}

05 Μαΐου, 2015

Die Welt: Τα επτά σενάρια για την Ελλάδα και το Grexit

690_af5878e136c269dab5d9694fd46d7d14

Αν είχε λόγο μόνο ο Σόιμπλε, τότε οι Ελληνες θα είχαν ήδη βγει από την Ευρωζώνη, σημειώνει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που τονίζει ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η Ανγκελα Μέρκελ. Παρ” όλα αυτά, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκονται επτά πιθανά σενάρια, από εκείνο της βοήθειας από τους εταίρους, μέχρι το «απεφυκτέο» Grexit.

Ο μνημονιακός κανίβαλος

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Στη συζήτηση προ ημερών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε ο κακός χαμός. Πρωταγωνιστής αυτής της κακοστημένης τραγωδίας, ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος κόμματος και αποκόμματος της “πράσινης” καταστροφικής λαίλαπας που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ, “Ελιά” , Κίνηση των 58 και γενικότερα το λουρί της μάνας. Ένας “Εθνοσωτήρας” του παρελθόντος που δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη Έλληνες ψηφοφόροι που ρίχνουν στην κάλπη ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του!!

Οι εκατό μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν φώτισαν τη χώρα

Καμία από τις φιλολαϊκές προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη περάσει από τη Βουλή για να κατοχυρωθεί ως νόμος του κράτους 

Κόμμα σε κώμα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Στη διάρκεια του μακρού ιστορικού τους βίου, οι δύο μεγάλες ελληνικές πολιτικές παρατάξεις βίωσαν πολλές μεταλλάξεις, τόσο οι ίδιες όσο και τα κόμματα που κατά κύριο λόγο κατά περιόδους τις εξέφρασαν. Όμως, η ουσία, παρέμενε πάντοτε η ίδια: ανεξαρτήτως ονομάτων και προσώπων, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, της μεταπολίτευσης του 1910 και της εθνικής ολοκλήρωσης που ακολούθησε οπότε και διαμορφώθηκε το νέο πολιτικό πλαίσιο της χώρας εδώ και έναν αιώνα, η «δημοκρατική» και η «συντηρητική» παράταξη υπήρξαν πάντοτε οι δύο πυλώνες της πολιτικής ζωής του τόπου. Οι ίδιες υπάρχουν πάντα, οι εκφραστές τους, πολιτικοί και κοινωνικοί, αλλάζουν.

Γιατί ρε Θεοδωράκη δεν λες για τον Τέρενς που «προκάλεσε» τους Χριστιανούς στην Θράκη;


Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες μουσουλμάνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραβρέθηκε σήμερα (06.06.14) ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες μουσουλμάνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραβρέθηκε σήμερα (06.06.14) ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,


Ελα Σταύρο να σου ανοίξω τα μάτια…(δεν το έμαθες απο ‘μένα)
Χθες ο ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ Σταύρος ελέγε ό,τι του κατέβαζε η κεφαλή του, για να κατηγορήσει ότι δήθεν η συμμετοχή  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κυβέρνηση «είναι επικίνδυνη» και ως επιχείρημα είπε ότι ήταν «προκληση» η περιφορά του επιταφίου σε χωριό Ελλήνων Μουσουλμάνων !

Τελευταίο χαρτί το δημοψήφισμα !!!




του Σταύρου Λυγερού
Image result for δημοψηφισμα για ευρώΗ πρακτική που ακολουθείται από τον περασμένο Αύγουστο να πληρώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις, απορροφώντας τη ρευστότητα από την οικονομία έχει φθάσει στα όριά της. Ακόμα και εάν η Αθήνα συγκεντρώσει μέχρι τις 12 Μαϊου τα 750 περίπου
εκατ. για να πληρώσει το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), δεν θα έχει καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να αγοράσει ακριβά λίγο χρόνο, για την ακρίβεια μερικές ημέρες.

Ερβέ Φαλτσιανί: Έτσι πούλησε την Ελλάδα ο Παπανδρέου!

παπανδρεου σηιτης ρακιΚυκλοφόρησε με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» το βιβλίο του Γαλλοϊταλλού που «ξεσκέπασε» τους μεγαλοκαταθέτες της HSBC.
Τι ακριβώς αναφέρει για τα 500.000.000 € της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.

Το ΔΝΤ ζητά διαγραφή ελληνικού χρέους και απειλεί με αποχώρηση!


  6F998588D567D8B28D1A9E74EF013E46


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Τόμσεν για την πορεία του προγράμματος, σύμφωνα με τους FT

Η Ελλάδα έχει ξεφύγει τόσο πολύ από την πορεία του προγράμματος διάσωσης, ώστε κινδυνεύει να απολέσει πολύτιμη 
υποστήριξη από το Διεθνές Νομισματικό, αν οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν δεχθούν να διαγράψουν σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Αριστερή παρένθεση και δεξιά βλακεία

Του Θανάση Καρτερού 

Ίσως να το έχετε καταλάβει, αλλά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, που παίζει τόσο πολύ έξω και μέσα, έχει ένα μικρό πρόβλημα: Δεν έχει καμιά τύχη αν δεν συρθεί, υποχρεωθεί, εξαγοραστεί να παίξει σ' αυτό η Αριστερά. Ή, πιο σωστά αν η Αριστερά δεν εξημερωθεί, δεν στρογγυλέψει, δεν ξεπλυθεί στον Ιορδάνη του μνημονιακού ρεαλισμού. Εν τέλει, δηλαδή, αν δεν σβήσει τις κόκκινες γραμμές και δεν βάλει την τζίφρα της σε όσα απαιτούν ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι, το ΔΝΤ. Η ωραία παρέα των θεσμών.

Όλα όσα είπε στη Βουλή ο Π.Καμμένος για τα P-3 Orion και τι έγγραφα κατέθεσε


Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την υπόθεση των αεροσκάφών P 3 Orion και την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την εισήγηση του ΠΝ αλλά και τις αποφάσεις ΚΥΣΕΑ της κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη ο Πάνος Καμμένος έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Περί πατριωτισμού: Οταν ο Α.Τσίπρας σώζει ένα σύμβολο που θα πούλαγε στους Τούρκους ο "πατριώτης" Α.Σαμαράς...


ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ 1922 
Ένα κτίριο-σύμβολο της παρουσίας του Ελληνισμού στη Σμύρνη, η έδρα του ελληνικού προξενείου που η προηγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά είχε βάλει στη λίστα προς "ξεπούλημα", θα παραμείνει τελικά στην ελληνική κυριότητα καθώς η κυβέρνηση με συναπόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, αποφάσισε όχι μόνο να μην το πουλήσει αλλά να το ανακαινίσει και να το αναδείξει!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ Α. ΑΙΓΑΙΟ : Αριθμός-ρεκόρ στις αερομαχίες χθες στο Αιγαίο! - Επικράτησαν σε όλες τις περιπτώσεις τα ελληνικά μαχητικά (vid)


Σκηνικό υψηλής έντασης και σκληρών αερομαχιών σήμερα στο Α. Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία να προχωρά σε αριθμό ρεκόρ - για τα τελευταία χρόνια - εμπλοκών με μαχητικά της ΠΑ.
Συγκεκριμένα είχαμε τρεις σκληρές και επίμονες εεμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, τις περισσότερες σε μία ημέρα μετά το 2009.

Έρχεται έκτακτη εισφορά και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015 – Ποιοι θα πληρώσουν τα... σπασμένα της “τρύπας” στα έσοδα


Στα δίχτυα της εφορίας φορολογούμενος με αδήλωτα εισοδήματα €40 εκατ.

- Η Έκπτωση στην έκτακτη εισφορά θα καταργηθεί και έτσι θα υπάρξουν αυξήσεις 30%

- Σενάρια για αύξηση της έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ

- Ως και 50% η αύξηση της εισφοράς σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα

- Ποιοι θα δουν το μισθό ή τη σύνταξή τους να μειώνεται από 450 ως και 1.200 ευρώ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ