}

14 Φεβρουαρίου, 2017

Ενισχύεται η Αεροπορία Στρατού με 3 νέα ελικόπτερα CH-47SD Chinook – Μόνο η Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες τήρησαν τον στόχο των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ


Ενισχύεται η Αεροπορία Στρατού με νέα ελικόπτερα καθώς έφτασαν σήμερα στον Πειραιά τρία νέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook. Η άφιξη αυτή αποτελεί την δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα του τύπου προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν έτοιμος για το τελευταίο-μοιραίο λάθος στη Συρία και να φάει το κεφάλι του - Σύριοι & Κούρδοι τον περιμένουν

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε σαφέστατα το μεγαλύτερο "θύμα" του πολέμου της Συρίας όσον αφορά όλους όσους ενορχήστρωσαν το αιματοκύλισμα έναντι ανταλλάγματος. Αντί για εδάφη και σφαίρες επιρροής, απέκτησε κουρδικούς διαμελιστικούς εφιάλτες.

Το ΔΝΤ ζητάει την μείωση και της εθνικής σύνταξης! - ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ

Δεν έχουν τέλος οι απαιτήσεις των δανειστών και τώρα ζητούν να μειωθεί ακόμη και η πενιχρή εθνική σύνταξη των 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. 
Την θεωρούν υψηλή και αντιπαραγωγική!

 Στο ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι έπεσαν χαμηλά οι συντελεστές αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης επειδή η εθνική σύνταξη είναι «φουσκωμένη». Αυτή η συνταγή λειτουργεί κατά το ΔΝΤ ως αντικίνητρο για παραμονή στην εργασία και καταβολή εισφορών. Γι' αυτό και συστήνει την επανεξέταση της εθνικής σύνταξης σε μεσομακροπρόθεσμο διάστημα.

Α/ΓΕΝ: Επεκτείνονται οι διεθνείς συνεργασίες του Πολεμικού Ναυτικού


Τις εξελίξεις που απασχολούν το Πολεμικό Ναυτικό σε ότι αφορά εξοπλιστικά και λειτουργικά ζητήματα παρουσίασε ο Αρχηγός  Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.


Σύμφωνα με τον Α/ΓΕΝ το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ως ένα πρωταρχικό μέσο

Εξοπλιστικά: Τι φέρνουν οι Νορβηγοί στο Π.Ν.; (ΒΙΝΤΕΟ)


Στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού επικεντρώνονται οι Νορβηγοί με δυο προτάσεις για τις μονάδες του στόλου.

Δυο συναντήσεις με νορβηγικές αντιπροσωπείες έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) προκειμένου να υπάρξει αφενός ενημέρωση των Νορβηγών για την πιθανή ενεργοποίηση του
υποπρογράμματος προμήθειας από το Πολεμικο Ναυτικό Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) και αφετέρου ενημέρωση για θέματα κατευθυνόμενων βλημάτων (K/B Penguin).

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ