}

13 Οκτωβρίου, 2014

ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σε «επαναφορά» του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου προχώρησαν σήμερα Αθήνα και Λευκωσία ύστερα από την υπογραφή διμερούς διακρατικής συμφωνίας για κοινή έρευνα και διάσωση στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Την συμφωνία υπέγραψαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης
Η συνάντηση των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η σημασία της, είναι ότι ουσιαστικά ενοποιείται και υπάγεται στην δικαιοδοσία των δύο χωρών αλλά και του διεθνούς δικαίου, και ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου -κατά τα πρότυπα της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας του εναέριου χώρου μεταξύ των FIR Αθηνών και Λευκωσίας- για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Φυσικά η παραπάνω κίνηση έχει την πλήρη συγκατάθεση των ΗΠΑ και της Ουάσιγκτον. Ήδη και όπως έχουμε γράψει σχετικά οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό επίπεδο εξαιτίας της «αυτονόμησης» της Άγκυρας στην περιοχή η οποία παίζει το δικό της παιχνίδι χωρίς να δίνει σημασία στα αμερικανικά συμφέροντα με τα οποία έρχεται σε αντίθεση.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην συμφωνία που υπογράφηκε:
«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιθυμώντας να βελτιώσουν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών, στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου συμφέροντος, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα για περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο, επιθυμώντας να υποστηρίξουν τις ενέργειες ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη θάλασσα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης για τη Ναυτική Έρευνα και Διάσωση του 1979 και των Παραρτημάτων αυτής και της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα του 1974 και των Πρωτοκόλλων της, όπως έχουν τροποποιηθεί, ειδικότερα δε του Κεφαλαίου V αυτής», συμφώνησαν να συνεργαστούν στους τομείς έρευνας και διάσωσης.
Παράλληλα  αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας ότι «η Περιοχή Έρευνας Διάσωσης (Περιοχή SAR) εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης από την Αρμόδια Αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας συμπίπτει με την Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων (FIR) Αθηνών. Η Περιοχή Έρευνας Διάσωσης (Περιοχή SAR) εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης από την Αρμόδια Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας  συμπίπτει με την Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων (FIR) Λευκωσίας».
Στο ίδιο κείμενο  δίνεται και η ακριβής εξήγηση των όρων όπου θα ενεργοποιείται το πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου.
«Φάση Κινδύνου» σημαίνει μία κατάσταση όπου υφίσταται εύλογη βεβαιότητα ότι ένα πλοίο ή πρόσωπο απειλείται από σοβαρό και επικείμενο κίνδυνο και απαιτεί άμεση συνδρομή.
«Έρευνα» σημαίνει μία επιχείρηση, η οποία συνήθως συντονίζεται από ένα συντονιστικό ή περιφερειακό κέντρο διάσωσης που διαθέτει κατάλληλο προσωπικό  και εγκαταστάσεις για τον εντοπισμό προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
«Διάσωση» σημαίνει μία επιχείρηση για τη διάσωση προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, την παροχή πρώτων βοηθειών ή την κάλυψη άλλων αναγκών και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος.
«Υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης» σημαίνουν την πραγματοποίηση παρακολούθησης κινδύνου, την επικοινωνία, το συντονισμό και τη διενέργεια ‘Έρευνας και Διάσωσης, περιλαμβανομένης της παροχής ιατρικών συμβουλών, πρώτων βοηθειών ή  εκκένωσης για ιατρικούς λόγους, χρησιμοποιώντας δημόσια και ιδιωτικά μέσα, όπως συνεργαζόμενων αεροσκαφών, πλοίων και άλλων ευκολιών.
«Ενιαίο  Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης» (JRCC) και « Συντονιστικό Κέντρο Διάσωσης» (RCC) σημαίνει τις μονάδες που είναι υπεύθυνες για την προώθηση της αποτελεσματικής οργάνωσης υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης καθώς και για το συντονισμό της διενέργειας των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης εντός της αντίστοιχης Περιοχής SAR της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ακόμη σημειώνεται ότι «Τα Συμβαλλόμενα Μέρη με το παρόν συμφωνούν και εξουσιοδοτούν τα αρμόδια RCC να προβαίνουν σε απευθείας συνεννοήσεις με σκοπό τη διασφάλιση του συντονισμού των επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης που διεξάγονται στις αντίστοιχες Περιοχές Έρευνας και Διάσωσης, εφόσον κάτι τέτοιο υπαγορεύεται από τις περιστάσεις, προκειμένου να παρασχεθεί επιτυχής συνδρομή σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου»,
Στο άρθρο 14 της συμφωνίας για τη δημιουργία ενιαίου χώρου έρευνας και διάσωσης εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας επισημαίνεται ότι «τα Συμβαλλόμενα Μέρη (η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή) θα ενημερώσουν για την παρούσα Συμφωνία τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης για τη Ναυτική Έρευνα και Διάσωση του 1979».
Ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος
Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ή Ενιαίος Αμυντικός Χώρος ουσιαστικά άρχισε να μορφοποιείται ως ιδέα το 1993 και το 1994 σημειώθηκε για πρώτη φορά πτήση μαχητικών της ΠΑ πάνω από τα εδάφη της ελεύθερης Κύπρου. . Ήταν στην άσκηση «Νικηφόρος» η οποία είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου 1994 όταν τέσσερα μαχητικά τύπου A-7H που είχαν απογειωθεί από την 115ΠΜ στη Σούδα.
Το τέλος του ΕΑΧ ήρθε το 2000 και πιο συγκεκριμένα στις 22α  Οκτωβρίου όταν για τελευταία φορά  ελληνικά μαχητικά θα απογειώνονταν από την ΑΒ της Πάφου
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκία: Δημόσια ομολογία πίστης στον Χριστό


Ανέβηκε ψηλά σε γερανό με τον Χριστό στα χέρια! 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Την συγκλονιστική πραγματικά είδηση ότι πριν από λίγες μέρες κάποιος, προφανώς μη μουσουλμάνος, στην κεντρική πλατεία της Άγκυρας, Kızılay, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα και από πολύ ψηλά με ένα μεγάλο πανό με το οποίο εκδήλωνε την αγάπη του στον Σταυρό, στον Ιησού Χριστό και στην Παναγία, διαμαρτυρήθηκε για την καταπίεση των χριστιανών στην Τουρκία.

Την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή αυτή είδηση, την έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα, Posta. Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα στην κεντρική πλατεία της τουρκικής πρωτεύουσας με ένα μακρύ πανό το οποίο είχε τον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό. Το πανό αυτό, που το κρέμασε έτσι ώστε να φαίνεται στον κόσμο κάτω στην πλατεία, έγραφε τα εξής πολύ εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά:
«Είμαστε άπιστοι. Η ένοχη μας είναι η αγάπη του Ιησού. Εμείς αγαπάμε την Τουρκία, αλλά εσείς δεν μας αγαπάτε. Αυτή είναι η φωνή της δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα;»
Μόλις τον πήραν είδηση κάποιοι περαστικοί από κάτω και έγινε γνωστή η εμφάνιση του στην άκρη του γερανού ανυψωτήρα σε αυτό το πολύ κεντρικό σημείο της Άγκυρας, αμέσως έφτασε εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι και κόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα.
Πολλοί Τούρκοι έτρεχαν να δουν τι συμβαίνει και έκπληκτοι αντίκριζαν το θέαμα κάποιου άγνωστου στην άκρη του γερανού να έχει μπροστά του τον εσταυρωμένο και να ατενίζει επικίνδυνα το κενό.
Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως έφτασαν σκάλες της πυροσβεστικής που με μεγάλη προσπάθεια πλησίασαν τον άγνωστο ο οποίος με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο διαδήλωνε την μεγάλη καταπίεση της χριστιανικής του πίστης και προσπάθησαν να τον πείσουν να κατέβη κάτω.
Τελικά μετά από κάποια ώρα συζήτησης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον κατεβάσουν και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές που αμέσως τον συνέλαβαν.

Μεγάλη εντύπωση όμως έκανε στους αστυνομικούς τα γραφόμενα στο πανό που πρόβαλαν με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο την θρησκευτική καταπίεση των μη μουσουλμάνων που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία από κάποιο, που προφανώς λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις αρχές στην υποτιθέμενη θρησκευτική ελευθερία της Τουρκίας.
Η πρόθεσή του, όπως αναφέρθηκε, ήταν με την επικίνδυνη αυτή του ενέργεια να δείξει πως στην Τουρκία δεν υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος δεν είναι μουσουλμάνους διώκεται συνεχώς σε κάθε του βήμα. 
Φυσικά αυτή τη είδηση δεν θα την δείτε πουθενά σε κανένα καθεστωτικό «ελληνικό» ΜΜΕ.

Και ενώ στην γειτονική ισλαμική Τουρκία κάποιοι είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν ακόμα και να πέσουν στο κενό για την χριστιανική τους πίστη, εμείς εδώ στην Ελλάδα ζαλισμένοι από τον ευρωπαϊκό μας εκσυγχρονισμό, έχουμε ξεπουλήσει όλα τα πιστεύω μας ούτε καν για… τριάντα αργύρια.

Τι άλλο να πούμε!
Αλλοίμονο μας

“Τη μοίρα του κάθε λαός την κάνει μοναχός του”


Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Κατά τον Σωκράτη η πολιτική είναι επάγγελμα («τοιούτον επιτήδευμα») που δεν μπορεί να το ασκήσει όποιος δεν διαθέτει από τη φύση του καλό μνημονικό, ευχέρεια μάθησης, μεγαλοπρέπεια, χάρη, αγάπη και συγγένεια με την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ανδρείαν και τη σωφροσύνη. «Ει μη φύσει είη μνήμων, ευμαθής, μεγαλοπρεπής, εύχαρις, φίλος τε και συγγενής αληθείας, δικαιοσύνης, ανδρείας, σωφροσύνης» (Πλάτωνος Πολιτεία, στ΄, 487, 4-5). Έξοχος επ’ αυτού ο αιώνιος έφηβος, «αεί παις» Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, (Καθημερινή 5/10/14).

Ερώτηση κρίσεως: Πόσοι από τους νυν πολιτικούς, ιθαγενείς ή αλλογενείς, αυτοκρινόμενοι έντιμα, μπορούν να αναμετρηθούν με τον σωκρατικό κανόνα;

Από την απολογητική του μικρομεσαίου Φλαμανδού Herman van Rompuy, πρώτου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μας αποσβόλωσε ο θαυμασμός του για τον δικό μας ΓΑΠ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2009 τους «αποκάλυψε με ασυνήθιστα ειλικρινείς όρους την οικτρή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών (της Ελλάδος ) δεν έκαμε καμία προσπάθεια να κρύψει την απάτη και τη διαφθορά ούτε τα ψέματα των προκατόχων του (…) σόκαρε και εντυπωσίασε την αίθουσα» (Η Ευρώπη στη θύελλα, σ. 42). Πρόκειται για απίστευτη παρανάγνωση της πολιτικής ένδειας του θαυμαζομένου. Η αυτοενοχοποίηση βεβαίως έκανε τότε τον γύρο του πλανήτη και τροφοδότησε για καιρό τον παγκόσμιο διασυρμό του λαού μας.

Από τον Ρομπέϊ κρατούμε την ολλανδική παροιμία: «η συμφορά έρχεται καβάλα στ’ άλογο και φεύγει πεζή». Για να φύγει όμως έστω πεζή χρειάζονται εκείνοι που θα την εκδιώξουν.

Όταν μας «διέσωσαν» το χρέος μας ήταν 129,7%. Τώρα ως «διασωθέντες»έφθασε 180%. Το ΑΕΠ της χώρας είναι –25%. 2.500.000 πολίτες είναι κάτω του ορίου φτώχειας και άλλοι 3.800.000 στα όρια της φτώχειας Νεόπτωχοι. Ως προς τον «κίνδυνο φτώχειας» κατέχουμε τη χειρότερη θέση στην Ευρωένωση (Eurostat) και σχετικά με τους δείκτες ευημερίας βρισκόμαστε στην 4η χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών του ΟΟΣΑ. 169 δισ. έχασαν τα νοικοκυριά. Το άθροισμα απωλειών σε ακίνητα εισοδήματα και τις όλες οικονομικές δραστηριότητες ξεπερνά το ιλιγγιώδες νούμερο των 600 δισ. €. 1.000.000 πολίτες δεν πλήρωσαν τον κακόφημο ΕΝΦΙΑ.

Κανείς δεν θα κλάψει την διατυμπανιζόμενη αποχώρηση της τρόικας. Οι «διασώστες» στήνουν υποκατάστατο μηχανισμό ταπεινωτικής ασφαλώς εποπτείας ενώ τα μνημονιακά μέτρα θα συνεχιστούν με το ψευδώνυμο των μεταρρυθμίσεων.

Τελικά χωρίς διαγραφή σοβαρού μέρους του χρέους και ρύθμιση αποπληρωμής του απολειπομένου με ρήτρα ανάπτυξης, συζητούμενες εναλλακτικές διευθετήσεις θα διαιωνίζουν μόνο το πρόβλημα. Δεν θα το λύσουν.

Τα κυβερνητικά αφηγήματα είναι προδήλως παραπλανητικά.

Αλλά αν στην οικονομία κυριαρχεί η εξαφάνιση επαφής με την πραγματικότητα στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων τα πράγματα είναι απειλητικότερα και αληθινά επικίνδυνα.

Η προχθεσινή τουρκική πρόκληση εισβολής στην Κυπριακή ΑΟΖ με στόχο την τρομοκράτηση των διεθνών εταιρειών που εμπλέκονται στις έρευνες και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων έδειξε το αχαλίνωτο του τουρκικού επεκτατισμού. Χλιαρή η βρετανική αντίδραση (εγγυήτρια δύναμη τάχα). Νίψη χειρών, δίκην Ποντίου Πιλάτου από τις ΗΠΑ (ναι μεν, αλλά). Επιβεβαιώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου αλλά ζητούν «ακριβοδίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου» με τον Αττίλα !

Επιβεβλημένη η πρώτη αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς: Στο ψυγείο οι διαπραγματεύσεις. Το σωστό είναι στον Καιάδα! Η υπό κατάψυξη διαδικασία απεργάζεται ανανική «λύση», δηλαδή ξεπούλημα της Κύπρου. Οι ξένοι το φροντίζουν. Εμείς τι μυαλό κουβαλάμε;

Στον ΟΗΕ ο Αιγύπτιος πρόεδρος ξεγύμνωσε τον νεοοθωμανό αλλά ο Κύπριος πρόεδρος δεν ψέλλισε λέξη καταγγελίας του Αττίλα και των συνεχιζόμενων εγκλημάτων του. Ελλάδα – Κύπρος εκλιπαρούν την Τουρκία να ευαρεστηθεί να συμβάλει στη λύση. Ώρα η Κύπρος να προσφύγει σε Χάγη και Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στο νέο μεσανατολικό γεωπολιτικό σκηνικό η Κύπρος ως κυρίαρχη δημοκρατία με το στρατηγικό πλεονέκτημα των ενεργειακών της αποθεμάτων έχει κεντρικό ρόλο. Το κατάλαβε ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν. Δεν το συνειδητοποίησαν Αθήνα – Λευκωσία.

Το πολιτικά αφελές και εθνικά καταστροφικό «διζωνική –δικοινοτική» ανατρέπει άρδην κάθε θετική προοπτική. Οι υπό προσωρινή κατάψυξη διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη – Έρογλου, δυνάμενες να αποψυγούν ανά πάσαν στιγμήν, οδηγούν σε μη βιώσιμη συνομοσπονδία με επόμενη φάση την πλήρη τουρκοποίηση της Μεγαλονήσου και την εξαφάνιση του Ελληνισμού.

Ο σύμπας κόσμος όσο εμείς μένουμε απράγμονες, χαριεντιζόμενοι με τον εχθρό θεωρεί ότι Μακεδονία σημαίνει Σκόπια και δεν θυμάται ότι η Κύπρος είναι τουρκοκρατουμενη.

Επιβάλλεται αναθεώρηση στρατηγικής από μηδενική βάση. Κύριο αίτημα: αποχώρηση Αττίλα και εποίκων. Τα υπόλοιπα επαφίενται στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Όπου δεν ισχύει ο κανόνας «δίκαιον έστι ό,τι αν δόξη τοις πλέιοσι»(Αριστοτέλης) δεν υπάρχει δημοκρατία. Εν τέλει πάντως
«τη μοίρα του κάθε λαός την κάνει μοναχός του,
κι όσα του κάνει η τρέλλα του δεν του τα κάνει ο εχτρός του».
Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης
www.papathemelis.gr, www.danagennisi.gr

Δόγμα αποτροπής

Τα κράτη που δεν αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, αργά ή γρήγορα χάνουν τη στρατηγική τους αξιοπιστία 

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Στις παρούσες εξαιρετικά επικίνδυνες διεθνείς περιστάσεις, μην θεωρήσει κανείς εγγυημένη την γεωστρατηγική ασφάλεια του Ελληνικού κράτους. Στην Εγγύς Ανατολή η σύγκρουση μαίνεται, το χαλιφάτο έχει φτάσει στα όρια της τουρκικής επικράτειας, ενώ στην Δύση επαπειλούνται τρομοκρατικές επιθέσεις μείζονος κλίμακος.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αλλά σύντομα θα σαρωθεί, όπως συνέβη σε όλες τις αντίστοιχες ιστορικές συγκυρίες. Εν τω μεταξύ η κοινωνία, τα μέση ενημέρωσης, οι γεωστρατηγικοί αναλυτές και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι με επίγνωση της πραγματικότητας, πρέπει να ασχοληθούμε με τη διαμόρφωση της ενδεδειγμένης στάσης της χώρας μας απέναντι στη διεθνή κρίση.

Ας αφήσουμε προς το παρόν τα μεγάλα γεωπολιτικά διλήμματα στα οποία θα κληθεί και πάλι, όπως και στο παρελθόν, να απαντήσει η Ελλάδα. Και ας επικεντρωθούμε στο υπαρκτό ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής κρίσης με επίκεντρο την Κύπρο, που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Η Τουρκία ενδεχομένως να υποδαυλίσει μία κρίση στο Κυπριακό, ως μηχανισμό συσπείρωσης, αντιπερισπασμού, υπεραναπλήρωσης, ανάκτησης συνοχής και αυτοπεποίθησης ή και επίδειξης ισχύος.
Είθε οι τουρκικοί λεονταρισμοί να μείνουν λεονταρισμοί, αλλά αν η Τουρκία προχωρήσει σε πράξεις ωμής παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου, η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται τα εξής:

Πρώτον, ότι εξακολουθεί να είναι εγγυήτρια δύναμη σύμφωνα με την ιδρυτική συνθήκη της Κυπριακής Δημοκρατίας (Συνθήκη του Λονδίνου, 1960). Επειδή η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της το 1974, βάσει του απαράδεκτου δόγματος Καραμανλή ότι «η Κύπρος κείται μακράν», δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η ιδιότητα του κράτους – εγγυητού.

Δεύτερον, ότι η Κύπρος αποτελεί αμιγές Ελληνικό έδαφος, κατοικείται από Έλληνες εδώ και χιλιάδες χρόνια και οποιαδήποτε μείωση της εθνικής της κυριαρχίας αποτελεί συρρίκνωση της εθνικής υπόστασης του ελληνικού έθνους.

Τρίτον, ότι η Κύπρος αποτελεί το σημαντικότερο γεωπολιτικό πλεονέκτημα του Ελληνισμού, διότι προσδίδει στον Ελληνισμό ως γεωπολιτικό – πολιτισμικό – εθνικό σύνολο βάθος προς ανατολάς και τεράστιο κύρος, που εκτείνεται από την Ιταλία μέχρι τη Συρία.

Τέταρτον, εφόσον η Ελλάδα είναι επιφορτισμένη με μέρος της Κυπριακής Εθνικής Άμυνας μέσω της ΕΛΔΗΚ, οποιαδήποτε ολιγωρία θα επέφερε την άμεση απαξίωση και μείωση του κύρους όχι μόνον της κυπριακής αλλά της ελλαδικής εθνικής άμυνας.

Γενικότερα, τα κράτη που δεν αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, αργά ή γρήγορα (γρήγορα σε περιόδους κρίσεων), χάνουν την στρατηγική τους αξιοπιστία, και «φινλανδοποιούνται» ή διολισθαίνουν σε πιο άμεσες μορφές υποτέλειας ή και υφίστανται εδαφικές απώλειες. Στην παρούσα δε συγκυρία, όπου στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο μαίνεται η σύγκρουση, δεν είναι απλό η Ελλάδα, ο ακρίτας του δυτικού κόσμου, να υποστεί έστω και οριακές απώλειες.

Οπότε: η Ελλάδα πρέπει να διακηρύξει ότι οποιαδήποτε έμπρακτη προσβολή της Κυπριακής εθνικής κυριαρχίας θα συναντήσει επίσης έμπρακτη ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) αντίδραση. Ότι Ελλάδα και Κύπρος, δύο χώρες που δεν διεκδικούν απολύτως τίποτε από την Τουρκία, θα προασπίσουν όμως μέχρις εσχάτων την αξιοπρέπειά τους. Και ότι, το κυριότερο, το κόστος που θα υποστούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να εισέλθουν στην σφαίρα της βίαιης κλιμάκωσης, θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε θα είναι καλύτερα να μην το διανοηθούν και να παραμείνουν στη σφαίρα της διπλωματίας.

Αυτός ακριβώς θα πρέπει να είναι και ο άξονας που θα διέπει την αμυντική φιλοσοφία του ελληνικού κράτους. Αντίσταση, μακρά, επίμονη, γενικευμένη, τεχνοκρατικά σχεδιασμένη, με τεράστιο κόστος για τον αντίπαλο. Φυσικά με κατάλληλες συμμαχίες και ενεργοποίηση των φυσικών μας συμμάχων, κινητοποίηση της ομογένειας και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Ευχόμενοι όλα αυτά να μην συμβούν, οργανώνουμε την Αποτροπή, που θα αποθαρρύνει τους αντιπάλους.

ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ​ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ;

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΠΑΤΑΕΙ" ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΚΕΙ; ΔΕΙΤΕ
Τελικά , να​ που οφείλετε​ η πρόοδος της Ιαπωνίας και να γιατί είναι πολύ εξελιγμένη αυτή η χώρα.
​Έχετε διαβάσει ποτέ σ' εφημερίδα ότι πολιτικός ηγέτης ή ένας πρωθυπουργός από ισλαμικό κράτος , να έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία;

Έχετε διαβάσει ποτέ ότι ο πρωθυπουργός π.χ. του Ιράν, βασιλιάς ή πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας έχει επισκεφτεί την Ιαπωνία;

Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν.

Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:...

α) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα,που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.

β) Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.

γ) Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.

δ) Στα Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.

ε) Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.

στ) Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.

ζ) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.

η) Οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.

θ) Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι ξένων εταιρειών.

ι) Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.

ια) Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία.

ιβ) Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι Μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.

ιγ) οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία.

ιδ) Αν κάποιος καινούργιος έρθει σε μια γειτονιά και γνωρίζουν οι υπόλοιποι ότι ο καινούργιος είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.

ιε) Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» στην Ιαπωνία.

ιστ) Δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην Ιαπωνία.

ιζ) Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα, τότε θεωρείται για πάντα παρίας.

ιη) Σύμφωνα με τον κ. Komico Yagi (Πανεπιστήμιο του Τόκιο) «Υπάρχει μια αντίληψη στην Ιαπωνία ότι το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν.


Ο Ερντογάν θέλει τον Άσσαντ ή την ΑΟΖ της Συρίας;


Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 10, 2014
ΑΟΖΚαι καλά που το πιστέψαμε ότι ο Τούρκος νοιάζεται για να ρίξει τον Σύριο πρόεδρο Άσσαντ. Φυσικά αυτά λέει στους ξένους και ζητάει no fly zone για να εισβάλει στην Συρία.
Όταν διάβασε ο Σουλτάνος στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 τα παρακάτω έγινε ¨τούρκος¨
¨Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και απευθείας στην περιοχή που θα τρυπήσει, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κατευθύνεται το ερευνητικό πλοίο της Eni, Saipem 10000. Αναλόγως των αποτελεσμάτων των προγραμματισμένων τεσσάρων γεωτρήσεων, θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό και η ικανότητα της Κύπρου να προχωρήσει με γοργά βήματα το έργο του τερματικού φυσικού αερίου.¨
Το Saipem, σε αντίθεση με την πλατφόρμα που χρησιμοποίησε η Noble στο Οικόπεδο 12, δεν θα πιάσει λιμάνι αλλά θα πάει απευθείας στο πρώτο σημείο που θα μπει το τρυπάνι.
Το πλοίο θα βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο με στόχο να πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις, συνολικά τέσσερις. Οι τέσσερις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ΕΝΙ – που μπορεί να αυξηθούν σε έξι – αφορούν δύο το τεμάχιο 9, μία το ερευνητικό τεμάχιο 3 και μία το ερευνητικό τεμάχιο 2.
Οι περιοχές Jason, Tiamat, Theseus και Sfinx έχουν προσδιοριστεί μετά την ανάλυση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων σεισμικής έρευνας λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του αποταμιευτήρα, αυτές οι περιοχές διερευνήθηκαν περαιτέρω μέσω γεωφυσικών ερευνών και περιβαλλοντικών δειγματοληψιών.΄
Εκείνη την ¨αποφράδα¨ ημέρα της 16 Σεπτεμβρίου από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο prime minister της Τουρκίας που είχε πληροφόρηση για την έλευση του Saipem του οποίου το ταξίδι κρατήθηκε μυστικό εκ μέρους της Κυπριακής πλευράς ¨τσίριζε¨..
¨ η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από την Ελληνοκυπριακή πλευρά¨ δήλωνε ο Αχμέτ και συμπλήρωνε ο κατοχικός πρωθυπουργός Έρογλου ¨ η Ελληνική πλευρά είναι η κατοχική δύναμη της Κύπρου¨.
Και σε λίγες ημέρες υπήρξε  ανακοίνωση από  το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η  Άγκυρα εξέφρασε τον προβληματισμό της εξαιτίας της έναρξης του νέου κύκλου ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ κατηγορώντας τη Λευκωσία για «μονομερείς» ενέργειες.
Η Άγκυρα ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στην τουρκοκυπριακή πλευρά για παρόμοιες έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα.
«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Μέχρι να συμβεί αυτό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ σε αυτές τις πηγές, η χώρα μας θα υποστηρίξει την ΤΔΒΚ σε ότι αφορά την αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή», υπογραμμίζεται στο  ανακοινωθέν. onalert.gr/ 
05.10.2014
Τους πόνεσε τελικά το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS.
Τα υπό διερεύνηση ενεργειακά οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ έχουν βορειανατολικό προσανατολισμό προς της ΑΟΖ της Συρίας με την οποία και γειτνιάζουν άμεσα .
Ποίος νοιάσθηκε για την ΑΟΖ της Συρίας;
Ποιος καιροφυλακτεί από το παρασκήνιο για να αρπάξει κυριαρχικά δικαιώματα από την αιματοποτισμένη χώρα;
Ο Τούρκος πριν μπει στην Συρία βολιδοσκοπεί καταστάσεις.
Θέλει να ¨το κάνει όπως ο Πούτιν¨ με την Κριμαία , δηλ με την ταυτόχρονη κατάληψη συριακών εδαφών να αποκτά και παράλληλα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της Συρίας που θα τα εξαρτήσει με τα δήθεν δικαιώματα της γειτονικής Κυπριακής ΑΟΖ στο κατεχόμενο τμήμα της .
Ο σκοπός του Σουλτάνου είναι να γίνει ο ενεργειακός ρυθμιστής της περιοχής με οποιοδήποτε σχεδιασμό ή τίμημα έστω και αν αυτό λέγετε ¨δούρειος ίππος¨ ISIS.
Δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε ¨ ποια κούνια τον κούναγε και τον έκανε τόσο ξύπνιο¨;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Μπέννυ κουμπαράς...


Όχι, λέει, οι τράπεζες δεν θα χαρίσουν τα χρέη στο ΠαΣοΚαπλώς αυτά θα πληρωθούν σε μία δόση το 2035!

Τώρα: Πού θα τα βρουν να τα δώσουν;

Φήμες λένε ότι στα γραφεία στην Χαρ.Τρικούπη, δεξιά μπαίνοντας στην είσοδο (εδώ και πολλά χρόνια το ΠαΣοΚ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βρίσκεται αριστερά.
Μόνο δεξιά!)θα στήσουν έναν κουμπαρά-γουρουνάκι στο μέγεθος και το εκτόπισμα του προέδρου τους.
(Κάποιοι λένε πως τον έχουνε μετρήσει, τον έχουν κυβίσει, και βρήκαν πως μέσα σε κείνη την κοιλιά χωράνε τα 120 εκατομμύρια του χρέους τους. Σε κέρματα!)

Όποιος μπαίνει, γκλινκ θα ρίχνει ένα κέρμα 
Θα βγαίνει; Γλινκ, άλλο κέρμα!
Γκλινκ μπές, γκλινκ βγές, τόσοι άνθρωποι, τόσα χρόνια θα μαζευτεί το ποσό!

Τώρα πάλι:
Πώς είναι σίγουρες οι τράπεζες ότι το 2035 θα υπάρχει ακόμα ΠαΣοΚαυτό δεν εξηγείται!

Μετά απ' όλα αυτά δικαιούμαστε να ζητήσουμε κι εμείς απ' τις τράπεζες την ίδια αντιμετώπιση:

Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν τα χρέη, και να παρουσιάσουν έλλειμμα στον ισολογισμό τους.
Όχι.
Θέλουμε να τα πληρώσουμε κι εμείς σε μία δόση το 2035!

Πώς είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουμε μέχρι τότε;
Δεν είμαστε!
Εδώ δεν είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει Ελλάδα!

Σημασία όμως δεν έχει αν θα υπάρχουμε ή όχι.
Σημασία έχει μόνον ο ισολογισμός κι ο προϋπολογισμός των τραπεζών!

Και η κοροϊδία που μας κάνουν!

Αλλά τέτοιοι που είμαστε, καλά μας κάνουν!...

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ -

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12/10/2014] (ή Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ)-

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!


Σήμερα 12/10/2014 το ΥΠΠΟ μας απεκάλυψε ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό στα πρόθυρα της εισόδου του κυρίως τάφου στην Αμφίπολη (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58792).
Πέραν του μεγαλείου και του δέους που προκαλεί σε όλους όσοι το κοιτάζουν, αξίζει να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις :


Με ικανοποίηση επιβεβαιώνεται η από 1/10/2014  υπόθεση ότι προ της θύρας της εισόδου στον τρίτο θάλαμο(Θ3) θα υπήρχε και  άλλο σκαλοπάτι, ώστε να απεικονισθεί συμβολικά η άνοδος από το αστρικό/ψυχικό  επίπεδο (Θ2) στο νοητό (Θ3). (βλέπε : [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30/9/2014] ).


Όπως λοιπόν ανακοίνωσε ο ΥΠΠΟ "στα βόρεια του δαπέδου αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κατώφλι της θύρας, που οδηγεί στον τρίτο χώρο, διακοσμημένο με ιωνικό κυμάτιο, στο κάτω μέρος του" το οποίο μάλιστα είναι μαρμάρινο σε αντίθεση με το σκαλοπάτι που βρέθηκε μεταξύ των Καρυατίδων που είναι πώρινο ("Στα νότια του ψηφιδωτού δαπέδου και ανάμεσα στα βάθρα των Καρυατίδων αποκαλύφθηκε πώρινο κατώφλι, καλυμμένο με λευκό κονίαμα"), οπότε παρατηρείται μια κλιμάκωση στην ποιότητα των σκαλοπατιών από κάτι "γήινο" σε κάτι "ουράνιο" που συνάδει με τον υπόλοιπο συμβολισμό.
Το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε μερικώς στον δάπεδο του θαλάμου Θ2 φαίνεται ότι είναι η κλασσική απεικόνιση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. Απεικονίζει τον ψυχοπομπό θεό Ερμή να προηγείται ενός άρματος με δύο άλογα το οποίο οδηγεί έναςγενειοφόρος άνδρας, του οποίου το σώμα έχει μερικώς αποκαλυφθείκαθώς το ψηφιδωτό δεν έχει αποκαλύφθεί τελείως από τις δύο πλευρές του.

Φαίνεται ότι αποτελεί μίμηση της ίδιας παράστασης που βρίσκεται στον Τάφο της Περσεφόνης στις Αιγές :



Εδώ βέβαια έχουμε ένα κενό καθώς δεν γνωρίζουμε τι κρύβει το καλυμμένο ακόμα δεξί κομμάτι του ψηφιδωτού. Υποθέτουμε ότι θα υπάρχει η Περσεφόνη, όπως και στην παράσταση στις Αιγές. Αν όχι, τότε πολύ πιθανόν να είναι απεικόνιση του ίδιου του νεκρού. Το θεωρώ λίγο απίθανο να είναι ο νεκρός καθώς στον ταφικό διάδρομο τα μοτίβα είναι γενικά και μιλάνε για την πορεία της ψυχής.
Ειδικά για τον νεκρό θα δούμε σύμβολα και χαρακτηριστικά στον τρίτο θάλαμο Θ3 (ίσως και μετά από την τέταρτη θύρα) που είναι πίσω από την "κλειστή" πόρτα (της οποίας βρέθηκαν τα κομμάτια) και όχι πριν.
Ο χώρος του νεκρού είναι εκεί και όχι στον ταφικό διάδρομο.

Όλα αυτά αναγράφονται με κάθε επιφύλαξη καθώς η αποκάλυψη του υπολοίπου του ψηφιδωτού ίσως να δώσει διαφορετική εικόνα στην προσέγγιση μας και να αναθεωρηθεί.

Αυτό λοιπόν το ψηφιδωτό προστίθεται με όλες τις άλλες ομοιότητες που συναντήσαμε με το ανάκτορο των Αιγών και μας ενισχύει (αν όχι επιβεβαιώνει) την θέση ότι ο τάφος αυτός που παραπέμπει στις Αιγές είναι βασιλικός!

Συγκεκριμένα :

- Το διακοσμητικό πλαίσιο του ψηφιδωτού :

υπάρχει στην ασπίδα του Φιλίππου :
καθώς και στο ανάκτορο των Αιγών :


Αλλά όχι μόνον αυτό, στο ψηφιδωτό από τις Αιγές συναντούμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που έχουμε ήδη βρει στην Αμφίπολη :

- Τους οκτάφυλλους ρόδακες (ως οκτάφυλλο ρόδακα στο κέντρο του μωσαϊκού)
- Τις Καρυάτιδες (που υπάρχουν στα τέσσερα άκρα του μωσαϊκού)
- Το μαρμαρωτό δάπεδο (στο αριστερό άκρο της εικόνας)

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και η σειρά "επισκέψεως" αυτών ταυτίζεται :

Όπως στην Αμφίπολη η είσοδος γίνεται μέσω του μαρμαρωτού επιπέδου, ακολούθως συναντάμε τις Καρυάτιδες και στο τέλος θα βρεθούμε στον κυρίως τάφο που όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, ως απεικονίζον το νοητό θα επέχει την θέση του ηλίου, άρα θα συμβολίζεται με κάτι ηλιακό, στην  προκειμένη περίπτωση έναν διπλό οκτάφυλλο ρόδακα.
Για τον συμβολισμό της όλης αυτής πορείας έχουμε κάνει κάποιααρχική προσέγγιση, θα υπάρξει σύντομα μια αναλυτικότερη καταγραφή της.

Ως συμπέρασμα λοιπόν μπορούμε να καταλήξουμε στο ότι όλη αυτή η διαδοχή των συμβόλων μέσα στον ταφικό διάδρομο παραπέμπει στην πορεία μιας ψυχής, η οποία από τον κόσμο της γέννησης ανεβαίνει στο νοητό και αποθεώνεται.

Και φυσικά ότι το μνημείο είναι τάφος, ασύλητος, βασιλικός  και Μακεδονικός.

[Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σχολιαστές του ιστολογίου που με τα σχόλια τους μέχρι στιγμής συνέβαλαν σε αυτήν την ανάρτηση]

=======
Η φίλη του ιστολογίου Διονυσία Καλκάντη επεσήμανε ένα "περίεργο"σημείο του ψηφιδωτού που ίσως να αποκτήσει σημασία όταν ολοκληρωθεί η αποκάλυψη και η αποκατάσταση του ψηφιδωτού


Πως "βάφτισαν" "αυξήσεις" τις επιστροφές 

"αντίδωρο" στους στρατιωτικούς. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.



Image
Το πως παρουσιάζεις ένα γεγονός ,οι λέξεις που χρησιμοποιείς για να το περιγράψεις μπορούν να το διαστρεβλώσουν απολύτως. Οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουμε καλά αυτό και θα πρέπει να το αποφέυγουμε. Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να ισχύει και για τους πολιτικούς. Οι στρατιωτικοί διαπιστώνουν τις τελευταίες εβδομάδες μια συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί η -μερική έστω- συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ως παροχή …αυξήσεων στους μισθους τους! Ο στόχος προφανής.

Όσο πιο πολλες φορές ειπωθεί η λέξη “αύξηση” τόσο πιο πολύ θα “εγγραφεί” στον “εγκέφαλο” των πολιτών που εύκολα θα ακολουθήσουν την πορεία του “κοινωνικού αυτοματισμού” που χαράσσει η κυβέρνηση. “Εσείς μην μιλάτε πήρατε κι αυξήσεις”, είναι το επιδιωκόμενο να ακουστεί.

Ο τελευταίος που μίλησε για αυξήσεις είναι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με ανοιχτή επιστολή τον “διορθώνει”:

Κε Πρόεδρε.

Είναι η τρίτη φορά, μέσα στις τελευταίες ημέρες, που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε δημόσια προς εσάς για το θέμα της συμμόρφωσης του δημοσίου προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με έκπληξη ακούσαμε στην ομιλία σας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10-10-2014, κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητήσατε από τους Έλληνες βουλευτές, τα εξής, τα οποία μεταφέρουμε αυτολεξεί για τους στρατιωτικούς: «... Είναι και οι αυξήσεις που δίνονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Είναι αλήθεια ότι οι προσφυγές τους στο Συμβούλιο Επικρατείας δικαιώθηκαν. Αλλά τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα. Αλλιώς από πού θα τα δίναμε; Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς απ΄ τον Ιούλιο, ενώ απ΄ την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων 2 ετών, δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν ...».

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί εξακολουθείτε να μιλάτε για αυξήσεις και όχι για συμμόρφωση προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που και εσείς ο ίδιος επικαλεστήκατε στην ομιλία σας, και μάλιστα για μερική συμμόρφωσή σας, σε ποσοστό 50% όπως γλαφυρώς και αληθώς αναφέρατε.

Περαιτέρω δε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς γίνεται να επιστρέψουμε 50% στο μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε με την 31-7-2012 ενώ τα αναδρομικά μας θα καλυφθούν σε ποσοστό πάνω από 3/4. Προφανώς κύριε Πρόεδρε κάτι ή κάποιος δεν υπολογίζει σωστά και όλα γίνονται και λέγονται για άλλους λόγους.

Η Ομοσπονδία μας παραμένει σταθερή και τονίζει ότι οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση στις αποφάσεις την ανώτατης δικαιοσύνης δεν αρμόζει σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία και σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται Κράτος δικαίου. Ζητάμε την πλήρη συμμόρφωσή σας, στην απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, και την επαναφορά σε ποσοστό 100% στα μισθολογικά επίπεδα της 31-7-2012.
 onalert.gr

Την ωρα που οι τουρκοι σφαζουν στο Κόμπανι και ετοιμάζονται για Θρακη, ο Βενιζελος λύνει το… Παλαιστινιακό!

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 12, 2014

…και αποκαλυπτει οτι μοιράζουμε εκατομμυρια δεξιά και αριστερά την ωρα που η Ελλαδα καταρρέει. Απο τα 26 εκατομμυρια που δώσαμε για την Γάζα δεν περίσσεψε κάτι να δώσουμε στο μαρτυρικό Κουρδισταν; Που στην τελική, πολεμάει για ΕΜΑΣ;
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα ενισχύει οικονομικά, αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, τις προσπάθειες ανασυγκρότησης της περιοχής και τόνισε την ανάγκη επανάληψης των συνομιλιών μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ και αναζωογόνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.
«Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, έχει διαθέσει παραπάνω από 26 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τον παλαιστινιακό λαό» σημείωσε. «Διαθέσαμε αμέσως μετά την εκεχειρία 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ύδρευσης και την επισιτιστική βοήθεια και σήμερα προσφέρουμε άλλο 1 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για συμβολική προσφορά, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες



Γράφει ο Παναγιώτης Δεληγιάννης*

Το 2010, ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και σημερινός Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, συνέγραψε ένα βιβλίο το οποίο αναφερόταν σε έναν "Ιερό Πόλεμο". Μήπως δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία
Τον τελευταίο καιρό με αφορμή τα πασίγνωστα σε όλους αποτρόπαια εγκλήματα των Τζιχαντιστών, υπάρχει μια εκτενής συζήτηση περί του όρου «Τζιχάντ» και των διαφορετικών μορφών που μπορεί να πάρει.
Θα ήταν επομένως σκόπιμο να αναφερθούμε στο παρόν άρθρο για τον ορισμό της «Τζιχάντ» και να αναλύσουμε μία συγκεκριμένη μορφή αυτής από την σκοπιά των οικονομικών και κοινωνικών προεκτάσεών της.
Ο όρος «Τζιχάντ» περιγράφει τον πόλεμο προσηλυτισμού με σκοπό την εξάπλωση του Ισλαμισμού, τον οποίο σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες του Κορανίου θα πρέπει να εφαρμόζουν οι πιστοί, αν και η πλειονότητα των ερμηνευτών δεν ασπάζονται την συγκεκριμένη ερμηνεία.
Επίσης, ο όρος «Τζιχάντ» αποδίδεται συχνά ως "ιερός πόλεμος", ενώ στο Κοράνι αναφέρονται τέσσερις βασικές κατηγορίες με την έννοια του αγώνα, η "Τζιχάντ Αλ-Ναφς" (του ίδιου του εαυτού, περί της ηθικής ζωής), η "Τζιχάντ Αλ-Λισάν" (της γλώσσας, περί της θεολογίας), η "Τζιχάντ Αλ-Γιαντ" (του χεριού, περί των πράξεων) και τέλος, η "Τζιχάντ Αλ-Σάιφ" (του ξίφους, η δια του πολέμου επιβολή).
Πέρα όμως από όλα αυτά, και εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούμε σε μια διαφορετική μορφή «Τζιχαντισμού» που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Θράκης και επηρεάζει τις κοινωνικοοικονομικές σχέσεις. Θα ήταν λοιπόν δόκιμο να αναφερθούμε σε αυτή την μορφή ως «Οικονομικός Τζιχαντισμός».
Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2010, ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και σημερινός Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, συνέγραψε ένα βιβλίο το οποίο αναφερόταν σε έναν «Ιερό Πόλεμο», ο οποίος θα γινόταν όχι μέσω των όπλων, αλλά μέσω της Οικονομίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφράστηκε πρώτα στα ελληνικά παρά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα και βοήθησε ώστε να γίνουν γρήγορα αντιληπτές οι προθέσεις της τουρκικής πολιτικής, με κύριο εκφραστή τους τον κ. Νταβούτογλου.
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους αν λάβει κανείς υπόψη το πρόσφατο παράδειγμα της στοχευμένης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αναξιοπαθούντες μουσουλμανικής καταγωγής της Θράκης, κυρίως όμως αυτό των άτοκων δανείων που χορηγούνται στους μουσουλμανικής καταγωγής κατοίκους υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους, προκειμένου να εξαγοράζουν εκτάσεις, καταστήματα και κατοικίες από Ορθόδοξους Έλληνες πολίτες. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο μάρτυρας αυτών είμαι και εγώ ο ίδιος εξαιτίας της συχνής επαφής που έχω με τους ντόπιους κατοίκους της Κομοτηνής και των γύρω περιοχών.
Πολλοί από εμάς αγνοούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντιστοίχως εφικτό και για τους Έλληνες Χριστιανούς που κατοικούν στην Τουρκία και όχι μόνο. Όμως το κρίσιμο σημείο είναι πως το τουρκικό κράτος έχει προνοήσει για τις επιπτώσεις αυτού του μέτρου και με τον νέο βακουφικό νόμο του 2012/Άρθρο 5, προβλέπει πως σε περίπτωση που καταστεί άμεση ανάγκη, οι περιουσίες που έχουν αποκτηθεί με αυτόν τον τρόπο θα δημεύονται με σκοπό την ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, μέτρο το οποίο δεν προβλέπεται αντίστοιχα από κάποιον ελληνικό νόμο.
Αναρωτιέται επομένως κανείς αν οι ομόλογοι τους στο ελληνικό κράτος έχουν έστω εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα με τη δέουσα προσοχή, ή στο βωμό της οικονομικής κρίσης αποκεφαλίζουμε οποιαδήποτε κληρονομιά μας έχει απομείνει, χωρίς φυσικά να σκεφτόμαστε τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό στην Πατρίδα μας.
*Tουρκολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του Παντείου πανεπιστημίου

Για τους Τούρκους το CNN πρέπει να ντρέπεται που έδειξε τον χάρτη με το που ζούνε οι Κούρδοι!



«Το αμερικανικό δίκτυο CNN έχει παρουσιάσει έναν χάρτη όπου το ‘Κουρδιστάν’ χωρίζει την Τουρκία στη μέση, μάλιστα δηλώνει ότι κατά της γνώμη του καναλιού,  δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο χάρτη, που χρησιμοποιήθηκε για να δείξει που ζουν οι Κούρδοι», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
 
Η διεθνής μετάδοση της είδησης αυτής από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN International, προκάλεσε οργή στην Τουρκία, δείχνοντας την ανατολική Τουρκία  και κυρίως την νοτιοανατολική Ανατολία ως ‘Κουρδιστάν’, σε ένα τμήμα των ειδήσεων του αμερικανικού καναλιού που είχε τον τίτλο « Ποιοι είναι οι Κούρδοι;».
 
Στο θέμα παρουσιάζεται ο δημοσιογράφος Nick Robertson, όπου αναφέρεται στον πρόσφατο αγώνα των Κούρδων κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και διευκρινίζει διεθνώς ποιοι είναι οι Κούρδοι και που κατοικούν.
 
«Αφού αναφέρει –γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ότι η πλειοψηφία των 30 εκατομμυρίων Κούρδων είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, ο Ρόμπερτσον τονίζει ότι οι Κούρδοι «δεν έχουν αποκτήσει ποτέ δική τους πατρίδα» στον απόηχο του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
«Διαμάχη προέκυψε όταν έγινε περαιτέρω η έκφραση ότι το ήμισυ του πληθυσμού των Κούρδων ζει στην Τουρκία, ενώ οι άλλοι Κούρδοι ζουν στο Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία. Σε αυτό το σημείο το κανάλι έδειξε την ‘περιφέρεια του Κουρδιστάν’ που κάλυπτε σχεδόν τη μισή Τουρκία και άλλες περιοχές»,γράφει το δημοσίευμα.
 
Μετά την εκπομπή, πολλοί αντέδρασαν στα κοινωνικά δίκτυα για το χάρτη και τουρκικές οργανώσεις και ιδρύματα έστειλαν email προς το CNN για να διαμαρτυρηθούν.
 
Μετά από αυτήν την κατακραυγή βγήκε το CNN και είπε ότι δεν υπήρχε κανένα λάθος στην ειδησεογραφία και ότι ο χάρτης δεν έδειξε κανένα κράτος του Κουρδιστάν, αλλά την περιοχή της Μέσης Ανατολής που ζουν οι Κούρδοι και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ RUSSIA & INDIA REPORT
"Γιατί το stealth F-35 θα είναι ένας "καθιστός" στόχος απέναντι στα Flanker"...

"Τελικά το F-35 θα καταλήξει σε μια μνημειώδη αποτυχία ενώ ταυτόχρονα εάν χρειαστεί να πολεμήσει θα καταρρίπτεται από τα ρωσικά Su-30/-35, τα κινεζικά αντίστοιχα ή τα ινδικά Su-30ΜΚΙ Flankers σαν καθιστή πάπια".
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το έγκυρο Russia & India Report αναλύοντας τους λόγους που το πολυδιαφημισμένο stealth μαχητικό, τυπικά πολλαπλού ρόλου, στην ουσία μαχητικό κρούσης της USAF, θα γίνει βορά των ρωσικών μαχητικών απογόνων του Su-27 Flanker (Su-30 & Su-35) σε μια εναέρια αναμέτρηση.
Κατασκευασμένο για να είναι το πλέον θανατηφόρο αεροσκάφος κυνηγός-φονιάς όλων των εποχών το F-35, το stealth μαχητικό της USAF έχει καταλήξει να είναι ο κυνηγημένος σε όλα τα σενάρια προσομοίωσης εναντίων των ρωσικών Su-30 Flankers.
Το νέο μαχητικό των ΗΠΑ το οποίο κοστίζει 191 εκατ. $ ανά μονάδα είναι τόσο διάτρητο από κρίσιμες σχεδιαστικές ατέλειες και το πιο πιθανό είναι να καταρριφθεί από τα υπερ-ευέλικτα Sukhoi.
Κοντόχοντρες πτέρυγες (που μειώνουν την άντωση και την ευελιξία), ,ια επίσης σε σχήμα βολβού άτρακτο (κάτι που την κάνει λιγότερο αεροδυναμική) χαμηλή ταχύτητα και ένας υπερθερμός κινητήρας τον οποίο ένα σχετικά σύγχρονο ραντάρ μπορεί να αναγνωρίσει, είναι μερικές από τις ατέλειες οι οποίες εκθέτουν την τρωτότητά του κατά τη διάρκεια μιας εναέριας μάχης,
Με περισσότερα από 600 Flanker (Su-27/30/35) πετώντας σε διάφορες αεροπορικές δυνάμεις σε διάφορα μέρη του κόσμου το μέλλον του F-35 μοιάζει αβέβαιο. Αεροπορικοί ειδικοί σε όλο τον κόσμο συγκλίνουν προς το γεγονός ότι το ακριβότερο μαχητικό των ΗΠΑ (με κόστος ανάπτυξης κοντά στο 1,5 τρισ. $ θα είναι μια "καθιστή πάπια" απέναντι στα Flanker.
«Είναι ένας στόχος και τίποτα άλλο» είχε αναφέρει ο γνωστός Αμερικανός αεροναυπηγός Pierre Sprey (ένας εκ των σχεδιαστών του F-16 και του A-10) στην ολλανδική τηλεόραση.
O Winslow T. Wheeler διευθυντής στο κέντρο αμυντικών πληρωτριών συμφωνεί: «Το F-35 είναι τόσο βαρύ και αργοκίνητο για να είναι ένα επιτυχημένο μαχητικό. Εάν αντιμετωπίσουμε ποτέ κάποια σοβαρή αεροπορική δύναμη τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν σταθεί τυχερές καθώς δεν έχουν συναντήσει και αντιμετωπίσει μια σοβαρή αεροπορική δύναμη. Πρώτα στους ουρανούς του εξασθενημένου Ιράκ, μετά στην μικροσκοπική από πλευράς Αεροπορίας Λιβύη και ύστερα στο εντελώς ανυπεράσπιστο Αφγανιστάν, τα αμερικανικά αεροσκάφη πετούσαν πρακτικά ανενόχλητα. Η τύχη αυτή όμως ίσως τελειώσει κάποτε εάν έρθουν αντιμέτωπες με Αεροπορίες όπως η ρωσική, η κινεζική ή η ινδική και τότε το αποτέλεσμα δε θα  είναι μόνουπέρ της μιας πλευράς. Η ινδική Αεροπορία νίκησε στον αέρα σε ασκήσεις αμερικανικά μαχητικά 4ης γενιάς πετώντας με αεροσκάφη τρίτης και τέταρτης γενιάς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το F-35 είναι πως οι σχεδιαστές του στηρίζονται στην τεχνολογία stealth και στη μεγάλη εμβέλεια του ραντάρ ως αντιστάθμισμα της έλλειψης ταχύτητας και ευελιξίας. Αλλά το stealth δεν είναι ότι πολλοί ελπίζουν και δεν είναι και το πέπλο που σε κάνει αόρατο.
Επιπρόσθετα τα πολύ καλά ρωσικά ραντάρ τώρα γίνονται καλύτερα όπως εξηγεί το DID (Defense Industry Daily):
Συγκεκριμένες τεχνολογικές πρόοδοι έχουν ήδη ενσωματωθεί στα πιο προηγμένα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και τα υπάρχοντα συστήματα IRST εγκατεστημένα σε ρωσικά και ευρωπαϊκά μαχητικά επεκτείνουν διαρκώς τις εμβέλειές τους έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίζουν stealth μαχητικά όπως κάθε άλλο αεροσκάφος.
Μέχρι το 2020 ραντάρ θα μπορούν να εντοπίζουν stealth μαχητικά όπως το F-22 σε αποστάσεις έως και 46 χλμ. και σε συνδυασμό με συστήματα IRST τα οποία θα μπορούν να εντοπίζουν εκτοξεύσεις βλημάτων και αεροσκάφη σε αποστάσεις έως και 92 χλμ.
Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει αυτό που λέμε ως «ένα ραντάρ σε ένα πόλεμο» όπως εξηγεί ο Sprey «και φυσικά δεν μπορείς να είσαι πάντα αντιμέτωπος με ένα ραντάρ εκεί που φαίνεσαι λιγότερο δηλαδή από μπροστά,. Πάντα θα υπάρχουν ραντάρ στο θέατρο των επιχειρήσεων τα οποία θα σε φωτίζουν από κάτω ή θα σε κοιτούν από πιο ψηλά. Όλα αυτά μπορούν να σε δουν» συμπληρώνει ο Sprey.
Το περιορισμένο οπλικό φορτίο
Ένα άλλο ζήτημα είναι με το συνολικό σχήμα του F-35. «Τα περισσότερα από τα πιο διάσημα μαχητικά ήταν “όμορφα” γιατί στις σχεδιάσεις τους συμπεριλάμβαναν αεροδυναμικές γραμμές για λιγότερη οπισθέλκουσα» εξηγεί ακόμη ο Sprey
«Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή είναι stealth είναι πιο ογκώδη καθώς πρέπει να μεταφέρουν τον οπλισμό τους εσωτερικά. Αυτό όμως έχει επιπτώσεις στις επιδόσεις του αεροσκάφους καθώς είναι τώρα πιο μεγάλο και πετά σαν βομβαρδιστικό».
Από την άλλη λιγότερο εσωτερικό φορτίο, καθώς είναι περιορισμένο, σημαίνει και την θανατική του καταδίκη. Το F-35 μπορεί να μεταφέρει δύο μεγάλες βόμβες JDAM ή τέσσερεις μικρότερες ή ένα μέγιστο φορτίο από τέσσερα βλήματα αέρος-αέρος.
Η USAF ισχυρίζεται πως το προηγμένο ραντάρ του F-35 το APG-81 θα μπορεί να δει τον εχθρό πρώτο και να το καταρρίψει από μεγάλη απόσταση. Οι καταρρίψεις όμως με βλήματα BVR εξακολουθούν να αποτελούν ένα όνειρο για τους πιλότους των μαχητικών και ανάλογες περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες.
Στην πραγματικότητα το να ρίξει κάποιος όλο το βάρος στη δυνατότητα του ραντάρ και μόνο και στα βλήματα μπορεί να αποδειχθεί αυτοκτονική. Αυτό είχε συμβεί στον πόλεμο του Βιετνάμ όπου οι αμερικανοί πιλότοι στηρίζονταν εξολοκλήρου στα βλήματα και το ραντάρ τους πλην όμως τα ευέλικτα MiG-19 και “-21” τους επέφεραν πολλαπλές απώλειες αναγκάζοντας έτσι την USAF να προχωρήσει στην επανατοποθέτηση πυροβόλων στα αεροσκάφη.
Η ρωσική Αεροπορία η οποία διαθέτει μερικά από τα πλέον προηγμένα βλήματα αέρος-αέρος οπλίζει τα Flanker με 8 βλήματα καθώς η κατάρριψη ενός στόχου σε συνθήκες BVR απαιτεί πάνω από ένα βλήμα. Από ότι φαίνεται οι Αμερικανοί αγνοούν αυτό το βασικό δόγμα των αερομαχιών.
Στην θεωρεία οι αμερικανοί πιλότοι οραματίζονται πως θα παίζουν ένα video game καταρρίπτοντας τα εχθρικά αεροσκάφη από αποστάσεις των 150 χλμ. και άνω.
Στην πραγματικότητα όμως μνια αερομαχία είναι σαν μια μονομαχία με μαχαίρια, Όπως αναφέρει το DID το F-35 είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να αντιμετωπίζει περισσότερους αντιπάλους σε μικρές αποστάσεις από όσους οι υποστηρικτές του αεροσκάφους θεωρούν ή ελπίζουν.
Την ίδια ώρα θα είναι αναγκασμένα να αντιμετωπίζουν και πολλαπλές βολές από βλήματα BVR IIR. Σε αντίθεση με το F-22 το F-35 περιγράφεται ως «διπλά κατώτερο» από τα σύγχρονα Su-30 εντός οπτικής ακτίνας.
Το μεγαλύτερο και με μεγάλη ποικιλία οπλισμού Flanker σε συνδυασμό με την μεγάλη ευελιξία του παρέχει ένα απαράμιλλο  πλεονέκτημα στον εναέριο αγώνα,.
Η επάρκεια του Στόλου
Σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της USAF το F-35 πρόκειται να αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα μαχητικά όπως και τα μαχητικά εγγύς υποστήριξης,.
Αλλά εδώ υπάρχει το πρόβλημα. Επειδή το F-35 είναι ένα τόσο ακριβό αεροσκάφος οι διάφορες αεροπορικές δυνάμεις πρόκειται να αγοράσουν λιγότερες μονάδες. Για παράδειγμα η Ιαπωνία έχει 100 F-15J αλλά θα τα αντικαταστήσει με 70 F-35. Επιπρόσθετα επειδή το F-35 είναι τόσο ακριβό στην χρήση του αυτό θα έχει ανρητικό επακόλουθο στις ώρες εκπαίδευσης των πιλότων. Ήδη η αμερικανική Αεροπορία και στο πλαίσιο των περικοπών του αμυντικού προϋπολογισμού έχει περικόψει 44.000 ώρες πτώσεων ενώ έχει καθηλώσει τουλάχιστον 17 Μοίρες.
Άλλωστε το stealth έρχεται με ένα τίμημα. Στο F-35 το μεγαλύτερο κόστος της συντήρησης είναι αυτό του stealth περιβλήματος.
Όπως αναφέρει ο Sprey «αυτό είναι ένα γελοίο πρόβλημα σε ένα πόλεμο: «Κάθεσαι στο έδαφος για 50 ώρες προσπαθώντας να κάνεις ένα αεροσκάφος αόρατο που στην πραγματικότητα δεν είναι»
Αυτό που λέγεται ως 100% διαθεσιμότητα από πλευράς επιμελητείας είναι αδύνατο. Η USAF έχει τώρα ένα 75% το οποίο είναι καλό. Σε ότι αφορά όμως το F-35 εκεί η διαθεσιμότητα πέφτει κατακόρυφα. Το πλέον ικανό και απόρρητο βομβαρδιστικό της USAF το B2A έχει διαθεσιμότητα μόλις 46,7%, ενώ το F-22 και με μια τιμή 350 εκατ. $ έχει διαθεσιμότητα 69%.
«Έτσι σε αυτό το πλαίσιο η Αεροπορία της Αυστραλίας θα μπορεί να έχει μόλις 48 διαθέσιμα για μάχη F-35 από τα 70 που έχει ως στόχο να πάρει. Οι πιθανότητές σας εναντίον της Κίνας η οποία έχει 400 Flanker είναι μηδαμινές. Μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει ότι οι Αυστραλοί δε θα επιδιώξουν καμία αερομαχία με κινεζικά μαχητικά εκτός και αν συνοδεύονται από τον μεγάλο αδελφό τις ΗΠΑ» είχε πει ο Wheeler σε συνέντευξή του,.
Ο τελευταίος ο οποίος ασχολείται με την αμερικανική εθνική ασφάλεια για πάνω από τρεις δεκαετίες αναλύει τις επιπτώσεις που θα έχει η είσοδος των F-35 σε υπηρεσία με τις δυτικές Αεροπορίες:
«Οι πιλότοι θα γίνονται χειρότεροι καθώς θα λαμβάνουν όλο και λιγότερη εκπαίδευση, Θα υπάρχουν πολλοί λιγότεροι πιλότοι συνολικά και η όλη δύναμη θα συρρικνώνονται και το μόνο που θα απομείνει είναι ένα αεροσκάφος πανάκριβο το οποίο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, θα είναι μνημειώδες άχρηστο και θα καταστρέψει στο τέλος κάθε Αεροπορία η οποία θα το αποκτήσει»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ