των μισθοφόρων ισλαμιστών εγκληματιών είτε έμμεσα αφού τώρα η Δύση με αφορμή τους «κακούς» τζιχαντιστές (για τους οποίοιους προσποιείται ότι δνε γνωρίζει τίποτα) επέστρεψε και πάλι στο έδαφος του Ιράκ, και βομβαρδίζει υποτιθέμενους στόχους του ISIL στη Συρία. 

Βέβαια η Ουάσιγκτον δεν εξήγησε πως υποτίθεται ότι χτυπά την ισλαμιστική οργάνωση με υποστρατηγικούς πυραύλους Tomahawk που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή πολιτικών και στρατιωτικών δομών, ή με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που υποτίθεται θα κατέστρεφαν τα άρματα μάχης και το βαρύ οπλισμό των ισλαμιστών που πολιορκούν την πόλη Κομπάνι αλλά δεν το έχουν κάνει. 

Εδώ βρίσκεται και το σκοτεινό σημείο της αμερικανικής επέμβασης. Η ISIL υποτίθεται ότι έχει απαλλοτριώσει βαρύ οπλισμό από τις αποθήκες του ιρακινού Στρατού, και ως συνέπεια δεν είναι πλέον μια «ελαφρά» δύναμη έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά τακτικής στρατιωτικής δύναμης. Συνεπώς όλοι αυτοί οι αναποτελεσματικοί βομβαρδισμοί θα έπρεπε να είχαν εξοντώσει κυριολεκτικά τους πρώην…συνεργάτες. Προφανώς δεν είναι πρώην και ο ρόλος τους για την Ουάσιγκτον είναι ακόμα πολυ σοβαρός.


πηγή
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/10/blog-post_373.html#sthash.xgLqWNDx.dpuf

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ