}

28 Νοεμβρίου, 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ


"Εθνική κληρονομιά" χαρακτήρισε ο Ε.Βενιζέλος τους τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής που παραλίγο να εξαφανίσουν το ελληνικό Γένος από τις δέλτους της Ιστορίας.
" Όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς" ανέφερε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στη δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV- Cine5.
Φυσικά πρόκειται περι δήλωσης υποταγής στην "Υψηλή Πύλη" του "Σουλτάνου" Ρ.Τ.Ερντογάν, με βάση την οποία θα αναμένουμε το άνοιγμα δεκάδων τζαμιών, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Ανατ.Μακεδονία-Θράκη, και Ρόδο-Κω.
Με το πρόσχημα ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που οι Τούρκοι "σουβλίζανε" τους προγόνους μας, προκειμένουν να εγκαταλειψουν την Πίστη, θα τουρκοποιήσουμε μόνοι μας εκ νέου ελληνικά εδάφη 100 χρόνια μετά την εκδίωξη των Οθωμανών.
Επιβεβαίωσε δε ότι με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων θα κατασκευασθεί το τζαμί στην Αθήνα. "Ναι, σαφέστατα. Ένα τζαμί ως δημόσιο έργο, ως δωρεά του κράτους προς τη μουσουλμανική κοινότητα στην Αθήνα. Διότι μιλάμε για μια δημόσια οντότητα, όχι για μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Μιλάμε για μια δημόσια νομική οντότητα και για τις σχετικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αθήνα. Αυτό είναι κάτι προφανές και απαραίτητο για κάθε ευρωπαϊκή, σύγχρονη και χωρίς προκαταλήψεις κοινωνία."
Μόνο που δεν μας εξήγησε γιατί το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει για τις αναγκες της μουσουλμανικής κοινότητας που με εξαίρεση την μειονότητα της Θράκης, αποτελείται κυρίως από λαθρομετανάστες.
Στην Αμερική οι Έλληνες της Ομογένειας, δεν πήραν λεφτα από τον Λευκό Οίκο, μάζεψαν χρήματα, αγόρασαν οικόπεδο και έχτισαν την εκκλησία που ήθελαν. Το θεωρεί δε απαραίτητο για να μην έχει η ελληνική κοινωνία "προκαταλήψεις"! Η Ορθοδοξία προφανώς θεωρείται προκατάληψη, παρότι είναι η επικρατούσα με βάση το Σύνταγμα θρησκεία της χώρας.
Λέει μάλιστα ότι τα τζαμιά θα χρησιμοποιηθούν για τον τουρισμό! Έχει σκοπό δηλαδή να καταστήσει την χώρα σε τουρκικό "ξενοδοχείο"!
Σχολιάζει και την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι επισημαίνοντας πως αυτή "αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διεθνή κοινότητα προκειμένου η τελευταία να κατανοήσει τον ιδιαίτερο, θεσμικό και δογματικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου".
Φυσικά το ερώτημα που πρέπει να μας απαντήσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι πως θα πάει σαν να μην τρέχει τίποτα να συναντηθεί στην Άγκυρα, με Ερντογάν-Νταβούτογλου, μετά το σημερινό επεισόδιο στην Στρογγύλη εναντίον του Έλληνα ΥΠΕΘΑ Ν.Δένδια.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προσφάτως, ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στη βόρεια Κύπρο είχε δηλώσει ότι «για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η Ελλάδα πρέπει να νομιμοποιήσει τους «εκλεγμένους μουφτήδες» της τουρκικής μειονότητας της Ελλάδας, καθώς και να ανοίξει το τζαμί στην Αθήνα». Πώς αξιολογείτε την έκκληση του Ερντογάν και, επίσης, θα ανοίξετε το τζαμί στην Αθήνα, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί;
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε, στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πεδίο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, κάθε κράτος έχει τη συνταγματική και θεσμική υποχρέωση να εφαρμόζει τους υφιστάμενους κανονισμούς καθώς και να σέβεται τα δικαιώματα χωρίς αμοιβαιότητα. Δεν πρόκειται για αμοιβαιότητα, αλλά για μονομερή υποχρέωση της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας και κάθε χώρας να σέβεται το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η Ελλάδα έχει ταυτοχρόνως την υποχρέωση να σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, στο πλαίσιο πάντα της περίφημης ιστορικής Συνθήκης της Λωζάννης, στο πλαίσιο του ελληνικού Συντάγματος, που είναι ένα πολύ σύγχρονο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ως οργανωμένης έννομης τάξης με τον απαραίτητο δικαστικό έλεγχο.
Ειδικότερα για τους μουφτήδες στη Θράκη, όπως γνωρίζετε, ο μουφτής είναι ένα διττό όργανο, δεν είναι μόνο θρησκευτικός λειτουργός, αλλά πρωτίστως δικαστής, κρατικό όργανο, γιατί στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάννης, ο μουφτής είναι πάνω από όλα υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου της Σαρία, του παραδοσιακού ισλαμικού νόμου. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί από αυτή την άποψη ο μουφτής αποτελεί μέρος του νομικού αλλά κυρίως του δικαστικού μας συστήματος. Γνωρίζω κάποιες προτάσεις και ιδέες αναφορικά ίσως με τη διάκριση των δύο αρμοδιοτήτων. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε επί διαφόρων ιδεών, αλλά όχι στη βάση της αμοιβαιότητας, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό από ευρωπαϊκής απόψεως.
Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ανταλλαγής, διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έχουμε, μονομερώς, ως οντότητα της διεθνούς κοινότητας, ως χώρα, ως κράτος, την υποχρέωση να σεβόμαστε τα δικαιώματα των μειονοτήτων – και η δική μας πολιτική είναι η πλήρης συμμετοχή, η πλήρης ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη στην ελληνική οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή και στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην επαγγελματική μας ζωή. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο για τη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και για την ελληνική κοινωνία ως μια ευρωπαϊκή κοινωνία με δυτική νοοτροπία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη..

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν πρόκειται για «τουρκική μειονότητα». Σύμφωνα με την ορολογία της Συνθήκης της Λωζάννης, πρόκειται για μια θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δεν είναι μια εθνική μειονότητα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους Έλληνες πολίτες, τουρκικής καταγωγής, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα. Η κυβέρνηση θα έκανε ένα βήμα και θα χαρακτήριζε τη μειονότητα «τουρκική»;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εάν μιλάτε για συλλογικές και νομικές οντότητες, πρέπει να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και ειδικότερα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, πρέπει να μιλάμε για θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Εάν η παρατήρησή σας είναι μια παρατήρηση που γίνεται στο επίπεδο του επονομαζόμενου αυτοπροσδιορισμού, ο αυτοπροσδιορισμός είναι ένα ατομικό δικαίωμα, σύμφωνα πάντα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και όσον αφορά το τζαμί, κύριε Υπουργέ…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Για εμάς, όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η μουσουλμανική, η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς και ως πρώην Υπουργός Πολιτισμού είμαι σε θέση να επαναλάβω πως η αναστήλωση και η προβολή των οθωμανικών και μουσουλμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όχι μόνο για την πολιτιστική πολιτική μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και για την τουριστική βιομηχανία μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει τζαμί στην Αθήνα.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι, σαφέστατα. Ένα τζαμί ως δημόσιο έργο, ως δωρεά του κράτους προς τη μουσουλμανική κοινότητα στην Αθήνα. Διότι μιλάμε για μια δημόσια οντότητα, όχι για μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Μιλάμε για μια δημόσια νομική οντότητα και για τις σχετικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αθήνα. Αυτό είναι κάτι προφανές και απαραίτητο για κάθε ευρωπαϊκή, σύγχρονη και χωρίς προκαταλήψεις κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μετά την Άγκυρα, θα πάτε στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντήσετε τον Βαρθολομαίο και τον Πάπα που επισκέπτεται την Τουρκία. Ως ορθόδοξος, τι συμβολίζει για εσάς, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η επίσκεψη του Πάπα;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η επίσκεψη του Πάπα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διεθνή κοινότητα προκειμένου η τελευταία να κατανοήσει τον ιδιαίτερο, θεσμικό και δογματικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο άλλος πυλώνας του Χριστιανισμού, του Ανατολικού Χριστιανισμού, η πρώτη Εκκλησία του Ανατολικού Χριστιανισμού. Και από αυτή την άποψη, οι νέες συναντήσεις μεταξύ των δυο επισκόπων, του Επισκόπου της Ρώμης και του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης, της Νέας Ρώμης, προσφέρουν πάντα μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο για την επανέναρξη και την ανανέωση του θεολογικού διαλόγου, αλλά και για έναν ευρύ δημόσιο διάλογο σχετικά με το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Για την Τουρκία, η ύπαρξη του Πατριαρχείου στη χώρα σας αποτελεί εξαιρετικό πλεονέκτημα, όχι μόνο για τουριστικούς λόγους, αλλά και επειδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο αρχαιότερος θεσμός στην ευρύτερη περιοχή, ένα σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα, για τη χριστιανική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Και από αυτή την άποψη η υπόσταση και η νομική προσωπικότητα – η διεθνής και εσωτερική νομική προσωπικότητα – του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορεί να αποτελέσει επίσης και ένα εξαιρετικό επιχείρημα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αμφίπολη: Αύριο η Περιστέρη αποκαλύπτει τα μυστικά του τάφου
Θα παρουσιαστούν τα επιστημονικά ευρήματα της ανασκαφής στο λόφο Καστά



Παροξυσμός και παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αυριανή ομιλία στο υπ. Πολιτισμού - Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία θα δώσουν το παρών - Απλοί πολίτες, φοιτητές αρχαιολογίας και εκατοντάδες Έλληνες απ' όλους τους επαγγελματικούς χώρους ζητούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες

Φρενίτιδα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο υπουργείο Πολιτισμού, εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων για την Αμφίπολη.
Τα τηλέφωνα στο υπουργείο δεν σταματούν να χτυπούν, καθώς δεκάδες απλοί πολίτες καλούν και ζητούν να παρακολουθήσουν την ομιλία της κυρίας Κατερίνας Περιστέρη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, του Αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή και του πολιτικού μηχανικού, Δ. Εγγλέζου.


Τεράστιο είναι, όμως, και το ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ με δεκάδες δημοσιογράφους να καταφθάνουν στην χώρα μας, προκειμένου να καλύψουν το θέμα του Τύμβου Καστά, που έχει συναρπάσει ολόκληρο τον κόσμο.

Η παρουσιάση θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του υπουργείου και εκέι θα παραστεί ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη.




Μάλιστα, η γ.γ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει και που πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.




                      



Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις περικοπές των ενστόλων στο ΣτΕ

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις περικοπές των ενστόλων στο ΣτΕ
Αναβολή στην συζήτηση για την δικαστική απόφαση κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δεν συμμορφώθηκε πλήρως με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τις περικοπές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το Συμβούλιο Συμμόρφωσης  είχε προσδιορίσει για σήμερα την συζήτηση, την οποία οι συνδικαλιστές των Σωμάτων ανέμεναν με αγωνία, προκειμένου οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών θα έδιναν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους.
Τελικά αποφάσισε την αναβολή της όλης συζήτησης, προς έκπληξη όλων, για τις 09-12-2014.
Η συζήτηση αυτή και οι εξηγήσεις που θα έδινε ο Υπουργός Οικονομικών, ήταν σημαντική για τους εργαζόμενους, καθώς θα έδινε κάποιες απαντήσεις, όσον αφορά τις αγωγές που σκοπεύουν να γίνουν για τη διεκδίκηση των αναδρομικών και για το αν είναι αυτές απαραίτητες ή όχι.

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΛΚΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ 

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΛΚΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ




ΣΤΟΧΟΣ Α΄ : ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΤΕΧΝΗΤΗ Ή ΜΗ) ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
ΣΤΟΧΟΣ Β΄ : ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΣΤΟΧΟΣ Γ΄ : ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟI ΒΡΑΧΙΟΝEΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α) ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Β) ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕΣ “ EΘΝΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ” ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Τα διεθνή χαλκεία που αποτελούν τα κυρίαρχα στρατηγεία και επιτελικά κέντρα, τα οποία και χαράσσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της παγκόσμιας εξουσίας και ερήμην βεβαίως της γνώσεως και αποδοχής από τα έθνη – κράτη και από τους λαούς καταγράφονται τα εξής:
α) Το περίφημο «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων» των ΗΠΑ (C.F.R.).
β) Η λέσχη Μπίλντεμπεργ (ΗΠΑ – Ευρώπη).
γ) Η Τριμερής Επιτροπή (ΗΠΑ). Ευρώπη – Ιαπωνία.
δ) Το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 
Μέσα σε αυτά τα διεθνή πλαίσια, η Ελλάς έχει και αυτή καταστεί αδιαμφισβήτητα και στόχος βολής   αυτών των κέντρων επιρροής. Στην παγκόσμια ιστορία των εθνών, ίσως για πρώτη φορά, τα διεθνή χαλκεία των «πεφωτισμένων» συνωμοτών, που δρουν και κινούνται ύπουλα και καταχθόνια στα πολυτελή στρατηγεία τους, έχουν επιτύχει έναν απόλυτο οργανωτικό συντονισμό, παρά τις όποιες διαφορετικές «φιλοσοφίες» και συγκρουόμενα συμφέροντα που διεκδικούν σε βάρος των λαών.

Οι σύγχρονοι Καίσαρες, οι θεωρητικοί ηγέτες των «αμερικανικών» κέντρων – διεθνούς επιρροής – εξουσίας ανά τον πλανήτη κελεύουν και αποφασίζουν για τη χάραξη της διεθνούς πολιτικής, η οποία και εδράζεται στα αμιγώς καθαρά αμερικανικά συμφέροντα. Και τι προστάζουν αυτοί οι αστέρες του διεθνούς γίγνεσθαι και της παγκοσμιοποίησης; Πρώτον να ισοπεδωθούν και να εξανεμισθούν όλοι οι πανάρχαιοι πολιτισμοί όλων των εθνών – κρατών, διότι έτσι βολεύει τη σύγχρονη Ρώμη, τις ΗΠΑ προκειμένου να στηρίξει το νέο οικοδόμημά της, που σήμερα ονομάζεται Νέα Τάξη – Νέα Εποχή – Παγκοσμιοποίηση.
Η επιστημονικά σχεδιασμένη διεθνής προπαγάνδα παραπληροφόρησης, φασιστικού σκοταδισμού και σατανικών σεναρίων – καθυποτάξεως και υποδουλώσεως όλων των λαών και των εθνών – με δεδομένη την πολιτική – οικονομική και επικοινωνιακή εξουσία, που διαθέτουν σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και με τους πολιτικούς υπηρέτες τους, έχει ως αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική εκμετάλλευση όλων των λαών του πλανήτου.
Η παγκόσμια ενιαία κυβέρνηση, η ενιαία (δήθεν) παγκόσμια οικονομία και η κοινή θρησκεία, είναι τα πλαστά επιχειρήματα που προτάσσουν για πειθαναγκασμό κάθε ελεύθερης εθνικής φωνής. Πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε άρθρο του στην W. Post – για ενδυνάμωση της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ – συνιστούσε στις χώρες της Ευρώπης, την αγορά των νέων Αμερικανικών πολεμικών συστημάτων. Έργο γνωστό, άλλωστε, που θα αναλαμβάνουν, και διάφοροι Αμερικανοί Πρεσβευτές.
Μήπως κινδυνεύει η Ευρώπη από τις χώρες του τρίτου και εξαθλιωμένου κόσμου; Μήπως από τις πρώην της Σοβιετίας, οι οποίες όλες μάχονται για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όταν είναι γνωστό ότι όλες οι χώρες του πρώην «υπαρκτού» σοσιαλισμού, του ανατολικού μπλοκ, ενεργούν, συναγωνιζόμενες μεταξύ τους ποια θα ενταχθεί πρώτη και σύντομα στη «μητρική» οικογένεια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αλλά προς τι; Εξυπηρετεί; Ο καθολικός και συνολικός απόλυτος εξοπλισμός όλων των χωρών της Ευρώπης, κατά τον κ. Κοέν, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι όχι μόνο δεν έχουν επενδύσει αρκετά σε στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά ορισμένες από τις επενδύσεις τους δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
Η ουσία όμως είναι ότι οι σύμμαχοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες, αν επιθυμούν να πληρούν τα κριτήρια του ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό τομέα στα πλαίσια της Συμμαχίας, αλλά χωρίς να διαχωρίζονται από αυτό.
Η εδραιωμένη πεποίθηση και ακράδαντη πίστη μας, στην απόλυτη και καθορισμένη υπαλληλοποίηση των διαφόρων πολιτικάντηδων «πολιτικών» στην παγκόσμια σκακιέρα με τον επιλεγμένο διορισμό των, στις ευαίσθητες και καίριες θέσεις – «κλειδιά» της διεθνούς πολιτικής και της διπλωματίας, δικαιώνεται οσημέραι οριστικά και τελεσίδικα. Δεν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι τόσο η φιλοσοφία όσο και η πρακτική της Νέας Τάξεως Πραγμάτων ευαγγελίζονται την καθοριστική υποταγή της πολιτικής εξουσίας σε αυτά τα διεθνή κέντρα, τα οποία συγκροτούν στην πλειονότητά τους οι μεγιστάνες του πλούτου και της διαφθοράς όλοι οι κοσμοκράτορες και εκμεταλλευτές των πολυπληθών πηγών του πλούτου ανά τον κόσμο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι διεθνείς εταιρείες πολεμικού υλικού – εξοπλισμών – τεχνολογίας – συστημάτων πάσης φύσεως επικοινωνιών – παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών – ελέγχου του διεθνούς εμπορίου, νόμιμου και μη – και κυριότατα ίδρυση και λειτουργία τιτανίων μηχανισμών (επιστημονικά, επιτελικά και σατανικά) οργανωμένης διεθνούς προπαγάνδας, σε συνδυασμό με έναν ουσιαστικό ψυχολογικό πόλεμο, συνθέτουν και συγκροτούν όλες αυτές οι συνιστώσες, τα επονομαζόμενα σήμερα διεθνή κέντρα εξουσίας. Βεβαίως η ιστορία αρχίζει πολύ πιο πριν από σήμερα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πρώτες σκέψεις για την παγκοσμιοποίηση με τη φιλοσοφία και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για την παραγωγή της «Βιομηχανίας» της Διεθνούς Ασφάλειας και δήθεν ειρήνης, με την ανάλυση πολιτικών κινδύνων για τη διεθνή σκηνή, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και η ανάγκη υπάρξεως πολιτικών αναλυτών για τους δήθεν διεθνείς κινδύνους. Και πρώτοι και καλύτεροι που έπαιξαν το ρόλο του αναλυτού διεθνούς κινδύνου για πολλαπλά (thins Tanks) στις δεξαμενές σκέψεως οι γνωστοί υπότροφοι και οικότροφοι των λεσχών επιρροής της N.S.A. της C.I.A. της D.Ι.Α. και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων προπαγάνδας και των μυστικών υπηρεσιών! Χένρι Κίσιγκερ, Μπρεζίνσκι, William Colby (πρώην δ/ντής C.I.A.), Ριτσαρντ Χελμ (ομοίως δ/ντής C.I.A.), ο Γιόνα Αλεξάντερ καθηγητής διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ν.Υ., ο πρώην υπουργός Τζορτζ Σουλτς, ο γνωστός καθηγητής της προπαγάνδας, στέλεχος της γνωστής Λέσχης (Rand Corporation) και πράκτορας της C.I.A. για θέματα ελληνο-τουρκικών παραμέτρων Πολ – Χέντι. Σημειωτέον ότι ο τελευταίος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων που συνδέονται άμεσα με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.
Η επιστημονικά σχεδιασμένη διεθνής προπαγάνδα παραπληροφόρησης, φασιστικού σκοταδισμού και σατανικών σεναρίων καθυποτάξεως και υποδουλώσεως όλων των λαών και εθνών – με δεδομένη την πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή εξουσία που διαθέτουν, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά κυρίως και με τους πολιτικούς ηγέτες τους, αργυρώνητους και μη, στο διεθνές στερέωμα – έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική Άλωση των Εθνών και την οικονομική εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει ολόκληρος ο πλανήτης.
Τρεις επισημάνσεις του Θουκυδίδη, αξίζουν ιδιαίτερης αξίας – άγνωστες βέβαια, στους ηγήτορες της ενδοτικότητας και αβελτηρίας, που δυστυχώς μας κυβερνούν καθ’ ό,τι διατηρούν στο ακέραιο την διαχρονική τους ισχύ, για την διακυβέρνηση του κράτους, αλλά και γενικότερα για τις διεθνείς σχέσεις. Πρώτον: Το κράτος που ενδίδει συνεχώς, έστω και σε ασήμαντα πράγματα, θα υφίσταται συνεχώς πιέσεις, για περισσότερες υποχωρήσεις.
Δεύτερον: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα ίδια ημών σφάλματα και όχι από τα σχέδια των εχθρών. Και
τρίτον: Όσο πιο πρόθυμο ένα κράτος ψυχολογικά φαίνεται ότι διάκειται στον πόλεμο, τόσο αποδυναμώνει τις ορέξεις του αντιπάλου για την διεξαγωγή του.
Κατά συνέπεια, ο Θουκυδίδης, θεωρούσε το Κράτος – Έθνος, ως τον κύριο παράγοντα, με ισχύ και ασφάλεια, σε ένα αναρχούμενο, όπως σήμερα, διεθνή περίγυρο. Η ισχύς κατά τον Θουκυδίδη, είναι η συνισταμένη όλων των εθνικών στοιχείων, ενός λαού, που μπορεί να δημιουργήσει δέος, σε κάθε αντίπαλο και αυτό, βεβαίως, με τη σημερινή ορολογία να λειτουργήσει ως παράγων αποτροπής οποιασδήποτε έξωθεν επιβουλής. Ο πυρήνας ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, αποτελεί την συνισταμένη, όλων των δυναμικών σταθερών αυτής της χώρας.
Του ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ – ΑΝΑΛΥΤΟΥ

Ανοίγοντας τις πύλες για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο...


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ουάσινγκτον αποφάσισε να οπλισει την Ουκρανία για την ανανέωση της στρατιωτικής επίθεσης στις ρωσικές περιοχές των Ντόνετσκ και Luhansk.

 Ενας ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών καταδίκασε την απερίσκεπτη απόφαση της Ουάσιγκτον να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο ως παραβίαση των συμφωνιών που θα κανει την πολιτική επίλυση της σύγκρουσης μια λιγότερο πιθανή λύση 
 Αυτή η δήλωση είναι πολύ περίπλοκη.
 Από τις δηλώσεις συμπεραίνουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την επίλυση της σύγκρουσης ,σκοπός της Ουάσινγκτον είναι να χρησιμοποιήσει την δύσμοιρη Ουκρανία κατά της Ρωσίας .
 Οσο χειρότερη θα είναι η σύγκρουση τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι και η Ουάσινγκτον .
 Η Ρωσία έβαλε ένα στοίχημα πιστεύοντας ότι η ενωμένη Ευρώπη θα έρθεις τα συγκαλά της και η συγκρούση θα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά.

 Η ρωσική κυβέρνηση έχασε αυτο το στοίχημα και πρέπει να κινηθεί άμεσα για να προκαταλάβει μια επιδείνωση της κρίσης είτε με την συνένωση των αυτονομιστικών επαρχιών είτε διαβάζοντας σωστά τις ταραχές που παίζουν στην Ευρώπη . Θα ήταν μια δαπανηρή ταπείνωση για την ρωσική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ρωσικές στρατιοωτικες θέσεις σε μια επίθεση, Αν η Ρωσία στέκεται στην άκρη, ενώ Ντόνετσκ και Luhansk καταστρέφονται, η επόμενη επίθεση θα είναι στην Κριμαία...

 Μέχρι τη στιγμή που η Ρωσία θα αναγκαστεί τελικά να πολεμήσει χρόνος που θα περάσει θα την αναγκασει να αντιμετωπίσει εναν καλύτερα οπλισμένο και πιο προετοιμασμένο και επίφοβο εχθρό.

 Αυτή τη στιγμή η Ρωσία θα μπορούσε να πιέσει την Ευρώπη η να επεμεει σε όλο αυτό η ότι θα συνεχίσει χωρίς το φυσικό αέριο , θα μπορούσε να ζητήσει απαγόρευση πτήσεων πάνω απο της αποσχισθείσες επαρχιες και να παραδώσει ένα τελεσίγραφο στο Κίεβο , θα μπορούσε να δεχθεί τα αιτήματά από Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ για την ενοποίηση για την επανένωση με τη Ρωσία .

 Καθε μία από αυτές τις δράσεις θα αρκούσε για την επίλυση της σύγκρουσης προτού φτάσουμε σε εκτός ελέγχου σχέδια και ανοίξουν οι πύλες για το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο .
 Ο αμερικανικός λαός δεν έχει ιδέα ότι η Ουάσινγκτον είναι στα πρόθυρα της έναρξης ενός παγκοσμίου πολέμου ακόμα και οι ενημερωμένοι σχολιαστές έχουν αποπροσανατολιστεί τελείως απ' την προπαγάνδα ότι η Ρωσία εισέβαλε σε Ουκρανία και προμηθεύει όπλα στους αυτονομιστές .

 Η αλαζονεία της Ουάσιγκτον για να κερδίσει δύναμη με το θέμα της Ουκρανίας αναγκάζει τη Ρωσία σε δύο επιλογές η υποτέλεια η πόλεμος .
πηγη



ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΙΩΣΗ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

-Ποιός μ@λ@κ@ς είχε την ιδέα να πάμε στο Παρίσι;



(Στη φωτό ηρωικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυψαν μια ακόμη ελληνική πανωλεθρία της κυβέρνησης της Κολομβίας των Βαλκανίων. Διακρίνονται οι γλυκύτατες κυρίες Ελένη Βαρβιτσιώτη και Μαρία Δεναξά)
Μελαγχολία, κατάθλιψη, οργή, απόγνωση στους κόλπους της ΝΔ για την νέα πανωλεθρία στο Παρίσι.
Είναι τέτοια η αγανάκτηση των γαλάζιων βουλευτών, (ειδικά κάποιων της επαρχίας που δεν έχουν γίνει υπουργοί) ώστε αναρωτιούνται φωναχτά στους διαδρόμους της Boυλής
-Ποιός μαλάκας είχε την ιδέα να πάμε στο Παρίσι;
Πάμε παρακάτω. Ο μόνος έμπειρος διαπραγματευτής από ελληνικής πλευράς είναι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος όμως όλο αυτό το διάστημα ταλαιπωρείται από μια ίωση.
Μάλιστα για να ταξιδέψει στο Παρίσι χρειάσθηκε να πάρει ειδική βεβαίωση από τον γιατρό του ότι είναι σε θέση να ταξιδέψει!
Οσο για το τι ακριβώς έγινε εντός της βίλας Said θα υπάρχει αύριο σε συγκεκριμένες στήλες πολύ καυτό και ενδιαφέρον ρεπορτάζ.
Οσο για την νέα πανωλεθρία στο Παρίσι αυτή προκάλεσε την συνάντηση που αναμένεται να έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο    αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης.
Οι δύο αρχηγοί θα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας, καθώς αυτή παραμένει αμετακίνητη στη θέση της θα κλείσιμο του χρηματοδοτικού κενού είτε με αύξηση του ΦΠΑ και μείωση των συντάξεων είτε με παράταση του μνημονίου κάτι που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.




ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

7 Έλληνες πολιτικοί αγόρασαν οικίες-καταφύγια στο εξωτερικό



Εγκλωβισμένη η χώρα σε πολιτικό προσωπικό που είναι κατώτερο των περιστάσεων.
Κι όχι απλά κατώτερο αλλά βαθιά διεφθαρμένο.
Γερμανοί δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι Ελληνες πολιτικοί πλούτισαν αιφνιδίως τα χρόνια της κρίσης και των Μημονίων που οδήγησαν στην αυτοκτονία πάνω από 2.000 συμπολίτες μας. Οι Γερμανοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστο 7 πολιτικούς πρώτης γραμμής οι οποίοι πραγματοποίησαν αγορές κατοικιών εκτός Ελλάδας-κυρίως σε ΗΠΑ και Αγγλία.
Κάποιος δε αθεόφοβος επένδυσε ακόμη και στην Χαβάη.
Πολιτικός που υπηρετεί σε θέση-κλειδί ακούγεται ότι δωροδοκήθηκε με 10 εκατομμύρια ευρώ για να καθαρίσει μια βρώμικη-πολύ βρώμικη-υπόθεση. Οι Γερμανοί έχουν το όνομα του συγκεκριμένου κυρίου καθώς και τα στοιχεία του εγκλήματος.
Από και πως τα έχουν; Από τις μυστικές υπηρεσίες χώρας η οποία σαρώνει με τους δορυφόρους της όλα τα Βαλκάνια.
Αυτός ο τύπος που δωροδοκήθηκε είναι σύμφωνα με τους Γερμανούς δανειστές μας η πρώτη "υποψηφιότητα" για τις νέες Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας.
Δεν θα χρειασθεί να κουνήσουμε ούτε το δαχτυλάκι μας.
Οι Γερμανοί υπόσχονται τέτοιο θέαμα που η φυλάκιση του Ζοζέ Σώκρατες θα μοιάζει με tea time αδιάφορων κυριών της Φιλοθέης...
ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Στη φυλακή οι ανεξάρτητοι βουλευτές - μαξιλαράκια!!!


Εχετε ακούσει ξανά φυλακές για "μαξιλαράκια";
Οπως όλα δείχνουν θα το δούμε κι αυτό στην Ελλάδα!
Το τελευταίο διάστημα οι φήμες ότι κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, εξαιτίας των πάρε-δώσε που έχουν με την Δικαιοσύνη, βρίσκονται στην ομηρία της κυβέρνησης προκαλούν σάλο στο πολιτικό σκηνικό.
Αφορούν κυρίως υποθέσεις φοροδιαφυγής για ιλιγγιώδη ποσά που δεν δηλώθηκαν και τα οποία τσίμπησε ο ΣΔΟΕ και οι Επιθεωρητές του Οικονομικού Εγκλήματος. Ετσι αυτοί οι συγκεκριμένοι μουσαντένιοι εθνοπατέρες είναι έτοιμοι να ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας για να γλιτώσουν τις διώξεις.
Μάλιστα ένας από τους μουσαντένιους που έχει πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη είναι προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις του προκαλούν την οργή της Κουμουνδούρου.
Γι΄αυτά τα μαξιλαράκια το Τμήμα Δικαισύνης του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει δυσάρεστες εκπλήξεις. Ακόμη κι αν ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση οι πρώτοι που θα καθήσουν στο σκαμνί και θα οδηγηθούν στην φυλακή-όπως ο Ζοζέ Σόκρατες-θα είναι οι φοροφυγάδες μαξιλαράκια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα για να ενισχύσει και την θέση του στην κυβέρνηση δεν θα διστάσει να κλείσει στον Κορυδαλλό και σημερινό δικό του βουλευτή ο οποίος είναι έτοιμος να αλλαξοπιστήσει.
-Θα πάνε φυλακή ακόμη κι αν χρειασθεί να στείλουμε εκ νέου στην Δικαιοσύνη τις υποθέσεις τους...
διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου στα μαξιλαράκια.
Στο μεταξύ οι λογαριασμοί των Ανεξάρτητων βουλευτών-ακόμη και παλιές τους γκόμινες που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αχυρανθρώπου-βρίσκονται στο μικροσκόπιο.
Ερχονται συναρπαστικές εξελίξεις...


Αξίζει τον κόπο;

Γράφει ο mitsos175


Θέλω πάρα πολύ να πέσει ο σαμαράς. Πρόκειται για εντελώς ανίκανο, που ακριβώς επειδή γνωρίζει την ανικανότητα και την ενοχή του, γίνεται αδίστακτος δικτάτορας προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία. Όσο πιο σύντομα ξεκουμπιστεί λοιπόν τόσο το καλύτερο. Είναι όχι μόνο διεφθαρμένος αλλά πηγή διαφθοράς.

Δεν είναι ο μόνος όμως. Υπάρχουν, δυστυχώς για μας, πολλοί άλλοι σαν αυτόν. Φαύλοι, δοσίλογοι, ψεύτες, ξεδιάντροποι, φιλοτομαριστές. Το παίζουν "μάγκες" στον κόσμο πίσω από τις ασπίδες των μπάτσων, ενώ στην πραγματικότητα γλείφουν τα οπίσθια του κάθε τοκογλύφου, του κάθε πλουτοκράτη. Λεν και ξελέν, αλλάζουν θέση τόσο γρήγορα που καταρρίπτουν τη θεωρία της σχετικότητας.

Θα κάνω μια απλή ερώτηση: Εμπιστεύεστε κάποιον από αυτούς; "Όχι" είναι η φυσική απάντηση, που θα πάρω από τους περισσότερους, ιδιαίτερα εκείνους που ένιωσαν στο πετσί τους την καταστροφή, που προκάλεσαν τα όσα ψήφισαν.
Τότε γιατί; Αξίζει τον κόπο; Τι εννοώ: Βλέπω, ότι ορισμένοι από αυτούς, οι πιο έξυπνοι, ψάχνουν σωσίβιο σωτηρίας σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Ονόματα δε θα πω, τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια άλλωστε, αλλά υπάρχουν αρκετοί που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Τιτανικό της κυβέρνησης, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, για να μην πάνε στον πάτο του κελιού μαζί με τον Άκη, τον Βαγγέλη, τον Αντώνη, και άλλα ηχηρά ονόματα της συμμορίας. Είδαν το φως το αληθινό, έλαβαν πνεύμα επουράνιο, βρήκαν την αληθινή πίστη κάπως... καθυστερημένα.


Όταν η ΝΔ καταρρέει εκλογικά, όταν το ΠΑΣΟΚ απλά δεν υπάρχει εκτός βουλής, όταν τα πάντα διαλύονται κι ο κόσμος κάνει θηλιά στο σχοινί που θα τους κρεμάσει. Τώρα! όχι πιο πριν.
Αφού ψήφισαν όσα ψήφισαν, αφού κατέστρεψαν και λεηλάτησαν ολόκληρες γενιές εργαζομένων.

Μετά την οικονομική γενοκτονία λοιπόν έρχονται μερικοί και μας λένε: "Περασμένα - ξεχασμένα. Ένα λαθάκι έκανα μωρέ, μην το κάνουμε θέμα. Σιγά τώρα, απλά σε έγδαρα μαζί με τους άλλους, σε χλεύασα, σε βασάνισα, σου πήρα ότι είχες και δεν είχες, σε χρέωσα κι από πάνω, αλλά... μετάνιωσα. Έλα να γίνουμε φίλοι, να με ξαναψηφίσεις, να κάνω τα ίδια". Δε σφάξανε. Ή μάλλον δεν θα αφήσω, να με σφάξεις ξανά. Κι αν μετάνιωσες, όπως λες, ζήτα κατ' αρχήν συγνώμη, τράβα σπίτι σου και περίμενε την δίκαιη τιμωρία. Το αν μετάνιωσες πραγματικά, θα φανεί από τις πράξεις σου στο μέλλον και θα το λάβουμε υπόψη.

Εντάξει, ισχύει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ" όταν όμως είναι αληθινό. Μη θες όμως οφίτσια, γιατί όσο τα είχες, φέρθηκες ανόητα, αν πράγματι δεν την ήθελες αυτή την κατάληξη. Είναι δε πολύ επιεικές αυτό που λέω και το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος. Κανένα απολύτως αξίωμα και καμία συμφωνία, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξαναγίνουν τα ίδια" λάθη" από τους ίδιους βουλευτές.

Την τακτική της αντιπολίτευσης στο θέμα του Προέδρου τη θεωρώ λάθος. Δεν μπορεί να ξεπλυθεί η βρωμιά ρίχνοντας τη στο ποτήρι με το καθαρό νερό, βρωμίζει το νερό και δεν πρέπει να υποκύψουν σε εκβιασμούς του τύπου: "Βάλε με ξανά σε θέση, αλλιώς ψηφίζω Πρόεδρο". Ε λοιπόν τράβα ψήφισε και μετά πήγαινε στο διάολο, αφού ο κόσμος θα σας ανασκολοπίσει μαζί με τον πρόεδρο σας στο Σύνταγμα.

Όποιος μετάνιωσε πραγματικά δεν ζητά τίποτα άλλο παρά να το συγχωρέσουν και προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του. Κι από "παχιά λόγια" χορτάσαμε. Τα λέω, γιατί άκουσα από μερικούς την απίθανη άποψη "Τους καλοπιάνουμε για να μην ψηφίσουν πρόεδρο"!
Δεν αξίζει τον κόπο, είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης, άσε που αγανακτούν κι οι πέτρες... Αν θέλουμε να πέσουν, να πάμε μαζικά να τους ρίξουμε. Αν περιμένουμε να φύγουν έτσι, καήκαμε!
Γιατί πως στον κόρακα θα μας σώσουν αυτοί οι ανθρωποδιώκτες που μας χαντάκωσαν; Τη ζωή μας πρέπει να την αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, όχι αυτοί που μας την έκλεψαν. Κάντε τώρα Αντίσταση και μην περιμένετε από προδότες.

 ΥΓ: Θα τη βγάλουν τη γλάστρα, έχουν τη ναζιστική κοπριά για λίπασμα. Και τι θα γίνει; Θα "ξεπλύνουμε" και αυτούς; .

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 28, 2014

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι το λιγότερο εντυπωσιακά τα τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «ιστορική», όπως χαρακτηρίζεται από όλους, επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στην Τουρκία και η αναμενόμενη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν ότι με την συνάντηση αυτή θα αρχίσει η τελική πορεία ένωσης των «εκκλησιών» μετά από χίλια σχεδόν χρόνια διαχωρισμού. Για παράδειγμα παραθέτουμε το πολύ χαρακτηριστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Star, που έχει μεγάλο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία με  τον πολύ ενδεικτικό τίτλο, «Bin yıl sonra İstanbul’da barışacaklar», δηλαδή, «Χίλια χρόνια μετά θα ομονοήσουν στην Κωνσταντινούπολη». Όπως αναφέρεται στο κοινό μήνυμα που αναμένεται να εκδοθεί στην συνάντηση του Πάπα της Ρώμης και του Πατριάρχη, θα γίνεται σαφή αναφορά για την κοινή θέληση να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να επιτευχτεί μετά από 960 χρόνια, όταν είχαν γίνει οι αμφότεροι αφορισμοί, η ποθούμενη ένωση των «εκκλησιών».
Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, εκτός από την συνάντηση που θα έχει με τον Πατριάρχη με σαφή ενωτικό περιεχόμενο, θα επισκεφτεί και το παπικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή Beşiktas, όπου και θα τελέσει λειτουργία καλώντας το παπικό ποίμνιο να παραμείνει πιστό στον Πάπα και στην παπική εκκλησία. Για τον λόγο αυτό έχουν εντατικοποιηθεί οι προετοιμασίες της υποδοχής του Πάπα στην παπική εκκλησία. Οι αρμόδιοι έχουν προμηθευτεί πανάκριβα ανατολίτικα χαλιά πάνω από τα οποία θα βαδίσει ο Ποντίφικας, ενώ όλοι οι γύρω τοίχοι έχουν φρεσκαριστεί και ξαναβαφεί. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, ο Πάπας σε μήνυμα του στο Τουΐτερ για την επίσκεψη του στην παπική εκκλησία, τονίζει πως θα ενθαρρύνει και θα εμψυχώσει το παπικό ποίμνιο της Κωνσταντινούπολης να τον ακολουθήσει στην πορεία του. Τον Πάπα θα συνοδεύουν περίπου 900 δημοσιογράφοι από πολλές χώρες καθώς είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρων, όπως αναφέρεται, για την συνάντηση που θα έχει με τον Πατριάρχη όπου και θα γίνουν οι κοινές δηλώσει υπέρ της ένωσης των «εκκλησιών». Το μήνυμα αυτό θα μεταδοθεί σε παγκόσμια κλίμακα καθώς, όπως τονίζεται, είναι τεραστίου παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Όπως είναι φυσικό τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή και ίσως για πρώτη φορά στην Πόλη θα δουν τόσο μεγάλη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας. Σε κάθε διασταύρωση θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας και θα γίνεται αυστηρός έλεγχος όλων των διερχομένων, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα με αντλίες καταστολής θα στρατοπεδευόσουν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα πάνοπλα ελικόπτερα της ασφάλειας θα πετούν στον εναέριο χώρο εποπτεύοντας τα πάντα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων θα έχουν εγκατασταθεί σε ταράτσες από όπου θα περάσει η πομπή του Πάπα για κάθε ενεχόμενο.
Σε όλα αυτά το εντυπωσιακό είναι πως οι Τούρκοι βλέπουν με «καλό μάτι» όλη αυτή την υπόθεση με την επίσκεψη του Πάπα και τα οικουμενιστικά μηνύματα που αναμένονται να γίνουν με τον Πατριάρχη. Όπως αναφέρει σε ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του ο γνωστός παλαίμαχος Τουρκοεβραίος αρθογράφος της εφημερίδας Milliyet, Σαμί Κοέν, με τον τίτλο, «Papa nın ziyareti Türkiye için fırsat», δηλαδή, «Μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία από την επίσκεψη του Πάπα», τονίζεται πως η Τουρκία μόνο κέρδη θα έχει από αυτή την επίσκεψη καθώς θα διαφημιστεί παγκοσμίως ότι πρωτοστατεί σε ένα παγκοσμίου ενδιαφέροντος γεγονός, όπως η ένωση των «εκκλησιών». Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, θα επιφέρει τα μέγιστα κέρδη για το παγκόσμιο ίματζ της Τουρκίας και θα προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα μείνει στην ιστορία σαν η Πόλη όπου έγινε το ιστορικό βήμα της ένωσης των «εκκλησιών».
Μέσα σε αυτό το εντυπωσιακό κλίμα που προηγείται της συνάντησης Πάπα- Πατριάρχη, όπως το περιγράφουν και οι Τούρκοι, υπάρχει όμως και μια δυσάρεστη, αλλά πολύ σημαντική «λεπτομέρεια» (;;;). Αυτή είναι η τραγική απουσία του Ορθοδόξου ποιμνίου, το οποίο δεν θα έχει κανένα λόγο για τα τεκταινόμενα. Για τους παπικούς βέβαια δεν υπάρχει θέμα αφού ο Πάπας τους είναι… «αλάθητος». Όλες οι προτροπές που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα από κάποιους ιεράρχες, όπως φαίνεται έχουν πέσει στο κενό, ή καλύτερα στο… βάραθρο του Οικουμενισμού, της χειρότερης αίρεσης όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς Αγίους της Ορθοδοξίας οι οποίοι, «τους βερείς ήλασαν και λοιμώδεις λύκους», (Όρθρος Αγ. Πατέρων, Δ΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων). Κάποιοι βέβαια θα πουν και τι μας ενδιαφέρει εμάς, εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε. Αλήθεια, είναι δυνατόν ένα τέτοιο γεγονός να μας αφήνει αδιάφορους ;; Είτε το θέλουμε, είτε όχι, από εδώ και πέρα θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί η κρίση θα είναι για όλους και για όλων τα έργα.
«Εάν ένα μαντρόσκυλο, που σκοπός της ύπαρξης του είναι η διαφύλαξης του κοπαδιού παραμένει “ενεό” εμπρός εις τον κίνδυνο όταν δεν υλακτεί βλέποντας τους λύκους να έρχονται και όταν δεν τους τρέπει εις φυγήν, τότε ποιος ο λόγος της υπάρξεως του εις το μαντρί ; Απλώς δια να τρώγει και να κοιμάται ; Μα τότε γίνεται όχι μόνο άχρηστος ο φύλαξ “κύων”, αλλά και άκρως επικίνδυνος, διότι συναγελάζεται με τους λύκους και τους προσκαλεί μέσα εις το μαντρί».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Το παρών εγράφη την 28η Νοέμβριου 2014, ημέρα Παρασκευή, και όταν ο Πάπας της Ρώμης ήταν καθ οδόν προς την Βασιλεύουσα των Πόλεων.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! (VIDEO)

«Η κα ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ»!
«ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ»! 
· «Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ποτέ έρευνα τι ευρήματα έχουν στα μουσεία τους τα Σκόπια και η Βουλγαρία από την περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας;» 

· ΣΙΚΕ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! 

Σοβαρές καταγγελίες από τον Γιώργο Λεκάκη ακούσθηκαν πριν από λίγες μέρες από το κανάλι ΑΡΤ και την εκπομπή “Πολιτική Αρτηρία”. 

Ο ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε ότι για τον τάφο της Αμφίπολης ήταν τα πάντα γνωστά εδώ και 11 χρόνια αλλά σιωπούσαν άπαντες, στο δε Υπουργείο Πολιτισμού είναι ανίκανοι να χειριστούν τέτοια θέματα. 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λεκάκης, σύμφωνα με το indobserver.blogspot.gr, τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευτεί σε διεθνές περιοδικό, ολοκληρωμένη γεωφυσική έρευνα από τους αρχαιολόγους Παπαμαρινόπουλο και Κουκούλη (τότε διευθύντρια των αρχαιολογικών ερευνών στην Αμφίπολη), η δε σημερινή προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Περιστέρη, τότε ήταν υφισταμένη της κας Κουκούλη, γνωρίζει τα πάντα!
 
«Έχει δημοσιευμένη, συγκεκριμένη έρευνα για το πόσο μεγάλος είναι ο τάφος και γνωρίζει ήδη κάθε τι με λεπτομέρεια, από τότε. Τα γνωρίζει ήδη όλα εδώ και 11 χρόνια η κ. Περιστέρη», υπογράμμιζε κάθε τόσο κατά την διάρκεια της εκπομπής ο κ. Λεκάκης, θέλοντας να τονίσει ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος του πολιτισμού και του ελληνικού λαού. 




Από το 2003 γνώριζαν τα πάντα. Η είσοδος του ταφικού μνημείου και όλη η περίμετρος του λόγου Καστά ήταν γνωστά! Επί 11 χρόνια έκαναν την παπια στο Υπουργείο Πολιτισμού αφήνοντας τα πάντα ελεύθερα και στους υπονομευτές της ιστορίας μας και στους αρχαιοκάπηλους! 

Και το ερώτημα που διατυπώνουμε εμείς είναι αν η κ. Περιστέρη παίζει θέατρο σε όλο τον κόσμο και προσποιείται ότι τα ανακαλύπτει όλα για πρώτη φορά! 

Ο κ. Λεκάκης προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις: «Την έρευνα από το 2003 την έβαλαν στο ψυγείο, στο ράφι! Επαναλαμβάνω, από το 2003 είχαν την έρευνα στα χέρια τους και ξέρανε τα πάντα για το τι υπάρχει εκεί! Στα δε τρία βιβλία που έχω γράψει και συγκεκριμένα στο “Ναζί, οι βάρβαροι του 20ου αιώνα” , όπου έχω καταγράψει το τι μας έχουν κλέψει οι Γερμανοί, αναφέρεται ότι στα μαρτυρικά Κερδύλια των Σερρών, οι Γερμανοί σκότωναν τους ανθρώπους ρωτώντας τους “πού είναι ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου;”. Ακριβώς στο διπλανό βουνό. Το ξέρανε οι Γερμανοί από το’40». 

Έχει μεγάλη σημασία να παρακολουθήσουμε τα σημαντικότερα σημεία από τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του ΑΡΤ, γιατί ενδεχομένως όσα εκτυλίσσονται στον λόφο Καστά να είναι ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο το οποίο έχει σχεδιαστεί από άλλους και μας… βγάζουν από τον τάφο ό,τι αυτοί θέλουν. 

Δημοσιογράφος: Αυτά τα ακούμε για πρώτη φορά. Μα, πήγε ο Πρωθυπουργός στην Αμφίπολη για την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου! 

Λεκάκης: Γιατί τα ακούτε για πρώτη φορά; Εγώ μιλάω γι’ αυτά συνεχώς. Έχω δώσει συνέντευξη στο Crash on Line. O χώρος ανασκαφής ανήκει στην Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών η οποία έχει βοηθήσει και σε αυτή την έρευνα, μέλη της οποίας είναι και ο κ. Παπαμαρινόπουλος και η κ. Κουκούλη, η πρώην διευθύντρια των ανασκαφών. Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα 11 χρόνια που γνώριζαν ότι ο τόπος αυτός είναι ταφικός περίβολος με τις συγκεκριμένες διαστάσεις, υπήρχε πλήρης σιγή και άγνοια; 
Δημοσιογράφος: Γιατί κύριε Λεκάκη; Εσείς τι λέτε;
 
Λεκάκης: Τον χώρο αυτό τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια συγκεκριμένες οικογένειες. Για οικόπεδα, δασικές εκτάσεις, υπάρχουν δικαστήρια. Όταν περάσουμε την Ασπροβάλτα όλος αυτός ο χώρος είναι μια …αρχαιολογική χώρα. Ανά ένα χιλιόμετρο υπάρχει τάφος και μνημείο. Θα μπορούσε αυτό να είχε αξιοποιηθεί τόσο καλά που δεν θα είχαμε ανάγκη να μιλάμε για τουρισμό στην Ελλάδα. Πιο πολλοί τουρίστες θα πήγαιναν εκεί από την Ακρόπολη. Οι tour operators αναζητούν νέους τόπους τουρισμού.
 

Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε ότι όλα αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες είναι επικοινωνιακά τρυκ;
 

Λεκάκης: Όλα αυτά είναι μια καθυστερημένη αντίδραση, που ενώ ήτανε γνωστά από το 2003, τώρα βγαίνουν στο φως. Εν τω μεταξύ έχει αλλοιωθεί ό,τι μπορούσε να αλλοιωθεί. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν απέξω φύλακες και το φύλαγαν;
 

Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε ότι το 2003 μπήκαν μέσα, βρήκανε κάποια πράγματα και ξαναξύπνησαν το 2014;
 

Λεκάκης: Εγώ το θεωρώ ύποπτο! Κάποιος παίζει με τον πολιτισμό μου σ’ αυτή τη χώρα! Κάποιος δεν θέλει ν’ αναδειχθεί ο πολιτισμός μου σ’ αυτή τη χώρα. Είμαι Έλληνας και θέλω τον ελληνικό πολιτισμό να είναι στη πρώτη γραμμή. Δεν τον θέλω στην τελευταία θέση. Ο πολιτισμός είναι αυτός που τρέφει και δίνει τουρισμό, ο πολιτισμός φτιάχνει 700 επαγγέλματα από πίσω του. Όταν δεν το θέλουν, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα. Και αν το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο πολιτισμό του πλανήτη, τότε να πάει σπίτι του σύσσωμο, από το 1960 και μετά. Πείτε μου τι κάνανε από το 1960 κι εδώ όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού που περάσανε από το 1969 και μετά, για το κομμάτι αυτό της Αμφίπολης; Από την εποχή του Λαζαρίδη έχουν περάσει 55 χρόνια! Προσέξτε: Μεγάλοι ερευνητές Μακεδόνες έστρεψαν το βλέμμα αλλού, στη Βεργίνα. Όχι ότι είναι μικρό το εύρημα της Βεργίνας αλλά όλος ο κόσμος είχε στραμμένα τα βλέμματά του στη Βεργίνα, όταν κάθε γωνιά της Μακεδονικής γης έχει και μια παράδοση για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας της βασιλιάς! Ο Μέγιστος των Ελλήνων. Τότε, όταν τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη Βεργίνα, κάποιοι αλώνιζαν στην κοιλάδα της Αμφιπόλεως. Και όταν παρήγγειλε την έκθεση αυτή η κα Κουκούλη και βρέθηκε το εύρημα και έπρεπε να πάμε ένα βήμα παραπέρα το 2003, τα πράγματα σταμάτησαν. 

Δημοσιογράφος: Η καταγγελία του κ. Λεκάκη είναι συγκεκριμένη. Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι Υπουργοί Πολιτισμού από το 2003 και μετά; Δεν είχαν ενημερωθεί;
 

Λεκάκης: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω εγώ την έρευνα και δεν την έχει ο υπουργός! Η κα Μενδώνη που τώρα κόπτεται και έχει πάει εκεί πέρα και στρογγυλοκάθεται, ήταν σε γνώση της αυτή η έρευνα. Όλοι οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και αυτή μένει. Τι έχει πάει να κάνει στις ανασκαφές η κα Μενδώνη; Αφού την έχει στα χέρια της την έρευνα!
 

Δημοσιογράφος: Και ο κ. Σαμαράς πήγε.
 

Λεκάκης: Και ο κ. Σαμαράς τι πήγε να δει, αφού είναι στα χέρια του τη γεωφυσική έρευνα που έχει δημοσιευτεί σε διεθνές αρχαιολογικό περιοδικό. Έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο των Πατρών η έρευνα, δεν έγινε από κανένα καταγώγιο!
 

Δημοσιογράφος: Από την έκθεση δεν αποδεικνύεται ότι έχουν μπει μέσα στο ταφικό μνημείο.
 

Λεκάκης: Όχι βέβαια. Το 2003 γνωρίζουμε τι ακριβώς υπάρχει. Το μνημείο με την περίμετρό του, το μάρμαρό του… Ψάχνανε να βρουν τον προσανατολισμό ενός Μακεδονικού τάφου, και σε ποιο σημείο θα είναι; Μας μιλάνε δηλαδή για το πρώτο μάθημα της αρχαιολογικής Σχολής! Και μας είπανε ότι βρήκανε χρώματα μπλε και κόκκινα και τους έκανε εντύπωση; Δηλαδή τι ψάχνανε να βρουν, μωβ και πράσινα; Δεν έχουν ιδέα τι έχει ο Μακεδονικός τάφος; Δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει; Δεν ξέρουν ότι εκεί είναι θαμμένος κάποιος σπουδαίος άρχοντας; Δεν καταλαβαίνουν από τα σημάδια και τα σύμβολα; Όταν έχουμε Σφίγγες έχουμε γυναίκες θαμμένες, όταν έχουμε Λέοντες, έχουμε άνδρες θαμμένους. Έχουμε δύο Σφίγγες και έναν Λέοντα. Σημαίνει ότι εκεί έχουμε δύο σπουδαίες γυναίκες κι έναν σημαντικό άνδρα. Αυτά είναι αυτονόητα.
Να πάμε και λίγο παρακάτω; Εκεί υπάρχουν χαράγματα που κάποιοι σπουδαίοι επιγραφολόγοι στην Ελλάδα τα διαβάζουν, ξέρουν τα ιερογλυφικά και ξέρουν τι λένε και υπάρχουν αναφορές με τα σημάδια της Αρτέμιδος, που ήταν λατρεμένη θεά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γιατί δεν δώσανε τα ιερογλυφικά στον κο Βασιλάκη από την Κρήτη;
Να πάω ακόμη παραπέρα. Όταν ο τάφος αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από του Φιλίππου δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιους νεκρούς θαμμένους, που ήταν πιο σημαντικοί από τον Φίλιππο; Ποιος είναι σημαντικότερος από τον Φίλιππο από την Μακεδονική δυναστεία μέχρι το τέλος της;
 

Δημοσιογράφος: Ενδεχομένως δεν λέγανε τόσα χρόνια κάτι, για να χειριστούν κάποιοι την αρχαιοκαπηλία με τον τρόπο τους. Πολλοί μπορεί να δουλεύουν μερόνυχτα στην περιοχή και να μην είναι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
 

Λεκάκης: Και να μην είναι καν ντόπιοι! Να είναι άλλοι που να έχουν βλέψεις για την περιοχή! Μιλάμε για κάποιες βορεινές μας χώρες, συνορεύουσες με την Ελλάδα οι οποίες έχουν στόχο να βγουν προς την θάλασσα εκείνη. Και μπορεί να έχουν στα μουσεία τους ευρήματα από την Αμφίπολη. Ψάξτε να βρείτε τα μουσεία αυτών των χωρών τι ευρήματα έχουν! Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ποτέ έρευνα τι ευρήματα έχουν στα μουσεία τους τα Σκόπια και η Βουλγαρία από την περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας;
 

Δημοσιογράφος: Μας λέτε δηλαδή ότι έχουν στα χέρια τους ευρήματα δικά μας οι Σκοπιανοί, χωρίς να το ξέρει το ελληνικό κράτος!
 

Λεκάκης: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει τι μας έχουν κλέψει οι Γερμανοί και τι έχουν στα μουσεία της Γερμανίας, θα ξέρουν τι έχουν στα Σκόπια;
 

Δημοσιογράφος: Είναι δυνατόν οι Σκοπιανοί να προβάλουν σε μουσείο τους πράγματα που έχουν κλέψει από τη χώρα μας;
 

Λεκάκης: Να σας φέρω σε φωτογραφίες ό,τι έχουν στα μουσεία τους; Αν πάτε σε αυτά τα μέρη θα δείτε στα πιο απίθανα σημεία των ποταμών που είναι δύσβατα, θα δείτε αυτοκίνητα με Σκοπιανές ή Βουλγάρικες πινακίδες να κατεβαίνουν στη χώρα μας και να κάνουν τους… ψαράδες! Τους βλέπεις με ένα καλάμι και… ψαρεύουν! Το τι… ψαρεύουν αρκεί να στείλετε μια κάμερα και να σας τους δείξω. Κάθε Σαββατοκύριακο είναι γεμάτος ο τόπος με “ψαράδες” που έρχονται 140 χιλιόμετρα για να φάνε ποταμίσια ψάρια και να πάνε πίσω! Και δεν τους σταματάει κανένας σε κανένα σύνορο! Και είναι σε γνώση όλων, Και των αρχαιολόγων και των φυλάκων και των υπουργείων. Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι το κομμάτι.
 

Δημοσιογράφος: Εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους ή υπάρχει συνεννόηση σε κάποια πράγματα σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος του ελληνικού πολιτισμού και της χώρας;
 

Λεκάκης: Ό,τι βγαίνει και αποδεικνύει περίτρανα το ότι αυτή η χώρα γέννησε έναν πολιτισμό πάρα πολύ σπουδαίο και τόσο μεγάλο που κανένας άλλος δεν μπόρεσε να φτάσει όσο και να θέλανε, θάβεται!
 

Δημοσιογράφος: Από το εσωτερικό της χώρας θάβεται;
 

Λεκάκης: Φυσικά, αφού σας το ΄δειξα. Σας έδειξα μια έρευνα, που από το 2003 έδειχνε ότι εκεί υπάρχει ένας τύμβος με 500 μ. περίμετρο και φτάσαμε στο 2014 να πουν “Α, τι ωραία, βρήκαμε ένα κομμάτι του τοίχου”! Αν ήμουν εγώ, από το 2003 θα είχα βάλει όλες τις υπηρεσίες και τα σχολεία να δουλεύουν συνεχώς εκεί πάνω.
 

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δεδομένο ότι ο τάφος έχει συληθεί;
 

Λεκάκης: Θεωρώ κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μας δουλεύουνε. Ξέρουνε και κάνουνε την πάπια! Θεωρώ κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μου αποκρύβουν τον πολιτισμό μου! Και αυτό είναι έγκλημα κατά του πολιτισμού. Αυτό είναι αμέλεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Μάκης Βραχιολίδης

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ