}

17 Ιουλίου, 2015

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιάΤην Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε λογαριασμούς, εφορία, δάνειο, ασφαλιστήριο

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε λογαριασμούς, εφορία, δάνειο, ασφαλιστήριο
Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες σχετικά με τον περιορισμό των συναλλαγών και το κλείσιμο των τραπεζών σχετικά μετα δάνεια του τις πιστωτικές κάρτες αλλά και την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ.
Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε λογαριασμούς, εφορία, δάνειο, ασφαλιστήριο.

Στον πάγο η ελληνική ΑΟΖ

Η «διακεκαυμένη» Αν. Μεσόγειος, η απρόβλεπτη Τουρκία και η μεγάλη ευκαιρία

Η ΑΟΖ εκτός από εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα συνδέεται και με την πλήρη εκμετάλλευση (ζώνη Καστελλόριζου κ.λ.π.) των ελληνικών κοιτασμάτων 

Περίοδο έντονης ρευστότητας στην Ανατολική Μεσόγειο με τις σημερινές εστίες αστάθειας (Τουρκία, Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία κ.λ.π.) να «παίρνουν φωτιά» το επόμενο διάστημα και με συνέπεια να μπαίνει στον πάγο η υπόθεση της ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ «βλέπουν» έμπειροι διπλωματικοί παράγοντες σε Αθήνα και Ουάσιγκτον.

Ο γερμανικός "κεραυνοβόλος πόλεμος" ,η Ελλάδα, ο επόμενος στόχος και οι ΗΠΑ


Image

Blitzkrieg,ήταν ο “κεραυνοβόλος πόλεμος” που εφάρμοσε η Γερμανία επί Χίτλερ με τον υπερεξοπλισμένο Γερμανικό στρατό.To 1939 όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε με δέος τον νέο “μοντέλο” πολέμου των Γερανών που ξεκίνησε με την εισβολή στη Πολωνία. Τα οπλικά συστήματα είχαν δοκιμαστεί στον ισπανικό εμφύλιο , όπου η ναζιστική Γερμανία βοηθησε το στρατόπεδο του Φράνκο. Όχι χωρίς κέρδος! Είχαν ένα πραγματικό πεδίο μάχης για να δοκιμάσουν τα όπλα τους και ειδικά την αεροπορία τους.

Ο μύθος του Δία και της Ευρώπης



Σύμφωνα με τον Άνδρωνα τον Αλικαρνασσέα ο Ωκεανός είχε δυο γυναίκες την Πομφολύγη και την Παρθενόπη, από τις οποίες απόκτησε τέσσερις  κόρες, την Ασία, τη Λιβύη, την Ευρώπη και τη Θράκη απ΄όπου λένε ονομάστηκαν έτσι οι χώρες (Ήπειροι), πρβ:

«‘Ανδρων δε ο Αλικαρνασσεύς Ωκεανός φημί γήμαι δυο γυναίκας, Πομφολύγην και Παρθενόπην, εξ ων τέσσαρας θυγατέρας γεννά της μεν Ασίαν και Λιβύην, θάτερας δε Ευρώπην και θράκην, αφ ων λέγει και κληθήναι τα χώρας. (ANDRWN GEOGRAFIA, αποσπάσματα, Tzetze Lyc.894)

Νομοσχέδιο του Αμερικανικού κογκρέσου για επιστροφή της Αγίας Σοφίας συνεχίζει να ανησυχεί Τούρκους ακαδημαïκούς στις ΗΠΑ



Το νομοθετικό διάταγμα που πέρασε η κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, του Κογκρέσου, των Ηνωμένων πολιτειών, «περί Επιστροφής των Εκκλησιών στους Κατόχους,» κρατάει την Τουρκία υπόλογη για την επιστροφή των χιλιάδων κλεμμένων χριστιανικών ιερών τόπων, συμπεριλαμβάνοντας και την Αγία Σοφία, απαγορεύοντας να γίνουν τζαμιά η μουσεία, συνεχίζει να ανησυχεί Τούρκους επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σύννεφα στον ορίζοντα» για τη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών πριν καν αρχίσει - Το ελληνικό χρέος εφιάλτης για ΗΠΑ και ΔΝΤ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ: «ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Καταρρέει πριν από καν αρχίσει το 3ο κατά σειρά πρόγραμμα για την Ελλάδα εκτιμούν διεθνείς οικονομικοί αναλυτές ενώ το ΔΝΤ όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην πρώτη δόση βοήθειας καθώς δεν έχει πεισθεί για την βιωσιμότητα του χρέους.

Α.Τσίπρας: «Είμαστε πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας - Τελειώνω με τη συμφωνία και πάω σε εκλογές»

«ΞΕΓΡΑΨΕ» ΤΟΥΣ 32 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

«Ολοκληρώνω τη συμφωνία και μετά πάω σε εκλογές» ήταν το ουσιαστικό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι στηρίζεται πλέον σε μειοψηφική κυβέρνησηαποδεχόμενος  το «πικρό» αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας κατά την οποία 32 βουλευτές του κόμματός ψήφισαν «Όχι» και 8 ακόμη δήλωσαν «παρών» ή δεν εμφανίστηκαν καν.  

Greek Banks to Reopen After Cash Pledge From Lenders

By ELENA BECATOROS and DEREK GATOPOULOS Associated Press

Alexis Tsipras
Greece on Thursday won vital pledges of support from bailout lenders needed to keep its economy from collapsing, but officials in Athens said the painful austerity measures demanded in return were likely to force an election within months.
Hours after parliament approved the tough new cuts, the government promised to reopen banks on Monday and gradually restore services — helped by higher cash support from the European Central Bank.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ