}

15 Ιουνίου, 2016

Σκεντέρμπεης: Ο Έλληνας που έσωσε την Ευρώπη - Πώς οι Αλβανοί παρουσιάζουν ως αλβανικής καταγωγής τον Γεώργιο Καστριώτη.

Ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας θεωρείται ο Γεώργιος Καστριώτης, γνωστός κι ως Σκεντέρμπεης. Αποτελεί τον εθνικό ήρωα των Αλβανών την ίδια ώρα που θεωρείται άγνωστος ή παρουσιάζεται λανθασμένα ως Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως τελικά ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης.

Να γιατί έφυγε από την κηδεία του μεγάλου πυγμάχου Μοχάμεντ Άλι, ο Ταγίπ Ερντογάν!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) inspects a guard of honour upon his arrival in Nairobi, Kenya. EPA, DAI KUROKAWA

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) inspects a guard 

of honour upon his arrival in Nairobi, Kenya.

Δέησε, τελικά, ο “νεο-χαλίφης” της Άγκυρας -ο Ταγίπ Ερντογάν- να μας πεί γιατί έφυγε, άρον-άρον, από την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι. Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν απεχώρησε ενοχλημένος, προτού ολοκληρωθεί η ταφή του αμερικανού πρωταθλητή στη γενέτειρά του Λούϊβιλλ της πολιτείας Κεντάκυ, σε νεκροταφείο που θεωρείται “Εθνικο Μνημείο” - δηλαδή σε ένα πολυθρησκευτικό και όχι αποκλειστικά μουσουλμανικό τόπο ταφής.

Η χειρίστου τύπου προπαγάνδα του GAY PRIDE και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί

Είναι Σάββατο απόγευμα, Ιούνιος του 2016, με 40ο C. Ο κόσμος είναι σε κατάθλιψη από τον μνημονιακό καταιγισμό που δέχεται καθημερινά από τους “ευρωπαϊκούς θεσμούς” και τα τσιράκια τους. Το σύνταγμα έχει καταπατηθεί, η κοινωνία έχει εξαθλιωθεί, η χώρα απειλείται καθημερινά και εσύ ΔΕΝ έχεις τα λεφτά ούτε για μια διήμερη απόδραση. 
Κάνεις οικονομία στο ρεύμα και δεν ανάβεις ούτε ανεμιστήρα, ούτε κλιματιστικό... Βρίσκεις στο πορτοφόλι σου κανένα ορφανό δίευρω και λες “ας κατέβω στο κέντρο να πιω έναν καφέ με τους φίλους μου, να δροσιστούμε και λίγο”..., να ξεχάσουμε για λίγο ότι μας παίρνουν το σπίτι και την ζωή μαζί.

Τι θα κάνει τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν με Ερντογάν - Τουρκία;

Πόσο αποκομμένη είναι η πρωτοβουλία Ερντογάν-Γιλντιρίμ να στείλουν συγχαρητήριες επιστολές στους Ρώσους ομολόγους τους Πούτιν και Μεντβέντεφ αντίστοιχα, επ’ ευκαιρία της εθνικής ρωσικής εορτής, από την εν εξελίξει διαδικασία εξομάλυνσης ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, καθώς επίσης και την αναζωπύρωση των σχέσεων των Ισραηλινών με τους Ρώσους, σε βαθμό μάλιστα που απευθύνθηκε έμμεση πρόσκληση στις ρωσικές εταιρίες να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο;

Ξεκουμπιστείτε!!!

Του Γιώργου Καραμπελιά 

Αυτή την περίοδο εκτυλίσσεται ένας διάλογος στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή μια συγκέντρωση υπό τον τίτλο «παραιτηθείτε που καλείται την 15η Ιουνίου στο Σύνταγμα.
Η συζήτηση, δυστυχώς, όπως συχνά συμβαίνει στις ελίτ και στις ψευδοελίτ της παράγκας Ελλάδα, δεν διεξάγεται γύρω από το πραγματικό ερώτημα «πρέπει άραγε να παραιτηθούν», αλλά έχει μετατεθεί περισσότερο στο «ποιος καλεί» και με ποιες προθέσεις σε αυτή τη συγκέντρωση.

Ο "αριστερός" φασισμός απειλεί την ασφάλεια της χώρας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Ταυτόχρονα, όμως και σε ιδιαίτερα επικίνδυνους για το πολίτευμα της χώρας και την έννοια της δημοκρατίας. Μία κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, εφαρμόζει μία ιδιαζόντως απεχθή νεοφιλελεύθερη πολιτική και ζητωκραυγάζει για τη… νίκη της αριστεράς και της δημοκρατίας!!!

ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Μανώλης Κοττάκης 
Αποτέλεσμα εικόνας για Πανορθόδοξη, οι επιδιώξεις της Ρωσίας
H Πανορθόδοξη, οι επιδιώξεις της Ρωσίας και η αναθεώρηση του Συντάγματος!
Οι Ρώσοι, απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα παραστούν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που πρόκειται να γίνει στην Κρήτη. Επισήμως διαμηνύουν ότι ζητούν την αναβολή της, προκειμένου να παραστούν και άλλες Εκκλησίες, στην πραγματικότητα πίσω από τις γραμμές κρύβεται η επιθυμία τους να έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτήν το Πατριαρχείο της Μόσχας, 250.000.000 πιστοί ορθόδοξοι είναι το ποίμνιό του. Αν και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος, καλό είναι η κυβέρνηση να αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά της. Οποια και αν είναι η έκβαση, στην πραγματικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή διαμάχη Εκκλησιών με γεωπολιτικούς όρους.

SABR: Το νέο AESA ραντάρ των ελληνικών F-16; (βίντεο)

H "καρδιά" της αναβάθμισης των ελληνικών F-16C/D, σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε της LM, θα είναι το AESA ραντάρ SABR, το οποίο παρουσιάστηκε στην Πολεμική Αεροπορία. 

Ελληνικά F-16 ανεφοδιάζονται από αμερικανικό KC-135 (Βίντεο)

Δείτε βίντεο από τον ανεφοδιασμό ελληνικών F-16 από  αμερικανικά KC-135 τα οποία επιχειρούν με έδρα την ΑΒ Lakenheath στη Βρετανία σε πρόσφατη συνεργασία πάνω από την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ - ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!! Κράτος απατεώνας : "Παγώνει" τη μείωση αντικειμενικών αξιών για να εισπράξει ΕΝΦΙΑ και βγάζει στο σφυρί σπίτια με "γκρεμισμένες" εμπορικές τιμές

Όσοι ήλπιζαν πώς θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ από τα τέλη του 2016 μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, όπως έπραξε και η κυβέρνηση, αναβάλλοντας για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ή αρχές του 2018 τη μείωση των αντικειμενικών αξιών βάσει των οποίων υπολογίζεται το “χαράτσι”. Σε αντίθεση ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι απολύτως συνεπής και αρχίζει από 29 Ιουνίου να βγάζει στο σφυρί σπίτια πολιτών για χρέη προς την Εφορία.

Οι Τσάμηδες εκθέτουν τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά

Οι Τσάμηδες εκθέτουν τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο ΚοτζιάΑθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 


Η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί ότι το Τσάμικο είναι διεθνές θέμα και θα πρέπει να υπολογίσει με ποιον τρόπο θα το επιλύσει στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU,   «κατακεραυνώνει» τον Νίκο Κοτζιά και τα όσα ο ίδιος αλλά και κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έχουν πει τις τελευταίες ημέρες, πριν και μετά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, περί Τσάμικου.

Ισλάμ και Δύση βίοι ασύμβατοι

Στον χριστιανικό κόσμο της Δύσης και στις χώρες που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ η οργάνωση της ζωής, η νοηματοδότησή της και το αξιακό σύστημα που περιστρέφεται γύρω από τον θάνατο διαφέρουν όσο η μέρα και η νύχτα. Η ζωή του μουσουλμάνου δεν έχει τόση μεγάλη αξία για την κοινωνία στην οποία ζει και κινείται. Η Δύση, όμως, έχει εμπεδώσει την γενική παραδοχή της απόλυτης αξίας της ανθρώπινης ζωής.

ΑΙΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ - Ελλάδα 2004-2016: Πώς οι ξένες μυστικές υπηρεσίες με απαγωγές και δολοφονίες καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις

του Γιάννη Πετρίδη
Η δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα δεν είναι μια καινούρια ιστορία. Θα λέγαμε ότι είναι τόσο παλιά, όσο και η ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους το 1830*.
Και από τότε έως σήμερα, η παρουσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα και η εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα είναι το ίδιο καταστροφική. 

Reuters : NATO to send troops to deter Russia, Putin orders snap checks


BRUSSELS 



NATO Secretary-General Jens Stoltenberg chairs a NATO defence ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, June 14, 2016.
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
left
1 of 2
right

Britain, Germany and the United States advanced plans on Tuesday to spearhead a new NATO force on Russia's border from next year, and Russian President Vladimir Putin ordered snap checks on combat readiness across his armed forces.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ