}

23 Δεκεμβρίου, 2014

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ -ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ- ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ.ΗΛΙΑΚΗ Αερομαχίες μέχρις εσχάτων έξω από την Κρήτη - Απετράπη στρατηγική διείσδυση τουρκικών μαχητικών

Αερομαχίες από αυτές που έχουν πολλά χρόνια να δουν τα ελληνικά readiness εκτυλίχθησαν σήμερα  το μεσημέρι και περί τις 13:00 ανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου όταν τουρκικό «πακέτο» αεροσκαφών αποτελούμενο από 4 αναβαθμισμένα F-16 CCIP  και φωτοαναγνωριστικά RF-4Ε επιχείρησαν διείσδυση  ανάλογη με αυτή που οδήγησε στο θάνατο τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη τον τραγικό εκείνο Μάιο του 2006.

Ο Χρυσός Αιώνας του Περικλέους (5ος αιώνας π.Χ.)


Τον 5ο αιώνα π.Χ. η πόλη των Αθηνών αναπτύσσεται ραγδαία. Η πόλη της Θεάς Αθηνάς θα καταφέρει υπό την αρχηγία του περίφημου Ρήτορα Περικλή, να γνωρίσει την μεγαλύτερη δόξα που θα γνώριζε ποτέ πόλη! Ο Περικλής θα είναι αυτός που θα την αναδείξει και μέσα από την πολιτική του η Αθήνα θα εισέλθει στον λεγόμενο "Χρυσό Αιώνα".

Βουλή, Άρειος Πάγος, Θέατρο, τέχνες, έννοιες που δεν θα επηρεάσουν μόνο ολόκληρη την Ελλάδα αλλά θα διαμορφώσουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυτό που είναι σήμερα. Το σημαντικότερο όλων φυσικά κι αυτό που δείχνει πως ο πολιτισμός της Αθήνας έχει φτάσει στο Ζενίθ, είναι η γέννηση της Δημοκρατίας! Τεράστια έργα θα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο και τα οποία αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ποιοι θα πάρουν… 250 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα

Ποιοι θα πάρουν… 250 ευρώ πριν τα ΧριστούγενναΝωρίτερα θα κάνει την εμφάνιση του για περίπου 12.000 δικαιούχους, ο Άγιος Βασίλης.
Την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 ευρώ.
Περίπου 22.000 άτομα έχουν κάνει αίτηση για να το εισπράξουν και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το επίδομα εκτιμάται ότι θα το παίρνουν τουλάχιστον 33.000 δικαιούχοι.

Νέος «Γολγοθάς» περιμένει 2.000.000 συνταξιούχους από το νέο έτος

Νέος «Γολγοθάς» περιμένει 2.000.000 συνταξιούχους από το νέο έτοςΠάνω από 2.000.000  συνταξιούχοι θα νιώσουν τις νέες ιδιαίτερα, επώδυνες, αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό από το νέο έτος.Μνημονιακά μέτρα από νόμους που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές μας και έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια θα φέρουν τα πάνω-κάτω στις συντάξεις, που θα επηρεαστούν και από παλαιότερους νόμους που άρχισαν να εφαρμόζονται.

Τα παρασκήνια της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου (Φωτογραφίες)

    Τα παρασκήνια της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου (Φωτογραφίες)
Πολλά ήταν τα πηγαδάκια μεταξύ των βουλευτών τόσο πριν όσο και μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μόνο οι πολίτες μπορούν...

Σε μια εποχή όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή οδηγούν σε αλλαγές ισορροπιών, ακόμα και συνόρων κρατών, σε μια εποχή όπου στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη διαδικασίες οι οποίες, πέραν των οικονομικών, θα έχουν και σοβαρότατες επιπτώσεις στο καθεστώς που θα ισχύσει στο Αιγαίο τον 21ο αιώνα, σε μια εποχή όπου η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη -για τους παραπάνω λόγους- έχει κυρίως γεωπολιτική σημασία, η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια τροχιά πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία κάθε άλλο παρά συμβάλλει στον αποτελεσματικό χειρισμό όλων αυτών των θεμάτων που θα κρίνουν την τύχη του Ελληνισμού τις επόμενες δεκαετίες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

Ι. ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ. ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ!!!

Σταύρος Δήμας: 168 «ναι», 131 «παρών»

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

    Ολοκληρώθηκε και η 2η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών», αλλά και μια απουσία λόγω ασθένειας. Η κυβέρνηση κατάφερε να πιάσει το μάξιμουμ των θετικών ψήφων, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο και πάλι η ψηφοφορία ήταν άκαρπη.

Σε οκτώ δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 – Δείτε τις «κρίσιμες» ημερομηνίες!


enfia


Σε οκτώ ή και λιγότερες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 όπως, εμμέσως, αποφάσισε χθες το υπουργείο Οικονομικών.
Στην τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή προκειμένου να κατοχυρωθεί με νόμο η παράταση της προθεσμίας των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 του έτους 2014, θα αναφέρεται ότι η προθεσμία για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014 αλλάζει και μετατίθεται για τις 31/03/2015.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Επίδομα ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ποιοι θα το λάβουν αυτά τα Χριστούγεννα…

epidoma-thermansis


Το επίδομα θέρμανσης θα μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο εως… την παραμονή των Χριστουγέννων. Διαβάστε τις προϋποθέσεις.
Από σήμερα το απόγευμα εως το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχει μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τα 10 φορολογικά «δώρα» που μοίρασε το υπουργείο Οικονομικών

4A1733AC71C088B4CE8522AA2F9EC93B.jpg  Δέκα χριστουγεννιάτικα φοροδώρα για χιλιάδες φορολογούμενους έφεραν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή και αφορούν μία σειρά από ζητήματα.
Αναλυτικότερα τα 10 φορο-δώρα έχουν ως εξής
1. Απόσυρση. Παρατείνεται μέχρι 20-12-2015 (έληξε 20-12-2014) η προθεσμία για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. και με τα υφιστάμενα κριτήρια (απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης).Οι παραπάνω ρυθμίσεις επεκτείνονται και καταλαμβάνουν αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31-12-2001. Σήμερα αφορά αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί μέχρι 31-12- 2000).

Θέλετε στρατό κύριοι; Αξιολόγηση


Posted by Κυναίγειρος


rounded_corners
Η ιστορία που παραθέτω είναι πραγματική. Συνέβη το έτος που μας πέρασε σε μια μικρή ελληνική εταιρεία που αποφάσισε να αναδειχθεί σε σοβαρό παγκόσμιο παίκτη, έχοντας ένα εξαιρετικό και φτηνό προϊόν μετά απο δουλειά εικοσαετίας. Έπειτα από αρκετά συμβούλια κάλεσε και ακριβοπλήρωσε μια ομάδα ελεγκτών-μηχανικών απο την Γερμανία. Οι Γερμανοί είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα να είναι Chief Executive Officer (CEO) οπουδήποτε – η πολυεθνική που τους παρείχε τους πλήρωνε και τους φερόταν ανάλογα. Όταν έφτασαν, για περίπου δύο εβδομάδες πέρασαν σουρωτήρι την εταιρία.

Το colpo grοsso των Ελλήνων εφοπλιστών Πώς ο ελληνικός εφοπλισμός επιχειρεί να μετατρέψει σε ευκαιρία την κρίση στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες

Picture 0 for Το colpo grοsso των Ελλήνων εφοπλιστών
Ένα colpo grosso ετοιμάζουν οι Έλληνες εφοπλιστές για το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη μεγάλη κρίση, που προκαλεί στις πετρελαιοπαραγωγούς οικονομίες του πλανήτη η πτώση των τιμών του αργού, σε μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗ – ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ!

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ!
Να παρέμβει τωρα η ηγεσία του Αρείου Πάγου για οσα αναφέρονται και την αποπειρα συγκάλυψης!
Τι λέει ο μεσάζοντας για Σαμαρα, κόμμα Μπαλτακου, Θεοδωρακη, Μελά και πανίσχυρους επιχειρηματίες.
Χ.: Άκου να σου πω ένα πράμα. Το σπίτι, μια αντικειμενική αξία. Μπορεί η τράπεζα να το πάρει το σπίτι 1,3. Αντικειμενική έχει 2. Να το πάρει δηλαδή. Εγώ θέλω να είναι καθαρά, να μη βγάζουν μάτια. Να μου δώσει 1,3 και μετά, που είναι πεσμένες οι αγορές, να πάρω ένα δάνειο 500.000 ευρώ για να πάρω το σπίτι και το πληρώνω μετά αυτό. Να το πάρει το σπίτι η τράπεζα. Περίμενε. Κάποιος υπάλληλος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Μας φταίνε οι πολιτικοί, αλλά ξεχνάμε τα πραγματικά αφεντικά της κοινωνίας.

Το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας, σύμφωνα με τη γνωστή έρευνα της Credit Suisse. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που αποτελούν την άρχουσα οικονομική ελίτ; Δεν είναι 100-200 άτομα, όπως ίσως θα νόμιζε κάποιος, αλλά είναι 100.000 Έλληνες!!! οι οποίοι προφανώς δεν υπολογίζουν καθόλου τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους (και πράγματι είναι) μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση.

Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο!


Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς  της πολιτικής! Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά κα​ι σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι,  έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

“ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ”-ΣΤΗΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ                                        ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δημοσιεύθηκε: 22/12/2014 
kammenos-tsipras3

Δεν θα αναζητήσουμε μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας  στην Αλεξανδρούπολη και σκληραίνοντας τη στάση του έναντι της κυβέρνησης και του «συστήματος της διαπλοκής», όπως ο ίδιος είπε.

Εισαγγελικό ΣΟΚ. Άρα, έμπορος ναρκωτικών, μπορεί να πουλά, αρκεί να έχει κρυφή κάμερα!

Μάνος Κακλαμάνος
Σήμερα η δημοκρατία και η δικαιοσύνη υπέστησαν ένα ισχυρό ΣΟΚ!!! Ούτε στη χούντα... Τι μας είπαν οι εισαγγελείς της χώρας σήμερα; Ότι επειδή ο Αποστολόπουλος είχε κρυφή κάμερα μαζί του, για να γράψει τον Χαϊκάλη, αυτό σημαίνει ότι δεν είχε πρόθεση να τον δωροδοκήσει πραγματικά!!!!

Κι αυτοί, απέναντι, είναι οι τύραννοι!

Ανάμεσα σε αυτούς που σπεύσαμε να συγχαρούμε τον κ. Χαϊκάλη για τον καλύτερο, ίσως, ρόλο της καριέρας του, ομολογούμε ότι ενώ είχαμε πιστέψει πως βρισκόταν πολύ κοντά στην προδοσία της σημαίας των Ανεξέλεγκτων  Ελλήνων, κάτω από την οποία εξελέγη βουλευτής, αυτός κατάφερε να προσκομίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία μπροστά στα –όχι πια και τόσο- έκπληκτα μάτια μας, για την βρωμιά του πολιτικού μας συστήματος. Υποκλινόμαστε, λοιπόν, και χειροκροτούμε όρθιοι για την επιτυχία του -εφόσον, φυσικά, η παράσταση έχει λάβει τέλος! 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ