}

27 Μαρτίου, 2015

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΕΞΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16 ΚΑΙ F-4 - Νέες σκληρές εμπλοκές F-16 της ΠΑ με τουρκικά μαχητικά δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου


Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο είχαμε σήμερα με την τουρκική Αεροπορία να δείχνει να επιζητά τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στον αέρα.
 Όπως αναφέρουν πηγές της ΠΑ οι Τούρκοι πιλότοι αντιδρούν διαρκώς σε κάθε προσπάθεια των ελληνικών μαχητικών να αναχαιτίσουν τα τουρκικά προκαλώντας και σύντομα οι αναχαιτίσεις καταλήγουν σε σκληρές εμπλοκές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους
Την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία». Σύμφωνα με... την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της διαφοράς που προέκυψαν από τις άδικες μειώσεις μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών. Τα ποσά μάλιστα που είναι έως 500 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ, ενώ τα μεγαλύτερα σε περισσότερες δόσεις.

"Πιάνει" και εποχή Γιάννου το σκάνδαλο των υποβρυχίων - 32 σε δίκη για "μαύρο χρήμα"

Image

Τριανταδύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σε δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων του ΠΝ. Μεταξύ αυτών και ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλιαμών επί εποχής Γιάννου Παπαντωνίου.

Άλλη μία δικογραφία, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για τα παράνομα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, παίρνει τον δρόμο για την εξέτασή της στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

"Αντιαρματικές" διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα KORNET - Ποιοι κατηγορούνται


Image

Νέα δικογραφία παράνομων αμοιβών για προμήθεια όπλων του υπουργείου Άμυνας διαβιβάζεται στους ανακριτές Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκο μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης.
Η δίωξη, που άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ-Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ Κωνσταντίνου Δαφέρμου.

"Αχ αυτοί οι φασίστες"! Ποιοι παίρνουν "πιστοποιητικό δημοκρατίας" διαλύοντας την ΜΥΚ!

Image
Του 
ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πολύ εύκολα βγήκαν πολλοί να χαρακτηρίσουν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών για το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση. Κατηγορίες για “έλλειμμα δημοκρατίας”, σχόλια για “φασίστες” και άλλα σχετικά που δυστυχώς γίνονται σιγά,σιγά …παράδοση! Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε το θέμα.

Αυτοί οι “φασίστες” ήταν οι ίδιοι που απεγκλώβιζαν κάτω από καταιγισμό πυρών άμαχους στην Αλβανία,το Λίβανο και την Λιβύη πιο πρόσφατα. Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες. Είναι και τα δύο.

Η Ρήξη...

  Κάθε επανάσταση είναι μία ρήξη.
  Ρήξη με το κατεστημένο, με το βολικό, με την δουλοπρεπή νοοτροπία, με την ροή της Ιστορίας.
  Και κάθε ρήξη, είναι μία επανάσταση.
  Από κει και πέρα όμως, ενώ η ρήξη γίνεται από έναν, ή έστω μία ομάδα φωτισμένων (ή όχι),
   ...η επανάσταση απαιτεί μιά πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.


  Από την άλλη, μία επανάσταση δεν προαναγγέλεται, γιατί ο αντίπαλος 

θα σε κατατροπώσει,
 
...ούτε η ρήξη προγραμματίζεται. Δεν   λες: Θα κάνω μιά ωραία ρήξη τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο. Την κάνεις από την πίεση των γεγονότων ή από εκτίμηση της κατάλληλης συγκυρίας, και ελπίζεις στην μαζική αποδοχή ώστε να εξελιχθεί σε επανάσταση.

Ηρωισμός - Εμφύλιος - Δάνεια & Ελληνική ταυτότητα στην. Επανάσταση του 1821. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Για να ξεκινήσει μια Επανάσταση, υπάρχει μια προϋπόθεση: να θέλουν να ξανασηκωθούν αυτοί που έχουν πέσει. 
«Επ-ανίσταμαι» [>ίσταμαι ή ίστημι] σημαίνει «Ξανα-στέκομαι όρθιος», άρα έχω πέσει, έχω συνείδηση της πτώσης μου και επιθυμώ -με κάθε κόστος - να ξανασταθώ σε όρθια θέση.

ΤΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; Νέα σοβαρή πρόκληση από Άγκυρα - Τούρκος ΥΠΑΜ: "Θα διεκδικήσουμε με στρατιωτικά μέσα τα 16 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο"


Νέα θρασύτατη πρόκληση από την Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ισμέτ Γιλμάζ με ομιλία του στη Βουλή έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και επισήμανε πώς η Άγκυρα θα διεκδικήσει αυτά τα νησιά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα. Οι ισχυρισμοί Γιλμάζ έρχονται σε συνέχεια της έγερσης θέματος από το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr και το οποίο αποτελεί το think tank της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ